2013 m. birželio 2 d., sekmadienis

Nekeptas juodųjų serbentų ir grietinėlės tortas

 Patiks visiems dievinantiems juoduosius serbentus . Greitai pagaminamas ir labai skanus.Puikiai tiks sunaudoti šaldiklio  atsargas .                                                                                                       
Pagrindui : 
200 g Gaidelio tipo sausainių
90 g sviesto 

Kremui:
500 ml grietinėlės
200 ml trintų  juodųjų serbentų su cukrumi
0,5 indelio kondensuoto pieno 
2,5 v.š.  želatinos

1.Pamerkiame želatiną.Tris kart daugiau vandens nei želatinos .
2.Sausainius susmulkiname ,sviestą ištirpiname ir gautą masę išmaišome.
3. 24 cm. torto formą išklojame sviesto ir sausainių mase ir dedame į šaldytuvą sustingti.
4.Į kambario temperatūros grietinėlę pilame kondensuotą pieną ir išmaišome .Jeigu grietinėlė bus šalta tai truputį pašildome.
5.Želatiną ištirpiname ant garų vonelės ir atvėsiname.Dalį grietinėlės išmaišome su serbentais, o kitą dalį paliekame baltą.Maždaug 350 ml. į vieną sluoksnį. Pilame pusę želatinos į serbentų masę , o kitą pusę į baltą dalį.
6.Ant sustingusio  torto pagrindo pilame serbentų su grietinėles sluoksnį ir dedame sustingti į šaldytuvą .
7.Baltą grietinėlės masę laikome šiltai.Jeigu masė sustings ,truputį palaikome ant garų vonelės  kol suskystės.
8.Sustingus serbentų sluoksniui  ant viršaus pilame baltą masę .Dedame į šaldytuvą ir laikome šaldytuve iki tol kol  patieksime .
Tortukas labai lengvai pagaminamas,neužimantis daug laiko ir beprotiškai skanus .
Skaniausi linkėjimai ,
Rita











2013 m. gegužės 28 d., antradienis

Pica su vištiena

Tešlos receptas čia   iš pusės tešlos
Reikės :
Pomidorų pastos
Raudono svogūno
Natūralaus vištienos vyniotinio
Lapkotinio saliero
Juodų alyvuogių
Baziliko
Krapų
Tarkuoto sūrio Džiugas
Mocarelos

Plonai iškočiojame paruoštą picos tešlą ,tepame pomidorų pastą ,dedame žiedais pjaustytą svogūną ,vištieną ,barstome Džiugą ,dedame smulkintus salierus,pjaustytas alyvuoges,Mocarelą,barstome baziliką ,krapus ir šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ,kepame 10 min.Skanaus !!!



Aš Facebooke :  čia


2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Picos pynutė ( Pizza Braid )

Picos pynutė,picos pyragas-kaip pavadinsi taip nepagadinsi . Pamačiau šią idėją ir labai patiko. Įdarą galima rinktis pagal savo skonį ir fantaziją .Dar patiko ,kad iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pynes.O jeigu jums 2 pynučių per daug ,pusę tešlos galima užšaldyti.Šaldytą tešlą galima laikyti iki 2 mėn. , o šaldytuve atidėtą iki 2 dienų .Patogumas nerealus 😊 Pasidarai ,užšaldai arba  dedi  į šaldytuvą ir štai jums greita pica arba pyragas .


Mielinei tešlai:

1 1/2 stiklinės šilto vandens (45 C )
2 v. šaukštai cukraus
1 šaukštas sausų mielių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
4 stiklinės miltų

Įdarui:  ( recepte buvo be mėsos  )
trinti konservuoti  pomidorai ( 1 pynei sunaudojau pusę 400 g. skardinės)
kepinti svogūnai  (1 raudonas )
Džiugo sūris ( 50 g.)
Mocarela ( 100 g. )
pipirai
picos prieskoniai
150 g apdorotos mėsos  ( tinka bet kokia turima kepta ar virta mėsa  )

Dideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį ,mieles ir cukrų.Leidžiame pastovėti 10 min. Supilame aliejų ,druską ir 2 puodelius miltų . Sudedame po 1/2 puodelio likusius miltus ,kai tešla atlips nuo dubens kraštų.Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkome tešlą apie 8 min. kol taps elastinga ir nelips prie pirštų. Dubenį patepame aliejumi ,įdedame tešlą ir uždengę drėgnu audeklu pastatome šiltai valandai.Po valandos daliname tešlą į 2 dalis ,iš vienos iškočiojame stačiakampį.Įdarui pakepinam svogūnus ,dedam mėsą ,prieskonius ,pomidorus.Išilgai per vidurį dedame įdarą ant viršaus tarkuotus sūrius.Šonuose padarome 1 cm. įpjovas ir formuojame pynę.Suformuotą aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje  15-20 min. Iškepusią palaikome 5 min. ir raikome dantytu peiliu.Likusią tešlą šaldome arba dedame į šaldytuvą .Jeigu jums mažai vienos pynės galite daryti 2 arba išsikepti picą .Skanaus !!!









šaltinis :  čia

2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Troškinys su virta karka

Reikės:
Virtos kiaulienos karkos ( apie pusę ) ,gali būti ir parūkyta
3 didelių svogūnų
pomidorų padažo
žiupsnelis cukraus
krapų
pipirų

Nulupame ir supjaustome pusžiedžiais svogūnus .Įkaitiname keptuvę su trupučiu riebalų ,dedame svogūnus ir kepiname kol suminkštės.Karką supjaustome gabaliukais ,pabarstome pipirais,krapais ,dedame pomidorų padažą pagal skonį ir išmaišome.Suminkštėjusius svogūnus apibarstome trupučiu cukraus ir pakepiname kol truputį  karamelizuosis.Į svogūnų  masę dedame karką ir kelias minutes patroškiname Tiekiame su salotomis .Jeigu mėgstate tiks bulvės ar ryžiai.Skanaus !!!



Aš Facebooke : čia

2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Pomidorai su Mocarela

Paprasta ir skanu :) viens ,du ir paruošta :)
Mini Mocarela
Cherry pomidoriukai
Bazilikas
Pipirai
Druska
Alyvuogių aliejus
Acto balzamas ( aš naudoju purškiamą ,labai patogu )


Pomidorus supjaustome ketvirčiais, išdėliojame Mocarelos rutuliukus ,pašlakstome alyvų aliejumi ,pabarstome druska,pipirais, baziliku ir užpurškiame acto balzamu .Viskas :) Skanaus !!!

Aš Facebooke : https://www.facebook.com/pages/Skanugra%C5%BEu-ir-su-meile/515000631893853?ref=hl

2013 m. gegužės 19 d., sekmadienis

Crêpes su jautiena ir džiovintais pomidorais

Yra pasaulyje toks gėris pavadinimu crêpes...Lietuviškai reikėtų sakyti lietiniai,bet tai visiškai ne tas pats kas mūsų tradiciniai lietiniai . Internete rasite daugybę receptų ir skirtingų įdarų .Aš gaminau su jautiena ir džiovintais pomidorais.Minkštučiai ,plonučiai ir nerealūs crêpes sužavės iš pirmo karto.Sakyčiau labai pagerinta mūsų lietinių versija .Kitą kartą bandysiu iškepti dar plonesnius .


Tešlai :

4 v.š. tirpinto sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė pieno ( 250 ml )
1 stiklinė miltų (250 ml)
druskos

Jautienos įdarui :

600 g. virtos jautienos
1 lapkotinio saliero stiebą
1 svogūną
kelis saulėje džiovintus pomidorus
pipirų ,raudonėlio
druskos
200 ml  grietinėlės

1.Susmulkiname svogūną ,salierą ir pomidorus. 2.Dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepiname kol svogūnai suminkštės.Tada dedame druskos,pipirų ,raudonėlio ir pilame grietinėlę. Viską  patroškiname kol truputį sutirštės.
3.Sumalame virtą jautieną ir sumaišome su pakepinta daržovių mase.Jeigu masė sausoka įpilame mėsos virimo metu susidariusio sultinio.
Crêpes tešlos  gaminimas :
1.Ištirpiname sviestą ir truputį atvėsiname.
2. Į sviestą dedame  kambario temperatūros kiaušinius ir pilame kambario temperatūros pieną .Dedame miltus ,druską ir maišome ,kad neliktų gumuliukų. Jeigu tirpintą sviestą supilsite į šaltus kiaušinius ir pieną ,galite sugadinti  tešlą. Tirpintas sviestas sušoks ir tešla nebus vientisa.Tragedijos nėra ,bet galima kaip geriau .
3.Toliau kepame kaip lietinius .Riebalų kepant nereikia .
 Kiek domėjausi crêpes tešlos paruošimu,tešla gali būti  brandinama per naktį .Aš gaminau  iš nebrandintos tešlos . 
Mano crepês buvo  maži vieno mažo samtuko tešlos blyneliai. Iš šios tešlos normos gavosi 22 blyneliai. 
Crêpes susukimas :
 Ant blynelio tepame jautienos įdarą  ir susukame kaip vyniotinį.
Prieš valgant apkepiname keptuvėje su trupučiu riebalų ir kepame iki gražiai apskrunda.
Tiekiame su grietine arba sultiniu.
Skaniausi linkėjimai ,
Rita







2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Lazanija pagal Jamie Oliver

 Nėra greit pagaminamas patiekalas ,tad jeigu esate labai alkani teks pakentėti.Rezultatas vertas pastangų , nepatingėkite .Šis lazanijos receptas mano mėgstamiausias.

Bolonijos padažui :
2 nedideli svogūnai
2 skiltelės česnako
2 salierų stiebai
2 morkos
pipirų,druskos, raudonėlio,bazilikų
500 g.  jautienos ,kiaulienos faršo mišinio
800 g.konservuotų pomidorų
50 g. parmezano arba Džiugo sūrio

Lazanijai:
250 g. lazanijos lakštų
500 ml riebios grietinėlės
150 g parmezano arba Džiugo 
1 didelis pomidoras arba 2-3 mažesni
baziliko

1.Daržoves susmulkiname ,dedame raudonėlio ,pilam į puodą alyvuogių aliejaus ir kepiname apie 7 min.. 
2.Dedame mėsą ,pilam pomidorus .Įpilame 400 ml vandens, dedame pipirus ,bazilikus, druską.Troškiname 45 min. vis pamaišant.Vanduo turi nugaruoti ir gautis troškinys .Nukeliam nuo ugnies ir dedame  parmezaną.
3.Pagal Oliverį lakštus reikia apvirti ,bet aš  neverdu ,nes man jie labai sulimpa .Bolonijos padaže palikau daugiau skystimo lakštams išbrinkti.
4.Trečdalį padažo pilame į kepimo indą ,klojam sluoksnį lakštų ,trečdalį grietinėlės ir ketvirtadalį sūrio .Gardiname šiek tiek druskos ir pipirų.Taip kartojame dar 2 kartus. Paskutinis sluoksnis grietinėlės su sūriu .
5.Ant viršaus dedame pjaustytus pomidorus ,baziliką .Uždengiame folija ir šauname į 190 laipsnių  įkaitintą orkaitę ir kepam 20 min. po 20 min. nuimam foliją ir kepame dar 35 min.Tik iškepusios nepjaustykite ,leiskite truputį susistovėti .Pastovėjusią,bus lengviau pjaustyti ,nes jinai pakankamai minkšta .
 Dieviškai skani lazanija !! Nenoriu jokių kitokių lazanijos receptų .

 Skaniausi linkėjimai,
 Rita





Pagal Jamie Oliver

2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Įdarytos tortilijos

Tortilijų
turimos apdorotos mėsos ,tinka vištiena ,kumpelis ,bet kokia virta mėsa
raudonas svogūnas
pipirų
Džiugo sūrio
pomidorai
,,Sweet Chilli Sauce'' padažo
majonezo

Mėsą ,svogūną susmulkiname ir pakepiname keptuvėje ,pabarstome pipirais.Pomidorams išimame viduriuką ir supjaustome kubeliais.Ant tortilijos blyno tepama chilli padažą sumaišytą su majonezu ,dedame mėsos įdarą ,pomidorus, barstome sūrį .Kitą tortilijos blyną taip pat patepame padažu ir abu blynus sudedame vieną ant kito.Blynus padaliname į 4 dalis ,taip bus lengviau vartyti. Dedame į įkaitintą ,riebalais pateptą keptuvę ir kepame iš abiejų pusių kol apskrus.Valgome su padažu ir daržovėmis.Skanaus !!!







Tortas su vyšniomis


Dvispalviam biskvitui :
2 kiaušiniai
100 g. smulkaus cukraus
vanilinio cukraus
75 g. miltų
50 g.krakmolo
pusę šaukštelio kepimo miltelių
20 g. kakavos miltelių

Kremui:
Indelis Rududu
200 g. sviesto
100 ml. espreso  kavos
citrinos sulčių
2,5  šaukšto želatinos

Vyšnių sluoksniui :
250 g. šaldytų vyšnių
cukraus
 1,5 šaukštelio krakmolo  100 ml. susidariusio vyšnių sirupo

Drėkinimui:
Kondensuotas pienas su kakava
kava arba kondensuoto pieno ir vandens sirupas


Biskvitui 2 kiaušinius išplakame su 2 šaukštais šilto vandens ,kol susidarys putos.Toliau plakdami palaipsniui suberiame 100 g. cukraus ir vanilinį cukrų.Į tešlą įmaišome miltus ,krakmolą ir kepimo miltelius,maišome kol pasidarys vientisa masė.Pusę tešlos sumaišę su kakava dedame į kepimo popieriumi išklotą tortinę .Kitą pusę tešlos atsargiai supilame ant kakavinės tešlos masės.Nieko tokio jeigu sluoksniai susimaišys ,atrodys dar gražiau :) Kepame 30-40 min. 175-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pagaliuku tikriname ar iškepę ,tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ,dėl to laikas tik apytikslis.Iškepusį atvėsiname.
Vyšnių sluoksniui atitirpiname vyšnias ir užpilame cukrumi ,cukraus kiekis pagal jūsų skonį. Ištirpus cukrui ,sirupą nupilame ir dalį jo statome ant viryklės.Kitą dalį sirupo sumaišome su krakmolu.Krakmolo kiekis priklauso nuo vyšnių sirupo kiekio.Tikslas iš sirupo išvirti tirštą kisielių.Užvirus sirupui po truputį pilame krakmolo ir sirupo mišinį ,maišome ,kad nesusidarytų gumuliukai. Pravėsus kisieliui užpilame ant vyšnių ir atidedame.
Kremui  išverdame  100 ml. espreso kavos.Imame kambario temperatūros sviestą ir išsukame , po truputį dedame kambario temperatūros Rududu  ir išsukę iki purumo pilame citrinos sultis pagal skonį . Plakdami pilame šiltą kavą.Nesupilkite stipriai pravėsusios kavos ,nes kremas sušoks į gabaliukus.Išbrinkintą ir ant garų vonelės ištirpintą ,pravėsusią želatiną plakdami , silpna srovele pilame į kremo masę.
Susistovėjusį biskvitą ,geriausiai keptą  iš vakaro, pjauname per pusę ,o jeigu išeina ir į 3 dalis.Man išėjo į 3 dalis . Rudą biskvito dalį klojame į pasirinktą tortinę ir storai sulaistome kondensuotu pienu su kakava. Palaukiame kol įsigers. Tada plonai tepame kremo ir dedame puse vyšnių masės ir vėl plonai kremo.Dedame kitą  biskvito dalį ir gerai sulaistome kondensuoto pieno ir vandens sirupu arba kava. Toliau eiga tokia pati kaip ir pirmam sluoksniui.Dedame viršutinį biskvitą ir sulaistome.Tada tepame likusį kremą.Paruoštą tortuką dedama į šaldytuvą subręsti , geriausiai per naktį.Viršų puošiame pagal jūsų skonį.
 Skanu ,pabandykite ir Jums patiks :)




Mano puslapis Facebooke : čia

2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Greiti byneliai su varške ir trintomis bulvėmis

Kai reikia greitai ir fantazija išsekusi ,dažnai gaminu šiuos greitus blynus. Tiks vakarykštė bulvių košė be pieno arba virtos bulvės. Jeigu neturite išsiverdame bulves ir sutriname .Ieškome šaldytuve pakelio varškės ir 2 kiaušinių .Varškę ištriname su kiaušiniais,dedame druskos ir trintas bulves. Apie  3 didesnes  bulves ir miltų tiek,kad tešlą galima būtų į keptuvę dėti  šaukštu .Nepadarykite tešlos minkomos ,kaip varškėčiams.Jeigu blynai pasileidžia ,pridėkite dar truputį miltų .Kad blynukai būtų puresni įdedu truputį kepimo miltelių .Tešlą dedame šaukštu į gerai įkaitintą aliejų ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.Valgome su grietine arba labai skanu su šoninės ar spirgučių padažu :) Skanaus !!!



2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Lietiniai su vištiena

Patys skaniausi lietiniai ,kurie patiks ir mažiems ir dideliems .

Įdarui:                                                                                                      
500 g. vištienos kumpelių be odos ir kaulų
2 nedideli žali agurkai
puse nedidelės skardinės konservuotų kukurūzų
poro arba svogūno pagal skonį
200 ml. grietinėlės
druskos
pipirų
krapų

Lietiniams :                                           Paniravimui :
1 kiaušinis                                            2 kiaušiniai
miltai                                                    maltų džiūvėsėlių
pienas
2 šaukštai aliejaus
druska

Iškepame lietinius ,turbūt visi juos moka kepti ,aprašymas nereikalingas :)
 Vištieną susmulkiname, pabarstome druska,pipirais.Supjaustome porą arba svogūną,nulupame agurkus ir supjaustome.Vištieną su porais ir konservuotais kukurūzais dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu riebalų.Apkepiname ,pilame grietinėlę ,pabarstome smulkintais krapais ir troškiname kol sutirštės.Dedame agurkus ir dar truputį patroškiname ,bet ne per ilgai ,kad agurkai išliktų traškūs.


                                                                   
Imame lietinį,dedame įdaro ir sukame užlenkdami abu galus, kad neišbėgtų padažas.Išplakame kiaušinius ir merkiame po vieną įdarytą  lietinį į kiaušinių plakinį ,o paskui į maltus džiuvėsėlius.Paniravimas nėra būtinas ,galima ir paprastai . Apkepiname karštuose riebaluose iš abiejų pusių ,kol įgaus gražią auksinę spalvą.Galima valgyti su grietine ,bet aš jos nenaudojau man pakako įdaro drėgnumo ;) Šio įdaro užteko 10 lietinių. Labai skanu :)





2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Persikinis tortas

Nuo galvos iki kojų persikinis torčiukas. Biskvitas keptas su persikų gabaliukais.Lengvas ir gaivus jogurto  kremas ir persikinės želė sluoksnis.Tortas  patiks gaivių ir drėgnų tortų mėgėjams.Nėra greitai pagaminamas,teks padirbėti 😋


Biskvitui:                forma 24 cm

200 g. sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
100 g,krakmolo
vanilės
1 šaukštas cukraus pudros
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
miltų tiek,kad tešla būtų vidutinio tirštumo
1 didelė skardinė konservuotų persikų

Biskvito gaminimas :

1.Atskiriame trynus nuo baltymų ,trynius išsukame su cukrumi ,dedame sviestą ir viską išmaišome.
2.Baltymus ,su žiupsneliu druskos, išplakame iki standžių putų.
3.Į trynių masę dedame cukraus pudrą,vanilę,krakmolą,kepimo miltelius.Po šaukštą dedame baltymus ,miltus ir maišome kol tešla bus vidutinio tirštumo.
4.Konservuotus persikus supjaustome gabaliukais ,skystį paliekame atskirai.Pilam paruoštą tešlą į formą ir šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 min.
5.Po 10 min. traukiame biskvitą ,ant viršaus dedame persikus ir atsargiai pilam atidėtą  sirupą nuo persikų per visą biskvito viršų ir kraštus.Sirupo daugiau negu pusę.Šauname atgal į orkaitę ir dar kepame 40-50 min. Po 40 minučių patikrinam .Iškepusį ir atvėsiname.

Kremui:

0,9 l persikų skonio jogurtinių pasukų ( naudojau ''Pieno žvaigždžių'' Gamtos )
420 ml. grietinėlės ,jeigu tortą puošite šiuo kremu dar 100-200 ml. grietinėlės
1 mažą indelį konservuotų persikų kremui,jeigu persikais puošite ir  viršų pirkite didelį indelį
4,5 v.š. želatinos ( Standartiškai 1 litrui skysčio reikia 20-30 g želatinos)
cukraus pagal skonį

1 pak. persikų skonio želė

Kremo ir želė gaminimas:

1.Į pasirinktą torto formą klojame maistinę plėvelę.
2.Pagal instrukciją tik su trupučiu mažesniu kiekiu vandens pasidarome želė ir dedame sustingti.
3.Nuo konservuotų persikų nupilame sirupą ir dedame atskirai.
4.Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens.
5. Grietinėlę išplakame su cukrumi .Plakdami pilame pasukų jogurtą ragaujame ,jeigu trūksta saldumo beriame cukraus ir dar plakame.
6.Plakdami silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą želatiną.
7.Įmaišome gabaliukais susmulkintus persikus.Dedame kremą  sustingti .Aš pilu truputį kremo į mažą indelį ir dedu į šaldytuvą.Jeigu būna per mažas kiekis želatinos ,kremas būna minkštas .Tada  reikalingas dar papildomas šaukštas želatinos.
8.Sirupu nuo persikų sudrėkinu biskvito apačią ir palieku įsigerti.

Torto gaminimas:

1.Biskvitą dedame į tortinę.
2.Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti.
3.Ant viršaus pilame pusę kremo,klojame želė ir supilame kitą pusę kremo.Dedame į šaldytuvą sustingti,geriausiai per naktį.
4.Viršų puošiame pagal jūsų skonį ir fantaziją.Aš naudojau tą patį  kremą ,  jį sutryniau ,kad nesimatytų persikų gabaliukai. Kremas tapo labai gražios gelsvos spalvos.Taip pat naudojau migdolų drožles ir persikus ''Breskvica''.Persikų receptas  : čia .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita






Biskvito receptas iš  : čia 



2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Žuvies apkepėlė

500 g. menkės filė
druskos
pipirų
1 morka
1 nedidelis svogūnas
kelios skiltelės česnako
svogūno laiškų
saujelė tarkuoto Parmezano
majonezo
Bešamelio padažui:
300 ml. pieno
2 šaukštai miltų
1 šaukštas sviesto

Menkės filė supjaustome gabaliukais ,padruskuojame ,pabarstome pipirais ir paliekame pastovėti.Nuluptas bulves supjaustome griežinėliais ir apverdame.Morką,svogūną,česnaką supjaustome ,dedame druskos ir trumpai patroškiname.Žuvies gabaliukus apvoliojame miltuose ir apkepiname karštame aliejuje.Darome padažą : į keptuvę beriame miltus ir juos paskrudiname .Į vidurį keptuvės dedame sviestą ,ištirpiname ir sumaišome su miltais.Įkaitiname pieną ir pilame ant  miltų ir sviesto masės.Maišome kol neliks gumuliukų ir padažas sutirštės.Pagardiname druska ir pipirais.Imame karščiui atsparų indą ir ant dugno dedame dalį troškintų daržovių  ,toliau pilame dalį padažo ,dėliojame žuvies gabaliukus ,pjaustytus svogūno laiškus ,kitą dalį daržovių ,supilame likusį padažą ,pabarstome Parmezanu ir ant viršaus išdėliojame apvirtų bulvių griežinėlius.Bulves plonai aptepame majonezu ir pabarstome svogūno laiškais.Šauname į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame trumpai apie 20 min.Skanaus !!!








2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Persikai ''Breskvice''

''Breskvice''-persiko formos sausainiai ,kurių puselės išskobtos ir užpildytos kremu, bei pagardintos riešutais.Tai yra tradicinis Kroatijos švenčių  ir bet ypatingų progų saldumynas.Senai ruošiausi pagaminti šį gražų ir skanų desertą ,bet aš nelabai draugauju su maistiniais dažais ,tai  vis nesiryžau .Viename  žurnale radau puikią alternatyvą  ,dažymą natūraliais produktais ,tam puikiai tinka morkos ir burokėliai  :). Kiek skaičiau ir domėjausi receptais tai yra įvairių persikų užpildymo kremu receptų  ,aš naudosiu lietuvišką variantą- Rududu ir graikinius riešutus.
Tešlai:
2,5-3 stiklinės miltų
100 g. sviesto ir sviesto skardai
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
Pusę stiklinės cukraus
Pusę šaukštelio kepimo miltelių
Pusę šaukštelio citrinos sulčių
Įdaras:
Rududu
graikiniai riešutai
Puošimui :
cukrus arba cukraus pudra
morkų sulčių
virto burokėlio sulčių

Sviestą ištriname su grietine,cukrumi ,dedame su kepimo milteliais išplaktus kiaušinius ir citrinų sultis.Viską gerai išmaišome.Suberiame persijotus miltus ir maišome kol tešla bus tirštesnė už grietinę.Palaikome pusvalandį šaldytuve.Iš šaltos tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ,lengvai prispaudę dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi.Šauname į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepame apie 10 min.Neperkepkite ,nes bus kieti ir bus sunku išskobti puseles .Iškepusias puseles, dar šiltas
išskaptuojame nedideles duobutes.Į kiekvieną duobutę dedamo po puselę riešuto ir užtepame Rududu kremo.Puseles suklijuojame.Persikus nudažome morkų sultimis ,o raudonį padarome iš  virto burokėlio sulčių aš raudonį dažiau teptuku,labai natūraliai gavosi .Apibarstome cukraus pudra arba cukrumi.Kad cukrus nenubyrėtų reikia apvolioti dar drėgnus persikus ,o jeigu barstysite pudrą ,tai prieš nešant į stalą.Iš šios normos išėjo 9  dideli ir 6 maži persikai.Viskas :) Gražu ,skanu ir nekasdieniška :) Puikiai tiks ir vaikų šventei .Skanaus !!!







Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia