Blynams :
4 šaukštai tirpinto sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė arba puodelis pieno ( 250-300 ml. )
1 stiklinė arba puodelis, tokio pačio tūrio kaip pienui, miltų
druskos
Jautienos įdarui :
600 g. virtos jautienos
1 lapkotinio saliero stiebą
1 svogūną
kelis saulėje džiovintus pomidorus
pipirų ,raudonėlio
druskos
200 ml. neriebios grietinėlės
Susmulkiname svogūną ,salierą ,dedam smulkintus pomidorus ,raudonėlį ,pabarstome pipirais ir pilam į riebalais pateptą karštą keptuvę .Pakepinam kol svogūnai suminkštės ,dedame druskos ,pilame grietinėlę ir patroškiname kol truputį sutirštės.Sumalame virtą jautieną ir sumaišome su pakepinta mase.Jeigu masė sausoka įpilame mėsos virimo metu susidariusio sultinio.
Crepams ištirpiname sviestą ,atvėsiname,tada dedame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame,pilame kambario temperatūros pieną ,dedame miltus ,druską ir maišome ,kad neliktų gumuliukų. Jeigu tirpintą sviestą supilsite į šaltus kiaušinius ir pieną ,galite SUGADINTI tešlą !!! Toliau kepame kaip lietinius .Tešlą kiek domėjausi brandina ,net per naktį ,aš kepiau iš nebrandintos . Aš dariau mažus vieno samtuko blynelius. Iš šios normos gavosi 22 Crepai. Tepame jautieną ant blynelio ir susukame kaip vyniotinį.Apkepiname keptuvėje su trupučiu riebalų.Valgome su grietine arba sultiniu.Skanaus !!!
Aš Facebooke : čia
Gėris <3 valgyčiau.. valgyčiau.. kol neliktų nė vieno :)
AtsakytiPanaikintiSilva , tikrai sunku sustoti juos valgyti :) bet daug nesuvalgytumėte ,jie labai sotūs :D
PanaikintiNu ir seile istyso,taip skaniai atrodo mmm,butinai ryt isbandysiu.ACIU
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo !
AtsakytiPanaikinti