2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Tortas su vyšniomis


Dvispalviam biskvitui :
2 kiaušiniai
100 g. smulkaus cukraus
vanilinio cukraus
75 g. miltų
50 g.krakmolo
pusę šaukštelio kepimo miltelių
20 g. kakavos miltelių

Kremui:
Indelis Rududu
200 g. sviesto
100 ml. espreso  kavos
citrinos sulčių
2,5  šaukšto želatinos

Vyšnių sluoksniui :
250 g. šaldytų vyšnių
cukraus
 1,5 šaukštelio krakmolo  100 ml. susidariusio vyšnių sirupo

Drėkinimui:
Kondensuotas pienas su kakava
kava arba kondensuoto pieno ir vandens sirupas


Biskvitui 2 kiaušinius išplakame su 2 šaukštais šilto vandens ,kol susidarys putos.Toliau plakdami palaipsniui suberiame 100 g. cukraus ir vanilinį cukrų.Į tešlą įmaišome miltus ,krakmolą ir kepimo miltelius,maišome kol pasidarys vientisa masė.Pusę tešlos sumaišę su kakava dedame į kepimo popieriumi išklotą tortinę .Kitą pusę tešlos atsargiai supilame ant kakavinės tešlos masės.Nieko tokio jeigu sluoksniai susimaišys ,atrodys dar gražiau :) Kepame 30-40 min. 175-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pagaliuku tikriname ar iškepę ,tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ,dėl to laikas tik apytikslis.Iškepusį atvėsiname.
Vyšnių sluoksniui atitirpiname vyšnias ir užpilame cukrumi ,cukraus kiekis pagal jūsų skonį. Ištirpus cukrui ,sirupą nupilame ir dalį jo statome ant viryklės.Kitą dalį sirupo sumaišome su krakmolu.Krakmolo kiekis priklauso nuo vyšnių sirupo kiekio.Tikslas iš sirupo išvirti tirštą kisielių.Užvirus sirupui po truputį pilame krakmolo ir sirupo mišinį ,maišome ,kad nesusidarytų gumuliukai. Pravėsus kisieliui užpilame ant vyšnių ir atidedame.
Kremui  išverdame  100 ml. espreso kavos.Imame kambario temperatūros sviestą ir išsukame , po truputį dedame kambario temperatūros Rududu  ir išsukę iki purumo pilame citrinos sultis pagal skonį . Plakdami pilame šiltą kavą.Nesupilkite stipriai pravėsusios kavos ,nes kremas sušoks į gabaliukus.Išbrinkintą ir ant garų vonelės ištirpintą ,pravėsusią želatiną plakdami , silpna srovele pilame į kremo masę.
Susistovėjusį biskvitą ,geriausiai keptą  iš vakaro, pjauname per pusę ,o jeigu išeina ir į 3 dalis.Man išėjo į 3 dalis . Rudą biskvito dalį klojame į pasirinktą tortinę ir storai sulaistome kondensuotu pienu su kakava. Palaukiame kol įsigers. Tada plonai tepame kremo ir dedame puse vyšnių masės ir vėl plonai kremo.Dedame kitą  biskvito dalį ir gerai sulaistome kondensuoto pieno ir vandens sirupu arba kava. Toliau eiga tokia pati kaip ir pirmam sluoksniui.Dedame viršutinį biskvitą ir sulaistome.Tada tepame likusį kremą.Paruoštą tortuką dedama į šaldytuvą subręsti , geriausiai per naktį.Viršų puošiame pagal jūsų skonį.
 Skanu ,pabandykite ir Jums patiks :)




Mano puslapis Facebooke : čia

4 komentarai:

  1. Sveiki,
    Susidomejau siuo tortuku,tik norejau pasiklausti,ar nieko tokio jei issikepciau biskvitus pirmadieni,sutepciau,papuosciau,o valgytume treciadieni? Ar geriau ji sutepti diena pries patiekiant? Is anksto dekoju.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki , nieko tokio tortas mėgsta pastovėti ,tampa dar skanesnis ;) man asmeniškai skanesnis yra ''Karamelinis Mascarponės tortas su vyšniomis'' ,šis tai jau 100 % patikrintas ir įvertintas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man biskvitas labai mažai iškilo. Ar jūs tamsios tešlos nepaskystinat dar? Nes ji man kieta gavosi, kai supyliau kakavą ir taip ir liko gabalais baltoj tešloj... Šiaip ne taip padalinau į tris dalis, sutepiau, sekmadienį ragausim.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki ,man tamsi tešla gaunasi normali, tikrai ne kieta ,kiek supratau jums biskvitas neiškilo , na neiškilusį sunku padalinti į 3 dalis ,reikėjo pjauti pusiau ;) turėjo gautis purus ir lengvas ,na tikiuosi skonis bus geras ,parašykite :)

    AtsakytiPanaikinti