2019 m. sausio 29 d., antradienis

Gaivios salotos su ananasais ir anties krūtinėlė



6 porcijos
Gaminimui 35 min

Reikės :

500 g ''Lapino puotos'' antienos file
1 maža skardinė konservuotų ananasų kubelių
1 agurkas
4 v.š. konservuotų kukurūzų
druskos
maltų pipirų
3 v.š. grietinėlės
3 v.š. majonezo


Gaminimas:

1.Ančių krūtineles nusausiname,ištriname druska,pipirais.
2.Į įkaitintą storapadę keptuvę ,odele žemyn , dedame kepti krūtinėles.Kepame 6-7 min. kiekvieną pusę.Uždengiame ir paliekame atvėsti.
3.Atvėsusias krūtinėles supjaustome,dedame pjaustytus agurkus,kukurūzus,nuvarvintus ananasus.
4.Grietinėlę išmaišome su majonezu,gardiname druska ,pipirais.
5.Viską išmaišome ir tiekiame su lavašo traškučiais arba juoda duona.Viskas pagal poreikius.
Skanaus 😊




2018 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Medutis .Pats paprasčiausias ir skaniausias.

Na, štai ir atėjo Kalėdos !!!  Po džiugesio ir geros nuotaikos pliūpsnio,mūsų namuose - pošventinė ramybė.Tegul ir jums Kalėdų dvasia atneša ramybę,kalėdinis džiaugsmas-suteikia vilties,o Kalėdų šiluma-įkvepia meilei ❤
Atėjo metas prisėsti ir surašyti kalėdinio torto receptą.Šiais metais mano Kalėdinio stalo puošmena - Medutis.Tortas kuris visada yra suvalgomas iki trupinio.Šis Medučio variantas yra lengviausiai pagaminamas.Laiko užima tik lakštų kepimas.Kočioti nieko nereikės,o taupant laiką tešlą galima pasigaminti iš vakaro.Tešla mėgsta pastovėti.




Kepimo forma 21 cm

Reikės :

3 kiaušiniai
100 g cukraus
3 v.š. natūralaus medaus
100 g sviesto
250 g miltų
1 a.š. sodos
1a.š. acto

Kremui :

1 l grietinės   30 % riebumo
200 g cukraus
1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė


Gaminimas :

1.Medų kaitinti iki kunkuliavimo.Tai užtruks apie 7 minutes .Medus turi pakeisti spalvą ir tapti gražios gintaro spalvos.Neperkaitinkite.
2.Į medų dedame sviestą ,ištirpiname ir paliekame atvėsti.
3.Kiaušinius išplakame su cukrumi.
4.Kiaušinių ir medaus mases sujungiame ir išplakame.
5.Į masę dedame nugesintą sodą ir po truputį dedame miltus.Išmaišome ir paliekame pastovėti.Tešla tiršta ,bet lengvai tepama.
6.Įkaitiname orkaitę iki 180 * C .Į kepimo formos dugną dedame lakštą kepimo popieriaus ir prispaudžiame formos šonais.
7.Vienam lakštui apie 2 v.š. tešlos.Tešlą ant popieriaus paskirstome šaukšteliu.Tešla labai lengvai tepasi.Nepritepkite storai,kuo ploniau tuo skaniau.Dedame kepti.Kepa greitai ,reikia stebėti.Kai lakštas gražiai paruduoja - laikas traukti.
8.Iškepusi lakštą dedame ant grotelių atvėsti.Iš šios normos išėjo 8-10 lakštų. Iškepus visus lakštus laikykite sausai ir vieną nuo kito atskirkite kepimo popieriumi.
9.Išplakite grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis.Pabaigoje įtarkuokite citrinos žievelę.Jeigu grietinė nesusiplaks,būna ir taip, visada turėkite standiklio.
10.Visada tortą surinkinėju formoje.Kadangi 10 lakštų tortas yra aukštas, iš šonų apjuosiu aukštą acetatinę juostą .Formos dugne iš karto  įdedu torto padėkliuką.Kremą išdalinkite po lygiai visiems lakštams.Viršutinis sluoksnis kremo.Dėkite į šaldytuvą mažiausiai per naktį.Medutis toks tortas ,kuris mėgsta pastovėti.Kuo ilgiau bręsta,tuo skanesnis tampa.
11.Puošiam pagal skonį ir poreikius.Mano šventinis Medutis buvo aplietas tirpintu šokoladu ir puoštas meduoliais.



Skanaus !!! Gaminkite su meile ir gera nuotaika 😊




2018 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Triušienos juostelės alaus tešloje


Puikus pasirinkimas norintiems pasigaminti skanų, sveiką ir maistingą patiekalą.Alaus tešloje kepti triušienos gabaliukai  išlieka gardūs ir atvėsę.Viskas ko jums reikės ,tai nusipirkti kokybiškos   triušienos  ir šviežių daržovių.



4-5 porcijos
Gaminimui 45 min.

Reikės :

2 x 200 g ''Lapino puotos'' triušienos juosmeninės dalies file
2 x 200 g ''Lapino puotos'' triušienos mėsos juostelių
2 avokadai
200 g salotų lapų mišinio
4 šakelės pomidorų
5 skiltelės česnako
žolelių prieskonių mišinio
šviežiai maltų pipirų mišinio
druskos
alyvų aliejaus
citrinos sulčių

Alaus tešlai :

200 ml labai šalto alaus
1 kiaušinis
1 v.š. krakmolo
miltų pagal tirštumą

Gaminimas :

1.Triušienos gabalėlius ištrinkite smulkintų česnakų,žolelių ,druskos ir pipirų mišiniu.Paliekame pastovėti.Jeigu planuosite šį patiekalą rytdienai,galite ištrintus gabaliukus palikti ir nakčiai.
2.Gaminame alaus tešlą : plakame šaltą alų su kiaušiniu ,druska ir krakmolu.Dedame miltų tiek,kad tešla būtų labai tiršta ir tystanti.Tiršta tešla turi gerai prilipti prie triušienos ir nevarvėti.
3.Pomidorus su šakelėmis nuplauname ir apšlakstome alyvuogių aliejumi,druska ir pipirais.Juos kepkite orkaitėje apie 15-20 min.
4.Avokadui ir salotoms apšlakstyti sumaišykite alyvuogių aliejų ,citrinų sultis,pipirų mišinį,druską ir česnako skiltelę.Proporcijas derinkite pagal poreikį.
5.Įdėkite kepti pomidorus .Temperatūra 200 * C .Triušienos gabalėlius merkite į tešlą ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus.Triušienos ilgai kepti nereikia,neperkepkite.
6.Iškeptus gabalėlius dėkite ant popieriaus sugerti riebalų perteklių.Dėliojame į  lėkštes salotas ir avokadą ,apšlakstykite padažu.Neapsunkinkite patiekalo bulvėmis,tikrai labai skanu ir be jų.

Skanių ir malonių akimirkų !!!


2018 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Tiršta pupelių sriuba

Sveika ir skani sriuba gali būti  ir greitas užkandis ,ir skrandį šildantis patiekalas,gera atgaiva arba išskirtinis pietų akcentas.Tirštos ir sočios sriubos pačios mėgstamiausios mano virtuvėje.



6 porcijos
Gaminimui  1,3 val.

Reikės :

500 g mėsos  naudojau ''Lapino puotos'' triušienos kumpelius ( tinka vištiena,jautiena)
200 g pupelių
2 lapkotinio saliero stiebai
pundelis petražolių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1,5 l jautienos sultinio
250 g konservuotų pomidorų be odelių
1 morka
2 bulvės
2 skiltelės česnako
1 svogūnas
druska,
pipirai


Gaminimas :

1.Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite per naktį.Užpilame 1,5 l vandens ir verdame apie valandą.Išvirus pupelėms vandenį nupilkite ,pupeles nuvarvinkite.
2.Mėsą atskirkite nuo kaulo ir supjaustykite gabaliukais.
3.Daržoves nuvalykite ,nuplaukite ir supjaustykite.
4.Į puodą kuriame virsite sriubą įpilkite aliejaus ,įkaitinkite ir jame iš visų pusių apkepkite mėsą.Sudėkite daržoves ir dar truputį pakepkite.Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves.
5.Pupeles ir sultinį su pomidorais ir česnakais   dėkite į tą patį puodą ir virkite apie 40 min.
6.Gardinkite druska,pipirais.Barstome kapotomis petražolėmis ,dedame grietinės ir tiekiame su juoda duona.

Skanaus !!!



2018 m. spalio 14 d., sekmadienis

Burokėlių ir avokadų salotos su triušiena

Kai reikia sveikai,greitai ir skaniai.Triušienos nauda,tikriausiai,net neabejojate.Triušiena yra pati naudingiausia mėsa.Joje mažai riebalų,gausu baltymų ir ląstelienos,nesukelia alerginių reakcijų ir turi daug geležies.Burokėliai  ir avokadai  su savo vertingomis savybėmis puikiai tiks į draugiją.Pavalgysite tikrai skaniai, o gal ir svečiui tiks pasiūlyti.




3-4 porcijos
Gaminimui 45 min

Reikės :

200 g  ''Lapino puotos'' triušienos kumpelių mėsos
200 g  ''Lapino puotos'' triušienos juosmeninės dalies
200 g  virtų burokėlių
2 sunokę avokadai
200 g pakuotė salotų mišinio
3 skiltelės česnako
druska pipirai

padažui:

alyvuogių aliejus
citrinos sultys
medus
kapotas česnakas
pipirai
druska



1.Triušieną ištriname česnakų,pipirų ir druskos mišiniu.Kumpelių mėsą pasmulkinkite.Paliekame pastovėti.Kol suruošite daržoves,mėsa pasimarinuos.
2.Padažui skirtus produktus sumaišome.Produktų proporcijas derinkite pagal savo poreikius.Mėgstate rūgsčiau ar saldžiau.
3.Į lėkštes dėliojame salotų lapus,pjaustytus burokėlius,avokadus.Sulaistome padažu.Pasilikite šiek tiek padažo mėsai.
4.Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinę dėkite kepti triušieną.Kepame po 3-4 min abi puses.Kumpeliui prireiks šiek tiek daugiau laiko.Neperkepkite.
5.Iškeptą triušieną dėliokite ant salotų ir sulaistykite likusiu padažu.

Skanaus !!!

2018 m. spalio 9 d., antradienis

Salotos su šilta anties krūtinėle ir aviečių padažu

Kieme sirpstant avietėms,galvoje knibžda daugybė idėjų kaip jas panaudoti.Pyragai ir tortai ,šiuo metu, manęs nedomina ,bet padažas prie salotų su mėsa ,tai kažkas įdomaus.Kažkur matyta idėja tiekti antieną su avietėmis pagaliau virto realybe 😊 Puikios savo išvaizda ir skoniu ,šios salotos tikras atradimas mano virtuvėje.Aviečių padažas - kažkas nerealaus !!! Padažui pagaminti naudojau tai ką radau savo virtuvėje.Rezultatas tikrai nustebino 😍



4 porcijos
Gaminimui 30 min.

Reikės :

 500 g  ''Lapino puotos'' antienos file
 druska
 šv. malti pipirai
 200 g pakuotė salotų ( tinka rucola,paprastos žaliosios salotos ar miksas)

Aviečių padažui :

 2 saujos aviečių
 4 v.š. alyvuogių aliejaus su mandarinais ( iš  bėdos tiks ir paprastas,bet skonis bus ne tas)
 1 v.š. balzamiko kremo
 1 v.š. rudojo cukraus
 šv. maltų pipirų mišinio

Gaminimas :

1.Anties krūtinėlę nusausiname,ištriname druska ir pipirais.
2.Gerai įkaitiname storapadę keptuvę ir dedame krūtinėles odele žemyn.Krūtinėlės didelės,dėl to kepu po 6 min. abi puses.Iškeptas krūtinėles dedame į dubenį ir paliekame ''pailsėti''.
3.Padažui skirtus ingredientus suplakite.Ragaukite ir skonį derinkite pagal  savo poreikius.Pasilikite aviečių papuošimui.
4.Salotų lapus sudedame į didesnę lėkštę ,pjaustome antieną ,barstome avietėmis ir tiekiame su padažu.Vaizdas nerealus !!!


Skanaus,tikiuosi jums patiks 😊




2018 m. spalio 3 d., trečiadienis

Antienos filė didkepsnis su avietinių obuolių skiltelėmis

Labai mėgstu keptus obuolius, o antiena su obuoliais - tobulas derinys forever.Kaip man patinka patiekalai,kuriuos pagaminti labai paprasta ir neužima daug laiko.Prašmatnūs pietūs ar vakarienė per valandą.Nuostabusis  ''Kitchen me '' antienos filė didkepsnis  su žolelėmis yra paruoštas kepti su visa pakuote.Labai patogu ir be galo skanu.Jums lieka tik pasiruošti obuolius.


2 porcijos
Gaminimui 60 min.

Reikės :


1 pak. 350 g ''Kitchen me '' antienos filė ''Žolelių '' didkepsnio

3 avietiniai obuoliai
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. sviesto

Gaminimas:

1. Vidutinio karštumo keptuvėje ištirpinti sviestą,dėti skiltelėmis pjaustytus  obuolius ir kepti apie 3 min , kol obuoliai apkeps iš visų pusių.Apverskite skilteles ir kepkite dar 2 min.Užpilkite citrinos sultis ir nukelkite nuo kaitros.Avietiniai obuoliai yra labai saldūs ,tad cukraus neprireiks.
2.Pagal instrukciją ant pakuotės iškepkite antienos filė.
3.Iškeptą ir supjaustytą antieną tiekite kartu su obuolių skiltelėmis.Prieš tiekiant obuolius ir mėsą  sulaistykite kepimo metu susidariusiomis sultimis.Patiekalas skanus karštas,o atvėsęs bus puikus užkandis.Prie šio patiekalo papildomo garnyro nereikia. Jeigu jums yra poreikis ,galite valgyti su keptomis bulvėmis arba juoda duona.

Skanaus !!!





2018 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Jautienos guliašas su slyvomis



Gaminimui 90 min

Reikės :

1 kg  brandintos jautienos guliašinės  ''Kitchen me''
3 raudoni svogūnai
4 skiltelės česnako
3 morkos
sauja džiovintų slyvų
2 v.š. pomidorų pastos
2 v.š. miltų ( naudojau viso grūdo speltos miltus)
druskos
pipirų mišinio
lauro lapų


Gaminimas :

1.Svogūnus supjaustome pusžiedžiais,morkas stambiais gabaliukais,česnako skilteles pjauname pusiau .Viską kepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
2.Mėsos gabaliukus dedame į maišą ,dedame miltus,druską,pipirus ir užrišę maišą gerai išpurtome.Mėsos gabaliukai turi pilnai pasidengti miltais.
3.Su trupučiu aliejaus gerai įkaitiname keptuvę ir apkepiname mėsą.
4.Dedame į puodą daržoves,mėsą ,lauro lapus,saują slyvų ir pomidorų pastą.Užpilame vandeniu arba sultiniu.Skystis turi apsemti mėsą.Troškiname apie 1 val. iki mėsa suminkštės , o skystis sutirštės.Valgome su duonele.
Skanaus !!!




2018 m. rugsėjo 4 d., antradienis

Sriuba su sūrio kukuliukais


6 porcijos
Gaminimui  40 min



Reikės :

500 g ančiukų širdelių ''Lapino puota''
1 l naminio jautienos sultinio
2 morkos
4 bulvės
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
3 v.š. miltų
aliejaus kepinimui
druskos
pipirų
žalumynų


Gaminimas :

1.Ančiukų širdeles nuplaukite ir užkaiskite .Virkite apie 20 min.Vėliau nupilkite skystį ,širdeles perplaukite ir dėkite į jautienos sultinį.
2.Bulves nuvalykite ir supjaustykite .Dėkite kartu su širdelėmis ir užkaiskite virti.
3.Morkas sutarkuokite,svogūną susmulkinkite ir pakepinkite.Vėliau dėkite 1 v.š. miltų,išmaišykite ir dar truputį pakepinkite.Dėkite druskos,pipirų.
4.Suminkštėjus bulvėms dėkite kepintas morkas su svogūnais.
5. Padarykite sūrio kukuliukus : tarkuotą sūrį išmaišykite su kiaušiniu ir 2 v.š. miltų.Iš gautos masės formuokite kukuliukus ir dėkite į sriubą.Virkite kelias minutes.
Tiekite su žalumynais .
Skanaus !!!



pagal ''mama.lt''

Oreo tortas

Gero ūpo, naujų žinių ir įkvepiančių akimirkų  visiems mokiniams !!! O tėveliams - daug meilės, kantrybės ir stiprybės kasdieninėje rutinoje 😊

Mano antrokei skirtas tortukas pagal kartojamą receptą  Čia . Tortas gamintas pagal nurodytą receptą,tik į kremą papildomai įdėta trupintų Oreo sausainių.








2018 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Vyne troškinti jaučio žandai

Netradiciškiems pietums ar vakarienei,pastaruoju metu itin populiarus patiekalas yra tikras delikatesas.Pagaminti nėra sudėtinga,sunkiau rasti ir  nusipirkti šių nerealiai skanių jaučio žandų.Jaučio žandai  troškinami  ilgai žemoje temperatūroje.Gerai ištroškinti tiesiog suyra ir būna labai minkšti,sodraus skonio.Labai rekomenduoju .Restorano vertas patiekalas.


Gaminimui : 300 min
6 porcijos

Reikės :

1 kg  jaučio žandų            ''Kitchen me''
150 g sūdytų lašinukų
4 v.š. kvietinių miltų
3 svogūnai
4 skiltelės česnako
1 v.š. cukraus
4 morkos
250 g rudų pievagrybių
600 ml raudonojo vyno Vin de Bourgogne
2 v.š. pomidorų pastos
1 lauro lapas
druskos pagal poreikius
žalumynų


Gaminimas :

1.Jaučio žandus nusausiname,pašaliname plėves ir supjaustome 5-6 cm pločio kubeliais.
2.Mėsą dedame į plastikinį maišelį , beriame miltus ,maišelį pripildome oro ir jo turinį gerai išpurtome.Mėsa iš visų pusių turi pasidengti miltais.
3.Pasirinkite sunkų storapadį puodą.Tame pačiame puode ,kuriame troškinsite mėsą apkepinkite smulkintus lašinukus.Spirgus išimkite,riebalus palikite.
4.Riebaluose apkepinkite miltuotus jaučio žandų gabaliukus.Gabaliukai  turi apskrusti,o viduje mėsa likti žalia.Apkepusius gabaliukus dedame į dubenį su spirgais.
5.Į riebalus beriame smulkintus svogūnus,morkas,pievagrybius, pusiau pjautas česnako skilteles.Maišydami kepiname 2 min. .Toliau beriame cukraus ir dar kepiname 1 min. .Pasūdome ir kepiname 3-5 minutes.
6.Jeigu puode susidarė daug riebalų ,galite juos nupilti.Sumažiname liepsną iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilame vyną, dedame pomidorų pastą ir užviriname.Maišome mentele ir kepiname 3-5 minutes.
7.Dabar atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai.Įdedame lauro lapą.Mėsa turi būti panardinta skystyje.Uždengiame puodą ir ant mažos kaitros troškiname apie 4 valandas.Tikrinkite,nes puodai ir mėsa nėra vienodi.Gal jau po 3 valandų mėsa bus minkšta.Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.Tinka valgyti su bulvių koše.
Skanaus !!!