2018 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Vyne troškinti jaučio žandai

Netradiciškiems pietums ar vakarienei,pastaruoju metu itin populiarus patiekalas yra tikras delikatesas.Pagaminti nėra sudėtinga,sunkiau rasti ir  nusipirkti šių nerealiai skanių jaučio žandų.Jaučio žandai  troškinami  ilgai žemoje temperatūroje.Gerai ištroškinti tiesiog suyra ir būna labai minkšti,sodraus skonio.Labai rekomenduoju .Restorano vertas patiekalas.


Gaminimui : 300 min
6 porcijos

Reikės :

1 kg  jaučio žandų            ''Kitchen me''
150 g sūdytų lašinukų
4 v.š. kvietinių miltų
3 svogūnai
4 skiltelės česnako
1 v.š. cukraus
4 morkos
250 g rudų pievagrybių
600 ml raudonojo vyno Vin de Bourgogne
2 v.š. pomidorų pastos
1 lauro lapas
druskos pagal poreikius
žalumynų


Gaminimas :

1.Jaučio žandus nusausiname,pašaliname plėves ir supjaustome 5-6 cm pločio kubeliais.
2.Mėsą dedame į plastikinį maišelį , beriame miltus ,maišelį pripildome oro ir jo turinį gerai išpurtome.Mėsa iš visų pusių turi pasidengti miltais.
3.Pasirinkite sunkų storapadį puodą.Tame pačiame puode ,kuriame troškinsite mėsą apkepinkite smulkintus lašinukus.Spirgus išimkite,riebalus palikite.
4.Riebaluose apkepinkite miltuotus jaučio žandų gabaliukus.Gabaliukai  turi apskrusti,o viduje mėsa likti žalia.Apkepusius gabaliukus dedame į dubenį su spirgais.
5.Į riebalus beriame smulkintus svogūnus,morkas,pievagrybius, pusiau pjautas česnako skilteles.Maišydami kepiname 2 min. .Toliau beriame cukraus ir dar kepiname 1 min. .Pasūdome ir kepiname 3-5 minutes.
6.Jeigu puode susidarė daug riebalų ,galite juos nupilti.Sumažiname liepsną iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilame vyną, dedame pomidorų pastą ir užviriname.Maišome mentele ir kepiname 3-5 minutes.
7.Dabar atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai.Įdedame lauro lapą.Mėsa turi būti panardinta skystyje.Uždengiame puodą ir ant mažos kaitros troškiname apie 4 valandas.Tikrinkite,nes puodai ir mėsa nėra vienodi.Gal jau po 3 valandų mėsa bus minkšta.Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.Tinka valgyti su bulvių koše.
Skanaus !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą