Esu didelė Itališkos virtuvės gerbėja.Mano virtuvėje visada yra konservuotų pomidorų,mocarelos,pesto padažo,saulėje džiovintų pomidorų ir įvairių rūšių makaronų .Būna dienų ,kai nesinori mėsiškų patiekalų.Šis patiekalas - nuostabus reikalas pietums ar vakarienei.Nepaprastai skanus ir gamintas daugybę kartų.Puikiai tiks ir svečiui palepinti.Labai rekomenduoju - nesigailėsite.
Reikės :
apie 250 g Cannelloni makaronų
Įdaras :
400 g rikotos sūrio
200 g tarkuoto parmezano sūrio
200 g šv. špinatų
1/3 a.š. malto muskato
Pomidorų padažas :
400 g smulkintų pomidorų savo sultyse
2 v.š. pomidorų pastos
1 svogūnas
sviesto kepinimui
druska,pipirai
1 v.š. cukraus
Baltam padažui :
100 g sviesto
1 stiklinė pieno
1 v.š. miltų
sauja parmezano
3 riekės baltos forminės duonos
Gaminimas :
1.Keptuvėje be riebalų apkepinau špinatus.Kepti kol sukris.Tai įvyksta labai greitai.
2.Rikotą sumaišiau su parmezanu,špinatais ir gardinau muskato riešutu.Šiuo įdaru pripildžiau makaronus.Makaronų virti nereikia,jie būna labai minkšti.
3.Smulkiai supjausčiau svogūną ir pakepinau svieste.Kad sviestas nepradėtų degti ,įpilkite kelis šaukštus vandens.Svogūnams suminkštėjus supyliau pomidorus, pomidorų pastą ,įdėjau druskos,pipirų,cukraus.
4.Ištirpinau 100 g sviesto,įdėjau šaukštą miltų ,išmaišiau ir supyliau pieną.Pakaitinau kol sutirštėjo.
5.Batono riekeles supjausčiau kubeliais.
6.Pasirinkite tinkamą kepimo indą.Idealiausia būtų jeigu makaronų vamzdelius išdėliotumėte be tarpų.Bet jeigu tokio indo neturite ,įtieskite kepimo folijos arba popieriaus.
7.Į kepimo indą supyliau pusę pomidorų masės,išdėliojau įdarytus makaronus ir užpyliau likusiu pomidorų padažu.
8.Ant viršaus supyliau baltą padažą ir išdėliojau duonos kubelius.Indą uždengiau ir dėjau kepti į 180 * C orkaitę 30 min..Po 30 min. nudengiau ir kepiau dar 20 min , kol duonos kubeliai gražiai apskrudo.
Iškepus iš karto nepjaustykite ,duokite susistovėti.
Skanaus !!!
2018 m. vasario 9 d., penktadienis
2018 m. vasario 7 d., trečiadienis
Lietiniai su jautienos įdaru
Labai mėgstami ir dažnai gaminami.Dažnai naudoju Crepes receptą ,bet šie lietiniai nėra Crepes ,nes produktų norma padidinta.Dėl to ,tiesiog pagerinti lietiniai su jautiena.Lietiniai labai minkšti ir gražios geltonos spalvos.
Lietiniams : Iš šios normos išeis daug lietinių.Aš kepiau didelius 26 cm ,išėjo apie 16 vnt.
4 kiaušiniai
2 puodeliai pieno ( puodelis 300 ml )
2 puodeliai miltų
4 v.š. tirpinto sviesto
druskos
Jautienos įdarui :
600 -700 g virtos jautienos ( aš naudojau brandintus jautienos šonkaulius )
svieste kepinto svogūno
druskos
pipirų
sultinio nuo šonkaulių
Gaminimas :
1.Išvirkite šonkaulius.Virkite tol kol mėsa atšoks nuo kaulų.Į vandenį įdėkite druskos.Sultinio neišpilkite ,jį panaudosite maltai mėsai ir sriubai.Mėsą sumalkite ,įdėkite svieste kepinto svogūno,pipirų,druskos ir pilkite sultinio.Sultinio tiek,kad mėsa būtų drėgna.Nepersistenkite 😊
2.Kambario temperatūros pieną ir kiaušinius išplakite ,pilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar paplakite.
3.Dėkite miltus ir maišykite iki neliks gumuliukų.Aš dažnai pasinaudoju blenderiu,minutė ir tešla paruošta.Ne viduramžiais gyvenam , kad rankom viską maišyti 😏 Tešla turi būti skystoka.Jeigu tešla tiršta įpilkite dar pieno.
4.Kepam lietinius be riebalų.Iškeptus atvėsiname ir suvyniojame su malta jautiena.Galite užsišaldyti,sutaupysite daug laiko.
Skanaus !!!
Lietiniams : Iš šios normos išeis daug lietinių.Aš kepiau didelius 26 cm ,išėjo apie 16 vnt.
4 kiaušiniai
2 puodeliai pieno ( puodelis 300 ml )
2 puodeliai miltų
4 v.š. tirpinto sviesto
druskos
Jautienos įdarui :
600 -700 g virtos jautienos ( aš naudojau brandintus jautienos šonkaulius )
svieste kepinto svogūno
druskos
pipirų
sultinio nuo šonkaulių
Gaminimas :
1.Išvirkite šonkaulius.Virkite tol kol mėsa atšoks nuo kaulų.Į vandenį įdėkite druskos.Sultinio neišpilkite ,jį panaudosite maltai mėsai ir sriubai.Mėsą sumalkite ,įdėkite svieste kepinto svogūno,pipirų,druskos ir pilkite sultinio.Sultinio tiek,kad mėsa būtų drėgna.Nepersistenkite 😊
2.Kambario temperatūros pieną ir kiaušinius išplakite ,pilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar paplakite.
3.Dėkite miltus ir maišykite iki neliks gumuliukų.Aš dažnai pasinaudoju blenderiu,minutė ir tešla paruošta.Ne viduramžiais gyvenam , kad rankom viską maišyti 😏 Tešla turi būti skystoka.Jeigu tešla tiršta įpilkite dar pieno.
4.Kepam lietinius be riebalų.Iškeptus atvėsiname ir suvyniojame su malta jautiena.Galite užsišaldyti,sutaupysite daug laiko.
Skanaus !!!
2018 m. vasario 6 d., antradienis
Šaltiena
Labai seniai gaminau šaltieną.Kiek atsimenu, šaltieną nuo seno gamino mano močiutės ir tėvai.Turbūt nebuvo nei vienos šventės be šio patiekalo.Nors šaltiena nuo seno buvo šventinis lietuviškas patiekalas ,bet yra plačiai paplitusi Rytų ir Šiaurės Europoje.Kai kurie užsieniečiai išvydę šį patiekalą tampo pečiais ,keista jiems ,o dar kai sužino,kad kiaulės kojos čia vaidina svarbią rolę 😉 Vietoje kiaulės kojų tiks ir ausys ar kiaulės galva .Tik kartą gaminant šaltieną su galva ir ausimis ,ji man nesustingo.Turėjau dėti želatino.O va su kojytėm - garantuota.Aš kaip visada noriu mažiau kaloringo patiekalo,jeigu tai įmanoma.Vietoje kiaulienos šmoto dėsiu jautieną ,kuri pastaruoju metu nuolatos karaliauja mano virtuvėje.Morkų galite dėti ,bet atminkite , kad galiojimas trumpės,nes morkos duoda rūgimą.Jeigu verdate nedidelį kiekį dėkite morkų,nes spalvytė bus gražesnė ir skaniau.
Reikės :
2 kiaulės kojos
apie 1 kg jautienos ( dėjau kulninę )
pipirų žirnelių
lauro lapų
svogūno galva
kelios skiltelės česnako
5-6 morkos
Gaminimas :
1. Mėsą nuplauname ir užkaičiame.Verdame iki užvirimo .Susidarius putoms išpilame gerai nuplauname ir dar kartą užkaičiame.Vandens turi būti tiek,kad pilnai apsemtų mėsą.Virimo metu pildyti vandens negalima.
2.Dedame pipirus,laurus,druską .Verdame ant silpnos ugnies labai ilgai.Po valandos sudedu visą svogūną ir nesmulkintas česnako skilteles.Morkas dėkite prieš pabaigą,nebūtina jų virti 2 -3 valandas.Svogūną ir česnaką išgriebkite jiems dar nesusileidus.Visą savo skonį jie bus atidavę sultiniui.Virkite tol kol mėsa išsiners nuo kaulų.
3.Mėsai išvirus išgriebkite ir atvėsus išrinkite kaulus ,susmulkinkite ir išdalinkite į indelius.Sudėkite pjaustytas morkas.
4.Sultinį nukošiame ir dar kartą užverdame.Išpilstome į indelius ant mėsos.Atvėsus laikome šaldytuve.
Tiekite su virtomis bulvėmis,juoda duona,kaip tik mėgstate.Vieni šaltieną valgo su krienais ,česnaku ar net, teko matyti, actu.Man ji skaniausia su krienų ar pomidorų padažu .Acto mano virtuvėje būna tik labai retais atvejais.
Skanaus !!!
Reikės :
2 kiaulės kojos
apie 1 kg jautienos ( dėjau kulninę )
pipirų žirnelių
lauro lapų
svogūno galva
kelios skiltelės česnako
5-6 morkos
Gaminimas :
1. Mėsą nuplauname ir užkaičiame.Verdame iki užvirimo .Susidarius putoms išpilame gerai nuplauname ir dar kartą užkaičiame.Vandens turi būti tiek,kad pilnai apsemtų mėsą.Virimo metu pildyti vandens negalima.
2.Dedame pipirus,laurus,druską .Verdame ant silpnos ugnies labai ilgai.Po valandos sudedu visą svogūną ir nesmulkintas česnako skilteles.Morkas dėkite prieš pabaigą,nebūtina jų virti 2 -3 valandas.Svogūną ir česnaką išgriebkite jiems dar nesusileidus.Visą savo skonį jie bus atidavę sultiniui.Virkite tol kol mėsa išsiners nuo kaulų.
3.Mėsai išvirus išgriebkite ir atvėsus išrinkite kaulus ,susmulkinkite ir išdalinkite į indelius.Sudėkite pjaustytas morkas.
4.Sultinį nukošiame ir dar kartą užverdame.Išpilstome į indelius ant mėsos.Atvėsus laikome šaldytuve.
Tiekite su virtomis bulvėmis,juoda duona,kaip tik mėgstate.Vieni šaltieną valgo su krienais ,česnaku ar net, teko matyti, actu.Man ji skaniausia su krienų ar pomidorų padažu .Acto mano virtuvėje būna tik labai retais atvejais.
Skanaus !!!
2018 m. vasario 3 d., šeštadienis
Keptas karpis su karamelizuotais svogūnais
Aš karpio neįsivaizduoju kitaip valgomo nei su svogūnais ir pomidorų pasta arba padažu.Tai toks tradicinis patiekalas, kuris gaminamas dažno iš jūsų virtuvėje.Taip paruoštas karpis turi vienintelį trūkumą - jo visada būna per mažai.Tikrai prie kepto keptuvėje karpio nereikia jokių ypatingų salotų ar mandrų garnyrų.Karpis,kepti svogūnai ir bulvės-gali užsimerkti ir murkti kaip skanu 😋 Sutinkate ? Šiandien prie karpio svogūnus truputį karamelizavau pagal receptą ČIA .
Reikės :
2 vnt. karpio file ( apie 1,3 kg )
4 didelės skiltelės česnako
5 pipirų mišinio
druskos
miltų
aliejaus kepimui
5 dideli svogūnai
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. cukraus ( dėjau truputį daugiau nei pusę)
3 lauro lapai
aliejaus kepimui
Gaminimas :
1.Karpio file supjaustome ir ištriname smulkintų česnakų ,pipirų ir druskos mišiniu.Paliekame pastovėti bent pusvalandį.Aišku kuo ilgiau tuo geriau.
2.Nuvalytus svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.Man labai plonai neišėjo,bet rezultate gavosi neblogai.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ,dėkite svogūnus,sutrupintus lauro lapus,cukrų ir maišant kepinkite 15 min. ar ilgiau.Liepsna vidutinė,nesudeginkite.Svogūnai turi gražiai paruduoti.
4.Į keptuvės vidurį,patraukę svogūnus,dėkite pomidorų pastą.Kepinkite 1-2 min. iki karamelizuosis.
5.Išmaišykite,uždenkite dangtį ir dar 1 min pakaitinkite.Atvėsinkite.
6.Nuvalykite bulves ir užkaiskite.Kol iškepsite karpį,bulvės bus išvirę ir galėsite tiekti vienu metu.
7.Karpio gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite odele žemyn į įkaitintą aliejų kepti.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.
Karpis skanus ir karštas ir šaltas.Skanaus !!!
2 vnt. karpio file ( apie 1,3 kg )
4 didelės skiltelės česnako
5 pipirų mišinio
druskos
miltų
aliejaus kepimui
5 dideli svogūnai
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. cukraus ( dėjau truputį daugiau nei pusę)
3 lauro lapai
aliejaus kepimui
Gaminimas :
1.Karpio file supjaustome ir ištriname smulkintų česnakų ,pipirų ir druskos mišiniu.Paliekame pastovėti bent pusvalandį.Aišku kuo ilgiau tuo geriau.
2.Nuvalytus svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.Man labai plonai neišėjo,bet rezultate gavosi neblogai.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ,dėkite svogūnus,sutrupintus lauro lapus,cukrų ir maišant kepinkite 15 min. ar ilgiau.Liepsna vidutinė,nesudeginkite.Svogūnai turi gražiai paruduoti.
4.Į keptuvės vidurį,patraukę svogūnus,dėkite pomidorų pastą.Kepinkite 1-2 min. iki karamelizuosis.
5.Išmaišykite,uždenkite dangtį ir dar 1 min pakaitinkite.Atvėsinkite.
6.Nuvalykite bulves ir užkaiskite.Kol iškepsite karpį,bulvės bus išvirę ir galėsite tiekti vienu metu.
7.Karpio gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite odele žemyn į įkaitintą aliejų kepti.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.
Karpis skanus ir karštas ir šaltas.Skanaus !!!
2018 m. vasario 2 d., penktadienis
Užkandis su tunu
Toliau naikinu konservuoto tuno atsargas 😋 Greitai pagaminama užtepėlė yra tikrai labai skanus užkandis ar net pusryčių stalo patiekalas.
Gaminimui 30 min.
5 asmenims
Reikės :
1 indelio konservuoto tuno savo sultyse
kelių v.š. konservuotų kukurūzų
kelios juodosios alyvuogės
pusė ilgavaisio agurko
kietai virto kiaušinio ( nebūtina )
svogūnų laiškų pluoštelio arba raudono svogūno
šv.krapų
2 a.š. Dijon garstyčių grūdeliais
graikiško jogurto arba majonezo
citrinos sulčių
maltų pipirų
Gaminimas :
Smulkiai supjaustykite agurką,skystį nuvarvinkite.Susmulkinkite alyvuoges ir svogūnų laiškus.Į dubenį dėkite nuvarvintą tuną,agurkus,svogūnų laiškus,nuvarvintus kukurūzus,alyvuoges,sutarkuokite kiaušinį.Toliau dėkite jogurtą arba majonezą,įspauskite citrinos sulčių,dėkite garstyčias ,pipirus ir viską išmaišykite.Barstome smulkintais krapais.Ragaukite ir skaninkite pagal poreikius.Užtepėlę tiekite atskirai su skrudinta duona.
Skanaus !!!
Gaminimui 30 min.
5 asmenims
1 indelio konservuoto tuno savo sultyse
kelių v.š. konservuotų kukurūzų
kelios juodosios alyvuogės
pusė ilgavaisio agurko
kietai virto kiaušinio ( nebūtina )
svogūnų laiškų pluoštelio arba raudono svogūno
šv.krapų
2 a.š. Dijon garstyčių grūdeliais
graikiško jogurto arba majonezo
citrinos sulčių
maltų pipirų
Gaminimas :
Smulkiai supjaustykite agurką,skystį nuvarvinkite.Susmulkinkite alyvuoges ir svogūnų laiškus.Į dubenį dėkite nuvarvintą tuną,agurkus,svogūnų laiškus,nuvarvintus kukurūzus,alyvuoges,sutarkuokite kiaušinį.Toliau dėkite jogurtą arba majonezą,įspauskite citrinos sulčių,dėkite garstyčias ,pipirus ir viską išmaišykite.Barstome smulkintais krapais.Ragaukite ir skaninkite pagal poreikius.Užtepėlę tiekite atskirai su skrudinta duona.
Skanaus !!!
2018 m. vasario 1 d., ketvirtadienis
Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu
Rašau receptą ir galvoju,kad produktų sąrašas išėjo ne toks jau ir trumpas.Bet šis pyragas gimė iš to ką turėjau šaldytuve ir šaldiklyje.Tuno konservus gavom dovanų iš Norvegijos, šparaginės pupelės šaldytos iš mano daržo,sluoksniuota tešla ilsėjosi jau senokai,džiovintų pomidorų užtepėlę dažnai gaminu ir jos visada turiu šaldytuve.O visus kitus produktus tikrai turite.Pavyko tikrai skaniai ir gražiai.Beje, šaltas pyragas man skanesnis.
Gaminimui : 120 min.
6-8 valgytojams
Reikės :
4 lapeliai sluoksniuotos tešlos ( pakuotė 500 g kurioje yra 5 lapeliai )
2 indeliai tuno savo sultyse po 180 g ( būtų užtekę 1,5 indelio )
3 didelės morkos
2 dideli svogūnai
3 skiltelės česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 kiaušinio aptepimui
šparaginių pupelių
džiovintų pomidorų užtepėlės arba pomidorų padažo ( užtepėlės receptas čia )
druskos
maltų pipirų
sezamo sėklų viršui pabarstyti
sviesto kepinimui
Gaminimas :
1.Morkas sutarkuokite,svogūnus supjaustykite ,česnako skilteles išspauskite ir viską pakepinkite ant sviesto.Gardinkite pipirais,dėkite druskos.Palikite atvėsti.
2.Nuo tuno nuvarvinkite skystį.
3.Kiaušinius sutarkuokite.
4.Atitirpinkite tešlą .Pasitieskite kepimo popieriaus lakštą.Tešlos lapelius pakočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus,kad būtų platesni .Sudėkite kraštelius vieną ant kito ir dar truputį pakočiokite kol sulips.Tai padarysite labai lengvai.Su kepimo popieriumi lengvai perkelsite į kepimo skardą.Naudokite kepimo skardą,nes pyragas didelis.
5.Išilgai per vidurį ištepkite pomidorų užtepėlę, dėkite daržovių masę be skysčio,dėliokite šparagines pupeles,ant viršaus tuną ir kiaušinius.Galite pabarstyti žalumynų.
6.Šonuose padarome apie 1 cm įpjovas ir formuojame pynę.Tai esu dariusi , kai kepiau Picos pynutę.Galite pažiūrėti.
7.Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamų sėklomis.
8.Kepkite 190 * C temperatūroje apie 30-40 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Stebėkite pyragą .Ką tik iškepto nepjaukite,leiskite bent 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.Pyragas tikrai didelis .
Skanių akimirkų !!!
Gaminimui : 120 min.
6-8 valgytojams
Reikės :
4 lapeliai sluoksniuotos tešlos ( pakuotė 500 g kurioje yra 5 lapeliai )
2 indeliai tuno savo sultyse po 180 g ( būtų užtekę 1,5 indelio )
3 didelės morkos
2 dideli svogūnai
3 skiltelės česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 kiaušinio aptepimui
šparaginių pupelių
džiovintų pomidorų užtepėlės arba pomidorų padažo ( užtepėlės receptas čia )
druskos
maltų pipirų
sezamo sėklų viršui pabarstyti
sviesto kepinimui
Gaminimas :
1.Morkas sutarkuokite,svogūnus supjaustykite ,česnako skilteles išspauskite ir viską pakepinkite ant sviesto.Gardinkite pipirais,dėkite druskos.Palikite atvėsti.
2.Nuo tuno nuvarvinkite skystį.
3.Kiaušinius sutarkuokite.
4.Atitirpinkite tešlą .Pasitieskite kepimo popieriaus lakštą.Tešlos lapelius pakočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus,kad būtų platesni .Sudėkite kraštelius vieną ant kito ir dar truputį pakočiokite kol sulips.Tai padarysite labai lengvai.Su kepimo popieriumi lengvai perkelsite į kepimo skardą.Naudokite kepimo skardą,nes pyragas didelis.
5.Išilgai per vidurį ištepkite pomidorų užtepėlę, dėkite daržovių masę be skysčio,dėliokite šparagines pupeles,ant viršaus tuną ir kiaušinius.Galite pabarstyti žalumynų.
6.Šonuose padarome apie 1 cm įpjovas ir formuojame pynę.Tai esu dariusi , kai kepiau Picos pynutę.Galite pažiūrėti.
7.Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamų sėklomis.
8.Kepkite 190 * C temperatūroje apie 30-40 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Stebėkite pyragą .Ką tik iškepto nepjaukite,leiskite bent 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.Pyragas tikrai didelis .
Skanių akimirkų !!!
2018 m. sausio 27 d., šeštadienis
Kepti kukurūziniai viščiukai
Pats skaniausias paukštienos atstovas 😋 Burnoje tirpstanti sultinga mėsytė ,patys nuostabiausi linkėjimai iš Prancūzijos.Tikrai rekomenduoju nors kartą pasimėgauti šiuo delikatesiniu patiekalu.
Gaminimui 60 min. (be marinavimo )
Reikės :
kukurūzinių viščiukų ( 1 vnt. 500-600 g )
česnako
lauro lapų
kmynų
pipirų mišinio
druskos
cukraus
aliejaus
bulvių garnyrui
mėgstamų daržovių
Gaminimas :
Česnaką sukapokite arba išspauskite.Lauro lapus sutrupinkite ,dėkite likusius prieskonius ir žiupsnelį cukraus.Druskos pagal poreikius.Viščiukus išlaisvinkite nuo surišimų ir gerai įtrinkite prieskonių mišiniu.Palikite per naktį marinuotis.Jeigu neturite laiko pakaks 2 valandų.
Dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę apie 50 min.Prieš pabaigą aptepiau barbekiu padažu ir dar kokias 5 minutes pakepam.Tiekiame su bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.
Skanaus !!!
Gaminimui 60 min. (be marinavimo )
Reikės :
kukurūzinių viščiukų ( 1 vnt. 500-600 g )
česnako
lauro lapų
kmynų
pipirų mišinio
druskos
cukraus
aliejaus
bulvių garnyrui
mėgstamų daržovių
Gaminimas :
Česnaką sukapokite arba išspauskite.Lauro lapus sutrupinkite ,dėkite likusius prieskonius ir žiupsnelį cukraus.Druskos pagal poreikius.Viščiukus išlaisvinkite nuo surišimų ir gerai įtrinkite prieskonių mišiniu.Palikite per naktį marinuotis.Jeigu neturite laiko pakaks 2 valandų.
Dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę apie 50 min.Prieš pabaigą aptepiau barbekiu padažu ir dar kokias 5 minutes pakepam.Tiekiame su bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.
Skanaus !!!
2018 m. sausio 26 d., penktadienis
Tiršta vištienos sriuba su sūriu ir pievagrybiais
Skani,soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai ko mums reikia tokiu darganotu oru.Labai švelnaus skonio .Bulves sriuboje pakeičiau makaronais.Makaronai iš kietagrūdžių kviečių nudažyti natūraliai su špinatais,ciberžole,burokėliais,morkomis ir net kalmarų rašalu.Labai skanūs.
Gaminimui apie 50 min
5 porcijos
Reikės :
5 vištienos blauzdelės
sauja makaronų
2 morkos
200 g pievagrybių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
lapkotinio saliero stiebas
poro
krapų
sviesto kepinimui
druskos
3 v.š. natūralaus skonio tepamo sūrelio ( žiūrėkite riebumą ir sudėtį ,rinkitės liesesnį )
Gaminimas :
1. Į puodą pilame vandens ir užkaičiame blauzdeles.Užvirus nupilame vandenį ir nuplauname vištieną.Toliau dedame atgal į švarų puodą ir pilame apie 1,5 l vandens.Druskos pagal poreikius.Verdame apie 20-25 min. kol suminkštės.
2.Kol blauzdelės virs susmulkinkite pievagrybius,svogūną,česnaką,sutarkuokite morkas, supjaustykite salierą ir nedidelį porą.Viską pakepinkite ant sviesto .
3.Išvirusias blauzdeles nukaulinkite , pašalinkite odą ir susmulkinę dėkite atgal į sultinį.
4.Į puodą su sultiniu sudėkite kepintas daržoves ir virkite 10 min. Toliau dėkite makaronus.Virkite tiek minučių kiek nurodyta ant makaronų pakuotės.
5.Pačiame gale dėkite sūrį ir gerai išmaišykite.Barstykite smulkintais krapais.
Skanių akimirkų !!!
Gaminimui apie 50 min
5 porcijos
Reikės :
5 vištienos blauzdelės
sauja makaronų
2 morkos
200 g pievagrybių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
lapkotinio saliero stiebas
poro
krapų
sviesto kepinimui
druskos
3 v.š. natūralaus skonio tepamo sūrelio ( žiūrėkite riebumą ir sudėtį ,rinkitės liesesnį )
Gaminimas :
1. Į puodą pilame vandens ir užkaičiame blauzdeles.Užvirus nupilame vandenį ir nuplauname vištieną.Toliau dedame atgal į švarų puodą ir pilame apie 1,5 l vandens.Druskos pagal poreikius.Verdame apie 20-25 min. kol suminkštės.
2.Kol blauzdelės virs susmulkinkite pievagrybius,svogūną,česnaką,sutarkuokite morkas, supjaustykite salierą ir nedidelį porą.Viską pakepinkite ant sviesto .
3.Išvirusias blauzdeles nukaulinkite , pašalinkite odą ir susmulkinę dėkite atgal į sultinį.
4.Į puodą su sultiniu sudėkite kepintas daržoves ir virkite 10 min. Toliau dėkite makaronus.Virkite tiek minučių kiek nurodyta ant makaronų pakuotės.
5.Pačiame gale dėkite sūrį ir gerai išmaišykite.Barstykite smulkintais krapais.
Skanių akimirkų !!!
2018 m. sausio 21 d., sekmadienis
Brokolių užkepėlė
Puikus garnyras tinkantis beveik prie visko .Pagaminsite labai greitai , o skonis bus puikus.
Reikės :
Brokolių
parmezano sūrio
riebios grietinėlės
prieskonių
druskos
Brokolius apverdame 3 min. pasūdytame vandenyje.Nupilame vandenį ir nuvarviname.Kepimo indą patepame sviestu,dedame brokolius ir užpilame grietinėlės ir tarkuoto parmezano mišiniu.Barstome mėgstamais prieskoniais.Orkaitė 200 * C , kepame 15 min..Galite ir iki apskrudimo.Tiekiame karštą.
Dorada kepta orkaitėje įdaryta daržovėmis ,receptas čia. Morkos,svogūnai,česnakai pakepinti ,dėta prieskonių,pomidorų pastos ir prikimšta į doradas.
Čili sriubos receptas čia
Reikės :
Brokolių
parmezano sūrio
riebios grietinėlės
prieskonių
druskos
Brokolius apverdame 3 min. pasūdytame vandenyje.Nupilame vandenį ir nuvarviname.Kepimo indą patepame sviestu,dedame brokolius ir užpilame grietinėlės ir tarkuoto parmezano mišiniu.Barstome mėgstamais prieskoniais.Orkaitė 200 * C , kepame 15 min..Galite ir iki apskrudimo.Tiekiame karštą.
Dorada kepta orkaitėje įdaryta daržovėmis ,receptas čia. Morkos,svogūnai,česnakai pakepinti ,dėta prieskonių,pomidorų pastos ir prikimšta į doradas.
Čili sriubos receptas čia
2018 m. sausio 18 d., ketvirtadienis
Greitas būdas paruošti naminę Latte kavą
Naminei Latte kavai paruošti tikrai nereikia brangių kavos aparatų ar kažkokios specialios technikos. Internetas mirga įvairiais Latte paruošimo būdais.Na ką gi išbandžiau ir aš 👀 Patiko,skanu kaip pirmam kartui išėjo neblogai.Rekomenduoju visiems .
Produktų kiekis pagal puodelio dydį.
Reikės :
riebaus pieno
kavos be tirščių
kavinuko su sieteliu
cukraus pagal poreikius
Gaminimas :
Užkaitiname pieną ir pilam į kavinuką su sieteliu.Uždengiame sietelį ir keletą kartų paplakame spausdami pirmyn ir atgal.Nepersistenkite ,tai nutinka labai greitai.Pieno apimtis padidėja 2-3 kartus.Pilame pieną į puodelį ir užpilame karšta kava be tirščių.Idealu jeigu puodelis bus stiklinis.Saldiname pagal poreikius ir mėgaujamės.
Čia galite pažiūrėti VIDEO pagal kurį gaminau.Puiki idėja,ačiū 👌
Produktų kiekis pagal puodelio dydį.
Reikės :
riebaus pieno
kavos be tirščių
kavinuko su sieteliu
cukraus pagal poreikius
Gaminimas :
Užkaitiname pieną ir pilam į kavinuką su sieteliu.Uždengiame sietelį ir keletą kartų paplakame spausdami pirmyn ir atgal.Nepersistenkite ,tai nutinka labai greitai.Pieno apimtis padidėja 2-3 kartus.Pilame pieną į puodelį ir užpilame karšta kava be tirščių.Idealu jeigu puodelis bus stiklinis.Saldiname pagal poreikius ir mėgaujamės.
Čia galite pažiūrėti VIDEO pagal kurį gaminau.Puiki idėja,ačiū 👌
2018 m. sausio 16 d., antradienis
Befstrogenas pagal V. Pochliobkiną
Tinkamai pagamintas befstrogenas yra nerealaus skonio.Turbūt jo atsiradimo istorijos geriau neaprašysiu ,nei recepto šaltinyje Su šaukštu aplink pasaulį .Ačiū už receptą 😊 Befstrogenas gaminamas daugelyje šalių ir turi daug variantų.Patys populiariausi - su pomidorų pasta ,kuris dažniausiai gaminamas Rusijoje ir Rytų Europoje iš dalies Skandinavijoje, ir su grybais ir garstyčiomis kuris populiaresnis JAV ir Vakarų Europoje.Rusijos kulinarijos autoritetas Viljamas Pochliobkinas ( 1923-2000) surinko ir ištyrinėjo daugybę medžiagos apie grafo A.G.Stroganovo (1795-1891) namuose gamintą patiekalą ,pateikė savo befsrogeno versiją.Pagal jo receptą befstrogenas tiesiog tirpo burnoje.Originalus receptas nėra išlikęs.Gaminant befstrogeną svarbu išsirinkti tinkamą mėsą ir jos neperkepti.Befstrogenui gaminti naudojama jautienos išpjova.
Reikės :
500 g jautienos išpjovos ( naudojau brandintą )
1-2 svogūnai
2 v.š. kvietinių miltų
2-3 v.š.lydyto sviesto mėsai ir svogūnams apkepti
4 v.š. riebios grietinės 40 %,nes liesą gali sutraukti
1-2 v.š. pomidorų pastos
100-200 ml sultinio arba virinto vandens
druskos
grūstų juodų pipirų
bulvių fri patiekimui
raugintų agurkų arba pomidorų
Gaminimas :
1.Jautienos išpjovą supjaustome 0,5 cm storio riekelėmis ,skersai raumenų.Lengvai pamušame ir supjaustome ilgomis siauromis juostelėmis.
2.Mėsos juosteles apvoliokite miltuose,perteklių nupurtykite.Svogūnus supjaustykite itin plonais pusžiedžiais .Keptuvėje labai gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite svogūnus.Svogūnai turi uždengti keptuvės dugną.Ant viršaus dėkite jautieną.Keptuvę uždenkite ir ant didelės kaitros kepkite 1,5-2 min. ,tuomet atidenkite,išmaišykite ir atidengę kepkite 1-2 minutes.Mėsa turi papilkėti ir imti blizgėti.Apkepinant mėsą sūdyti nereikia.
3.Kol kepa mėsa atskirame inde sumaišykite grietinę,pomidorų pastą ir sultinį/vandenį.Mėsai papilkėjus pilkite grietinės mišinį .Išmaišykite,lengvai pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį.Kaitrą mažiname iki minimumo ,uždengę troškiname apie 10 min.Per tą laiką padažas turi sutirštėti,o mėsa ir svogūnai suminkštėti.
Skanių akimirkų !!!
Reikės :
500 g jautienos išpjovos ( naudojau brandintą )
1-2 svogūnai
2 v.š. kvietinių miltų
2-3 v.š.lydyto sviesto mėsai ir svogūnams apkepti
4 v.š. riebios grietinės 40 %,nes liesą gali sutraukti
1-2 v.š. pomidorų pastos
100-200 ml sultinio arba virinto vandens
druskos
grūstų juodų pipirų
bulvių fri patiekimui
raugintų agurkų arba pomidorų
Gaminimas :
1.Jautienos išpjovą supjaustome 0,5 cm storio riekelėmis ,skersai raumenų.Lengvai pamušame ir supjaustome ilgomis siauromis juostelėmis.
2.Mėsos juosteles apvoliokite miltuose,perteklių nupurtykite.Svogūnus supjaustykite itin plonais pusžiedžiais .Keptuvėje labai gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite svogūnus.Svogūnai turi uždengti keptuvės dugną.Ant viršaus dėkite jautieną.Keptuvę uždenkite ir ant didelės kaitros kepkite 1,5-2 min. ,tuomet atidenkite,išmaišykite ir atidengę kepkite 1-2 minutes.Mėsa turi papilkėti ir imti blizgėti.Apkepinant mėsą sūdyti nereikia.
3.Kol kepa mėsa atskirame inde sumaišykite grietinę,pomidorų pastą ir sultinį/vandenį.Mėsai papilkėjus pilkite grietinės mišinį .Išmaišykite,lengvai pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį.Kaitrą mažiname iki minimumo ,uždengę troškiname apie 10 min.Per tą laiką padažas turi sutirštėti,o mėsa ir svogūnai suminkštėti.
4.Naudojau brandintą išpjovą ir jinai buvo paruošta per 10-15 min. minkštutėlė.Visa befstrogeno sėkmė priklauso nuo jautienos kokybės.Tai jeigu jau susiruošėte gaminti,nepagailėkite pinigų gerai jautienai.Tiekite karštą su karštomis fri bulvėmis,raugintais/marinuotais agurkais,pomidorais.Skaniausias ką tik pagamintas.
Skanių akimirkų !!!
2018 m. sausio 15 d., pirmadienis
Konkursas !!!
Konkursas !!!
Sąlygos :
👉 Pamėgti puslapį Facebooke Skanu,gražu ir su meile..
👉 Pamėgti puslapį Facebooke Prijuostės ''Namų Madam''
👉 Pamėgti ir pasidalinti VIEŠAI Facebooke konkurso nuotrauką
👉 Komentaruose po NUOTRAUKA parašyti savo firminio patiekalo pavadinimą.Galite ir foto.
Viena laimingoji įvykdžiusi VISAS konkurso sąlygas bus paskelbta Vasario 16 dieną.
Sėkmės !!!
Šąlant orams - kyla noras skaniai pavalgyti 😋 O,kad gaminti būtų smagiau su bičiuliais Prijuostės "Namų Madam'' skelbiame konkursą 😊 Konkurso metu galėsite laimėti puošnią Prijuostės ''Namų Madam'' prijuostę.Tokios ir aš labai norėčiau.😍 Konkursas vyksta mano puslapyje Facebook Skanu,gražu ir su meile .
Sąlygos :
👉 Pamėgti puslapį Facebooke Skanu,gražu ir su meile..
👉 Pamėgti puslapį Facebooke Prijuostės ''Namų Madam''
👉 Pamėgti ir pasidalinti VIEŠAI Facebooke konkurso nuotrauką
👉 Komentaruose po NUOTRAUKA parašyti savo firminio patiekalo pavadinimą.Galite ir foto.
Viena laimingoji įvykdžiusi VISAS konkurso sąlygas bus paskelbta Vasario 16 dieną.
Sėkmės !!!
2018 m. sausio 10 d., trečiadienis
Orkaitėje keptos dorados su daržovėmis
Daug liaupsių apie doradą prisiklausiusi ,nusprendžiau ir aš ją įsileisti į savo virtuvę. Paruošimas nereikalauja daug laiko ,svarbu žuvį neperkepti ir pasirinkti tinkantį garnyrą.Kuo paprasčiau ,tuo geriau.Peržiūrėjusi daug receptų ir nuotraukų ,pastebėjau,kad doradą rekomenduojama kepti su galva.Vieniems tai atrodo neestetiškai, o man tai netrukdė.Kadangi kepiau 6 doradas ,visos daržovės kartu netilpo.Teko dėti į atskirą skardą.Tikrai labai skanu 😋
Reikės :
doradų ( pirkau išvalytas ir skrostas)
druskos
prieskoninių žolelių mišinio tinkančio žuviai
česnako
pipirų
aliejaus daržovėms
pasirinktų daržovių garnyrui
Doradas nuvalome ,įpjauname įstrižai ir apibarstome prieskoniais,česnaku.Česnako skilteles galite sutraiškyti.Pjaustytas citrinos riekeles galite įdėti į įpjovas.Nepamaišys ir keli gabalėliai sviesto.Nepamirškite ištrinti prieskoniais ir dorados vidaus.Palikite marinuotis bent 30 min. ar ilgiau.
Daržoves aptepame aliejaus ir prieskonių mišiniu.Žuvį dedame į kepimo skardą ,aplink išdėliojame daržoves ir kepame 200 * C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.Tiekite su bulvėmis arba kitokiu jūsų mėgstamu garnyru.Jeigu kartu tieksite bulves,jų kepti kartu nedėkite,nes jos per tiek laiko neiškeps ir liks žalios.O žuvies kepti ilgiau nepatariu,nes perkepsite.
Skanaus !!!
Reikės :
doradų ( pirkau išvalytas ir skrostas)
druskos
prieskoninių žolelių mišinio tinkančio žuviai
česnako
pipirų
aliejaus daržovėms
pasirinktų daržovių garnyrui
Doradas nuvalome ,įpjauname įstrižai ir apibarstome prieskoniais,česnaku.Česnako skilteles galite sutraiškyti.Pjaustytas citrinos riekeles galite įdėti į įpjovas.Nepamaišys ir keli gabalėliai sviesto.Nepamirškite ištrinti prieskoniais ir dorados vidaus.Palikite marinuotis bent 30 min. ar ilgiau.
Daržoves aptepame aliejaus ir prieskonių mišiniu.Žuvį dedame į kepimo skardą ,aplink išdėliojame daržoves ir kepame 200 * C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.Tiekite su bulvėmis arba kitokiu jūsų mėgstamu garnyru.Jeigu kartu tieksite bulves,jų kepti kartu nedėkite,nes jos per tiek laiko neiškeps ir liks žalios.O žuvies kepti ilgiau nepatariu,nes perkepsite.
Skanaus !!!
2018 m. sausio 9 d., antradienis
Pupelių sriuba su frikadelėmis
Šąlant orams norisi šilto ir jaukaus maisto.Sriuba visada geras pasirinkimas,nes šilta,skanu ir sotu.Jeigu norėsite greitesnio sriubos paruošimo būdo naudokite konservuotas pupeles.
4 porcijos
gaminimui 50 min.
Reikės :
250 g pupelių
4 bulvės
2 morkos
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
lauro lapų
druskos
300 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,pipirai,kiaušinis,druska,avižiniai dribsniai arba batono riekelė)
grietinės
žalumynų
Gaminimas :
1.Iš vakaro užmerkiame pupeles.Kitą dieną verdame pupeles kol šios taps minkštos.Virimo laikas priklauso nuo pupelių rūšies.
2.Pasiruošiame puodą sriubai virti.Tame pačiame puode ištirpiname gabalėlį sviesto ir pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką,morkas.
3.Toliau dedame smulkiai pjaustytas bulves,dedame lauro lapą ir pilame vandens .Vandens pagal poreikius .
4.Sriubai užvirus iš paruošto faršo formuojame frikadeles ir dedame į puodą.Verdame apie 30 min.Po to sudedame virtas pupeles ir paverdame dar 10 minučių.Tiekiame su grietine ir žalumynais.
Skanaus !!!
4 porcijos
gaminimui 50 min.
Reikės :
250 g pupelių
4 bulvės
2 morkos
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
lauro lapų
druskos
300 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,pipirai,kiaušinis,druska,avižiniai dribsniai arba batono riekelė)
grietinės
žalumynų
Gaminimas :
1.Iš vakaro užmerkiame pupeles.Kitą dieną verdame pupeles kol šios taps minkštos.Virimo laikas priklauso nuo pupelių rūšies.
2.Pasiruošiame puodą sriubai virti.Tame pačiame puode ištirpiname gabalėlį sviesto ir pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką,morkas.
3.Toliau dedame smulkiai pjaustytas bulves,dedame lauro lapą ir pilame vandens .Vandens pagal poreikius .
4.Sriubai užvirus iš paruošto faršo formuojame frikadeles ir dedame į puodą.Verdame apie 30 min.Po to sudedame virtas pupeles ir paverdame dar 10 minučių.Tiekiame su grietine ir žalumynais.
Skanaus !!!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)