2018 m. sausio 10 d., trečiadienis

Orkaitėje keptos dorados su daržovėmis

Daug liaupsių apie doradą prisiklausiusi ,nusprendžiau ir aš ją įsileisti į savo virtuvę. Paruošimas nereikalauja daug laiko ,svarbu žuvį neperkepti ir pasirinkti tinkantį garnyrą.Kuo paprasčiau ,tuo geriau.Peržiūrėjusi daug receptų ir nuotraukų ,pastebėjau,kad  doradą rekomenduojama kepti su galva.Vieniems tai atrodo neestetiškai, o man tai netrukdė.Kadangi kepiau 6 doradas ,visos daržovės kartu  netilpo.Teko dėti į atskirą skardą.Tikrai labai skanu 😋



Reikės :

doradų ( pirkau išvalytas ir skrostas)
druskos
prieskoninių žolelių mišinio tinkančio žuviai
česnako
pipirų
aliejaus daržovėms
pasirinktų daržovių garnyrui


Doradas nuvalome ,įpjauname įstrižai ir apibarstome prieskoniais,česnaku.Česnako skilteles galite sutraiškyti.Pjaustytas citrinos riekeles galite įdėti į įpjovas.Nepamaišys ir keli gabalėliai sviesto.Nepamirškite ištrinti prieskoniais ir dorados vidaus.Palikite marinuotis bent 30 min. ar ilgiau.
Daržoves aptepame aliejaus ir prieskonių mišiniu.Žuvį dedame į kepimo skardą ,aplink išdėliojame daržoves ir kepame 200 * C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.Tiekite su bulvėmis arba kitokiu jūsų mėgstamu garnyru.Jeigu kartu tieksite bulves,jų kepti kartu nedėkite,nes jos per tiek laiko neiškeps ir liks žalios.O žuvies kepti ilgiau nepatariu,nes perkepsite.

Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą