2018 m. vasario 1 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu

Rašau receptą ir galvoju,kad produktų sąrašas išėjo ne toks jau ir trumpas.Bet šis pyragas gimė iš to ką turėjau šaldytuve ir šaldiklyje.Tuno konservus gavom dovanų iš Norvegijos, šparaginės pupelės šaldytos iš mano daržo,sluoksniuota tešla  ilsėjosi jau senokai,džiovintų pomidorų užtepėlę dažnai gaminu ir jos visada turiu šaldytuve.O visus kitus produktus tikrai turite.Pavyko tikrai skaniai ir gražiai.Beje, šaltas pyragas man skanesnis.

Gaminimui : 120 min.
6-8 valgytojams


Reikės :

4 lapeliai sluoksniuotos tešlos ( pakuotė 500 g kurioje yra 5 lapeliai )
2 indeliai tuno savo sultyse po 180 g ( būtų užtekę 1,5 indelio )
3 didelės morkos
2 dideli svogūnai
3 skiltelės česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 kiaušinio aptepimui
šparaginių pupelių
džiovintų pomidorų užtepėlės arba pomidorų padažo ( užtepėlės receptas čia )
druskos
maltų pipirų
sezamo sėklų viršui pabarstyti
sviesto kepinimui

Gaminimas :

1.Morkas sutarkuokite,svogūnus supjaustykite ,česnako skilteles išspauskite ir viską pakepinkite ant sviesto.Gardinkite pipirais,dėkite druskos.Palikite atvėsti.
2.Nuo tuno nuvarvinkite skystį.
3.Kiaušinius sutarkuokite.
4.Atitirpinkite tešlą .Pasitieskite kepimo popieriaus lakštą.Tešlos lapelius pakočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus,kad  būtų platesni .Sudėkite kraštelius vieną ant kito ir dar truputį pakočiokite kol sulips.Tai padarysite labai lengvai.Su kepimo popieriumi lengvai perkelsite į kepimo skardą.Naudokite kepimo skardą,nes pyragas didelis.
5.Išilgai per vidurį ištepkite pomidorų užtepėlę, dėkite daržovių masę be skysčio,dėliokite šparagines pupeles,ant viršaus tuną ir kiaušinius.Galite pabarstyti žalumynų.


6.Šonuose padarome apie 1 cm įpjovas ir formuojame pynę.Tai esu dariusi , kai kepiau Picos pynutę.Galite pažiūrėti.


7.Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamų sėklomis.


8.Kepkite 190 * C  temperatūroje apie 30-40 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Stebėkite pyragą .Ką tik iškepto nepjaukite,leiskite bent 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.Pyragas tikrai didelis .
Skanių akimirkų !!!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą