2025 m. gegužės 18 d., sekmadienis

Sūrio pyragas su medaus biskvitu ir šokoladiniu kremu

 Kažkas įdomiau ,nei tradicinis sūrio pyragas.Medaus biskvitas,maskarponės sūrio švelnumas ir aksominis šokolado kremas .Tobulas trio .Desertas kuris žino,kad tu jam neatsispirsi.

Medaus biskvitui : išeina 2 vnt

3 v.š. cukraus 

žiupsnelis druskos 

140 g miltų 

1/2 a.š. sodos

2 v.š. medaus 

60 g sviesto

2 kiaušiniai 

1.Medų,sviestą ,cukrų druską kaitinkite puode kol cukrus ištirps,o sviestas išsilydys.Nevirkite.

2.Dėkite sodą ir gerai išmaišykite Masė užputos ir padvigubės.

3.Nukelkite nuo ugnies ir pravėsinkite .Dėkite kiaušinius ir gerai  išmaišykite.

4.Toliau sijojame  miltus ir išmaišome.

5.Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių .

6.Tešlą pilkite  į dvi 16 cm kepimo formas .Jeigu dviejų neturite ,kepkite atskirai po vieną .Kepame apie 13-15 min.Ar iškepė tikriname mediniu iešmeliu.Iškeptus biskvitus atvėsiname ,nupjauname kepurėles .Išpjauname 14 cm skersmens biskvitą. Naudosime tik vieną biskvitą.Kitą biskvitą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį.Bus kitam kartui .

Sausainių padui :

90 g sausainių (Gaidelio ar panašių)

35 g sviesto

10 g medaus 

1 .Sausainius sutriname iki smulkių trupinių .

2.Sviestą ir medų ištirpiname ir sumaišome su trupiniais .

3.Į 16 cm kepimo formos dugną dėkite iškirptą kepimo popieriaus apskritimą.Berkite trupinius ir gerai suspauskite.

Sūrio masei :

400 g maskarponės

3 v.š.cukraus

1 a.š.krakmolo 

2 kiaušiniai 

100 g 15 proc.riebumo grietinės

Vanilinio cukraus 

Visi produktai turi būti kambario temperatūros .

1.Visus produktus išskyrus kiaušinius sumaišykite.

2.Tada po vieną muškite kiaušinius ir išmaišykite.Plakti nereikia .

3.Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių.Ant pasiruošto sausainių pado pilkite pusę sūrio masės .Išlyginkite.

4.Dėkite apipjaustytą biskvitą ir pilkite kitą dalį sūrio masės .Išlyginkite 

5.Kepimo formą galite apsukti keliais sluoksniais folijos.

6.Dedame kepti apie 50-70 min.Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo .

Iškepusio sūrio pyrago šonai bus tvirti ,o viduriukas šiek tiek banguojantis.Iškepusį sūrio pyragą atvėsiname ir laikome šaldytuve per naktį .

Šokolado kremui :

100 g  maskarponės

200 ml riebios grietinėlės

150 g juodojo šokolado 

1 v.š. cukraus pudros

1 a.š.želatinos 

1.Maskarponę , grietinėlę ir cukraus pudrą vos pašildome.

2 .Dedame šokoladą ir maišome iki šokoladas ištirps ir masė taps vientisa.Dedame išbrinkintą želatiną ir maišome iki želatina susijungs su šokolado mase.Kremą pravėsiname ir supilame ant per naktį šaldytuve laikyto sūrio pyrago .

Puošiame pagal savo skonį ir norus .

Skaniausi linkėjimai ,

Rita

Už recepto gaires ačiū Simonai !


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą