2017 m. lapkričio 19 d., sekmadienis

Lapin a la moutarde - triušiena garstyčių ir vyno padaže

Klasikinis prancūzų patiekalas sužavėjęs mane nuo pirmo kąsnio 😋 Triušiena nėra retas svečias mano virtuvėje,išbandyta daug receptų,bet šis jeigu ne geriausias, tai tarp geriausių yra truputį aukščiau.Va taip.Niekada neverta apsistoti ties vienu receptu nors ir koks tobulas jis būtų.Labai išsamus receptas su daug nuotraukų  užmatytas pas Mindaugą , jam labai dėkoju 😊 Papildomai įdėjau morkų, nes norėjosi kažkiek spalvų.Bet  nuklysta tik tiek.


4 porcijos
Marinavimui 12-24  val.
Gaminimui 120 min.

Reikės :   stiklinė 250 ml

1 triušis (mano buvo nedidelis 1,4 kg )
4 v.š. sviesto
1/2 stiklinės balto sauso vyno
1/2 stiklinės Dijon garstyčių
1 stiklinė sultinio
1/2 stiklinės grietinės
4 šalot svogūnai   ( info ''Šalotai'': gurmanų česnakai )
2 morkos
1 a.š. džiovintų čiobrelių arba kelios šakelės šviežių
druska pagal poreikį
pipirai
sauja kapotų petražolių

Marinavimui :

500 ml kefyro arba jogurto
druska
pipirai

Marinavimas :

Triušį supjaustykite gabalais , pabarstykite druska,pipirais ir užpilkite kefyru.Būtų tobula jeigu išlaikytumėte parą.


Gaminimas :

1.Nuplaukite nuo triušio kefyrą ir gerai nusausinkite.
2.Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę,dėkite sviestą ir jam ištirpus dėkite triušio gabalus.Triušio nesugrūskite,laisvai ir jeigu prireiks dėkite per du kartus.Apkepinkite abi puses ir atidėkite į lėkštę.
3.Kol triušis keps nusilupkite šalotus ir morkas.Šalotus supjaustykite griežinėliais, o morkas stambesniais gabaliukais. Dėkite į tą pačią keptuvę ir apkepinkite.
4.Toliau iš kart pilame vyną,didinam kaitrą iki maksimumo ir kaitiname kol vynas nugaruos.Kaitrą atstatome į pradinę padėtį.
5.Dedame garstyčias,čiobrelius,druską,pipirus , pilame sultinį.
6.Išmaišome , dedame triušieną ir uždengiame dangčiu.Troškiname ant žemiausios kaitros 1-2 val.Troškinimo laikas priklauso nuo triušio dydžio ir amžiaus.Senas triušis bus kietesnis ir troškinti reikės gerokai ilgiau.Jeigu norite,kad mėsytė kristų  nuo kaulų ,prireiks 1,5 val ar daugiau.Tikrinkite šakute.Reikalui esant papildykite sultiniu.Triušis turi troškintis padaže,būtinai.Gerai jeigu visas gaminimo procesas vyks toje pačioje keptuvėje.Mano keptuvė ne visai tiko ,teko perkelti į puodą.
7.Prieš patiekiant išimti triušio dalis į lėkštę,sudėti kapotas petražoles , grietinę ir gerai išmaišius išjungti ugnį.Sudėti triušio dalis atgal ,lengvai permaišyti ir tiekti su bulvių koše arba makaronais.Rinkausi Tagliatelle makaronus, buvo nuostabiai skanu.Taurė balto sauso vyno prie šio patiekalo privaloma 😉 .

Linkiu ir jums ,nors trumpam, nukeliauti į Prancūziją 😊 Skanių akimirkų !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą