2017 m. spalio 10 d., antradienis

Sotus perlinių kruopų troškinys su antiena

Vėstant orams norisi šilto ir naminio maisto.Troškinys -  puiki idėja,kai reikia sočiai ir skaniai pamaitinti šeimyną.Mėsą galite rinktis pagal savo skonį ir galimybes.Daržovės taip pat tinka įvairiausios.Šio troškinio sugadinti beveik neįmanoma.


6 porcijos
Gaminimui apie 120 min.

Reikės :

2 pak. x 340 g ''Lapino puotos'' Šviežių ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
200 g perlinių kruopų  (naudojau virimo maišeliuose, nes jų nereikia mirkyti)
4 didesnės bulvės
2 morkos
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2 v.š. raudonojo pesto padažo arba pomidorų padažo
druskos,pipirų,lauro lapų


Gaminimas :

1.Jeigu naudosite paprastas perlines kruopas,jas mirkykite vandenyje per naktį.Aš naudojau greito paruošimo kruopas iš virimo maišelių.
2.Mėsą apkepiname keptuvėje ir dedame į storapadį špižinį puodą.
3.Morkas supjaustome stambiais gabaliukais,svogūną pasmulkiname,bet ne per daug.Į keptuvę įpilame šiek tiek riebalų ir pakepiname.
4.Ant mėsos dedame kepintas daržoves,barstome prieskoniais,dedame lauro lapus,česnako skilteles ir padažą.
5.Toliau dedame nuvalytas ir supjaustytas bulves , iš maišelių išpilame perlines kruopas.
6.Lengvai permaišome ,užpilame karštu vandeniu ir dedame į 180 * C įkaitintą orkaitę troškintis apie  1-1,5 val. Stebėkite kada vanduo susigers ir kruopos išbrinks.

Prieš patiekiant dar kartą permaišome.
Skanių akimirkų !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą