2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Bulvytės ir žuvytės (žuvis alaus tešloje)

Žuvytė - retas svečias mano tinklaraštyje... 😉 Bet kartais ,LABAI, norėdama palepinti šeimyna tenka gaminti ir ją.Ir žinoma tokį įvykį būtinai turi kas nors sutrukdyti...
Kaip man patinka patiekalai, kuriuos nėra būtina gaminti vos tik paruošus.Pagaminame alaus tešlą ,pamarinuojame žuvį ,suruošiame bulvytes ir tikrai nieko nenutiks jeigu visą gaminimo procesą atliksite po kelių valandų.Būtent taip man ir nutiko 😊 Patiekalas savo skoniu primena  Fish and chips ,tik pagaminama greičiau.  😋


Reikės :

1 kg menkių file ( perku atitirpintą arba šviežią  nuo ledo )
žuvies prieskonių
aliejaus kepimui.

Alaus tešlai :

200 ml labai šalto šviesaus alaus
1 kiaušinis
1 v.š. krakmolo
miltų pagal tirštumą
druskos

Garnyrui :

Mažų šviežių bulvyčių
druskos
prieskonių mišinio
šviežių žirnelių
sviesto kepinimui


Gaminimas :

1.Žuvį pabarstome prieskoniais ir atidedame į šalį.
2.Bulvytes nušveičiame ir apverdame.Apšlakstome aliejumi,apibarstome prieskoniais ,druska ir sudedame į kepimo skardą.Dedame į orkaitę ir paliekame laukti savo eilės.
3.Tešlai plakame šaltą alų su kiaušiniu,druska,krakmolu.Dedame miltų tiek,kad tešla būtų labai tiršta ir tystanti. Tiršta tešla turi gerai prilipti prie žuvies ir nevarvėti o tįsti.
4.Galite užstatyti kepti bulvytes. Orkaitė 200 *C temperatūros iki apskrudimo.
5.Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų.Aliejaus pilkite gausiai.Merkiame gabalėlį žuvies į tešlą ir dedame į keptuvę.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės .Tik neperkepkite !!!
6.Ant sviestuko pakepinkite žirnelius,dėkite druskos.Žirneliams pakepinti 3-4 min.
7.Patiekiame su mėgstamu padažu ,galima marinuotų arba raugintų agurkėlių ,viskas pagal skonį.Aš naudojau mėsainių padažą su agurkėlais ,labai tiko.Viskas, skanių akimirkų !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą