2013 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Varškėčiai

                                                                                                           Mano puslapis Facebooke čia
Mano varškėčiai yra minkšti ir purūs ,saldūs ,savo skoniu primenantys varškės spurgas.Nemėgstu kietos tešlos ,dėl to darau minkštą tešlą ir kepti į keptuvę dedu šaukštu arba tiesiog rankomis.
Reikės:
apie 500 g. varškės ( naudojau rupią kaimišką )
3 kiaušiniai (M dydžio )
2-3 šaukštai cukraus (pagal skonį )
žiupsnelis druskos
apie 100 g. miltų  ( jeigu naudosite pirktinę šlapią varškę gali prireikti ir daugiau )
1 a.š. kepimo miltelių

Į varškę mušame kiaušinius ,dedame cukrų,druską ir blenderio pagalba sutriname iki vientisos masės.Toliau dedame kepimo miltelius ir po truputį miltus.Tešla turi gautis sunkiai sukama šaukštu ir tįstanti.Jeigu bus kiaušiniai didesni ar jūsų pasirinkta varškė drėgnesnė miltų prireiks daugiau .Patarčiau naudoti rupią,sausesnę varškę.Visi produktai surašyti apytiksliai ,jeigu matote ,kad tešla per skysta pridėkite daugiau miltų.Gerai įkaitiname aliejų ir šaukštu arba tiesiog drėgnomis rankomis dedame maždaug pilną šaukštą tešlos vienam varškėčiui.Kepame iš abiejų pusių kol gražiai parus.Skanu su grietine ir trintomis uogomis ,tinka jogurtas .Mėgaukitės ;)




Jeigu į tešlą įdėsite daugiau miltų ir tik truputį cukraus gausite kočiojamą tešlą.Iš jos galite išsivirti paprastus ir labai skanius varškėtukus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą