2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Jogurtinis braškiukas

Braškės ,braškytės ...kokios jos gražios ir skanios ,sunku susilaikyti jų nevalgius ,o juo labiau susilaikyti nepagaminus iš jų ko nors skanaus ,gaivaus :) Birželis atėjo ,braškės prasidėjo ,raitojam rankoves ir kimbam ,su gera nuotaika į malonų darbą ...
Pagrindui:
200 g. sausainių ''Belvita'' ( naudojau su riešutais ir medumi )
mažiau nei pusės pakelio sviesto
2 šaukštai kondensuoto pieno



Braškių ,jogurto sluoksniui:
500 ml. trintų braškių su cukrumi ( naudojau labai saldžias ,cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį )
500 ml. 2 % riebumo jogurto
1,5 šaukšto citrinos sulčių
4 šaukštai kondensuoto pieno
3,5 šaukšto birios želatinos




Grietinėlės sluoksniui:
250 ml. 30 % riebumo grietinėlės
2,5 šaukštelio  birios želatinos
4 šaukštai kondensuoto pieno ( dėkit pagal savo skonį )
1 šaukštelis citrinos sulčių

Grietinėlės sluoksniui pamerkiame želatiną ,pilame tris kart daugiau vandens ,nei naudojate želatinos.Pagrindui sausainius susmulkiname ,ant garų vonelės ištirpiname sviestą ir pilame ant sausainių .Dedame kondensuotą pieną ir gerai išmaišome.Tortinės dugną išklojame maistine plėvele ir dedame sausainių masę.Išlyginame ,suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą stingti.
Grietinėlę maišome su kondensuotu pienu ,dedame citrinos sultis ir maišydami pilame ant garų vonelės ištirpintą,pravėsusią  želatiną.Grietinėlės plakti nereikia. Masę supilame ant sustingusio pagrindo.Toliau braškių masę maišome su jogurtu ,dedame kondensuotą pieną ,pilame citrinos sultis ir ištirpintą želatiną ,gerai išplakame ir pilame ant sustingusios grietinėlės masės.Šaldome geriausiai per naktį.Viskas ,beliko tik skanauti ,skanaus !!!


Aš Facebooke : čia



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą