Karališkas sumuštinis su jautiena ,kurį sunku nukonkuruoti.Puikus užkandis svečiui ar šeimynai palepinti. Būtinai išbandykite.Jis yra tobulas 😊
2 porcijos
Gaminimui 35 min.
Reikės :
200 g brandintos jautienos nugarinės
druskos
5 pipirų mišinio
2 vnt duonelės su sėklomis
2 marinuoti agurkai
2 svogūnai
3 v.š. miltų
žalumynų puošimui
aliejaus kepimui
sviestukui :
50 g sviesto
šv. krapų
1 v.š. pesto padažo
1 skiltelė česnako
druskos
pipirų mišinio
Gaminimas :
1.Nuvalytus svogūnus supjaustome žiedais ir apvoliojame miltuose.Kepame karštame aliejuje iki gražiai apskrus abi pusės.Iškeptus dedame ant popierinio rankšluoščio sugerti riebalų perteklių.
2.Minkštą sviestą sumaišome su smulkintais krapais,pesto,spaustu česnaku ir prieskoniais.
3.Agurkus supjaustome griežinėliais.
4.Nugarinę dedame į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame ant maksimalios kaitros po 1,5 min kiekvieną pusę.Ant apkepusios pusės barstome druską ir šviežiai maltus pipirus.Paliekame uždengę iki atvės.Atvėsusią jautieną supjaustome plonais griežinėliais.
5.Ant duonelės tepame sviestą ,dėliojame jautienos griežinėlius,dedame agurkus ir ant viršaus skrudintus svogūnų žiedus.Puošiame žalumynais.
Skanaus !!!
idėja iš čia
2018 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis
2018 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis
Sultinga veršiena su krienų padažu
Gaminimui 90 min
4 porcijos
Reikės :
1,5 kg veršienos mentės su kaulu KITCHEN me
3 skiltelių česnako
kmynų
pipirų mišinio
lauro lapų
druska
cukraus
bulvių košei :
5 bulvės
pieno
gabalėlis sviesto
druskos
sauja tarkuoto parmezano
sauja šaldytų žirnelių
padažas :
2 v.š. krienų
2v.š. riebios grietinės
3 v.š. natūralaus jogurto
sultinio susidariusio mėsos kepimo metu
1 v.š. miltų
šv. krapų
druska
pipirai
Gaminimas :
1. Veršieną įtriname išvardintų prieskonių mišiniu .Paliekame marinuotis per naktį.Dedame į kepimo maišą ir kepame iki 190 * C įkaitintoje orkaitėje kol mėsa taps minkšta ir apskrus.
2.Bulves išverdame ir sutriname su verdančiu pienu ir svieste pakepintais žirneliais .Dedame tarkuoto parmezano druskos ir gerai išmaišome.
3.Sumaišome jogurtą ,krienus,grietinę , miltus,druską ir pipirus.Pilame į karštą sultinį,užverdame ir nuolat maišydami pakaitiname iki padažas sutirštės.Beriame smulkintų krapų.
Į pašildytą lėkštę pilame padažo ir dedame karštą bulvių/žirnelių košę .Ant ant viršaus dedame veršienos griežinėlius.Galite pabarstyti žalumynais.
Skanaus !!!
2018 m. liepos 21 d., šeštadienis
Jautienos steikas su Serano padažu.Savaitgalio pietūs.
Šio savaitgalio pasiūlymas labai lengvai ir gana greitai paruošiamas jautienos steikas.Po sunkios darbo savaitės ,savaitgalio pietūs turi būti kokybiški ir skanūs.Namų restoranas 😋
Gaminimui 45 min
2 porcijos
Reikės :
2x220 g ''Kitchen me'' Sausai brandinti jautienos mentės didkepsniai ''BLACK ANGUS''
druskos
įvairių rūšių pipirų mišinio
aliejaus
Garnyrui :
šviežių bulvyčių
agurkų
pomidorų
Padažui :
150 ml grietinėlės 10% riebumo
50 g Serano kumpio
2 nedideli svogūnai
šv.krapų
druskos
pipirų mišinio
Gaminimas :
1.Nuplauname ir užkaičiame bulvytes su lupena.Verdame iki kol suminkštės.Išvirus nukošiame ir dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus.Bulvytes gerai apkepiname ,barstome druska,krapais.
2.Padažui susmulkiname svogūnus,supjaustome Serano kumpį,krapus.Su trupučiu aliejaus pakepiname kumpį,dedame svogūnus,dar pakepiname ir supilame grietinėlę.Dedame maltų pipirų,druskos,krapų ir kaitiname padažas kol sutirštės.
3.Gerai nusausintus steikus aptepkite aliejumi ir dėkite į labai gerai įkaitintą storapadę keptuvę.Nuo gerai įkaitintos keptuvės turi rūkti dūmelis.Pigios ir lengvos keptuvės kepti steiką netinka.Keptuves rinkitės sunkias ,storapades ,geriausiai pagamintas iš ketaus.Mėsą kepame apie 2 min. kiekvieną pusę.Neperkepkite.Iškeptą steiko pusę barstome druska ir pipirais.Uždenkite ir palikite apie 10 min.pailsėti.
4.Tuo tarpu pašildykite padažą,bulvytes ir tiekite su šviežiomis daržovėmis.
Skanių akimirkų !!!
Gaminimui 45 min
2 porcijos
Reikės :
2x220 g ''Kitchen me'' Sausai brandinti jautienos mentės didkepsniai ''BLACK ANGUS''
druskos
įvairių rūšių pipirų mišinio
aliejaus
Garnyrui :
šviežių bulvyčių
agurkų
pomidorų
Padažui :
150 ml grietinėlės 10% riebumo
50 g Serano kumpio
2 nedideli svogūnai
šv.krapų
pipirų mišinio
Gaminimas :
1.Nuplauname ir užkaičiame bulvytes su lupena.Verdame iki kol suminkštės.Išvirus nukošiame ir dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus.Bulvytes gerai apkepiname ,barstome druska,krapais.
2.Padažui susmulkiname svogūnus,supjaustome Serano kumpį,krapus.Su trupučiu aliejaus pakepiname kumpį,dedame svogūnus,dar pakepiname ir supilame grietinėlę.Dedame maltų pipirų,druskos,krapų ir kaitiname padažas kol sutirštės.
3.Gerai nusausintus steikus aptepkite aliejumi ir dėkite į labai gerai įkaitintą storapadę keptuvę.Nuo gerai įkaitintos keptuvės turi rūkti dūmelis.Pigios ir lengvos keptuvės kepti steiką netinka.Keptuves rinkitės sunkias ,storapades ,geriausiai pagamintas iš ketaus.Mėsą kepame apie 2 min. kiekvieną pusę.Neperkepkite.Iškeptą steiko pusę barstome druska ir pipirais.Uždenkite ir palikite apie 10 min.pailsėti.
4.Tuo tarpu pašildykite padažą,bulvytes ir tiekite su šviežiomis daržovėmis.
Skanių akimirkų !!!
2018 m. liepos 10 d., antradienis
Špinatų makaronai su tirštu sūrio ,mėsos ir daržovių padažu
Makaronų patiekalai mano šeimoje yra mėgstami ir dažnai ruošiami.Jie yra sotūs,greitai pagaminami ir naudojamų produktų spektras labai platus.Pagal kiekvieno skonį ir poreikius.Jeigu gaminu makaronų patiekalus ,visada renkuosi tik itin kokybiškus ,itališkus makaronus.Jie labai skanūs 😋
Gaminimui 45 min
6 porcijos
Reikės :
250 g makaronų su špinatais ir kiaušiniais Tagliolini '' Dalla Costa''
2 pak x 340 g ''Lapino puotos'' ančiukų kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
50 g parmezano
1 cukinija
6 dideli pievagrybiai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
3 morkos
šv. krapų
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų mišinio
2 v.š. spelta miltų
3 v.š. natūralaus skonio tepamo sūrelio
Gaminimas :
1.Morkas ir svogūnus nuvalome ir susmulkiname.Pievagrybius supjaustome.Iš cukinijos padariau makaronus.Tam naudojau spec. peiliuką.Likusį viduriuką supjausčiau.
2.Į didelę ir gilią keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir dedame mėsą ,svogūnus,morkas,pievagrybius.
Uždengiame dangčiu ir troškiname iki atsiras sulčių.Apibarstome miltais ir gerai išmaišome.Susidarę sultys turi sutirštėti.
3.Troškinimo pabaigoje dedame cukinijos makaronus,kapotus krapus,įspaudžiame česnaką,barstome pipirais ir dedame druskos.Patroškiname iki cukinija šiek tiek suminkštės ir dedame tepamą sūrelį.Išmaišome ir uždengiame.
4.Išverdame makaronus ir tiekiame su paruoštu padažu.Ant viršaus beriame tarkuoto parmezano.Galite išvirtus makaronus sumaišyti su padažu keptuvėje.
Skanaus !!!
Gaminimui 45 min
6 porcijos
Reikės :
250 g makaronų su špinatais ir kiaušiniais Tagliolini '' Dalla Costa''
2 pak x 340 g ''Lapino puotos'' ančiukų kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
50 g parmezano
1 cukinija
6 dideli pievagrybiai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
3 morkos
šv. krapų
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų mišinio
2 v.š. spelta miltų
3 v.š. natūralaus skonio tepamo sūrelio
Gaminimas :
1.Morkas ir svogūnus nuvalome ir susmulkiname.Pievagrybius supjaustome.Iš cukinijos padariau makaronus.Tam naudojau spec. peiliuką.Likusį viduriuką supjausčiau.
2.Į didelę ir gilią keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir dedame mėsą ,svogūnus,morkas,pievagrybius.
Uždengiame dangčiu ir troškiname iki atsiras sulčių.Apibarstome miltais ir gerai išmaišome.Susidarę sultys turi sutirštėti.
3.Troškinimo pabaigoje dedame cukinijos makaronus,kapotus krapus,įspaudžiame česnaką,barstome pipirais ir dedame druskos.Patroškiname iki cukinija šiek tiek suminkštės ir dedame tepamą sūrelį.Išmaišome ir uždengiame.
4.Išverdame makaronus ir tiekiame su paruoštu padažu.Ant viršaus beriame tarkuoto parmezano.Galite išvirtus makaronus sumaišyti su padažu keptuvėje.
Skanaus !!!
2018 m. liepos 9 d., pirmadienis
Šokoladinis pyragas ''Du riešutai'' . Be miltų.
Ypatingas ,skanus,sotus pyragas šokolado ir riešutų mylėtojams.Šio pyrago gabalėlį suvyniokite į popierių ,įsidėkite į rankinę ir nusineškite į darbą.Kai nuovargis ims viršų,bus liūdna,kai...patikėkite , jis kur kas geriau už tortą.Tik niekam nerodykite,nes atims .😂 Pyragas pastovėjęs kelias dienas dar skanesnis.Kepkite šį pyragą šventėms ,patys smaguriaukite ir dovanokite artimiesiems.Tik perspėju ,kad vieno bus mažai.Patikėkite jis - nuostabus😋
Reikės :
200 g juodojo kartaus šokolado
200 g graikinių riešutų
200 g maltų migdolų
125 g minkšto sviesto
120 g rudojo cukraus
6 kiaušiniai
Gaminimas :
Orkaitę įkaitinti iki 180 *C temperatūros.Tai padaryti BŪTINA.
1.Šokoladą sulaužykite stambiais gabaliukais ir su graikiniais riešutais susmulkinkite trintuvu.Nereikia smulkinti į miltus , o į vidutinio dydžio trupinius.Migdolus susmalkite į miltus.Galite dalį šokolado palikti nesmulkintą,o paskui sulaužyti jį nedideliais gabalėliais ir susmaigstyti į tešlą prieš dedant į orkaitę.Jeigu patieksite pyragą šiltą,šokoladas bus skystas ir bus labai skanu.
2.Cukrų išsukite su minkštu sviestu,kol virs šviesiu kremu.Po vieną sudėkite trynius,paskui atsargiai įmaišykite riešutus ir šokoladą.
3.Išplakite baltymus iki standžių putų ir kruopščiai sumaišykite su pagrindine tešla.Nepersistenkite maišydami,kad tešloje išliktų oro burbuliukų.
4.Išardomą pyrago formą patepkite sviestu,sukrėskite tešlą ir kepkite 35-45 minutes gerai ĮKAITINTOJE orkaitėje.
Tiekite su plakta grietinėle,ledais ,uogomis.Skanaus !!!
šaltinis : ''Gaminu namie''
Reikės :
200 g juodojo kartaus šokolado
200 g graikinių riešutų
200 g maltų migdolų
125 g minkšto sviesto
120 g rudojo cukraus
6 kiaušiniai
Gaminimas :
Orkaitę įkaitinti iki 180 *C temperatūros.Tai padaryti BŪTINA.
1.Šokoladą sulaužykite stambiais gabaliukais ir su graikiniais riešutais susmulkinkite trintuvu.Nereikia smulkinti į miltus , o į vidutinio dydžio trupinius.Migdolus susmalkite į miltus.Galite dalį šokolado palikti nesmulkintą,o paskui sulaužyti jį nedideliais gabalėliais ir susmaigstyti į tešlą prieš dedant į orkaitę.Jeigu patieksite pyragą šiltą,šokoladas bus skystas ir bus labai skanu.
2.Cukrų išsukite su minkštu sviestu,kol virs šviesiu kremu.Po vieną sudėkite trynius,paskui atsargiai įmaišykite riešutus ir šokoladą.
3.Išplakite baltymus iki standžių putų ir kruopščiai sumaišykite su pagrindine tešla.Nepersistenkite maišydami,kad tešloje išliktų oro burbuliukų.
4.Išardomą pyrago formą patepkite sviestu,sukrėskite tešlą ir kepkite 35-45 minutes gerai ĮKAITINTOJE orkaitėje.
Tiekite su plakta grietinėle,ledais ,uogomis.Skanaus !!!
šaltinis : ''Gaminu namie''
2018 m. gegužės 22 d., antradienis
Smidrų ir pomidorų salotos su karšta antiena
Gaminimui 45 min
4 porcijos
Reikės :
2 x 340 g '''Lapino puotos'' Šviežios ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
3 skiltelės česnako
šviežiai malto pipirų mišinio
druskos
2 ryšulėliai smidrų
500 g pakuotė nedidelių kokybiškų pomidorų ant šakelių
2 v.š.alyvuogių aliejaus mėsos kepimui
sauja tarkuoto parmezano
Užpilui :
8 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. raudonojo vyno acto
1 v.š. medaus
2 a.š. Dijon garstyčių ( nebūtinai)
raudonėlio
šviežiai malto pipirų mišinio
2 skiltelės česnako
Gaminimas :
1.Antienos gabaliukus apibarstykite druska pipirais ir įspauskite kelias skilteles česnako.Palikite pastovėti .
2.Smidrus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gardinkite druska ir pipirų mišiniu.
3.Trumpai apkepkite keptuvėje arba ant griliaus lauke.
4.Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
5.Sumaišome padažui skirtus ingredientus,česnako skilteles įspauskite.
6.Keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus iškepame antienos gabaliukus.Kepame iki gabaliukai gražiai apskrus.Riebalų perteklių sugerkite popieriniu rankšluosčiu.
7.Į lėkštes dėliokite smidrus,pomidorus,karštus antienos gabaliukus ,užpilkite padažu ir pabarstykite parmezanu.
Skanių akimirkų !!!
4 porcijos
Reikės :
2 x 340 g '''Lapino puotos'' Šviežios ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
3 skiltelės česnako
šviežiai malto pipirų mišinio
druskos
2 ryšulėliai smidrų
500 g pakuotė nedidelių kokybiškų pomidorų ant šakelių
2 v.š.alyvuogių aliejaus mėsos kepimui
sauja tarkuoto parmezano
Užpilui :
8 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. raudonojo vyno acto
1 v.š. medaus
2 a.š. Dijon garstyčių ( nebūtinai)
raudonėlio
šviežiai malto pipirų mišinio
2 skiltelės česnako
Gaminimas :
1.Antienos gabaliukus apibarstykite druska pipirais ir įspauskite kelias skilteles česnako.Palikite pastovėti .
2.Smidrus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gardinkite druska ir pipirų mišiniu.
3.Trumpai apkepkite keptuvėje arba ant griliaus lauke.
4.Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
5.Sumaišome padažui skirtus ingredientus,česnako skilteles įspauskite.
6.Keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus iškepame antienos gabaliukus.Kepame iki gabaliukai gražiai apskrus.Riebalų perteklių sugerkite popieriniu rankšluosčiu.
7.Į lėkštes dėliokite smidrus,pomidorus,karštus antienos gabaliukus ,užpilkite padažu ir pabarstykite parmezanu.
Skanių akimirkų !!!
2018 m. gegužės 15 d., antradienis
''Ritos receptų'' firminis tortas su Maskarponės kremu ir šilauogėmis
Šis receptas yra mano pats mėgstamiausias. Sudėliotas labai seniai ir labai greitai.Rezultatas buvo daugiau nei puikus.Kuom jis ypatingas ? Mano manymu šio torto vinis - prancūziškas Maskarponės ir grietinėlės kremas.Ir ,žinoma, mano naminės šilauogės 😋 Išbandykite ir jūs.
Kepimo forma 21 cm
Biskvitui :
100 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
7 v.š. viso grūdo spelta miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos miltelių
Kremas ir priedai :
1 l Maskarponės ir grietinėlės kremo ''Elle & Vire'' ( perku Prome Sanitex )
3 v.š. cukraus pudros
250 ml trintų šilauogių su cukrumi
16 vnt Oreo sausainių su šokoladiniu pertepimu
Sulaistymui :
pusę stiklinės saldintos juodosios arbatos
Gaminimas :
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Plakame kiaušinius iki putotos masės apie 10 min.Po truputį pilame kondensuotą pieną ir tirpintą sviestą.Sviestas turėtų būti atvėsintas.
3.Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.Sijojame į išplaktą masę .Miltus į masę įvedame po truputį maišant .NEPLAKITE MIKSERIU !!! Per daug tešlos nemaišykite,stenkitės tai atlikti labai greitai.
4.Kepimo formos dugną ištieskite kepimo popieriumi.Kraštų riebalais tepti nereikia.Pilkite tešlą į formą, supylę atsargiai permaišykite,kad ties viduriu nesusiformuotų kauburys.
5.Dėkite kepti ir orkaitės nevarstykite 30 min.Kepimo laikas nuo 30 iki 45 min.Priklauso nuo orkaitės tipo.Iškeptą biskvitą palikite orkaitėje atvėsti.Biskvitą padalinkite į 3 dalis.
6.Šaltą kremą plakite su cukraus pudra iki standžios masės.Susiplaka labai gerai.Dėl ko man patinka šis kremas,kad labai gera Maskarponės ir grietinėlės proporcija.Kremas lengvas ir jokio riebumo.Sudėtis taip pat labai gera.Natūrali gyvulinės kilmės grietinėlė ,jokių augalinės kilmės riebalų ar konservantų.
7.Pasiruoškite arbatos ,jinai turėtų būti atvėsinta.Šilauoges naudojau šaldytas ,trintas su cukrumi.
Torto surinkimas :
1.Pirmiausiai lygiomis dalimis pasidalinau kremą.Kremo daug ,bet jis kuo puikiausiai sueina į tortą.Ir jo tikrai nebūna per daug.
2.Į torto formos dugną įdedu padėkliuką ir užspaudžiu kraštus.Kadangi tortas aukštas naudoju acetatinę juostą tortui . Juostos aukštis 9 cm.Tokio aukščio ir tortas.
3.Dedame biskvitą,laistome arbata,tepame šilauoges ir dedame dalį kremo.
4.Ant kremo išdėliojame pusę Oreo sausainių ir vėl tepame kremą.
5.Dedame antrą biskvitą ir analogiškai atliekame tą patį.Ant viršutinio biskvito kremo netepiau ,tik sudrėkinau. Jeigu jums liko kremo galite tepti ir viršų .Dedame į šaldytuvą nakčiai.
6.Kitą dieną atsargiai nuimame acetatinę juostą ,viršų aplaisčiau tirpintu šokoladu .Puošiame pagal fantaziją.Į šio torto pertepimą esu dėjusi Rududu kremo su sviestu ir riešutais.Labai skanu.
Skanaus !!!
Kepimo forma 21 cm
Biskvitui :
100 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
7 v.š. viso grūdo spelta miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos miltelių
Kremas ir priedai :
1 l Maskarponės ir grietinėlės kremo ''Elle & Vire'' ( perku Prome Sanitex )
3 v.š. cukraus pudros
250 ml trintų šilauogių su cukrumi
16 vnt Oreo sausainių su šokoladiniu pertepimu
Sulaistymui :
pusę stiklinės saldintos juodosios arbatos
Gaminimas :
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Plakame kiaušinius iki putotos masės apie 10 min.Po truputį pilame kondensuotą pieną ir tirpintą sviestą.Sviestas turėtų būti atvėsintas.
3.Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.Sijojame į išplaktą masę .Miltus į masę įvedame po truputį maišant .NEPLAKITE MIKSERIU !!! Per daug tešlos nemaišykite,stenkitės tai atlikti labai greitai.
4.Kepimo formos dugną ištieskite kepimo popieriumi.Kraštų riebalais tepti nereikia.Pilkite tešlą į formą, supylę atsargiai permaišykite,kad ties viduriu nesusiformuotų kauburys.
5.Dėkite kepti ir orkaitės nevarstykite 30 min.Kepimo laikas nuo 30 iki 45 min.Priklauso nuo orkaitės tipo.Iškeptą biskvitą palikite orkaitėje atvėsti.Biskvitą padalinkite į 3 dalis.
6.Šaltą kremą plakite su cukraus pudra iki standžios masės.Susiplaka labai gerai.Dėl ko man patinka šis kremas,kad labai gera Maskarponės ir grietinėlės proporcija.Kremas lengvas ir jokio riebumo.Sudėtis taip pat labai gera.Natūrali gyvulinės kilmės grietinėlė ,jokių augalinės kilmės riebalų ar konservantų.
7.Pasiruoškite arbatos ,jinai turėtų būti atvėsinta.Šilauoges naudojau šaldytas ,trintas su cukrumi.
Torto surinkimas :
1.Pirmiausiai lygiomis dalimis pasidalinau kremą.Kremo daug ,bet jis kuo puikiausiai sueina į tortą.Ir jo tikrai nebūna per daug.
2.Į torto formos dugną įdedu padėkliuką ir užspaudžiu kraštus.Kadangi tortas aukštas naudoju acetatinę juostą tortui . Juostos aukštis 9 cm.Tokio aukščio ir tortas.
3.Dedame biskvitą,laistome arbata,tepame šilauoges ir dedame dalį kremo.
4.Ant kremo išdėliojame pusę Oreo sausainių ir vėl tepame kremą.
5.Dedame antrą biskvitą ir analogiškai atliekame tą patį.Ant viršutinio biskvito kremo netepiau ,tik sudrėkinau. Jeigu jums liko kremo galite tepti ir viršų .Dedame į šaldytuvą nakčiai.
6.Kitą dieną atsargiai nuimame acetatinę juostą ,viršų aplaisčiau tirpintu šokoladu .Puošiame pagal fantaziją.Į šio torto pertepimą esu dėjusi Rududu kremo su sviestu ir riešutais.Labai skanu.
Skanaus !!!
2018 m. gegužės 14 d., pirmadienis
Kepeninė duona
10-12 porcijų
Gaminimui 120 min
Reikės :
2 x 500 g ''Lapino puotos'' šviežių ančiukų kepenėlių
500 g ''Lapino puotos'' šviežių ančiukų širdelių
500 g riebesnės kiaulienos šoninės
prieskonių daržovių ( salieras,petražolė)
prieskonių mišinio
druskos
Gaminimas :
1.Nuplautas kepenėles ,širdeles ir šoninę dedame į puodą ,užpilame vandeniu ,įdedame prieskoninių daržovių ,druskos ir verdame 30 min.
2.Sultinį nupilame, o išvirtus produktus atvėsiname.Sumalame ,dedame mėgstamų prieskonių ,pilame sultinio.Sultinio tiek,kad masė nebūtų sausa.
3.Paruoštą masę sudedame į maistine plėvele išklotą formą,gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Tiekiame su juoda duona,marinuotais agurkais.
Skanaus !!!
Už receptą dėkoju Linai Žebrauskienei 😍
Gaminimui 120 min
Reikės :
2 x 500 g ''Lapino puotos'' šviežių ančiukų kepenėlių
500 g ''Lapino puotos'' šviežių ančiukų širdelių
500 g riebesnės kiaulienos šoninės
prieskonių daržovių ( salieras,petražolė)
prieskonių mišinio
druskos
Gaminimas :
1.Nuplautas kepenėles ,širdeles ir šoninę dedame į puodą ,užpilame vandeniu ,įdedame prieskoninių daržovių ,druskos ir verdame 30 min.
2.Sultinį nupilame, o išvirtus produktus atvėsiname.Sumalame ,dedame mėgstamų prieskonių ,pilame sultinio.Sultinio tiek,kad masė nebūtų sausa.
3.Paruoštą masę sudedame į maistine plėvele išklotą formą,gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Tiekiame su juoda duona,marinuotais agurkais.
Skanaus !!!
Už receptą dėkoju Linai Žebrauskienei 😍
2018 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis
Tobulas marinatas paukštienai.Kepta antis.
Pats geriausias marinatas paukštienai.Šį kartą kepiau antį.Antis iškepė labai minkšta,nėrėsi nuo kaulų.Gražios auksinės spalvos ,kurią suteikė alyvuogių aliejus su mandarinais.Fastastiškai skanu 😋 Rekomenduoju išbandyti !!!
4-6 porcijos
Gaminimui 180 min.
Reikės :
Šviežio ančiuko apie 1,7 kg
6 skiltelės česnako
3 lauro lapai
kmynų
šviežiai maltų pipirų mišinio
Viduržemio jūros prieskonių mišinio ( naudojau ''Tasty home'')
1 v.š. rudojo cukraus
2 a.š. druskos ( 1,7 kg ančiukui)
3 v.š. citrinos sulčių
3 v. š. Dijon garstyčių
3 v.š.alyvuogių aliejaus su mandarinais (galite keisti kitokiu aliejumi )
Garnyrui :
2 vnt šviežių brokolių
druskos
pipirai
sviesto
6-7 bulvės
Gaminimas :
1.Antį nuplauname ,išrenkame likusius plunksnų galiukus ir nusausiname.
2.Prieskonius ir likusius ingredientus sumaišome,česnaką išspaudžiame.Paruoštu mišiniu gerai ištriname visą antį ir jos vidų.Laikome šaltai per naktį.
3.Antį dėkite į kepimo maišą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 2 valandas.Kepimo pabaigoje maišą prakirpkite ir antį sulaistykite susidariusiu riebalų ir prieskonių padažu.Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite iki viršus gražiai apskrus.
4.Kol antis keps pasiruoškite garnyrą : išvirtas bulvių puseles apkepinkite svieste ,brokolius trumpai apvirkite ir pakepinkite su sviestu,gardinkite druska.
5.Iškepus ančiukui iš karto nepjaustykite,palaukite 20 min. ir tiekite su paruoštu garnyru.
Skanių akimirkų !!!
4-6 porcijos
Gaminimui 180 min.
Reikės :
Šviežio ančiuko apie 1,7 kg
6 skiltelės česnako
3 lauro lapai
kmynų
šviežiai maltų pipirų mišinio
Viduržemio jūros prieskonių mišinio ( naudojau ''Tasty home'')
1 v.š. rudojo cukraus
2 a.š. druskos ( 1,7 kg ančiukui)
3 v.š. citrinos sulčių
3 v. š. Dijon garstyčių
3 v.š.alyvuogių aliejaus su mandarinais (galite keisti kitokiu aliejumi )
Garnyrui :
2 vnt šviežių brokolių
druskos
pipirai
sviesto
6-7 bulvės
Gaminimas :
1.Antį nuplauname ,išrenkame likusius plunksnų galiukus ir nusausiname.
2.Prieskonius ir likusius ingredientus sumaišome,česnaką išspaudžiame.Paruoštu mišiniu gerai ištriname visą antį ir jos vidų.Laikome šaltai per naktį.
3.Antį dėkite į kepimo maišą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 2 valandas.Kepimo pabaigoje maišą prakirpkite ir antį sulaistykite susidariusiu riebalų ir prieskonių padažu.Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite iki viršus gražiai apskrus.
4.Kol antis keps pasiruoškite garnyrą : išvirtas bulvių puseles apkepinkite svieste ,brokolius trumpai apvirkite ir pakepinkite su sviestu,gardinkite druska.
5.Iškepus ančiukui iš karto nepjaustykite,palaukite 20 min. ir tiekite su paruoštu garnyru.
Skanių akimirkų !!!
2018 m. balandžio 28 d., šeštadienis
Greiti pietūs.Triušienos dešrelės.
Šios dešrelės yra labai skanios ir švelnaus skonio .Prie jų nereikia jokių ryškaus skonio padažų .Kuo paprasčiau ,tuo skaniau.Neužgožkime natūralaus dešrelių skonio netinkamais priedais.O ir patogumas nerealus,ypač kai nėra laiko,o normalaus maisto norisi.Labai rekomenduoju.
2 porcijos
Gaminimui 45 min.
Reikės :
1 pakuotė 250 g ''Kitchen me'' Šviežios triušienos dešrelių
4 bulvės
150 ml pieno
gabalėlis sviesto
sauja tarkuoto parmezano
Salotoms:
1 pakuotė salotų
svogūnų laiškų
šv. krapų
pusė agurko
2-3 v.š. salotų grietinės 12 %
druskos
pipirų mišinio
Gaminimas :
1.Bulves nuvalome ir dedame virti.
2.Daržoves skirtas salotoms nuplauname ir supjaustome.Dedame grietinę ,prieskonius.Kol kas nemaišykite.
3.Išvirusias bulves nusunkite,užpilkite verdančiu pienu,dėkite sviestą,parmezaną ir sutrinkite.
4.Triušienos dešreles apkepkite svieste iki apskrudimo.
Štai ir viskas.Skanaus !!!
😻
2 porcijos
Gaminimui 45 min.
Reikės :
1 pakuotė 250 g ''Kitchen me'' Šviežios triušienos dešrelių
4 bulvės
150 ml pieno
gabalėlis sviesto
sauja tarkuoto parmezano
Salotoms:
1 pakuotė salotų
svogūnų laiškų
šv. krapų
pusė agurko
2-3 v.š. salotų grietinės 12 %
druskos
pipirų mišinio
Gaminimas :
1.Bulves nuvalome ir dedame virti.
2.Daržoves skirtas salotoms nuplauname ir supjaustome.Dedame grietinę ,prieskonius.Kol kas nemaišykite.
3.Išvirusias bulves nusunkite,užpilkite verdančiu pienu,dėkite sviestą,parmezaną ir sutrinkite.
4.Triušienos dešreles apkepkite svieste iki apskrudimo.
Štai ir viskas.Skanaus !!!
😻
2018 m. balandžio 27 d., penktadienis
Antienos sriuba su garšva
Kai vitaminų bomba auga tiesiog kieme - nuodėmė nepasinaudoti.Garšvos lapus galima valgyti žalius,virtus ar troškintus ,dėti jų į salotas,sriubas.Sriubai ir salotoms tinka jauni šių augalų lapeliai.Garšvoje daug vitamino A,C,mineralinių medžiagų,baltymų,geležies,kalcio,kalio ,taip pat eterinių aliejų.Sriubai virti naudojau antienos rinkinį ir ančiukų skrandukus.Nuostabaus skonio sriuba.Būtinai išbandykite.
6 porcijos
Gaminimui 90 min
Reikės :
750 g ''Lapino puotos'' Antienos rinkinio sriubai
500 g ''Lapino puotos'' Ančiukų skrandukų
2 saujos jaunų garšvos lapelių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 morkos
1 v.š. sviesto
lauro lapai
druska ir pipirai pagal poreikius
grietinė
virti kiaušiniai
Gaminimas:
1.Į puodą įpilkite 2,5 l vandens ir dėkite antienos rinkinį sriubai.Vos tik vanduo užvirs iškart nugraibykite putas.Sumažinkite ugnį ir virkite sultinį ant nedidelės kaitros.Virkite kol mėsa atšoks nuo kaulų.
2.Išvirus sultiniui ,mėsą nuimkite nuo kaulų,svieste pakepinkite morką,svogūną ,česnaką ir skrandukus.Masę dėkite į sultinį ir išmaišykite.Dabar sūdykite ir dėkite prieskonius.
3.Pačioje virimo pabaigoje dėkite garšvos lapelius ir virkite iki kol šie suminkštės.Labai trumpai apie 5 min.
4. Tiekite su virto kiaušinio pusele,grietine ir bandelėmis.
6 porcijos
Gaminimui 90 min
Reikės :
750 g ''Lapino puotos'' Antienos rinkinio sriubai
500 g ''Lapino puotos'' Ančiukų skrandukų
2 saujos jaunų garšvos lapelių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 morkos
1 v.š. sviesto
lauro lapai
druska ir pipirai pagal poreikius
grietinė
virti kiaušiniai
Gaminimas:
1.Į puodą įpilkite 2,5 l vandens ir dėkite antienos rinkinį sriubai.Vos tik vanduo užvirs iškart nugraibykite putas.Sumažinkite ugnį ir virkite sultinį ant nedidelės kaitros.Virkite kol mėsa atšoks nuo kaulų.
2.Išvirus sultiniui ,mėsą nuimkite nuo kaulų,svieste pakepinkite morką,svogūną ,česnaką ir skrandukus.Masę dėkite į sultinį ir išmaišykite.Dabar sūdykite ir dėkite prieskonius.
3.Pačioje virimo pabaigoje dėkite garšvos lapelius ir virkite iki kol šie suminkštės.Labai trumpai apie 5 min.
4. Tiekite su virto kiaušinio pusele,grietine ir bandelėmis.
2018 m. balandžio 24 d., antradienis
Mėsainis su jautiena
Paprasti ir greit pagaminami mėsainiai,be jokių sudėtingų ingredientų.Labiausiai man patinkantys mėsainiai,kuriuose nėra sūrio ir vietoje riebaus majonezinio padažo graikiškas jogurtas.Mėsainiai paprasti, bet bandeles pasirinkau itin gurmaniškas ir gardžias.Rausva bandelė su burokėliais , o geltona su morkomis ir ciberžole.
2 porcijos
Gaminimui 25 min
Reikės :
2 vnt ''Kitchen me '' Brandintos jautienos maltinių mėsainiams
2 vnt mėsainių bandelių ( pirktos ''IKI '' pc)
salotų lapų
2 marinuoti agurkai
2 skiltelės česnako
alyvuogių aliejaus
fri bulvyčių
pomidorų padažo arba česnakinio padažo
Padažui :
4-5 v.š.graikiško jogurto arba majonezo pagal jūsų poreikius
1 skiltelė česnako
2 v.š. barbekiu padažo
Gaminimas :
1.Bandeles pjauname pusiau ir apskrudiname vidinę pusę .Skrudiname keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir česnako skiltelėmis.
2.Maltinius iškepame pagal nurodymus ant pakuotės.Kepame labai trumpai ,neperkepkite.
3.Sumaišome padažo ingredientus.
4.Nuplauname ir nusausiname salotų lapus,supjaustome marinuotus agurkus.Agurkų skystį gerai nuvarviname.Paruošiame fri bulvytes.Bulvytes naudojau šaldytas,keptas ,tai liko tik įdėti į orkaitę ir pašildyti.
5.Ant bandelių puselių tepame padažo,dedame salotos lapus,maltinį ,agurkus,salotos lapus ir bandelės viršutinę dalį.Persmeigiame sumuštinių smeigtuku.Tiekiame su fri bulvytėmis ir mėgstamais padažais.
Skanaus !!!
2 porcijos
Gaminimui 25 min
Reikės :
2 vnt ''Kitchen me '' Brandintos jautienos maltinių mėsainiams
2 vnt mėsainių bandelių ( pirktos ''IKI '' pc)
salotų lapų
2 marinuoti agurkai
2 skiltelės česnako
alyvuogių aliejaus
fri bulvyčių
pomidorų padažo arba česnakinio padažo
Padažui :
4-5 v.š.graikiško jogurto arba majonezo pagal jūsų poreikius
1 skiltelė česnako
2 v.š. barbekiu padažo
Gaminimas :
1.Bandeles pjauname pusiau ir apskrudiname vidinę pusę .Skrudiname keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir česnako skiltelėmis.
2.Maltinius iškepame pagal nurodymus ant pakuotės.Kepame labai trumpai ,neperkepkite.
3.Sumaišome padažo ingredientus.
4.Nuplauname ir nusausiname salotų lapus,supjaustome marinuotus agurkus.Agurkų skystį gerai nuvarviname.Paruošiame fri bulvytes.Bulvytes naudojau šaldytas,keptas ,tai liko tik įdėti į orkaitę ir pašildyti.
5.Ant bandelių puselių tepame padažo,dedame salotos lapus,maltinį ,agurkus,salotos lapus ir bandelės viršutinę dalį.Persmeigiame sumuštinių smeigtuku.Tiekiame su fri bulvytėmis ir mėgstamais padažais.
Skanaus !!!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)