2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Kepsnys su miško grybais

4 gab. karbonadinės kiaulienos
pipirų
druskos
morką
nedidelį svogūną
skiltelę česnako
poro
kelis saulėje džiovintus pomidorus
miško grybų ( naudojau sūdytus)
2 kiaušinių
maltų džiūvėsių apvoliojimui
1 šaukštą pomidorų padažo
majonezo
fermentinio sūrio

Kiaulienos gabaliukus truputį pamušame ,apibarstome druska ,pipirais ar mėgstamais prieskoniais .Aš naudoju tik druską ir pipirus,dedame pagal skonį.Apvirtą morką pakepiname su svogūnu ,česnaku ,dedame pomidorus ,grybus ir pomidorų padažą.Mėsą merkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsiuose.Apkepame iš abiejų pusių karštame aliejuje ,kol viršus įgaus gražią auksinę spalvą.Kepsnius dedame į kepimo skardą ant viršaus dedame daržovių ir grybų masę ,aptepame sūrio ir majonezo mišiniu.Šauname į orkaitę ir kepame kol sūris išsilydys.Kadangi tai yra gana sotus kepsnys ,garnyrui renkamės lengvas daržovių salotas ir labiausiai prie šio kepsnio tinkančias bulves.Aš naudoju savo mėgstamas virtas bulves su lupena apkeptas karštame aliejuje ir pagardintas krapais.Skanaus !!!







Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia

2013 m. balandžio 26 d., penktadienis

Salotos su kumpeliu ir ananasais

Paprastos ir labai skanios salotos .Vienos iš mano mėgstamiausių.Galima sakyti  moteriškos ,bet kaip skaniai jas valgo vyrai  ;)
Reikės:
Iceberg salotą ( sunaudojau pusę) galima naudoti ir Pekino kopūstą
200 g, fermentinio sūrio
200 g. Delikatesinio vištienos kumpelio arba galima naudoti rūkytą ar keptą vištieną
poro arba svogūno laiškų pagal skonį
1 mažas indelis konservuotų ananasų
pipirų
majonezo
Salotų lapus susmulkinam,kumpį ,sūrį ,ananasus supjaustome kubeliais ,dedame porą ,gardinam pipirais ir išmaišome su majonezu.Skanaus !!!







Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : ČIA


2013 m. balandžio 24 d., trečiadienis

Užkandinės pikantiškos spurgytės

Labai skanus užkandis.Tešlos receptas vienas ,o paruošimo būdų įvairių . Galima iškepti pikantiškus blynelius,o įdėjus daugiau miltų padaryti minkomą tešlą ir  iškepti sausainius .Šie sausainiukai puikiai tiks prie alaus ar vyno.Šį kartą kepu spurgytes.

Tešlai :

2 pak. x 180g. varškės 9 %
100 g. tarkuoto parmezano  arba  fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
2 skiltelės česnako
kmynų
miltų
kepimo miltelių
paįvairinimui galite į dalį tešlos įdėti špinatų ar paprikos miltelių
aliejaus kepimui

Padažui:

graikiškas jogurtas arba majonezas
pomidorų padažas
česnakas

1.Varškę ištriname su kiaušiniais iki vientisos masės .
2.Dedame smulkintus česnakus,kmynus ,sūrį  ir miltų tiek ,kad galima būtų suformuoti spurgytę.
3.Šį kartą nusprendžiau pabandyti į vieną dalį tešlos įdėti špinatų .Spalvingos spurgytės turėtų atrodyti dar patraukliau.
4.Šaukštu arba drėgnomis rankomis formuojame nedideles spurgytes ir dedame į įkaitintą aliejų.Kepti kol gražiai apskrus.Nusausiname riebalų perteklių ant popierinio ranksluosčio.
5.Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir įspaudžiame sklitelę česnako.
Tiekiame su paruoštu padažu. Spurgytės labai skanios karštos ,bet bus puikus užkandis ir šaltos .
Korėtos,purios,pikantiškos - tikras gardumėlis 😋 Skanaus !!!




2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Kiaulienos šoninė kepta ant grotelių

 KAS GALI BŪTI NUOSTABIAU UŽ KEPAMOS MĖSYTĖS AROMATĄ ?  

Reikės :

Geros kokybės ir neriebios kiaulienos šoninės                                
Česnakų,kmynų
Šaltmėtės lapų ( labai mėgstu šaldyti prieskonines žoleles,nes jų sezonui pasibaigus šaldiklyje visada galiu rasti tai ko man reikia .,Šaldytos žolelės išsaugo visą  joms būdingą aromatą ir skonį )
Armėniškų prieskonių mišinio ( druska,kalendra,bazilikas,saliero lapai,pipirai,raudonėliai )
Pomidorų padažo

Prieskonius dedu taip sakant ''akies'' :)  Į smulkintuvą dedu česnako skilteles, kmynus,Šaltmėtės lapus prieskonius ir viską susmulkinu į košelę.Dedu kelis šaukštus pomidorų padažo,jeigu trūksta įdedu druskos.Šoninę supjaustau  apie 1cm. storio juostelėmis ir įtrinu  paruošta prieskonių mase.Palieku marinuotis ,geriausiai per naktį.

Pamarinuotą mėsą dedame ant grotelių ir kepame  iš abiejų pusių kol gražiai apskrus .Kadangi manęs per daug nežavi  ryžiai aš renkuosi bulves.Tiesiog su lupena virtos bulvės ,padalintos per pusę ir apkepintos karštame aliejuje.Pabarstome druska ir mėgiamais prieskoniais. Padažiukas iš lygiomis dalimis sumaišyto pomidorų padažo ,majonezo ir keliomis skiltelėmis trinto česnako.Daržovės pagal jūsų skonį ir pomėgius. Skanaus !!!













2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Vištienos troškinys saldžiarūgščiame padaže

Skanus ir nebrangus troškinys, puikiai tiks šeimos pietums at vakarienei .Minkšti vištienos gabaliukai saldžiarūgščiame daržovių ir ananasų padaže .

500 g vištienos krūtinėlės
2 morkos
1 didelis svogūnas
1 paprika
1 ilgas agurkas arba 2 trumpi
1 maža skardinė konservuotų ananasų (smulkinti)
4 v.š.pomidorų padažo(geriausiai tinka naminis )
2 v.š. krakmolo
mėgstamo prieskonių mišinio
druskos pagal skonį
rudojo cukraus pagal skonį ( aš dėjau pusę šaukštelio )
200 ml sultinio 

1. Krūtinėlę  supjaustome gabaliukais ,pasūdome ir beriame mėgstamų prieskonių .Išmaišome,kad prieskoniai gerai padengtų visus vištienos gabalėlius. Atidedame pastovėti.
2. Toliau dedame  į krakmolo ir kiaušinio plakinį.Plakinys  iš 1 šaukšto krakmolo ir vieno kiaušinio.Vištieną kepame karštame aliejuje iki gražiai apskrus iš abiejų pusių .Neperkepkite.
3.Nuvalytas daržoves supjaustome ,ananasus nuvarviname  ir apkepiname karštame aliejuje apie 6-8 min. Daržovės turi išlikti traškios ir neperkeptos .Vėliausiai dedame agurką ir ananasus .
4.Apkeptą vištieną  kartu su  daržovėmis dedame į vieną indą, pilame pomidorų padažą ,cukrų ,druską,pipirus ir trumpai patroškiname. 1 šaukštą krakmolo dedame į šaltą sultinį  išmaišome ir supilame į troškinį.Čia labai tinka ir nuo ananasų likęs sirupas.Tik nereikėtų jo pripilti labai daug ,nes jis yra saldus .Troškiname kelias minutes nuolatos maišant. Troškinys turi būti tirštas,saldžiarūgščio skonio,daržovės traškios ir neperkepę.Patiekiame su ryžiais.

Skaniausi linkėjimai ,
Rita




2013 m. balandžio 16 d., antradienis

Užkandžių rinkinys




Pomidorai ''Cherry'' su Mocarela pamirkyta alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto mirkinyje ,pabarstyta baziliku.
Rūkytos šoninės juostelės apvyniotos ant  džiovintos slyvos ir kepta orkaitėje iki apskrudimo.
Kepta duona ,pomidorų padažas,griežinėlis kiaušinio ,majonezas ,tarkuotas ''Džiugas'',svogūnų laiškai.


 Aš Facebooke : čia



Lietuvių totorių čeburėkai

Patys skaniausi mano kada nors valgyti čeburėkai :)Sultingi,minkšti gal tik pūslelių mažokai išėjo ,bet skonis nuo to nenukentėjo mmm... Tešla labai maloni gaminti  ,nelimpanti prie pirštų ,vienas malonumas.Aš naudojau smulkintos kalakutienos įdarą ,labai skanu :) Pabandykite ir nenusivilsite .Receptas štai  : čia












Piciukai

Piciukai kepti pagal   šį  receptą ,tik ne keptuvėje, o orkaitėje keksiukų formelėse.Formeles prieš tai patepkite aliejumi.Nepilkite labai daug tešlos ,nes tešla iškyla.Viršų puoškite pagal skonį.Nekepkite labai aukštoje temperatūroje ,nes sūris per greit išsilydys.Geriausias būdas sužinoti ar jau iškepę vieną išimti ir paragauti :)Sūriui išsilydžius galite patikrinti ,jeigu vidus purus ir minkštas ,tai iškepė.Skanūs tiek karšti ,tiek šalti .Puikiai tiks prie užkandžio patiekalų. Skanaus !!!



Aš Facebooke  : čia

Salotos su jaučio širdimi

Virta jaučio širdis ( galima keisti jaučio liežuviu )
Žali agurkai
Konservuoti žirneliai
Svogūnas
Pipirai
Druska
Krapai
Majonezas
Krienai ( nebūtinai ,kas mėgsta )

Jaučio širdį pamarinuoti su mėgstamais prieskoniais ir palaikius per naktį išvirti.Virti kol suminkštės, maždaug apie 1,5-2 val.Imame dalį širdies ir panašiomis dalimis agurkų ,žirnelių.Širdį supjaustome kubeliais,agurkus šiaudeliais ,įdedame žirnelių ,pjaustyto svogūno,pipirų ,druskos pagal skonį .Majonezą galite sumaišyti su trupučiu tarkuotų krienų ,bet nebūtinai.Aš išbandžiau ir su krienais, ir tik su majonezu tai man skaniau be krienų.Nors kitiems labai  patiko su krienais :) Dedam majonezą ir viską išmaišome. Jaučio širdis savo skoniu labai primena liežuvį .Skanaus !!!












Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia



2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Karamelinis Maskarponės sūrio tortas su vyšniomis

Vanilinis biskvitas pakaitomis perteptas karameliniu Maskarponės sūrio kremu su kava ir pagardintas vyšniomis.Pabandyk atsispirti 😊 Drėgnų ir gaivių tortų mėgėjams.Vienas mėgstamiausių mano tortų.


Kremui :

500 g. Maskarponės sūrio
420 g riebios grietinėlės
3 v.š. cukraus
1 ind. Rududu
2,5   v.š. želatinos
4 v.š. ištirpintos vandenyje kavos ( naudojau tirpią Nescafe )
pusės  citrinos sultys

Vyšnioms :

400 g šaldytų arba šviežių vyšnių
2 v.š. cukraus
pusės citrinos sultys


Biskvitui :                            3-4   biskvitai  24 cm forma

5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Drėkinimui sirupas iš citrinos sulčių,virinto vandens ir cukraus.


Biskvito gaminimas  ČIA     

1.Kremui išbrinkiname želatiną.Tris kart daugiau vandens nei želatinos.
2.Vyšnias užpilame cukrumi ir  pilame pusės citrinos sultis.
3. Grietinėlę  išplakame su cukrumi.
4.Maskarponę ir Rududu išsukti iki vientisos masės.Produktai turi būti  kambario temperatūros.
5.Abi mases sujungti į vieną.Plakant supilti kavą, pilti pusės citrinos sultis. Ant garų vonelės ištirpiname želatiną ir pravėsusią plakdami, po truputį pilame į kremą.Dedame kremą į šaldytuvą 15-20 min.Stebėkite,kad per daug nesustingtų.Kremas turi būti purus ir gaivus.Riebumo tikrai nesijaučia.
6.Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą,nuvarviname ir atidedame į šoną .Sirupą tiktai sunaudosite,o vyšnios taps skanesnės ir nepraras spalvos.
7.Sluoksniuojame : Kremą padalinkite lygiomis dalimis,kad užtektų kiekvienam sluoksniui ir torto viršui ir šonams aptepti.Kremo gali pasirodyti labai daug ,bet tikrai sunaudosite.Dedame biskvitą , dėliojame vyšnias ,tepame kremą .Biskvitą galite sudrėkinti virinto vandens ir citrinos sulčių su cukrumi sirupu.Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį ,nes kremas nusidažys.Taip pakaitomis pertepkite visus biskvitus.Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
Puošti pagal savo fantaziją ir skonį.
Skanaus !!!


Krekerių tortas

     
                                                                                                                 


600g. saldžių krekerių
1 ind.Rududu arba kondensuoto pieno
200 g. sviesto
3-4 šaukštai grietinės
1 citrinos sultys
juodųjų serbentų uogienės arba  trintų serbentų su cukrumi

1.Sviestą ir Rududu ištirpiname ant silpnos ugnies,sudedame grietinę ir pakaitiname.
2.Į pravėsusią masę pilame citrinos sultis ir suberiame krekerius.Viską išmaišome.
3.Į pasirinktą formą dedame pusę krekerių masės ,lengvai paspaudžiame ir tepame uogienę .Ant viršaus sudedame kitą pusę . 1-2 val. laikome kambario temperatūroje ir dedame į šaldytuvą sustingti.Labai skanu 😋 Beveik tinginys ,tik sausainių nereikia laužyti . Galima sakyti tinginių tinginys 😊 Pats nerealiausias :)
Skanaus !!!







šaltinis :  čia


Medaus tortas su želė

                                                                                                                    
Biskvitams :    naudojau 26 cm torto formą

150 g. cukraus
200 g. medaus
200 g. sviesto
3 kiaušiniai
2 a.š. sodos (nugesintos su  actu)
miltų,kad tešla būtų tiršta

Kremui :

1 l  30 % riebumo grietinės
2 pak. mėgstamo skonio želė
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių  pagal skonį

Eiga:

1.Pagal instrukciją paruošiame želė .Sustingus supjaustome gabaliukais.
2.Cukrų,medų ,sviestą dedame į dubenį ir statome ant puodo su garais.Maišome kol  visi produktai susijungs.
3.Į  pravėsusią masę dedame kiaušinius,miltus ,nugesintą sodą.Viską išmaišome.Tešla turi gautis tokia,kad galima būtų tepti šaukštu.
4.Imame torto formos dugną ,lapą kepimo popieriaus ir popierių prie dugno užspaudžiame su tortinės šonais.Šaukštu plonai tepame tešlą ant prispausto kepimo popieriaus.Kuo ploniau tepsite tešlą tuo skanesnis bus tortas.Kepame orkaitėje nuo 8 iki 10 min.kol paruduos.Iškepusį išimame ir ruošiame kitą.Ir tokiu būdu iškepam iš viso tešlos kiekio.
5.Grietinę gerai išplakame  su cukrumi ir citrinos sultimis.Sudedame želė gabaliukus .
6.Pakaitomis sutepame visus biskvitus.
Puošiame pagal savo fantaziją.Mano torto šonai aptepti grietinės kremu ir apibarstyti smulkintais šokoladinių sausainių trupiniais su riešutais.Trečiadienį kepame biskvitus,ketvirtadienį tepame,šeštadienį puošiame ir valgome :) Medaus tortas turi subręsti.Suteptą tortą brandinkite bent parą. Skanių akimirkų  !!!







2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Biskvitinis obuolių pyragas be riebalų

Šį biskvitinį pyragą kepu jau labai senai.Biskvitui labai svarbu gerai išplakti kiaušinius ir tinkama kepimo temperatūra.Jo gaminimui nenaudojami jokie kepimo milteliai,visą darbą atlieka kiaušinių plakimo metu susidarę oro burbuliukai. Cukraus dėkite pagal poreikius.Jeigu obuoliai rūgštūs įdėkite daugiau cukraus.Šį biskvitas yra labai universalus. Tiks ir tortams,pyragaičiams arba su įvairiomis uogomis,džemais.Jeigu kepsite su obuoliais ,naudokite obuolius kuo sultingesnius.Mano obuoliai nebuvo sultingi ir norėjosi pyrago drėgnesnio.Kuo daugiau obuolių ,tuo skanesnis pyragas.



Reikės :

8 tryniai
8 baltymai
150 g. cukraus
120 g. Extra  arba kitokių baltų kvietinių miltų tinkančių biskvitų kepimui
cinamono
daug obuolių

Eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros

1.Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.Pabarstome su cinamonu.Obuolių kiekis reguliuojamas pagal jūsų skonį.Aš mėgstu daug obuolių ir šlapesnį pyragą.
2.Kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki masė patrigubės.
3.Su kita puse cukraus išplakame baltymus.Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos.
4.Į plaktus trynius sijojame miltus ir maišydami dedame  baltymus.Atsargiai išmaišome.Negalima intensyviai maišyti dėl to,kad tešla gali sukristi .Šią biskvitinę tešlą  kelia tik išplakti kiaušiniai.Jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių ,nes viską sugadinsite.Esu pastebėjusi,kad iš švieži  kiaušiniai išsiplaka daug greičiau ir biskvitas būna itin purus.
5.Pasiruoškite  kepimo indą.Ant dugno dedame dalį obuolių  ir pilame pusę tešlos.Toliau analogiškai viską kartojame. Dedame į orkaitę ir kepame  apie 45 min. Orkaitės stenkitės nevarstyti.Aš tai darau po 30 min. nuo kepimo pradžios.Tikrinkite mediniu iešmeliu.
Pyragas mažai kaloringas,lengvas ,purus.Labai skanu su  su ledais.

Skanių akimirkų !!!



Tiramisu su vyšniomis ir karameliniu kavos kremu

Tiramisu išties labai skanus desertas ir greitai pagaminamas.Tai nėra visai klasikinis Tiramisu ,nes čia nėra  kiaušinių ,tačiau variacijų yra įvairių ir tai man labiausiai patinkantis variantas.Taigi mums reikės:
500g. Mascarponės
1 ind. Rududu
400 g. pakuotės biskvitinių sausainių ''Damų piršteliai''
600 ml.stiprios espresso kavos
500 g. vyšnių be kauliukų (naudojau šaldytas)
kavos likerio (nebūtinai)
kakavos miltelių
Eiga:
Užplikome kavą ir padedame atvėsti.Mascarponę sumaišome su Rududu .Maišysis geriau jeigu produktai bus kambario temperatūros.Į gautą masę įpilame apie 100ml. atvėsintos kavos ir viską išplakame.Sausainius labai trumpam merkiam po vieną į kavą ir klojam į pasirinktą indą.Viršų galime pašlakstyti kavos likeriu.Ant sausainių tepame kremą ,dedame vyšnias.Taip sluoksniuojame kol sunaudosime visus produktus.Viršų, per sietelį ,apibarstome kakavos milteliais.Viskas ,dedame į šaldytuvą subręsti ,palaikytas per naktį skaniausias.Skonis...mmm :) jaučiuosi  kaip  devintam danguj :) Skanaus !!!




Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia


Nekeptas pyragas su braškių želė

                                                                                                               
Labai gardus,kvapnus pyragas kurio nereikia kepti.Šį pyragą drąsiai galima vadinti tortu 😊 Darbelio yra ,bet skonis vertas visų jūsų pastangų.


Reikės :

180 g  šokoladinų sausainių ( Gaidelio tipo)
360 g šviesių sausainių  ( Gaidelio tipo )

Karameliniam  sluoksniui :

0,5  ind. Rududu
citrinos sulčių pagal poreikį

Braškių želė:

500 ml  smulkintų  šviežių braškių su cukrumi
1,5  v.š.  želatinos

Virtam kremui:

2 stiklinės pieno
3 v.š. cukraus
vanilinio cukraus
3 v.š.  miltų
2 tryniai
100 g sviesto

Viršutiniam grietinėlės sluoksniui:

500 ml grietinėlės
cukraus pagal poreikį
citrinos sulčių pagal poreikį
1 a.š. želatinos

Viršaus pabarstymui :

kakavos miltelių, tarkuoto šokolado arba šokoladinių sausainių trupinių.

Naudojau indą  26x21 cm

Gaminimas :

1.Pasigaminame braškių želė:
Želatiną išbrinkiname vandenyje .Vandens 3 kart daugiau nei želatinos.Išbrinkintą želatiną ištirpiname ant garų.Pravėsusią želatiną  silpna srovele pilame į braškių masę ir išmaišome.Pasirenkame indą į kurį sluoksniuosime pyragą.Indą išklojame maistine plevele ir  supilame braškių masę.Dedame į šaldytuvą gerai sustingti.Geriausiai tai daryti iš vakaro.
2.Virtam kremui :
 Pusę stiklinės šalto pieno sumaišome su miltais.Trynius išplakame su cukrumi.Likusį pieną užviriname ir dedame gabaliukais smulkintą sviestą. Toliau  sumaišome su miltų ir trynių mase.Dar kartą užviriname ir kaitiname kol masė sutirštės.Jeigu atsiras gumuliukų galite pasinaudoti blenderiu.Kremą atvėsiname.
3.Šaltą grietinėlę plakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Pilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną ir dar truputį paplakame kol masė gerai susijungs su želatina.Dedam į šaldytuvą ,kad kažkiek sustingtų ,bet ne iki galo.
4.Rududu išsukame su citrinos sultimis.
Viską pasiruošę galime pradėti sluoksniuoti pyragą.Sausainių smulkinti nereikia.

1 sluoksnis šokoladiniai sausainiai .
2  sluoksnis Rududu
3 sluoksnis pusė kiekio šviesių sausainių  ir pusė kiekio virto kremo
4 sluoksnyje klojame vientisą lakštą braškių želės
5 sluoksnis kita pusė virto kremo
6 sluoksnis likusė pusė šviesių  sausainių
7 sluoksnisplakta grietinėlė
Viršų barstome šokoladinių sausainių trupiniais  arba kitais jūsų pasirinktais pabarstais.
Paruoštą pyragą dedam į šaldytuvą sustingti.Geriausiai laikyti per naktį.
Rezultatas vertas pastangų 😊

Skaniausi linkėjimai ,
Rita







2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Balandėliai su kalakutiena kitaip

Nesudėtingas,nereikalaujantis daug laiko,bet labai skanus patiekalas.
1 kg.kalakutienos faršo
2 kiaušiniai
druskos, pipirų
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas manų
sauja ryžių
svogūnas
2 didelės morkos
kelios skiltelės česnako
ketvirtis kopūsto
pom.padažo
krapų
grietinės
miltų
aliejaus
Į faršą sudėti kiaušinius,prieskonius ,kepintą svogūną ir morką ,česnaką,manus,majonezą,nevirtus ryžius,burokine tarka sutarkuotą pusę reikiamo kopūsto.Viską išmaišyti ir palikti valandai.Sutarkuoti likusią morką ir kopūstą.Iš faršo formuoti kotletukus ir apkepinti keptuvėje.Pilam į puodą truputį vandens,užvirinam ,dedam druską ir sluoksniuojame su daržovėmis.Sluoksnis morkų,kopūstų ,sluoksnis mėsos.Vanduo turi vos apsemti.Virti apie 30 min.Darome padažą iš grietinės sumaišytos su miltais ir pom.padažo.Padažą vos  pakaitinam ,kad sutirštėtų.Padažą pilti į puodą arba patiekti atskirai.Valgome su bulvėmis arba bulvių koše.Greita,skanu ir kitaip :) Skanaus !!!




Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia

Šernienos troškinys

1,5 kg. šernienos
2 morkos
1 didelis svogūnas
kelios skiltelės česnako
poras
paprika pagal skonį (nebūtinai)
kelios bulvės
pomidoriukai (nebūtinai)
druskos
pipirų
aliejaus marinavimui
prieskonių žvierienai arba kitokių tinkančių šiai mėsai
Marinavimas:
Medžiotojų naudojamas marinavimo būdas,mėsą supjaustyti  ir įtrinti prieskoniais.Jokios druskos ,jokios rūgšties.Marinavimo būdas iš   čia  . Aš naudojau Armėnišką prieskonių mišinį.Aliejų įkaitinti iki pradės kilti burbuliukai,bet jokiu būdu neužvirinti ir pilti ant prieskoniais ištrintos mėsos.Turi  apsemti. Laikyti per naktį ar ilgiau.Pamarinuotos mėsos gabaliukus nusausinti ,apkepinti sausoje keptuvėje ar giliame puode. Dėti mėsą i troškinimo indą sudėti pusę svogūno ,česnaką ,druskos.Mėsą užpilti sultiniu arba vandeniu ir troškinti 1,5 val.   Supjaustytas morkas,porą ,kitą pusę svogūno ,papriką pakepinam ,bulves supjaustome gabaliukais ir viską sudedam į troškintuvą.Troškinam dar 0,5 val. Reikia žiūrėti,kad bulvės nebūtų kietos.Pačiam gale dedame per pusę perpjautus pomidoriukus ir dar troškinam kol pašus ,bet neišsileis.Bendras troškinimo laikas 2,5 val. .Turiu pasakyti ,kad tikrai labai skanu.Mėsytė minkštutėlė ,manau šis marinavimo būdas  tiktų ir jautienai ir kiaulienai.Skanaus !!!










Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia

Nekeptas Mascarponės sūrio tortas

Pagrindui :    26 cm tortinė

250 g.  sausainių ( Gaidelio tipo )
100 g. sviesto
2 šaukštai juodos kakavos
keli šaukštai kondensuoto pieno
50 g. graikinių riešutų

Sūrio sluoksniui:

500 g. Mascarponės sūrio
300 g grietinėlės 35 % riebumo
2,5 šaukšto želatinos
indelis kondensuoto pieno

Eiga:
Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.Sausainius sulaužome arba  dedame į trintuvą ir kartu su riešutais susmulkiname.Sviestą ištirpiname,dedame kakavą ,kondensuotą pieną  ir sumaišome su sausainių ir riešutų mase.Tortinę išklojame kepimo popieriumi .Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus.Dėti į šaldytuvą .Kambario temperatūros Mascarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti.Atšaldytą grietinėlę išplakti.Į sūrio ir kondensuoto pieno  masę įmaišyti plaktą grietinėlę ir pilant silpna srovele įmaišyti ant garų ištirpintą ir truputį pravėsusią želatiną.Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo.Dėti į šaldytuvą 2 valandom arba nakčiai.Viršų apibarstome kakavos milteliais .Skanaus !!!