2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Tortinis pyragas su braškių želė

                                                                                                                  Mano Facebook puslapis čia
Tortinis pyragas. Kad nabūtų toks saldus , įdėjau sluoksnį braškių želė. Kadangi nemėgstu pirktinio pudingo, naudojau savo gamintą virtą kremą.



Reikės :
1pak. šokoladinų sausainių
2 pok.šviesių sausainių (naudojau ''Selgos'')

Apatiniam ''Rududu''sluosniui :
pusės ind. ''Rududu'',citrinos sulčių pagal skonį

Braškių želė:
500g. smulkintų  žalių braškių su cukrumi ,2 šaukštai želatinos

Virtam kremui:
2 st.pieno,3 šaukštai cukraus,vanilinio cukraus,3 šaukštai Extra miltų,2 tryniai,100 g. sviesto.

Viršutiniam grietinėlės sluoksniui:
500 g. grietinėlės,cukraus pagal skonį,citrinos sulčių, 2 šaukšteliai želatino.

Viršaus pabarstymui :
kakavos miltelių, tarkuoto šokolado arba šokoladinių sausainių trupinių.

Naudojau indą  26x21 cm .
Eiga:
Pasigaminame braškių želė:
Želatiną išbrinkiname vandenyje ,ištirpiname garų vonelėje.Pravėsusią želatiną pilame silpna srovele i braškių masę ir išmaišome.Pasirinktą indą pyragui sluoksniuoti išklojame maistine plevele , supilame braškių masę.Dedam į šaldytuvą gerai sustingti.Geriausiai daryti iš vakaro.
Virtam kremui :
 Pusę stiklinės šalto pieno sumaišome su miltais.Trynius išplakti su cukrumi.Likusį pieną užvirinti viską supilti ir dar kartą užvirinti kol sutirštės.Kremą atvėsinti.
Išplakame šaltą grietinėlę su cukrumi ir rūgštimi.Pilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną ir plakame.Dedam į šaldytuvą apstingti.
''Rududu'' išsukame su citrinos sultimis.Viską pasiruošę galime pradėti sluoksniuoti .
Šokoladiniai sausainiai ,''Rududu'' ,šviesūs sausainiai ir pusė virto kremo ,klojame visą vientisą lakštą  braškių želės,kita pusė virto kremo,šviesūs sausainiai ,plakta grietinėlė .Viršus šokoladinių sausainių trupiniai arba kiti jūsų pasirinkti pabarstai.VISKAS :) dedam į šaldytuvą ,geriausiai nakčiai. Truputį gaišus ,bet labai skanus :)














mano patobulinta idėja iš  čia

6 komentarai:

  1. o ar galima butu grietinele pakeisti mascarponesuriu ? ar reiktu deti i ji ? ar sustingti deti grietinele reikia i forma kad iskart uzdeti sluoksni ar paskui su saukstu ji kabinsime ir lyginsime dedami sluoksni ant torto ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau vien Mascarponės sūrio kremas būtų per riebu ,maišyčiau su grietinėle ,bet mano nuomone čia jo kaip ir nereikia ,nes tortuke ir taip daug riebumo ;) Sausainius klojame į formą ,ir tada iš eilės tepame kremo sluoksnius ,ir dedame į šaldytuvą sustingti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal galite parašyti kokio dydžio formą naudojate tokiam kiekiui produktų , kuris yra recepte? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O žele jau tiesiog uždedam jau sustingusia,istisa gabala ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip kaip parašyta : klojame braškių želė ;) žinoma visą vientisą gabalą ,viskas labai paprasta :) Neužpilsite nesustingusios, teisingai ? nutekėtų per šonus ir braškių liktų tik pėdsakai :)

    AtsakytiPanaikinti