🌶️ Aštrus patiekalas .
Tikka masala yra tikra indiška klasika.Aromatingas ir turtingas prieskoniais patiekalas ,kurio pagrindas yra jogurte marinuota vištiena ir daug nuostabaus kreminio padažo.Labai patiko 🧑🍳
🌶️ Aštrus patiekalas .
Tikka masala yra tikra indiška klasika.Aromatingas ir turtingas prieskoniais patiekalas ,kurio pagrindas yra jogurte marinuota vištiena ir daug nuostabaus kreminio padažo.Labai patiko 🧑🍳
🧑🍳 Šokoladiniam biskvitui :
5 kiaušiniai
130 g juodo šokolado 70 proc.kakavos
130 g sviesto
130 g cukraus
120 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelį druskos
🧑🍳 Riešutų kremas peanut :
110 g sviesto
250 g žemės riešutų kremo ( naudojau lietuvišką "Uldukas")
220 g cukraus pudros
2-3 v.š. pieno
🧑🍳 Maskarponės grietinėlės kremas :
500 g maskarponės
250 g grietinėlės
3 v š. cukraus pudros
citrinos sulčių pagal poreikius
🧑🍳 Biskvito gaminimas :
1.Kiaušinius plakame su cukrumi ir druska iki masė patrigubės ir cukrus ištirps.
2.Ištirpinme sviestą ir šokoladą.Galima tirpinti ant garų vonelės,svarbu neperkaitinkit.Atvėsiname.
3.Miltus ir kepimo miltelius sumaišome ir persijojame.
4.Kiaušinių masę sumaišome su pravėsusiu šokoladu ir sviestu .
5.Toliau dedame miltus ir išmaišome.Supilame į formą.Kepimo forma 21 cm
6.Orkaitė 170 laipsnių apie 50 min.Ar iškepė tikrinkite mediniu iešmeliu.
7.Atvėsintą biskvitą padaliname į 4 dalis .
🧑🍳 Peanut kremo gaminimas :
1.Kambario temperatūros sviestą sumaišome su žemės riešutų kremu ir dedame cukraus pudrą.
2.Jeigu kremas labai tirštas pilame pieno .Masę išplakame mikseriu.Turi gautis lengvai tepamas suvestinis kremas .
🧑🍳 Maskarponės kremas :
1.Grietinėlę plakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis .
2.Maskarponę išmaišome ir po truputį įvedame plaktą grietinėlę. Mikseriu neplakite tik lengvai išmaišykite.
🧑🍳 Torto surinkimas :
Biskvitus galite sudrėkinti citrininiu sirupu iš vandens citrinos sulčių ir cukraus .Yra išverdamas tirštas sirupas .Arba sulaistyti su pieno ir šokolado sirupu iš Snickers torto recepto .Tinka abu variantai .
Kremą padalinkite lyiomis dalimis visiems sluoksniams .Į pasirinktą formą dedame torto paduką ,patepame truputį kremo ir dedame pirmą biskvitą .Toliau eiga tokia :
Biskvitas⬇️
Drėkinimas ⬇️
Peanut kremas⬇️
Maskarponės kremas ⬇️
Viršutinis sluoksnis kremo .Tortą dedama nakčiai į šaldytuvą.Kitą dieną puošiame pagal savo fantaziją ir poreikius .Galima tortą aplieti tirpinto šokolado ir grietinėlės mase.
Skaniausi linkėjimai
Rita
Želė tortas - visur tinkantis desertas.Šis desertas yra mažai kaloringas ir labai skanus .Tortuką gaminau Kūčių stalui.
Reikės :
20 cm skersmens torto formos
Acetato juostos
500 ml vyšnių kompoto su vyšniomis
400 ml kokosų pieno
7,5 a.š. želatinos
1v.š.cukraus pudros
1 pak. citrinų skonio želė
Vaisių pagal poreikį
Gaminimas :
1.Išbrinkiname 4 a.š.želatinos.
2.Iš kompoto išgriebiame vyšnias,o likusį kompotą pilame į prikaistuvį ir statome ant kaitros .Sudedame brinkintą želatiną ir kaitiname tik tol kol želatina pilnai ištirps .Negalima užvirinti nes nuo perkaitinimo suprastėja skonis .
3.Pasiruošiame formą:
Formą iš vidaus apjuosiame acetato juosta ir ant dugno dedame torto paduką.Padukų būna pirkti konditerinių reikmenų parduotuvėse.Atsargiai supilame pravėsusį kompotą ir padėliojame vyšnias.Dedame į šaldytuvą sustingti.
4.Išbrinkiname 3,5 a.š. želatinos .
5.Į prikaistuvį pilame kokosų pieną,dedame cukraus pudrą ir želatiną.Kaitiname kol želatina pilnai ištirps.
6.Pravėsus kokosų pienui pilame ant vyšnių kompoto sluoksnio .Dedame į šaldytuvą pilnai sustingti .
7.Pagal instrukciją ant pakuotės pasiruošiame citrinų skonio želė.Pravėsiname ir nedidelį kiekį pilame ant kokosų pieno sluoksnio.Padėliojame pasirinktus vaisius ar uogas ir dedame sustingti .Ant sustingusio sluoksnio supilame likusią dalį citrinų skonio želė.Dedame į šaldytuvą pilnai sustingti .
8.Prieš patiekiant želė tortą palaikyti kambario temperatūroje ,kad gražiai nusiimtų acetato juosta .
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Velykinis tortas Voveraitė iš sunkaus lazdyno riešutų ir špinatų biskvito ,sudrėkinto saldžiarūgščiu citrinų sirupu .Tortas perteptas puriu maskarponės ir grietinėlės kremu .Kad nebūtų nuobodu ,viduriniame torto sluosnyje, traškus šokolado,vaflių ir riešutų sluoksnis. Tortas pavyko ir visiems labai patiko 😊
Biskvitui:
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100 g špinatų
1 v.š. citrinos sulčių
150 g maltų ir skrudintų lazdyno riešutų
120 g miltų
2 a.š.kepimo miltelių
Kremui:
250 g maskarponės sūrio
250 ml riebios grietinėlės
3 v.š. cukraus pudros
1 v.š.citrinos sulčių
50 g maltų ir skrudintų lazdyno riešutų
Traškiam šokoladiniam sluoksniui:
30 g vaflių lakštų
125 g juodojo šokolado
120 g sviesto
60 g maltų ir skrudintų lazdyno riešutų
Sirupui :
200 ml vandens
Vienos citrinos sultys
3 v.š. cukraus
Eiga :
Biskvito gamyba
1.Špinatus sutriname blenderiu ir supilame citrinos sultis .Atidedame į šoną .
2.Kiaušinius plakame iki putotos masės ir po truputį supilame kondensuotą pieną.
3 .Miltus ,riešutus ir kepimo miltelius sumaišome .
4 .Į kiaušinių masę ,po truputį ,dedame miltų mišinį ir supilame špinatų tyrę.
5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Naudosime 20 cm kepimo formą.Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi ,o šonus įtriname sviestu .
6.Kepame apie 40 min ar daugiau .Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Po 35 min tikrinkite mediniu iešmeliu.Iešmelis turi būti sausas .Iškepusį biskvitą pilnai atvėsiname ir padaliname į tris dalis.
Sirupo gamyba
1 .Vandenį su cukrumi verdame iki vanduo nugaruos ir sirupas sutirštės .Supilame citrinos sultis ir pilnai atvėsiname .
Šokoladinio traškaus sluoksnio gamyba
1 .Vaflius susmulkiname.
2.Šokoladą ištirpiname ,bet neperkaitiname ,nes masė sušoks.
3.Sviestą ištirpiname ir truputį atvėsiname .
4.Visus ingredientus ir maltus riešutus sujungiame ir gerai išmaišome .
5 .20 cm formą išklojame maistine plėvele ir sudedame traškio masę.Gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą pilnai sustingti .
Kremo gamyba
Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir po truputį įvedame maskarponės sūrį,citrinos sultis.Dedame riešutus ir gerai išmaišome . Turi gautis tvirtas ir purus kremas .
Torto surinkimas
Į torto formos dugną dedame padėkliuką,patepame šaukštu kremo ir dedame pirmą biskvitą .Drėkiname sirupu ir tepame kremą.Padalinkite kremą ,kad užtektu abiems sluoksniams.Dedame antrą biskvitą ,tepame dalį kremo ir ant viršaus dedame sustingusį šokolado traškį.Ant viršaus vėl tepame kremo .Dedame trečią biskvitą ,drėkiname sirupu ir viršų patepame likusiu kremu .Tortą dedame į šaldytuvą parai .
Jeigu viršų ir šonus puošite tokiu pačiu kremu ,tai jo prireiks papildomai apie 200 ml .
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Paprasti ir labai skanūs blynai.Prieš dedant razinas rekomenduoju pamirkyti.
Reikės :
2 kiaušinių
0,5 l pieno
2 v.š. aliejaus
7 g sausų mielių
2 v.š. cukraus
druskos
miltų tiek ,kad tešla būtų tiršta
razinų pagal poreikį
Gaminimas :
1.Vos pašildome pieną ir jame ištirpiname cukrų ir mieles.
2.Kiaušinius išplakame su druska ir sumaišome su pieno mase.
3.Pilame aliejų ,dedame miltus,razinas.Viską gerai išmaišome ir uždengę paliekame stovėti šiltai.Tešla turi pakilti dvigubai.
4.Kepame ant aliejaus iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
Skaniausi linkėjimai,
Rita
Lengvas ,skanus ir sveikas patiekalas.Kalmaruose gausu omega -3 riebalų rugščių ,vitamino c ,geležies,kalcio.Svarbiausia gaminimo taisyklė yra nepervirti ir neperkepti kalmaro čiuptuvų.Patariu rinktis šaldytus kalmarų čiuptuvus ,nes jie atitirpinti būna daug minkštesni nei nešaldyti.
6 porcijos
Reikės :
2 kg šaldytų ir nevirtų didžiojo skraidkalmario čiuptuvų
5 lauro lapų
druskos
juodųjų pipirų žirnelių
1 didelis svogūnas
4 skiltelės česnako
Daržovių garnyrui :
500 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
1 cukinija
4 skiltelės česnako
druskos
mėgstamo prieskonių mišinio
aliejaus
Žirnelių -bulvių košei
250 g šaldytų žaliųjų žirnelių
6-7 bulvės
250 ml grietinėlės
sviesto
druskos
Kalmaro kepinimui :
gabalėlis sviesto
truputis aliejaus
4 skiltelės ęesnako
citrinos sulčių
pipirų
druskos
Gaminimas :
1.Puode užvirinkite vandenį.Įdėkite druskos,pipirų žirnelių,lauro lapų,per pusę padalintą svogūną skilteles ,česnako. Pavirkite apie 10 min ,kad vanduo persigertų prieskoniais.
2.Į paruoštą sultinį dedame atitirpintus čiuptuvus.Norint ,kad čiuptuvų galai gražiai susiraitytų ,po vieną juos merkite į verdantį vandenį kelioms sekundėms ir vėl ištraukiame.Taip pakartokite kelis kartus.
3.Kalmarų čiuptuvų virimo laikas priklauso nuo jų dydžio.Mažiems pakaks 15-20 min, o dideliems apie 30 min.Ar kalmaras išviręs galite patikrinti šakute.Beskite šakutę į storiausią kalmaro vietą .Jeigu kalmaras išviręs ,šakutė lengvai smigs.Kalmarai pervirti arba nedavirti bus kieti lyg guma.Todėl šis virimo procesas nulems viso patiekalo sėkmę.Turite pasistengti.Aš visuomet padarau paprastai : ištraukiu kalmarą ir tiesiog ragauju.
4. Išvirus kalmarams labai svarbu juos nuskalauti po šaltu vandeniu.Šios dalies praleisti negalima ,nes šaltas vanduo sustabdo kalmarų virimo procesą.Aš supilu kalmarus į kiaurasamtį ir laikau po tekančiu šaltu vandeniu.Leidžiame nusivarvėti ir atidedame į šoną.
5.Ruošiame daržoves :
Daržoves nuplauname ,cukiniją supjaustome riekelėmis ir dedame į kepimo indą.Prieskonių mišinį , sutrintą česnaką ,druską sumaišome su aliejumi .Gautu mišiniu padengiame daržoves .Geriausiai tai atlikti silikoniniu šepetėliu.Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje iki daržovės suminkštės.
6.Ruošiame bulvių -žirnelių košę:
Nulupame ir užkaičiame bulves .Nepamirškite druskos.Atitirpintus žirnelius pakepinkite su sviestu ,padruskinkite ir sutrinkite blenderiu.Išvirusias bulves nusunkite ,pilkite grietinėlę ,užvirinkite ir sutrinkite.Sudėkite žirnelių masę ir išmaišykite.Jeigu košė tirštoka ,galite įpilti truputį pieno.Paruoštą košę laikome šiltai.
7.Paskutinis etapas kalmarų čiuptuvų apkepinimas:
Į didelę keptuvę dėkite sviestą ,įpilkite aliejaus ,dėkite trintą česnaką ir pakepinkite.Pilkite citrinos sulčių ,pipirų ,druskos ir dėkite kalmarų čiuptuvus.Apkepiname kelias minutes .Neperkepkite !!
Tiekiame su žaliąja koše ir daržovėmis.Puikiai tinka su baltuoju vynu.
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Puiki Cezario salotų variacija su vištiena.Visai nebūtina laikytis įsikibus tradicinio salotų recepto.Cezario salotoms gaminti naudokite traškias ir sultingas romanines salotas.Esu labai patenkinta padažo skoniu ,kurį gaminau iš netradicinių ingredientų.Padažo sudėtyje nėra ančiuvių ir kiaušinio trynių.Manau reikia naudoti tuos produktus ,kurie jums yra skanūs. Ir visai nesvarbu ,kad nukrypstame nuo klasikinio Cezario salotų recepto .Salotos a la Cezaris pavyko puikiai.
3 porcijos
Reikės :
2 vnt romaninių salotų
450 g keptos vištienos file juostelių
12 vnt putpelių kiaušinių
skrudintos itališkos duonelės arba krutonų
smulkinto parmezano
Padažui : (surašiau apytiksliai ,nes tikrai nematavau)
4 v.š. saldžių garstyčių
2 skiltelės česnako
200 ml aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų)
sauja smulkinto parmezano
citrinos sulčių pagal skonį
1 v.š. medaus
Gaminimas :
1.Romanines salotas suplėšome.
2.Virtus kiaušinius padaliname pusiau ir išdėliojame ant salotų.
3.Padažui skirtus ingredientus suplakame blenderiu.Konsistencija gausis kaip majonezo.Ragaujame ir gardiname pagal poreikius.
4.Gražiai apskrudiname vištienos juosteles ir dėliojame ant salotų.Prieskonius naudokite pagal pomėgius.
5.Barstome krutonus ir smulkintą parmezano sūrį.
6.Sulaistome padažu.
Skaniausi linkėjimai ,
Rita