2015 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Tortas '' Snickers'' kartojimas

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia


Receptukas čia









2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Gaivus vaisinis kokteilis





1- 1,5  l  apelsinų sulčių
4 kiviai ( geriau saldesni )
3-4 bananai

Nuvalytus vaisius dedame į kokteilinę arba  pasinaudojame blenderiu ir sutriname.Gautą masę išmaišome su apelsinų sultimis . Labai skanus ir gaivus kokteilis.Skanaus !!!

Pica keptuvėje ( neskaičiuojantiems kalorijų )

                                                                                                           



Pagrindui :

4 kiaušiniai
4 šaukštai majonezo
6 šaukšai miltų

Įdarui :

sūris
dešra ar kumpis
pomidorai ar paprika
svogūnai ,petražolės ,pievagrybiai

Išplakame kiaušinius ,dedame majonezą ,miltus ir plakame iki vientisos ,tirštokos masės .Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus  , įkaitiname ir pilame tešlą. Iš karto dedame visus smulkintus ingredientus.Galima patepti majonezu ir užtarkuoti gausiai sūrio .Kepame uždengtoje keptuvėje iki sūris išsilydys.Skanaus !!!







šaltinis  čia

2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas žarijose

                                                                                                                 
Kodėl neišsikepus šokoladinio pyrago miške ? Puiki pramoga ir nuostabus desertas poilsiaujant gamtoje,sodyboje ar tiesiog namuose .Visur kur tik turite kepsninę ar laužavietę . Senokai mano užmatytą  idėją pagaliau prisiruošiau įgyvendinti.Ypatingai smagus užsiėmimas jūsų mažiesiems smaližiams :) Viskas labai lengvai ,greitai ir paprastai. 25-30 min ir aplinkui pasklis nuostabus apelsinų ir šokolado aromatas :) Beliks tik mėgautis drėgnu ,aromatingu desertu.O kur dar ruošimo ir laukimo džiaugsmai.



Reikės:
šokoladinio pyrago mišinio ( naudojau Malsenos )
4 didelių apelsinų
folijos

Kuriame laužą ar kepsninę ,nes mums reikės žarijų.
Nupjauname apelsino viršūnėlę taip kaip padaryta nuotraukoje .
Šaukštu išskobiame minkštimą.
Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį.Jums tereikės 100 g tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodytą kiekį vandens.
Paruošta tešla užpildome apelsinus .Nepripilkite iki viršaus , nes pyragas iškils .Jeigu apelsinai mažesni gali  išeiti ir daugiau nei 4 porcijos.Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti.
Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją.Iš folijos galų suformuojame uodegėles ,bus lengviau  ištraukti iš žarijų.
Apelsinus dedame į paruoštas žarijas .Gerai būtų ,kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų .
Kepimo laikas 25-30 min. Po 20 min. pasklidus aromatui  ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio.Svarbiausiai nesudeginkite !!! Prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo , kurį galite pasiruošti pagal instrukciją . Jeigu kartais turėtumėte vanilinių ledų būtų TOBULA :) Malonaus poilsio vasarojant ir gardžių akimirkų smaguriaujant pyragą  !!!





2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Tortas "Karvutė"

                                                                                                           
Originalus,gražus,aromatingas !!! Riešutiniai biskvitai pertepti puriu kremu,iš namie virto kondensuoto pieno ir grietinėlės. Tortas nėra sausas ,viskas saikingai.Nėra sunkus ,nors ir daug sviesto ,riešutų .
Kadangi tortas didelis ir aukštas ,galite kepti mažesnį iš pusės normos .Originalus pavadinimas ''Korovka''. Recepte kuriuo rėmiausi rašoma ,kad kremo galėjo būti ir daugiau .Dėl to kremo kiekį padidinau ir labai tuo džiaugiuosi.Taip pat rekomenduoju vietoje pirktinio Rududu ,išsivirti kondensuotą pieną patiems.Skonis nerealus ,primena vaikystę .


Naudota 21 cm. skersmens torto forma.Torto aukštis 9 cm ,sunaudoti 7 lakštai .

Tešlai:
450 g miltų
300 g sviesto
3 v.š . virto kondensuoto pieno
150 g rudojo cukraus ( užtektų ir 100 g )
1,5 a.š. kepimo miltelių
200 g žemės riešutų be luobelių (galima ir kitokių )
3 kiaušiniai

Kremui:
2 indeliai po 380 g virto kondensuoto pieno ( iš jų 3 v.š.bus sunaudoti tešlai)
600 g grietinėlės 35 %
1 citrinos sultys


1.Iš anksto išsiverdame 2 indelius kondensuoto pieno su cukrumi.Neatidarytus kondensuoto pieno indelius dedame į puodą su verdančiu vandeniu ,kad pilnai apsemtų ir ant silpnos ugnies verdame 2-2,5 val.Palaukiame kol atvės ir tik tada atidarome.
2.Riešutus dedame į smulkintuvą ir sutriname.Paskrudiname orkaitėje iki auksinės spalvos.
3.Tešlai supjaustome kubeliais  sviestą.Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės.Pridedame 3 v. š. virto kondensuoto pieno ir plakame toliau.Dedame riešutus , sviestą ir toliau plakame.Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Tešla švelni,kvapni ir puri.
4.Tešlą dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suminkome.Padaliname į 8-9 lygias dalis.Iškočiojame papločius ir kepame 200 * C įkaitintoje orkaitėje po 10-13 min. kiekvieną .Kepame iki auksinės gražios spalvos.Dar karštus lakštus apipjaustome pagal formos dydį.Atraižos bus trupiniams.
5.Kremui plakame šaltą grietinėlę ir po šaukštą dedame šalto virto kondensuoto pieno.Plakame iki standžių putų.Pilame citrinos sultis ir dar plakame.Kremą reikia ragauti .
6.Sutepame papločius .Kremu aptepame šonus ir viršų.Papločius sulaisčiau tirpintu šokoladu su pienu ir keliais šaukštais cukraus pudros.Galite to ir nedaryti.Šonus barstome likusiais nuo papločių trupiniais arba puošiame pagal jūsų skonį ir fantaziją .Suteptą tortą palaikome kambario temperatūroje 30-40 min ir dedame  į šaldytuvą nakčiai.
Puošiame pagal savo fantaziją.Skanių ir malonių akimirkų !!!






2015 m. gegužės 1 d., penktadienis

Pusrytėliai

Gerai dienos pradžiai 👀  Pusryčių nepraleiskite !!!                                                                                                             


2015 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis

Sviestiniai sausainiai su šokoladu


Tešlai :
                                                                                                               
90 g sviesto
180-200 g miltų
60 g cukraus
1 kiaušinis
 vanilinio cukraus

Glajui:

50 g juodojo šokolado
gabalėlis sviesto


1.Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi  ir vanile ir įmušame kiaušinį.
2.Į tešlą  įmaišome miltus ir suminkome tešlą.Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.Iškočiojame kuo plonesnį tešlos lakštą.Sausainių formelėmis išspauskite sausainius ir atsargiai perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos .Prisiminkite ,kad turite išspausti lygų skaičių dviejų rūšių sausainių : Apatinių be išpjovimo viduje ir viršutinių su išpjovimu.Tešlos likučius suminkome ir išspaudžiame sausainius.
4.Kepame 200 *C orkaitėje 7-10 min. Stebėkite kepančius sausainius ,nes kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.
Iškepę sausainiai turi būti gražiai auksinės spalvos.Atvėsiname .Ant apatinių sausainių dalių šaukšteliu tepame  su  sviesto ištirpintą šokoladą arba džemą .Jeigu naudosite džemą ,jis turi būti kuo tirštesnis .Išteptus sausainius, suvožiame ir apibarstome cukraus pudra.
Skanaus !!!