2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Mascarponės sūrio tortas

                                                                                                         

Greitai ir lengvai pagaminamas ,o ir kepti nereikia .Tirpsta burnoje ,norisi dar ir dar ...
Kartojamas receptukas iš seniau  čia  Naudojau 21 cm tortinę ,dėl to tortukas aukštesnis už prieš tai buvusį .Sausainius laužiau kaip tinginiui , riešutų nedėjau .Viršus aplaistytas tirpintu šokoladu su grietinėle.Skanių akimirkų !!!






2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Tortas ''Rafaelo svajonė'' su persikais

                                                                                                               
Mažiau saldus torto ''Rafaelo svajonė '' variantas.Daugelio pamėgtas ir be galo populiarus.Tortą galima apibarstyti kokoso drožlėmis,palikti apteptą vien kremu,barstyti smulkintu griliažu arba biskvito trupiniais .Šis tortas yra saldus ,dėl to persikų  gaivumas čia labai tinka.


Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui:
200 g  sviesto
450 g grietinėlės
pusės citrinos sulčių
1 indelis kondensuoto pieno
1 didelis indelis konservuotų persikų
sirupas nuo persikų biskvito drėkinimui

Torto forma 21 cm

1.Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė pabals ir padidės trigubai.
2.Plakdami supilame aliejų ,sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame į iki 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Atvėsintą biskvitą perpjauname į keturias dalis.
4.Grietinėlę išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą.
5.Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukame iki vientisos masės ir dedame į šaldytuvą.Po pusvalandžio abi mases sumaišome į vieną .Gausis purus kremas.
6.Persikus nuvarviname ir supjaustome gabaliukais .Sirupą paliekame biskvito drėkinimui.

Torto surinkimas :

Į formą dedame biskvitą,drėkiname sirupu, tepame kremo ir dėliojame  persikų gabaliukus ir vėl tepame truputį kremo .Toliau viską  kartojame iš pradžių.Viršutinis sluoksnis kremo.Pasilikite kelis šaukštus kremo šonams.Dedame nakčiai į šaldytuvą.Puošiame pagal fantaziją ir nuotaiką.

Skaniausi linkėjimai,
Rita







2015 m. vasario 1 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pica

                                                                                                           Mano puslapis Facebooke čia
500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 pomidoras
150 g. tarkuoto sūrio ( naudojau Džiugą )
kelios juodosios alyvuogės be kauliukų
kelios riekelės kumpelio arba dešros

Tešlos lapelius , jų turėjau 5 ,atšildome .Paviršių aptepame majonezo,pom. padažo ir tarkuoto česnako padažu.Barstome tarkuoto kiaušinio ,sūrio mišiniu ,dedame alyvuogių giežinėlius ,pomidorus.Dalį barstome kumpelio ar dešros kubeliais ,žodžiu viskas pagal skonį ir fantaziją.Galite pabarstyti picos prieskonių.Lapelius pjauname per pusę ir šauname į GERAI įkaitintą iki 190 * C orkaitę 15 min.
Valgome ;) Skanaus !!!



2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Užkandėlė su lašiša

Receptas čia                                                                                       



2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Riešutinis - karamelinis pyragas

Receptas čia








Tortas '' Karamelinė aguona ''

Žiemiškas garduolis iš sunkaus aguonų -riešutų biskvito, perteptas sviestiniu ,puriu grietinėlės ir  Rududu kremu .


Biskvitui  :
300 g aguonų
300 g cukraus
120 g smulkintų riešutų ( tinka bet kokie )
9 kiaušiniai ( naudojau XL )

Kremui :
indelis Rududu kremo
420  g grietinėlės 35 % riebumo
200 g sviesto

Naudojau 26 cm kepimo formą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ,gerai išmaišome ,vandenį nupilame.Taip pakartokite tris kartus. Dar kartą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Aguonas nusunkite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.Dedame į didelį dubenį.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Šaukštu gerai išsukite aguonas ,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų ,masę dar sukite 10 min.Išplakite baltymus ,juos kartu su riešutais sudėkite į aguonų masę ir atsargiai išmaišykite.Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 *C temperatūroje 40-45 min. Be reikalo nevarstykite orkaitės durelių .Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į tris dalis.
Ruošiame kremą : kambario temperatūros Rududu ir sviestą ištriname iki vientisos masės.Suplakame grietinėlę ir po truputį įmaišome į Rududu ir sviesto masę.
Pasilikite kremo torto šonams aptepti. Viršų apibarsčiau smulkintais riešutais ir aguonomis.Toliau jūsų fantazijos reikalas.Dedame nakvynei į šaldytuvą ir skanaus !!!








biskvito šaltinis  čia

2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Sluoksniuotos mielinės bandelės su obuoliais

                                                                                                                  Mano puslapis Facebooke čia
Kai neturime laiko ilgiems gaminimams.Paprastai ir greitai .

500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
obuolienės
kiaušinio plakinio
cukraus pudros

Tešlos lapelius padalinkite kvadratėliais ir kiekviename kampe įpjaukite trikampiuką .Per viduriuką dėkite obuolienės .Kuo daugiau tuo skaniau :) Užlankstome kampus  ,galima patepti tešlos viršų kiaušinio plakiniu ir šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę 15 -20 min. Atvėsusias bandeles barstome cukraus pudra .Skanaus !!!