Nuostabus oras ,nerealaus grožio miškas ir fantastiški grybai :)
2013 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis
2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis
Obuolių pyragas su šokoladu
Mano puslapis Facebooke : čia
Ypatingai drėgnas ,nėra labai saldus, bet sotus pyragas :) Obuolių negailėkite ,kuo daugiau ,tuo skaniau :)
Reikės :
4 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus ( jeigu obuoliai labai rūgštūs ,dėkite 200 g )
170 g tirpinto sviesto
apie 4-6 šaukštus grietinės
300 g miltų ( reikia žiūrėti į tešlos tirštumą )
2 šaukšteliai kepimo miltelių
cinamono pagal skonį
keli gabalėliai juodo tarkuoto šokolado
daug obuoliukų ( sunaudojau apie 10 didesnių )
kelis šaukštus baltojo cukraus
Obuolius nulupti ir supjaustyti labai plonomis skiltelėmis . Skilteles apibarstyti trupučiu cukraus ir atidėti kol ruošime tešlą . Kiaušinius išplakti su cukrumi .Cukrui ištirpus pilame sviestą,dedame grietinę ir dar paplakame.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu .Persijotus miltus ,po truputį pilame į tešlą.Tešla turi gautis tirštoka ,bet ne tokia ,kad sunku būtų sukti šaukštu. Jeigu gavosi labai tiršta įdėkite grietinės.Geriausiai kepti stikliniame kepimo inde ,aiškiai matysis pyrago dugnas ,neprisvilinsite.Kepimo indą ištepame sviestu ir pilame pusę tešlos sumaišytos su dalimi obuolių.Gali atrodyti ,kad obuolių gerokai daugiau nei tešlos ,taip ir turi būti ,obuoliai kepdami susileis.Ant viršaus patarkuojame šokolado ir likusią tešlą ,sumaišę su obuoliais, pilame ant viršaus.Viršuje galima padėlioti obuolių skiltelių ,jos kepant apdžius ir atrodys labai patraukliai :) Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 45 min.. Reikia stebėti . Pyragą valgome gerai atšalusį ,nes jis drėgnas ir pjaustant karštą gali susitrinti .Iškepęs pyragas neturi būti korėtas ir purus ,turi būti drėgnas ir sunkus . Skanaus !!!
Ypatingai drėgnas ,nėra labai saldus, bet sotus pyragas :) Obuolių negailėkite ,kuo daugiau ,tuo skaniau :)
Reikės :
4 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus ( jeigu obuoliai labai rūgštūs ,dėkite 200 g )
170 g tirpinto sviesto
apie 4-6 šaukštus grietinės
300 g miltų ( reikia žiūrėti į tešlos tirštumą )
2 šaukšteliai kepimo miltelių
cinamono pagal skonį
keli gabalėliai juodo tarkuoto šokolado
daug obuoliukų ( sunaudojau apie 10 didesnių )
kelis šaukštus baltojo cukraus
Obuolius nulupti ir supjaustyti labai plonomis skiltelėmis . Skilteles apibarstyti trupučiu cukraus ir atidėti kol ruošime tešlą . Kiaušinius išplakti su cukrumi .Cukrui ištirpus pilame sviestą,dedame grietinę ir dar paplakame.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu .Persijotus miltus ,po truputį pilame į tešlą.Tešla turi gautis tirštoka ,bet ne tokia ,kad sunku būtų sukti šaukštu. Jeigu gavosi labai tiršta įdėkite grietinės.Geriausiai kepti stikliniame kepimo inde ,aiškiai matysis pyrago dugnas ,neprisvilinsite.Kepimo indą ištepame sviestu ir pilame pusę tešlos sumaišytos su dalimi obuolių.Gali atrodyti ,kad obuolių gerokai daugiau nei tešlos ,taip ir turi būti ,obuoliai kepdami susileis.Ant viršaus patarkuojame šokolado ir likusią tešlą ,sumaišę su obuoliais, pilame ant viršaus.Viršuje galima padėlioti obuolių skiltelių ,jos kepant apdžius ir atrodys labai patraukliai :) Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 45 min.. Reikia stebėti . Pyragą valgome gerai atšalusį ,nes jis drėgnas ir pjaustant karštą gali susitrinti .Iškepęs pyragas neturi būti korėtas ir purus ,turi būti drėgnas ir sunkus . Skanaus !!!
2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis
Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą
Išgirtasis pyragas yra traškus ,švelnus ,drėgnas ir su daug obuolių .Niekada nebuvau kepus trupininio pyrago ,dėl to šiek tiek nerimavau ar pavyks. Jo esmė ta, kad ir viršuje , ir apačioje yra trupininė tešla.Obuoliai turi būti kuo sultingesni , o varškė - kuo vientisesnė ,todėl ją reikia gerai pertrinti . Nepagailėkite obuolių - dėkite kuo daugiau.Tiesiog tobulas obuolių pyragas 😋 Tiesa jis man labiau primena tortą . Kitą dieną dar skanesnis .
Trupiniams :
180 g sviesto
280 g miltų
50 g cukraus
1 a.š. cinamono
Varškės įdarui :
500 g pusriebės varškės
3 kiaušinių
150 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Obuolių sluoksniui :
1kg obuolių
100 g cukraus
1 a.š.cinamono
Eiga :
1.Įjunkite orkaitę ,temperatūra 180 laipsnių.
2.Trupiniams miltus persijokite ,į juos greitai burokine tarka įtarkuokite sviestą ,vis padažydami į miltus.Stambesnes sviesto drožles pirštais sutrinkite ,kad vienodai apsiveltų miltais ir būtų panašu į drėgnus trupinius.
3.Į gautą masę suberkite cukrų ,cinamoną ,sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
4.Varškę sumaišykite su kiaušiniais ,cukrumi ir druska.Maisto smulkintuvu pertrinkite varškę ,kad ji susmulkėtų ir neliktų gumuliukų.
5.Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonimis skiltelėmis.
6.Dabar formuosime pyragą : į kepimo formos dugną patarčiau įdėti kepimo popieriaus ,o į šonus kepimo popieriaus juostą . Į formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių.
7.Ant viršaus dėkite varškės masę ir ją išlyginkite,tada sudėkite obuolius ,juos suguldykite kuo glaudžiau ,kai pyragas keps ,jos susmegs.
8.Obuolius pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ( priklauso nuo obuolių rūgštumo ).Dabar ant viršaus užberkite likusius trupinius.Dėkite pyragą į orkaitę .Jis keps apie 1 val. ir 15 min. Kiek pyragas keps ,priklausys nuo to ,kokią formą pasirinksite.Jeigu naudosite apvalią atsegamą 24 cm torto formą ,ją užpildysite iki pat viršaus ,pyragas keps truputį ilgiau ,nes bus aukštas. Jei kepsite kvadratinėje ,keps trumpiau ,nes bus plonesnis .Kai iškeps ,tegul atvėsta ir sutvirtėja ,nepjaustykite jo iš kart .
Skanių akimirkų !!!
šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''
2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis
Daržovių salotos su lašiša ir krevetėmis
Reikės: Mano Facebook puslapis : čia
rūkytos lašišos
krevečių sūryme
salotų lapų arba Pekino kopūsto
kelis virtus kiaušinius
virtų morkų
pomidorų
pipirų ,krapų
majonezo
Visus produktus dedu taip sakant iš ''akies''.Didesnę dalį salotų turi sudaryti daržovės.Morkas išverdame ,ataušiname ir supjaustome kubeliais.Virtus kiaušinius susmulkiname ,supjaustome salotas,pomidorus be minkštosios dalies,susmulkiname lašišą ,krapus ,dedame krevetes,barstome pipirus ir dedame majonezą.Viskas ,salotos paruoštos , skanaus !!!
rūkytos lašišos
krevečių sūryme
salotų lapų arba Pekino kopūsto
kelis virtus kiaušinius
virtų morkų
pomidorų
pipirų ,krapų
majonezo
Visus produktus dedu taip sakant iš ''akies''.Didesnę dalį salotų turi sudaryti daržovės.Morkas išverdame ,ataušiname ir supjaustome kubeliais.Virtus kiaušinius susmulkiname ,supjaustome salotas,pomidorus be minkštosios dalies,susmulkiname lašišą ,krapus ,dedame krevetes,barstome pipirus ir dedame majonezą.Viskas ,salotos paruoštos , skanaus !!!
2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis
Šašlykas obuolių sulčių marinate
Reikės :
kiaulienos mentės
naminių obuolių sulčių
druskos
svogūnų
prieskonių mišinio ( kalendra ,raudonėlis ,bazilikas ,pipirai,salierai )
Mėsą supjaustome ,įtriname druska ir prieskoniais ir paliekame kelias valandas pastovėti. Pastovėjusią mėsytę užpilame obuolių sultimis ir paliekame per naktį.Likus porai valandų iki kepimo sutarkuojame svogūnus ir išmaišome su mėsa.Viskas , labai skanu, tirpsta burnoje ,obuolių sultys puikiai atliko savo darbą .
Skanaus !!!
Laukiame mes jo ar ne ,rudenėlis jau ant nosies ...
Rykštenės
kiaulienos mentės
naminių obuolių sulčių
druskos
svogūnų
prieskonių mišinio ( kalendra ,raudonėlis ,bazilikas ,pipirai,salierai )
Mėsą supjaustome ,įtriname druska ir prieskoniais ir paliekame kelias valandas pastovėti. Pastovėjusią mėsytę užpilame obuolių sultimis ir paliekame per naktį.Likus porai valandų iki kepimo sutarkuojame svogūnus ir išmaišome su mėsa.Viskas , labai skanu, tirpsta burnoje ,obuolių sultys puikiai atliko savo darbą .
Skanaus !!!
Laukiame mes jo ar ne ,rudenėlis jau ant nosies ...
Rykštenės
2013 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis
Purūs obuoliniai blynai su plaktais baltymais
Paprasti ,greiti ir kvepiantys obuoliais.Labai skanūs.
Reikės :
6 obuoliai
kelis šaukštai cukraus (cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo)
2 -3 kiaušiniai
truputį druskos
8-9 v.š. miltų
pieno
1.Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.Skystį nupilti.
2.Ant tarkuotų obuolių beriame cukrų ir išmaišome.
3.Atskiriame trynius nuo baltymų.
4.Trynius maišome su obuolių mase ,dedame druskos,miltus,pilame pieno.Tešla turi būti tokio tirštumo,kad lengvai nuslystų nuo šaukšto. Bet ne per daug tiršta ,nes blynai bus kieti .
5.Iki standumo išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą.Kepame gerai įkaitintame aliejuje ant maksimalios kaitros iki kol gražiai paruduos abi pusės.Kepa labai greitai.
Blynai purūs ir stori.Tiekite apibarstytus cukraus pudra.
Skanaus !!!
Reikės :
6 obuoliai
kelis šaukštai cukraus (cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo)
2 -3 kiaušiniai
truputį druskos
8-9 v.š. miltų
pieno
1.Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.Skystį nupilti.
2.Ant tarkuotų obuolių beriame cukrų ir išmaišome.
3.Atskiriame trynius nuo baltymų.
4.Trynius maišome su obuolių mase ,dedame druskos,miltus,pilame pieno.Tešla turi būti tokio tirštumo,kad lengvai nuslystų nuo šaukšto. Bet ne per daug tiršta ,nes blynai bus kieti .
5.Iki standumo išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą.Kepame gerai įkaitintame aliejuje ant maksimalios kaitros iki kol gražiai paruduos abi pusės.Kepa labai greitai.
Blynai purūs ir stori.Tiekite apibarstytus cukraus pudra.
Skanaus !!!
Užkandėlė su lašiša
Reikės :
Prancūziško batono arba Ciabattos duonos
indelis varškės užtepėlės ( naudojau Vilkyškių su žalumynais )
virto kiaušinio
rūkytos arba sūdytos lašišos file
majonezo
žalumynų
pipirų
citrinos
Virtą kiaušinį sutarkuojame ,dedame indelį varškės užtepėlės ir majonezo.Majonezo dėkite tiek,kad masė nebūtų sausa .Gardiname pipirais,dedame smulkintų krapų .Gautą masę tepame ant duonos ir ant viršaus dedame lašišos griežinėlius .Puošiame citrina,žalumynais. Skanaus !!!
Prancūziško batono arba Ciabattos duonos
indelis varškės užtepėlės ( naudojau Vilkyškių su žalumynais )
virto kiaušinio
rūkytos arba sūdytos lašišos file
majonezo
žalumynų
pipirų
citrinos
Virtą kiaušinį sutarkuojame ,dedame indelį varškės užtepėlės ir majonezo.Majonezo dėkite tiek,kad masė nebūtų sausa .Gardiname pipirais,dedame smulkintų krapų .Gautą masę tepame ant duonos ir ant viršaus dedame lašišos griežinėlius .Puošiame citrina,žalumynais. Skanaus !!!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)