Vieną dieną kilo noras išsikepti ką nors tamsaus ,šokoladinio, gal net kartoko. Nors neesu didelė šokoladinių tortų gerbėja ,bet namuose yra šio torto gerbėjų. Toks nuodėmingas ir viliojantis , kaip atsispirti ? Manau šis tortas ras nemažai gerbėjų . Kartokas ir drėgnas šokoladinis biskvitas perteptas puriu grietinėlės ir maskarponės kremu su avietėmis. Puikus derinys 😍
Biskvitui:
130 g sviesto
200 g gero juodojo šokolado
100 ml rudojo nerafinuoto cukraus
3 kiaušiniai
80 g miltų
1 a.š vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
250 g Mascarponės
250 ml. riebios grietinėlės
2,5 v.š. cukraus pudros
aviečių
Viršui:
aviečių
mėtų lapelių
cukraus pudros
šokolado
Gaminimas:
1.Puode išlydome sviestą ir dedame gabaliukais laužytą šokoladą.Ištirpiname .
2.Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putotos masės.
3.Į pravėsusią šokolado masę po truputį pilame išplaktus kiaušinius. Išmaišome.
4.Miltus sumaišome su vanile ir kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Atsargiai išmaišome.
5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių .Tešlą pilame į 20 cm. skersmens kepimo indą ir šauname į orkaitę . Kepame 25-30 min.
6. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti.Atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Biskvitas turi gautis purus ,nesukritęs, kartoko skonio ir nuostabiai kvepėti šokoladu 😋
7.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir atsargiai įmaišome Maskarponę .
8.Biskvitus prieš sluoksniuojant galite padrėkinti kava ar sirupu.Tortas yra atvirais šonais ,todėl torto forma kaip ir nereikalinga.
9.Imkite lėkštę ir dėkite vieną biskvitą. Padrėkinkite ir tepkite kremą. Toliau ant kremo dėliojame avietes ir dedame antrą biskvitą.Padrėkinkite ir aplaistykite tirpintu šokoladu. Dedame uogas ,barstome cukraus pudra ir puošiame pagal fantaziją .Tortą uždengiame ir dedame į šaldytuvą per naktį. Skanaus 😊