Jis toks skanus ir gražus.Nuostabiausias obuolių pyragas 😋 Bus įtrauktas į favoritų sąrašą.
Tešlos padui: Naudojau 25 cm skersmens stiklinę kepimo formą
320 g viso grūdo spelta miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
120 g rudojo cukraus
200 g sviesto
3 tryniai
Įdarui :
3 dideli ir saldžiarūgščiai obuoliai
Morengo sluoksniui :
3 kiaušinio baltymai
100 g cukraus pudros
Gaminimas :
1.Trynius išplakame su cukrumi.
2.Sviestą sutarkuojame , dedame miltus,kepimo miltelius ir sumaišome su trynių mase.Greitai suminkome.
3.Tešlą rankomis paskleidžiame į stiklinę kepimo formą.
4.Ant viršaus stambiai sutarkuojame obuolius ir dedame į 180 * C įkaitintą orkaitę 15-20 min.
5.Ruošiame morengo sluoksnį : plakame baltymus ir palaipsniui dedame cukraus pudrą.Gerai išplakti baltymai apvertus indą turi neiškristi.
6.Traukiame pyragą iš orkaitės,gražiai paskleidžiame baltymus ir dedame atgal kepti dar apie 15 min. iki baltymas paruduos.Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Leiskite pyragui atvėsti pravertoje orkaitėje.
Skanaus !!!
2017 m. spalio 7 d., šeštadienis
2017 m. rugsėjo 29 d., penktadienis
Keksas su avietėmis ir šilauogėmis
Dar vienas įrodymas ,kad pasitelkus fantaziją net iš kelių paprastų kekso ingredientų galima sukurti kažką labai labai skanaus 😋 Svečiai lipo ant kulnų ir teko suktis labai greitai iš to ką radau.Į kekso tešlą nukeliavo visos uogytės kurias radau išėjus į sodelį.Abejingų nebuvo.
Reikės :
3 kiaušiniai
200 g sviesto
320 g miltų
150 g cukraus pudros
2 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
nutarkuota citrinos žievelė
po saują aviečių ir šilauogių
Gaminimas :
1.Iki baltos masės išplakite sviestą.
2.Į sviesto masę dėkite cukraus pudrą,kiaušinius,nutarkuotą citrinos žievelę be baltos dalies,vanilę ,druską.Išmaišykite.
3.Miltus išmaišykite su kepimo milteliais ir sijokite į sviestinę masę.Gerai išmaišykite ir suberkite švarias ir sausas uogas.Labai atsargiai permaišykite ,kad uogytės nesusitrintų.
4.Tešlą pilkite į kekso formą ir dėkite kepti į 180 C * įkaitintą orkaitę apie 50 min. Tikrinkite mediniu iešmeliu.
Skanių akimirkų 😊
Reikės :
3 kiaušiniai
200 g sviesto
320 g miltų
150 g cukraus pudros
2 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
nutarkuota citrinos žievelė
po saują aviečių ir šilauogių
Gaminimas :
1.Iki baltos masės išplakite sviestą.
2.Į sviesto masę dėkite cukraus pudrą,kiaušinius,nutarkuotą citrinos žievelę be baltos dalies,vanilę ,druską.Išmaišykite.
3.Miltus išmaišykite su kepimo milteliais ir sijokite į sviestinę masę.Gerai išmaišykite ir suberkite švarias ir sausas uogas.Labai atsargiai permaišykite ,kad uogytės nesusitrintų.
4.Tešlą pilkite į kekso formą ir dėkite kepti į 180 C * įkaitintą orkaitę apie 50 min. Tikrinkite mediniu iešmeliu.
Skanių akimirkų 😊
2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis
Vytintų daržovių salotos su antiena
3 - 4 porcijos
Gaminimui 15 min. ( be laiko skirto daržovių vytinimui)
Reikės :
pakuotės '' Kitchen me '' Sūdytos-parūkytos antienos file arba galite naudoti kalakutieną,vištieną
2 mažos cukinijos
2 pomidorai
2 morkos
1 paprika ( spalva nėra svarbi)
sauja skrudintų kedrinių pinijų
alyvuogių aliejaus arba aliejaus nuo džiovintų pomidorų
prieskoniai pagal skonį
Gaminimas :
1.Cukinijas ir pomidorus supjaustome griežinėliais. Morkas ir paprikas pjaustome plačiomis juostelėmis.Paprikų odelę siūlyčiau nulupti.
2.Paruoštas daržoves vytiname daržovių džiovyklėje 70 * C temperatūroje.Daržovių išdžiovinti nereikia,tik apvytinti.
3.Vytintas daržoves užpilame nedideliu kiekiu aliejaus ,barstome prieskoniais.Galite pabarstyti citrininiais pipirais,druska.Labai tinka aliejus nuo džiovintų pomidorų.
4.Pateikimui išdėliokite vytintas daržoves,antienos file ir apibarstykite kedrinėmis pinijomis. Galima pateikti su skrudintomis bandelėmis.
Skanių akimirkų !!!
šaltinis
2017 m. rugsėjo 19 d., antradienis
2017 m. rugsėjo 11 d., pirmadienis
2017 m. rugsėjo 10 d., sekmadienis
Priešpiečių dėžutė.Sumuštiniai su antienos filė.
Kiekvieną rytą vaikučius auginantys tėvai susiduria su klausimu-ką įdėti į priešpiečių dėžutę ? Rinkitės tokius produktus kuriuos jūsų vaikas mėgsta ir valgo noriai.Mano mokinukė noriai valgo skrudintos duonos sumuštinius.Mėgsta įvairias daržoves ,dėl to visada žinau ką įdėti šalia sumuštinių.Šį kartą sumuštinis su antienos filė.Karštai rūkyta antienos krūtinėlių filė-mūsų šeimai buvo tikras atradimas.Labai smagu paįvairinti kasdienį racioną kokybiška ir nepaprastai skania antiena.Šio kiekio antienos filė pakaks keliems kartams visai šeimynai.
4 porcijos
Gaminimui 20 min.
Reikės :
''Kitchen me'' Karštai rūkytos antienos file ( galite naudoti ir kitokią mėgstamą mėsą)
skrudinimui skirtos duonos
tepamojo lydyto sūrio
džiovintų pomidorų
saujelė smulkintų petražolių
Gaminimas :
1.Duoną paskrudinkite.
2.Antieną supjaustykite mažais kubeliais.
3.Sukapokite petražoles.
4.Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus.
5.Antieną,tepamą sūrį,pomidorus,petražoles sumaišykite.
6.Gauta mase aptepkite duonos riekeles ,sudėkite vieną riekelę ant kitos ir padalinkite trikampiukais.
Galima valgyti su salotomis,agurkais,pomidorais.
Skanių akimirkų !!!
4 porcijos
Gaminimui 20 min.
Reikės :
''Kitchen me'' Karštai rūkytos antienos file ( galite naudoti ir kitokią mėgstamą mėsą)
skrudinimui skirtos duonos
tepamojo lydyto sūrio
džiovintų pomidorų
saujelė smulkintų petražolių
Gaminimas :
1.Duoną paskrudinkite.
2.Antieną supjaustykite mažais kubeliais.
3.Sukapokite petražoles.
4.Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus.
5.Antieną,tepamą sūrį,pomidorus,petražoles sumaišykite.
6.Gauta mase aptepkite duonos riekeles ,sudėkite vieną riekelę ant kitos ir padalinkite trikampiukais.
Galima valgyti su salotomis,agurkais,pomidorais.
Skanių akimirkų !!!
2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis
Obuolienė
Prasidėjus alyvinių obuolių metui visada verdu obuolienę greitam naudojimui.Būtent iš alyvinių obuolių jinai man skaniausia.Pastarieji obuoliai greitai genda , dėl to reikia greitai sunaudoti.Šiai obuolienei daug cukraus nereikia ,nes obuoliai ir taip būna saldūs.Obuolienė puikiai tiks pyragams,tortams ,puikus pagardas prie paukštienos,blynelių. Tikslios produktų normos nėra .
Reikės : (5 puslitriams obuolienės)
apie 2,5 kg obuolių be sėklalizdžių
cukraus pagal poreikius
galite įdėti cinamono
Gaminimas :
1.Obuolius nuplaukite,nešvarumus pašalinkite.Obuolių žievės nelupkite.
2.Sėkloms išpjauti ir obuoliams supjaustyti naudoju spec.įrankį .Labai patogu ir greita.Rekomenduoju ir jums tokį įsigyti.Foto pridedu.
2.Obuolių skilteles sudedu į puodą ir užpilu trupučiu cukraus .Palieku pastovėti kol cukrus ištirps ir atsiras skysčio.
3.Puodą su obuoliais dedu ant viryklės ,užverdu ir sumažinu kaitrą iki minimalios.Verdu iki obuoliai beveik išsileidžia.Virimo metu maišykite ir ragaukite.Jeigu trūksta cukraus pridėkite.
4.Kol obuolienė verda pasiruoškite stiklainius : išveistus stiklainius su soda ir dangtelius išplaukite ir padėkite džiūti.
5.Išvirusią karštą obuolienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangtelius.Laikykite vėsiame rūsyje arba šaldytuve. Obuolienė nėra skirta konservuoti per žiemą.Greitam naudojimui.
Skanių akimirkų !!!
Reikės : (5 puslitriams obuolienės)
apie 2,5 kg obuolių be sėklalizdžių
cukraus pagal poreikius
galite įdėti cinamono
Gaminimas :
1.Obuolius nuplaukite,nešvarumus pašalinkite.Obuolių žievės nelupkite.
2.Sėkloms išpjauti ir obuoliams supjaustyti naudoju spec.įrankį .Labai patogu ir greita.Rekomenduoju ir jums tokį įsigyti.Foto pridedu.
2.Obuolių skilteles sudedu į puodą ir užpilu trupučiu cukraus .Palieku pastovėti kol cukrus ištirps ir atsiras skysčio.
3.Puodą su obuoliais dedu ant viryklės ,užverdu ir sumažinu kaitrą iki minimalios.Verdu iki obuoliai beveik išsileidžia.Virimo metu maišykite ir ragaukite.Jeigu trūksta cukraus pridėkite.
4.Kol obuolienė verda pasiruoškite stiklainius : išveistus stiklainius su soda ir dangtelius išplaukite ir padėkite džiūti.
5.Išvirusią karštą obuolienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangtelius.Laikykite vėsiame rūsyje arba šaldytuve. Obuolienė nėra skirta konservuoti per žiemą.Greitam naudojimui.
Skanių akimirkų !!!
2017 m. rugsėjo 1 d., penktadienis
Oreo tortas. Pirma klasė ir nuostabus rudenėlis.
Mūsų šeimoje didelė šventė 😍 Darželio džiaugsmai baigėsi ir šiandien nulydėjome savo mažylę į pirmąją gimnazijos klasę 😊 Išsipuošę,rimti ir susijaudinę vaikai pirmą kartą žengė į mokyklą.Tik tėveliams to jauduliuko buvo gerokai daugiau...😂 Ta proga pagaminau jos mėgstamą Oreo tortą.
Tortas puikus ,tikimės ,kad ir pirmieji metai mokykloje bus ne ką mažiau puikūs ir sėkmingi.Gražių ir sėkmingų mokslo metų mūsų mažylei ir visus su Rugsėjo 1-ąja !!!
Tortas puikus ,tikimės ,kad ir pirmieji metai mokykloje bus ne ką mažiau puikūs ir sėkmingi.Gražių ir sėkmingų mokslo metų mūsų mažylei ir visus su Rugsėjo 1-ąja !!!
2017 m. rugpjūčio 26 d., šeštadienis
2017 m. rugpjūčio 22 d., antradienis
Sumuštiniai su rūkyta antienos filė
Nuostabus dalykas tie sumuštiniai .Galima ir užkąsti ir pavalgyti ir į iškylą įsidėti.Pateikti gražiai ir estetiškai bus puiki stalo puošmena.Svarbiausiai pasirinkti tinkamus ir kokybiškus produktus. Norimam rezultatui pasiekti tikrai neišnaudosite daug brangaus laiko.Mano gurmaniškas pasirinkimas - karštai rūkyta antienos filė. Krūtinėlė paruošta iš itin kokybiškos antienos naudojant natūralias žoleles ir prieskonius.Skonis tikrai jus nustebins.
Gaminimui 25 min
6 porcijos
Reikės :
250 g ''Kitchen me'' karštai rūkytos antienos file su oda
duonelės su sėklomis
Mocarelos sūrio ( kieto)
salotų lapų
pomidorų
Padažui :
švelnių garstyčių
graikiško jogurto
citrinos sulčių
medaus
česnako
ciberžolės
Gaminimas :
1.Duonelę pjauname išilgai pusiau , bet iki galo neįpjauname.Daliname pusiau.
2.Lygiomis dalimis išmaišome jogurtą su garstyčiomis ir pagal poreikius dedame išvardintus ingredientus. Ragaukite .
3.Padažu ištepame abi duonelės puses ,dedame salotas,pomidorus,sūrį,griežinėliais pjaustytą antienos filė.
4.Paruoštus sumuštinius rekomenduoju dėti į popierinius sumuštinių maišelius.Bus patogiau valgyti ir padažas neištekės.
Skanių akimirkų !!!
Gaminimui 25 min
6 porcijos
Reikės :
250 g ''Kitchen me'' karštai rūkytos antienos file su oda
duonelės su sėklomis
Mocarelos sūrio ( kieto)
salotų lapų
pomidorų
Padažui :
švelnių garstyčių
graikiško jogurto
citrinos sulčių
medaus
česnako
ciberžolės
Gaminimas :
1.Duonelę pjauname išilgai pusiau , bet iki galo neįpjauname.Daliname pusiau.
2.Lygiomis dalimis išmaišome jogurtą su garstyčiomis ir pagal poreikius dedame išvardintus ingredientus. Ragaukite .
3.Padažu ištepame abi duonelės puses ,dedame salotas,pomidorus,sūrį,griežinėliais pjaustytą antienos filė.
4.Paruoštus sumuštinius rekomenduoju dėti į popierinius sumuštinių maišelius.Bus patogiau valgyti ir padažas neištekės.
Skanių akimirkų !!!
2017 m. rugpjūčio 16 d., trečiadienis
Sūrio pyragas su šilauogėmis ( Cheesecake )
Kartojamą receptuką rasite čia . Vietoje vyšnių užpilo naudojau šilauoges.Romo į užpilą nedėjau.Šis nuostabus sūrpyragis vertas kartoti dar ir dar...Su šilauogėmis patiko labiau 😋
2017 m. rugpjūčio 15 d., antradienis
Crepes su varške ir šilauogėmis
Apie crepes daug nekalbėsiu, jie - tobuli 😍 Mūsų šeimoje jie yra labai mėgiami ir dažnai gaminami.Kiekvieną kartą rašydama crepes receptą pabrėžiu koks tai yra gėris.Tik keletas taisyklių ruošiant crepes ir jūs nustebsite kokio skanumo šie prancūziški blyneliai. Tik labai prašau nemaišykite jų su paprastais lietiniais ,tai toli gražu ne tas pats 😊
Ruošimo taisyklės :
1.Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
2.Sviestas ir pienas turi būti šilti.
3.Miltus reikia persijoti.
Tešlai reikės :
4 v.š. tirpinto sviesto
4 kaimiški kiaušiniai ( jeigu tokių neturite naudokite parduotuvinius )
300 g miltų
400 ml pieno
druskos arba cukraus pagal poreikius
Varškės įdaras :
2 pak. x 180 g varškės
cukraus pagal skonį
grietinės ,kad varškė nebūtų sausa
druskos
Šilauogių užpilui :
Šilauogės
cukrus
Gaminimas :
1.Šiltą sviestą išplakame su kambario temperatūros kiaušiniais.
2.Pilame šiltą pieną , sijojame miltus ir išmaišome iki vientisos tešlos be gumuliukų.
3.Dedame druskos arba cukraus pagal poreikius.
4.Tešlą palaikome apie valandą.
5.Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų.Kepa labai greitai,kaitra maksimali.Vienetų skaičius priklauso nuo jūsų keptuvės dydžio.
Įdaras ir šilauogių užpilas :
1.Varškę pertriname su grietine,cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2.Šilauoges dedame į smulkintuvą,pilame cukraus ir gerai sutriname iki vientisos masės.
Paruošę priedus į crepes dedame varškę ir suvyniojame mums visiems įprastu būdu.Įdarytus crepes apkepiname svieste ir tiekiame su šilauogių užpilu,plakta grietinėle ir uogomis.
Devintam dangui 😋 Po tokio maisto nesinervuojame ir nesigriaužiame , o velkam pilvus pasivaikščioti 😂
Skanių ir malonių akimirkų !!!
Ruošimo taisyklės :
1.Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
2.Sviestas ir pienas turi būti šilti.
3.Miltus reikia persijoti.
Tešlai reikės :
4 v.š. tirpinto sviesto
4 kaimiški kiaušiniai ( jeigu tokių neturite naudokite parduotuvinius )
300 g miltų
400 ml pieno
druskos arba cukraus pagal poreikius
Varškės įdaras :
2 pak. x 180 g varškės
cukraus pagal skonį
grietinės ,kad varškė nebūtų sausa
druskos
Šilauogių užpilui :
Šilauogės
cukrus
Gaminimas :
1.Šiltą sviestą išplakame su kambario temperatūros kiaušiniais.
2.Pilame šiltą pieną , sijojame miltus ir išmaišome iki vientisos tešlos be gumuliukų.
3.Dedame druskos arba cukraus pagal poreikius.
4.Tešlą palaikome apie valandą.
5.Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų.Kepa labai greitai,kaitra maksimali.Vienetų skaičius priklauso nuo jūsų keptuvės dydžio.
Įdaras ir šilauogių užpilas :
1.Varškę pertriname su grietine,cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2.Šilauoges dedame į smulkintuvą,pilame cukraus ir gerai sutriname iki vientisos masės.
Paruošę priedus į crepes dedame varškę ir suvyniojame mums visiems įprastu būdu.Įdarytus crepes apkepiname svieste ir tiekiame su šilauogių užpilu,plakta grietinėle ir uogomis.
Devintam dangui 😋 Po tokio maisto nesinervuojame ir nesigriaužiame , o velkam pilvus pasivaikščioti 😂
Skanių ir malonių akimirkų !!!
2017 m. rugpjūčio 14 d., pirmadienis
Brusketa su pomidorais ir antienos file ( bruschetta )
Įsibėgėjus naminių pomidorų sezonui , būtinai pasigaminkite nuostabiai skanių užkandžių.Naminiai pomidorai ,užaugę mano šiltnamyje ir lauke, man yra skaniausi.Dėl to ir brusketa gaunasi nepaprastai skani. Brusketą pagaminti yra labai paprasta.Tam puikiai tiks ciabatta duona arba prancūziškas batonas.O jeigu dar pagardinsite sūdyta-rūkyta antienos file..bus tikras delikatesas 😋 Dar vienas svarbus ingredientas yra kokybiškas ir tikrai ne pats pigiausias alyvuogių aliejus.Nuostabus užkandis žvaigždėtiems rugpjūčio vakarams...
4 porcijos
paruošimui 30 min
Reikės :
Itališkos duonelės ciabatta
80 g pakuotės ''Kitchen me'' Sūdytos-parūkytos antienos file
200-300 g vyšninių pomidorų
1 maža cukinija
tepamo mocarela sūrio (pasirinktinai)
alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šviežių krapų
pipirų
druskos
Gaminimas :
1.Ciabatą pjaukite išilgai per pusę ir padalinkite riekelėmis taip,kad kieta dalis būtų apačioje. Duonos riekeles apskrudiname 200 * C temperatūroje kelias minutes.
2.Apskrudintas riekeles apšlakstykite aliejumi ir patrinkite česnako skiltele.
3.Apkepinkite cukinijų riekeles ir apibarstykite druska.
4.Susmulkinkite pomidorus,dėkite krapų,druskos,pipirų,česnako,aliejaus ir palikite pastovėti.
5.Ant duonelės galite patepti sūrio .Galite dalį brusketų ruošti su sūriu ,o likusias be sūrio.Įjunkite savo fantaziją ir dėkite viską kas jums skanu.
6.Toliau dėjau pomidorus ,cukinijų griežinėlius,antienos file.Galite pašlakstyti balzamiko kremu.Jeigu sūrio netepsite,pomidorus ant duonelės dėkite paskutiniu momentu prieš tiekiant,kad duonelė nepermirktų nuo pomidorų sulčių.
Pasidžiaukime likusios vasaros vakarais su skaniu maistu 😊 Gražių akimirkų !!!
4 porcijos
paruošimui 30 min
Reikės :
Itališkos duonelės ciabatta
80 g pakuotės ''Kitchen me'' Sūdytos-parūkytos antienos file
200-300 g vyšninių pomidorų
1 maža cukinija
tepamo mocarela sūrio (pasirinktinai)
alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šviežių krapų
pipirų
druskos
Gaminimas :
1.Ciabatą pjaukite išilgai per pusę ir padalinkite riekelėmis taip,kad kieta dalis būtų apačioje. Duonos riekeles apskrudiname 200 * C temperatūroje kelias minutes.
2.Apskrudintas riekeles apšlakstykite aliejumi ir patrinkite česnako skiltele.
3.Apkepinkite cukinijų riekeles ir apibarstykite druska.
4.Susmulkinkite pomidorus,dėkite krapų,druskos,pipirų,česnako,aliejaus ir palikite pastovėti.
5.Ant duonelės galite patepti sūrio .Galite dalį brusketų ruošti su sūriu ,o likusias be sūrio.Įjunkite savo fantaziją ir dėkite viską kas jums skanu.
6.Toliau dėjau pomidorus ,cukinijų griežinėlius,antienos file.Galite pašlakstyti balzamiko kremu.Jeigu sūrio netepsite,pomidorus ant duonelės dėkite paskutiniu momentu prieš tiekiant,kad duonelė nepermirktų nuo pomidorų sulčių.
Pasidžiaukime likusios vasaros vakarais su skaniu maistu 😊 Gražių akimirkų !!!
2017 m. rugpjūčio 4 d., penktadienis
Sūrio pyragaičiai su šilauogėmis ( mini cheesecakes )
Sūrio pyragas sutalpintas į popierinius sijonėlius ir pagardinta šilauogėmis.Patogus ir greitas būdas pavaišinti minią.Visą eigą rasite prie sūrio pyrago recepto ČIA .
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)