2020 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Šokoladinis maskarponės sūrio tortas

 Prasidėjo karantinas.Laiko turėsiu daugiau ,tai bandysiu po truputį grįžti į savo mylimą tinklaraštį .

O su kuo aš daugiau galiu grįžti jeigu ne su tortu.Kokia šventė be torto ? Tortas mūsų šeimoje yra neatsiejama šventės dalis ir vakaro kulminacija.Ką tik prabėgo mano dukrytės 10 metų gimtadienio šventė ir nors siaučiantis virusas pakoregavo planus , kukli šventė įvyko artimųjų rate.Esu minėjusi ,kad mėgstamiausias dukrytės tortas yra šokoladinis.Tai ta proga šokoladinis maskarponės sūrio tortas.Tortas skanus,nėra labai saldus ir lengvai pagaminamas.

Torto biskvitas :         naudota forma 20 cm 

2 kiaušiniai

100 g tirpinto sviesto

1 indelis saldinto kondensuoto pieno

7 v.š. miltų

2 v.š. kakavos

1,5 a.š. kepimo miltelių


 Maskarponės kremas :

250 g maskarponės sūrio

400 ml  grietinėlės 36 % riebumo

2 v.š. cukraus pudros

citrinos sulčių pagal skonį


Šokoladinis kremas :

200 ml riebios grietinėlės

150 g juodo šokolado


Sulaistymui :

150 ml  atvėsintos ir saldintos juodos kavos

Biskvito gaminimas :

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

1.Kiaušinius plakame iki putotos masės ,pilame kondensuotą pieną , atvėsintą tirpintą sviestą.Išmaišome.

2.Sumaišome miltus su kakava ir kepimo milteliais.

3.Sijojame miltus į masę ir po truputį maišome.Mikseriu neplakite.

4.Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ,o šonus galite patepti sviestu.Pilkite tešlą ir kepkite apie 30-45 min.Orkaitės durelių nevarstykite.Pirmą kartą patikrinkite po 30 min.Tikrinkite mediniu iešmeliu.Jeigu iešmelis apsivėlęs tešla,kepkite toliau.Tik stebėkite ,kad nesudegtų,nes tešla su kondensuotu pienu linkusi degti.Jeigu taip nutiks ,biskvito šonus apipjaustykite daržovių skustuku.Tikrai labai patogu ir nupjauna labai plonai.

5.Iškepus biskvitui atvėsinkite jį orkaitėje.Palikite tarpelį ir laukite kol pilnai atvės.Sekančią dieną padalinkite į 4 dalis.Man išėjo į 5 ,tai viršų suvartojo mažoji 😋

Maskarponės kremas :

1.Šaltą grietinėlę plakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis.

2.Į tvirtai išplaktą grietinėlę  įmaišykite maskarponės sūrį.Dėkite į šaldytuvą.

Šokoladinis kremas :

1.Pakaitinkite grietinėlę iki pasimatys burbuliukai ,bet ne daugiau.

2.Šiltą grietinėlę pilkite ant sulaužyto šokolado ir palaikykite kol šokoldas ištirps.Išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą gerai atvėsti.Jeigu neatvėsinsite,kremas neišsiplaks.

3.Išplakite purų šokoladinį kremą.

Torto surinkimas :

1.Pasidalinkite kremą po lygiai visiems sluoksniams.

2.Dėkite bisvitą į torto formą ,laistykite šalta kava ,tepkite truputį šokoladinio kremo ir ant viršaus maskarponės kremo.Per daug kremų nemaišykite,tepkite atsargiai,kad nepersimaišytų.

3.Tokia tvarka sutepkite visus biskvitus kiek turite.

4.Viršutinį biskvitą tik sulaisčiau.

5.Tortą dedame nakčiai į šaldytuvą.

6.Kitą dieną puošiame.Torto šonus palikau atvirus ,kaip dabar madinga.Viršų nutepiau tirpintu šokoladu ir papuošiau.

Gražaus švenčių laukimo ,skanių kepinių ir sveikatos !!!











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą