2024 m. rugsėjo 24 d., antradienis

Piemenėlių plokštainis su obuoliais

TV 3 ir kitiems portalams  kelti mano nuotraukas ir receptus galima tik gavus mano sutikimą. Ačiū už supratingumą .

Nostalgiskas rudens  kepinys .Šio plokštainio tešlos paruošimas ir sudėtis yra beveik tokia kaip Napoleono torto .Labai skanus ir drėgnas .Patiko ir tikrai kartosiu.


Tešlai :

250 g sviesto
6 v.š.grietinės
2 stiklinės miltų  (apie 400 g )

Įdarui :

1-1,5 kg rūgščių obuolių 
4 v.š.cukraus
3v.š.maltų džiuvėsėlių
1 kiaušinis
2 a.š.vanilinio cukraus
2a.š.cinamono

Aptepimui :

1 plaktas kiaušinis 
migdolų plokštelių


Eiga:

1.Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarka.Sudedame grietinę,miltus ir greitai suminkome tešlą.Dedame į šaldytuvą.
2.Obuolius nulupame ir kuo smulkiau supjaustome.Barstome cukrumi,cinamonu,vanile ir išmaišome.
3.Išplakame kiaušinį ir pilame ant obuolių ,dedame džiuvėsėlius ir išmaišome .
4.Tešlą daliname pusiau ir iškočiojame kuo ploniau .
5.Iškočiotos tešlos vieną dalį klojame į skardą .Skardos riebalais tepti nereikia.Ant viršaus dedame obuolių masę ir uždengiame kita dalimi tešlos .
6.Viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome migdolų plokštelėmis.
7.Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir dedame kepti apie30 min.Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo,stebėkite .Gali prireikti ir daugiau laiko .
Iškeptą pyragą gerai atvėsiname.

Skaniausi linkėjimai ,
Rita



Šaltinis: "Aštriai saldu " ,ačiū 😊

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą