2017 m. gruodžio 21 d., ketvirtadienis

Citrinufka

Šį nerealų gėrimą išbandžiau prieš kelis metus .Skanu,gaivu ir manykim,kad sveika 😋Na pagaliau prisiruošiau ir vėl pasigaminau.Darbo nėra daug, o rezultatas tikrai vertas dėmesio.Skubu dalintis su tais ,kas dar nėra apie šį gėrį girdėję ir ragavę.Lėkit pirkti produktų ir gaminkite.


Reikės :

300 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių.Mano citrinos buvo labai sultingos ,sunaudojau 5 vnt.
2 citrinos su žievelėmis
20 g tarkuoto imbiero šaknies
200 g cukraus
mėtos šakelė,aš įdėjau melisos lapelių
0,7 litro degtinės

Gaminimas :

1.Pasiruoškite didesnį uždaromą indą.Aš naudojau 2 litrų stiklainį.
2.Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į stiklainį.
3.Gabaliukais supjaustykite 2 citrinas su žievelėmis ir sumeskite į sultis.
4.Nulupkite imbiero šaknį ir sutarkuokite.Dėkite į stiklainį.
5.Ten pat supilkite cukrų,mėtas ir užpilkite degtine.
6.Uždarę stiklainį pateliuškuokite ,kad cukrus ištirptų.Padėkite vėsiai.
7.Po paros nukoškite ir supilkite į butelį.Gerkite atšaldytą.

Gražių Jums švenčių !!!



šaltinis čia ir čia

2017 m. gruodžio 18 d., pirmadienis

Naujas būdas išikepti duoną duona su mažai riebalų



Taip kartais norisi keptos duonos 😋 Bet tas varvantis aliejus...atrodo tunki vien nuo žiūrėjimo į tuos nuo riebalų blizgančius gabalėlius.Tai kaip patenkinti tą keptos duonos poreikį nenaudojant didelio kiekio aliejaus ? Na ir užmačiau Beatos laidą,kur duona kepama ne šiaip į keptuvę įpylus aliejaus ,o pagal naują būdą kur aliejaus  naudojama  minimaliai.Rezultatas tikrai nustebino.Receptas labai paprastas : nupjauname pajuodusias duonos pluteles,riekeles supjaustome juostelėmis ir išdėliojame kepimo skardoje.Galite įtiesti kepimo popieriaus.Tuomet konditeriniu teptuku lengvai patepame aliejumi.Kepame 200 * C temperatūroje.Stebėkite kaip duona atrodo ir nesudeginkite.Duonai apkepus įtriname česnaku.Aš papildomai pabarsčiau smulkia druska.Duonos per ilgai nekepkite ,kad nebūtų labai kieta.Viskas.Labai skanu,lengva ir su mažiau kalorijų.




Šventinis tortas

Noriu su jumis pasidalinti labai skanaus ir paprasto torto receptu.Tortą kepiau dukrytės gimtadienio šventei.Puikiai tiks  artėjančioms gražiausioms metų šventėms.Pabandykite puošimui panaudoti vieną kitą šventinę detalę ir jūsų tortas atrodys labai įspūdingai.Jau įsitikinau ne kartą , kad vaikams ir ne tik,patinka kuo paprastesni tortai su kuo mažiau kosminių ingredientų,dažų ar cukrinių elementų.



Forma 21 cm

Biskvitui :

5 kiaušiniai
150 g cukraus
200 g miltų
30 g kakavos miltelių
3,5 v.š. tirpinto sviesto
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Eiga :

Orkaitę įkaitiname iki 180 * C

1.Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame iki masė patrigubės.
2.Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais.
3.Į kiaušinių masę pilkite tirpintą sviestą,sijokite miltus su kakava.
4.Atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.Kuo trumpiau maišysite tešlą ,tuo geriau iškils biskvitai.
5.Tešlą dalinkite į 5 dalis .Kiekvieną biskvitą kepkite atskirai.Jeigu kepsite vieną biskvitą ,vargu ar jums pavyks lygiai padalinti į 5 dalis.
6.Į kepimo formą tieskite popieriaus,jį prispauskite tortinės šonais ir šaukštu paskleiskite tešlą.Dėkite  kepti.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Kepa labai greitai iki 10 minučių.Taip iškepkite visus biskvitus ir juos atvėsinkite.Laiko atžvilgiu užtruksite lygiai tiek pat kiek kepdami vieną biskvitą.Bet jūsų biskvitai bus lygūs ,gražūs ir vienodi ir jums nereikės vargti juos pjaustant.



Kremui :

400 g Rududu
300 ml grietinėlės
250 ml pieno
2,5 v.š. krakmolo
1 kiaušinis
100 g cukraus pudros
2 v.š. konjako ( pagal poreikius)

Eiga :

1.Kiaušinį išplakti su krakmolu.
2.Pieną pašildyti.
3.Kiaušinių masę supilti į pieną ,kaitinti ant silpnos ugnies maišant kol masė sutirštės.
4.Nuimti nuo ugnies ,atvėsinti ir įmaišyti Rududu.
5.Išplakti grietinėlę su cukraus pudra.
6.Plaktą grietinėlę įmaišyti į kremą.Pilti konjaką ir išmaišyti.
7.Kremą padalinti lygiomis dalimis kiekvienam torto sluoksniui.Viršutinis sluoksnis kremo.Galite biskvitus padrėkinti stipria saldinta kava arba arbata.Dėkite parai į šaldytuvą.Puoškite pagal savo fantaziją.

Gražaus ir malonaus švenčių laukimo 😊



2017 m. gruodžio 14 d., ketvirtadienis

Sušiai.Pirmas bandymas.

Sušiai ,pastaruoju metu,savo populiarumu nenusileidžia picai.Ilgą laiką kreivai žiūrėdavau į šį patiekalą,kol vieną kartą paragavau.Tas kreivas žiūrėjimas atsirado dėl labai paprastos priežasties 😉 -aš nemėgstu žuvies ir visko kas su ja susiję.Bet kažkokiu stebuklingu būdu ,man pasirodė visai skanu.Labai daug apie sušių gaminimą,ryžių virimą ir pasirinkimą perskaičiau čia .Man buvo naujiena , kad marinuotas imbieras skirtas burnai pravalyti ,kad ragaujant skirtingas rūšis nesusipjautų skoniai.Ir jo nereikėtų valgyti kartu su sušiu 😊.Bet imbieras man labai skanus,dėl to mielai jį valgau kartu.Dar iš įdomesnių dalykų ,kad wasabis perkamas Lietuvoje yra ne kas kitas o žaliai nudažyti krienai 👎.Tikras wasabis brangus ir retas produktas.Tai va neapsigaukite ir jūs.Darysiu sušius su daržovėmis ir lašiša.Termiškai neapdorotos jūros gėrybės tikrai nebus naudojamos,nes man tai nepriimtina 😐.Pirmas bandymas nebuvo tobulas ,bet tikrai buvo labai skanu.Kartosiu be jokios abejonės 😊


Reikės :

500 g spec. ryžių sušiams
800 ml vandens
4 v.š. ryžių acto
geras žiupsnelis cukraus
apie 10 vnt jūros dumblių lapų
ryšulėlis salotų
200 g sūdytos lašišos file
1 agurkas
kreminio sūrio
marinuoto imbiero
sojų padažo

Gaminimas :

1.Ryžius nuplauname iki vanduo taps skaidrus.Prieš virdami galite kelias valandas pamirkyti vandenyje.Dėkite ryžius į puodą su nesvylančia danga, pilkite vandenį ir kaiskite virti.Jokiu būdu nekilnokite dangčio.Atidarius dangtį išgaruos vanduo ir jūsų ryžiai ims svilti.Tai labai svarbu.
2.Ryžiams išvirus nukelkite dangtį ir apie 10 min. palikite atvirame puode,kad nugaruotų.Dar šiltus ryžius apšlakstykite ryžių actu ir berkite cukrų.Nereikėtų leisti ryžiams visiškai atvėsti - jie turi būti drungni.Tokie yra minkštesni ,jais lengviau padengti trapius dumblių lapus.
3.Lašišą ir agurką supjaustykite juostelėmis.
4.Galime sukti sušių ritinėlius:

 *Ant stalo pasidėkite aukštą indą su šaltu vandeniu .

 *Tieskite bambukinį kilimėlį.

 *Ant bambukinio kilimėlio šiurkščiąja puse į viršų klokite dumblių lapą.

 *Pirštais imkite ryžių ir juos mikliai skleiskite ant lapo,palikdami neužklotą jo pakraštį maždaug per   du pirštus.Ryžių nespauskite ir nesistenkite jais lapo padengti labai dailiai,gali likti ir viena kita   ''properša''.

 *Ant ryžių klokite salotų lapą,brūkštelėkite kreminio sūrio ir dėkite lašišos juostelę ir agurką.Atsargiai   ,prilaikydami ,kad neišbyrėtų įdaras ,susukite ritinėlį.

 *Dumplių lapo pakraštį perbraukite vandeniu sudrėkintu pirštu,kad priglustų.

 *Taip paruoškite visus ritinėlius kiek išeis.Galite gaminti su krevetėmis,krabų lazdelėmis.

 *Norėdami sėkmingai baigti sušių gaminimo procesą būtina turėti aštrų peilį ir aukštą indą šalto   vandens jam nuplauti.Svarbu,kad indas būtų aukštas ir tvirtas.

 *Kiekvieną ritinėlį ,peilį vis pamirkydami vandenyje ir į indo kraštą nubraukdami prilipusius ryžius   ,padaliname  į aštuonias dalis.Jeigu neskalausite peilio ,nenuvalysite - viską   sugadinsite.Kantrybės ir viskas pavyks puikiai.
 *Tiekite su sojų padažu,imbieru. Jeigu gaminsite   sušius su termiškai neapdorotomis jūros   gėrybėmis ,naudokite wasabi krienus .Wasabio krienai   skirti  dezinfekuoti,jo su sojų padažu   nemaišykite.
 Sušių gaminimas veikia kaip atpalaidavimo terapija.Pasikvieskite draugus ir surenkite sušių   gaminimo vakarėlį.Skanaus 😊



2017 m. lapkričio 28 d., antradienis

Kepenėlės sūrio-jogurto padaže

Labai skanus ir paprastas patiekalas ,kurio vinis yra nuostabaus skonio sūrio-jogurto padažas.Galite naudoti vištienos,antienos ,veršienos kepenėles.
Taip pat esu išbandžiusi ir su jaučio širdimi.Labai skanu ,tik yra viena taisyklė prieš ruošiant jaučio širdį: jokiu būdu neperkepti.Jaučio širdies gabaliukus kepkite kaip steiką ,po kelias minutes iš abiejų pusių.Apkeptus gabaliukus sudėkite į jau paruoštą padažą ir tik išmaišykite.Būtinai išbandykite , jaučio širdis yra labai skani ir pilna naudingų medžiagų.
Bet šį kartą pas mane kepenėlės, nes pastarųjų paprasčiau įsigyti.





Gaminimui 45 min.
3 porcijos

Reikės :

600 g vištienos kepenėlių
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
druskos
pipirų
Provanso žolelių mišinio
ciberžolės
šviežių smulkintų krapų
150 g lydyto sūrio
200 g natūralaus jogurto
1 stiklinė vandens

Gaminimas :

1.Kepenėles supjaustome ir pabarstome prieskoninėmis žolelėmis.Paliekame pastovėti.
2.Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname.Į pabaigą įspaudžiame česnaką.
3.Išimkite svogūnus ir dėkite kepti kepenėles. Apkepiname iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.Neperkepkite.Naudojame tą pačią keptuve arba troškintuvą.
4.Toliau dedame atgal svogūnus ,įpilame stiklinę vandens ir troškiname apie 10 min.
5.Po 10 min dedame sūrį ir maišome kol jis išsilydo.
6.Pabaigai dedame jogurtą,barstome krapus,druską,pipirus,žiupsnelį ciberžolės.Viską išmaišome ir troškiname apie 10 min. ant vidutinės kaitros.
Tiekiame su bulvėmis.






šaltinis čia

2017 m. lapkričio 19 d., sekmadienis

Lapin a la moutarde - triušiena garstyčių ir vyno padaže

Klasikinis prancūzų patiekalas sužavėjęs mane nuo pirmo kąsnio 😋 Triušiena nėra retas svečias mano virtuvėje,išbandyta daug receptų,bet šis jeigu ne geriausias, tai tarp geriausių yra truputį aukščiau.Va taip.Niekada neverta apsistoti ties vienu receptu nors ir koks tobulas jis būtų.Labai išsamus receptas su daug nuotraukų  užmatytas pas Mindaugą , jam labai dėkoju 😊 Papildomai įdėjau morkų, nes norėjosi kažkiek spalvų.Bet  nuklysta tik tiek.


4 porcijos
Marinavimui 12-24  val.
Gaminimui 120 min.

Reikės :   stiklinė 250 ml

1 triušis (mano buvo nedidelis 1,4 kg )
4 v.š. sviesto
1/2 stiklinės balto sauso vyno
1/2 stiklinės Dijon garstyčių
1 stiklinė sultinio
1/2 stiklinės grietinės
4 šalot svogūnai   ( info ''Šalotai'': gurmanų česnakai )
2 morkos
1 a.š. džiovintų čiobrelių arba kelios šakelės šviežių
druska pagal poreikį
pipirai
sauja kapotų petražolių

Marinavimui :

500 ml kefyro arba jogurto
druska
pipirai

Marinavimas :

Triušį supjaustykite gabalais , pabarstykite druska,pipirais ir užpilkite kefyru.Būtų tobula jeigu išlaikytumėte parą.


Gaminimas :

1.Nuplaukite nuo triušio kefyrą ir gerai nusausinkite.
2.Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę,dėkite sviestą ir jam ištirpus dėkite triušio gabalus.Triušio nesugrūskite,laisvai ir jeigu prireiks dėkite per du kartus.Apkepinkite abi puses ir atidėkite į lėkštę.
3.Kol triušis keps nusilupkite šalotus ir morkas.Šalotus supjaustykite griežinėliais, o morkas stambesniais gabaliukais. Dėkite į tą pačią keptuvę ir apkepinkite.
4.Toliau iš kart pilame vyną,didinam kaitrą iki maksimumo ir kaitiname kol vynas nugaruos.Kaitrą atstatome į pradinę padėtį.
5.Dedame garstyčias,čiobrelius,druską,pipirus , pilame sultinį.
6.Išmaišome , dedame triušieną ir uždengiame dangčiu.Troškiname ant žemiausios kaitros 1-2 val.Troškinimo laikas priklauso nuo triušio dydžio ir amžiaus.Senas triušis bus kietesnis ir troškinti reikės gerokai ilgiau.Jeigu norite,kad mėsytė kristų  nuo kaulų ,prireiks 1,5 val ar daugiau.Tikrinkite šakute.Reikalui esant papildykite sultiniu.Triušis turi troškintis padaže,būtinai.Gerai jeigu visas gaminimo procesas vyks toje pačioje keptuvėje.Mano keptuvė ne visai tiko ,teko perkelti į puodą.
7.Prieš patiekiant išimti triušio dalis į lėkštę,sudėti kapotas petražoles , grietinę ir gerai išmaišius išjungti ugnį.Sudėti triušio dalis atgal ,lengvai permaišyti ir tiekti su bulvių koše arba makaronais.Rinkausi Tagliatelle makaronus, buvo nuostabiai skanu.Taurė balto sauso vyno prie šio patiekalo privaloma 😉 .

Linkiu ir jums ,nors trumpam, nukeliauti į Prancūziją 😊 Skanių akimirkų !!!


2017 m. lapkričio 16 d., ketvirtadienis

Triušienos dešrelės ''Musmirės''.Patiekalai vaikams.

Sveikas ir skanus patiekalas gali būti ir labai patrauklus akiai.Mūsų mažiesiems valgytojams tikrai padarysite šventę.Minkštos ir švelnios triušienos dešrelės yra be jokių sintetinių priedų .Net ir didžiausi nevalgiukai mielai paragaus šių natūralaus skonio dešrelių.Patiekalui sugaišite labai mažai laiko , o rezultatas bus puikus 😊 Puikiai tiks ir gimtadienio šventei .


Gaminimui 45 min
6 porcijos

Reikės :

 2 x 250 g ''Kitchen me'' Šviežių triušienos dešrelių
250 g žaliųjų žirnelių ( šaldytų)
6-7 bulvės
50 g sviesto
150 ml pieno
druskos
pakuotė vyšninių pomidorų
žalumynų puošimui
sezamo sėklų

Gaminimas :

1.Nulupkite ir užkaiskite bulves.Nepamirškite įdėti druskos.
2.Žirnelius pakepinkite su sviestu,pasūdykite ir sutrinkite blenderiu.
3.Išvirusias bulves nusunkite pilkite pieno,dėkite sviesto,užvirinkite ir sutrinkite.Sudėkite žirnelių masę ir išmaišykite.Laikykite šiltai.
4.Pomidorus nuplaukite,nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Puseles išskobkite.
5.Įkaitinkite  keptuvę,įpilkite aliejaus ir dėkite triušienos dešreles.Kepkite trumpai iki apskrus abi pusės.
6.Į gilesnį indą dėkite žaliąją košę ir susmaigstykite dešreles.
7.Drėgnas pomidorų puseles apvoliokite sezamo sėklose ir maukite ant dešrelių viršaus.
8. Kad jūsų patiekalas atrodytų dar patraukliau puoškite žalumynais. Tiks salotos,petražolės,krapai.
Patiekalas vaikams paruoštas.

Skanių ir džiugių akimirkų !!!