2017 m. sausio 31 d., antradienis

Mėsainis su brandinta jautiena

Sultingi ir minkšti brandintos jautienos maltiniai yra paruošti kepti.Juos galima kepti keptuvėje,grilyje arba orkaitėje.Skanus ir greitas naminis mėsainis vos per pusvalandį.



Gaminimui 30 min.
2 porcijos

Reikės :

2 X 150 g ''KITCHEN me'' sausai brandintos jautienos maltiniai
druskos
pipirų
2  mėsainių bandelės
1 vazonėlis salotų lapų
pusė šviežio agurko
2 pomidorai
1 raudonas svogūnas
2 plokštelės čederio sūrio ''President''

Padažui :

4 v.š.barbekiu padažo
4 v.š graikiško jogurto
1 didelė skiltelė trinto česnako


1.Pagaminkite padažą : visus nurodytus ingredientus gerai sumaišykite .
2.Agurkus ir pomidorus supjaustykite griežinėliais.
3.Svogūną supjaustykite žiedais.
4.Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite maltinius.Apkepus vienai pusei,apverskite ir gardinkite druska,pipirais.Taip pat padarykite ir apkepus kitai pusei.
5.Mėsainių bandeles pašildykite,pjaukite pusiau ir aptepkite jų puseles padažu.
6.Ant bandelių apatinės dalies dėkite salotų lapus,pomidoro griežinėlius,svogūno žiedus ir ant viršaus maltinį.Toliau tepkite padažo , dėkite sūrį ant viršaus salotų lapus,agurko griežinėlius ir svogūno žiedus.Apšlakstykite barbekiu padažu.

Skanių ir malonių akimirkų !!!




2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

Jautienos didkepsnis su kreminiu grybų padažu ir bulvių kroketais

''Black Angus'' didkepsniai yra gaminami iš aberdynų-angusų mentės.Šie Škotijoje išvesti galvijai laikomi vieni geriausių pasaulyje.Jų mėsa yra išskirtinio skonio.Mėsa mažiausiai 28 dienas brandinama sausuoju būdu.Neperkepta mėsa yra labai sultinga.Restorano vertas patiekalas jūsų lėkštėje !!


Gaminimui 60 min
2 porcijos

Reikės :

2 vnt X 220 g ''KITCHEN me'' Jautienos mentės didkepsnio ''Black Angus''
5 pipirų mišinio
druskos

Grybų padažui :

200 g miško grybų arba pievagrybių
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
100 g riebios grietinėlė
2-3 v.š. lydyto sviesto
pipirų
druskos
rozmarino šakelė

Bulvių kroketams :

5  bulvės
1 kiaušinio trynis
lydyto sviesto kepinimui
1 mažas svogūnas
druskos
miltų
druskos
taukų arba aliejaus kepimui


Padažo gaminimas :

1.Grybus susmulkiname ir apkepiname svieste.
2.Dedame smulkintus svogūnus ir česnaką ir toliau kepiname.
3.Toliau dedame druskos,pipirų ,rozmarino.
4.Pilame grietinėlę ir kaitiname iki padažas sutirštės.Ragaujame.

Kroketų gaminimas :

1.Virtas bulves sugrūsti.
2.Įdėti druskos,smulkintų pjaustytų ir svieste pakepintų svogūnų ir kiaušinio trynį.Išmaišyti.
3.Dėti 1/4 bulvių masės miltų.Išmaišyti.
4.Iš paruoštos masės ,drėgnomis rankomis ,daryti kukulius ir virti karštuose,gerai įkaitintuose  riebaluose.Aš viriau žąsies taukuose.Labai skanu.

Didkepsnis :

1.Ant aukštos liepsnos įkaitinkite storapadę keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.Palaukite kol gerai įkais.
2.Į įkaitusią keptuvę dėkite didkepsnius ir kepkite 2-3 min. kiekvieną pusę.Mėsos nevartykite ,o apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais.Taip apkepkite abi puses.
3.Didkepsnius dėkite į šiltą dubenį ir leiskite pailsėti 10 minučių.Tai yra reikalinga ,kad sultys neišbėgtų ir mėsa neišsausėtų.
4.Tiekite su grybų padažu ir bulvių kroketais.
Skanių ir malonių akimirkų !!!







2017 m. sausio 16 d., pirmadienis

Maskarponės sūrio tortas su mandarinais

Gaivus ir paprastas tortas.Pagaminamas greitai ir labai lengvai.


21 cm torto forma

Biskvitui :

2 dideli kiaušiniai
40 g cukraus
apie 50 g miltų ( žiūrėti pagal tirštumą)
1 a.š. vanilinio cukraus
druskos

Maskarponės kremui :

250 g Maskarponės
420 g grietinėlės
pusė indelio saldinto kondensuoto pieno
2,5 v.š. želatinos

Viršutinis sluoksnis :

1 pak. citrinų skonio želė
2 maži indeliai konservuotų  mandarinų skiltelių

Biskvito sulaistymui :

sirupas nuo mandarinų


Gaminimas :

1.Biskvitui : Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi ir vanile.Plakite iki masė padidės 3 kartus ir cukrus ištirps.
2.Iki standžių putų suplakite baltymus.Prieš plakant įberkite žiupsnelį druskos.
3.Į trynių masę sijokite miltus ,maišykite ir po šaukštą dėkite baltymus.Mikseriu neplakite.Tešla turi gautis lengvai maišoma.Nepadauginkite miltų.Miltų kiekis priklauso  kokio dydžio naudosite kiaušinius.
4.Kepimo formą išklokite popieriumi,pilkite tešlą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20 min.Kepimo metu durelių nevarstykite.Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
5.Kremui : Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.3 kartus daugiau vandens nei naudosite želatinos.
6.Pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės pagaminkite citrinų želė.Vandens pilkite 400 ml.Pastatykite atvėsti ,bet nesustingti.
6.Maskarponės sūrį išmaišykite su kondensuotu pienu.Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
7.Ant garų vonelės ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
8.Plakite grietinėlę ir silpna srovele pilkite želatiną.
9.Abi mases sujunkite.
10.Mandarinų skilteles nuvarvinkite,sirupą pasilikite.
11.Torto surinkimas : Į torto formą dėkite atvėsintą biskvitą,sulaistykite sirupu,tepkite Maskarponės kremą , ant viršaus išdėliokite  mandarinų skilteles ir šaukštu pilkite pusę želės.Dėkite į šaldytuvą.Apstingus želei supilkite kitą dalį želės.Dėkite į šaldytuvą 1-2 val.
Skanių ir malonių akimirkų !!!


Raugintais kopūstais kimšta žąsis

Man teko atsakinga užduotis-skaniai iškepti žąsį.Patiekalas neeilinis,paukštis brangus ir tikrai nesinori jo sugadinti.Daugelį manančių ,kad tai riebus  ir kaloringas paukštis skubu nuraminti,žąsiena savo sudėtimi ir  naudingomis savybėmis lenkia net jautieną. Žąsiena labai naudinga organizmui .Kuo šie paukščiai riebesni ,tuo laikomi geresniais.Marinuodami žąsį nepersistenkite su prieskoniais , kad ''nenumuštumėte '' jos unikalaus skonio.


Gaminimui  300 min.+ marinavimas
6-8 porcijos

Reikės :

5 kg '' Lapino puotos '' šviežios žąsies
česnakų
kmynų
lauro lapų
juodųjų pipirų
druska
rudojo cukrus
aliejaus

Įdarui :

600 g raugintų kopūstų
150 g rūkyto kumpio ( tinka lašinukai,šoninė)
1 a.š. rudojo cukraus

Garnyrui :

rūgščių obuolių
keptų bulvių


Paruošimas ir gaminimas :

1.Išplaunam,nuvalom ir nusausiname žąsį.Vidaus organų maišelį pasilikite galėsite panaudoti vėliau.
2.Visus prieskonius sumaišome ,įpilame aliejaus ir ragaujame.Druskos naudokite pagal poreikius.
3.Įtriname žąsį marinatu ir laikome per naktį.
4.Kitą dieną pasiruošiame kopūstų įdarą : Kumpį supjaustome kubeliais ir kepiname.Baigus kepinti dedame kopūstus ir troškiname 20 minučių.
5.Gautu įdaru prikemšame žąsį taip,kad liktų šiek tiek vietos.
6.Angą perveriame ilgu bambukiniu iešmeliu.
7.Surišame žąsies kojas.
8.Dedame žąsį į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Į indą įpilkite vandens.Naudojau kepimo maišą ,nes taip žąsį kepti saugiau.Apskrudo labai gražiai.
9.Orkaitę įkaitiname iki 200 * C , dedame žąsį ir kepame 30 min. Po to kaitrą mažinam iki 160 * C  Iš viso 5 kg žąsiai 1 valanda kepimo 1 kg.Bendrai turi kepti  kepti apie 5 val.
10.Kepimo metu susidariusiu riebalus reikia nupilti. Elkitės atsargiai,nes riebalai labai karšti !!! Geriausiai tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės.Saugokitės ,kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų.Riebalus pasilikite ,juos galėsite sunaudoti vėliau.
11.Likus 30 min iki žąsies iškepimo dėkite per pusę perpjautus obuolius.
12. Iškepusią žąsį išimkite ir duokite ''pailsėti''.15 min. Tiekite su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis , keptais obuoliais. Neužgoškite žąsies skonio įvairiais padažais , jie čia tikrai nereikalingi.

Skanių ir malonių akimirkų !!!




2017 m. sausio 7 d., šeštadienis

Glazūruota šoninė


 Šis receptas nuostabus dėl dviejų priežasčių : tuo, kad nereikia vargti iš anksto ruošiant mėsą  ir dar dėl to ,kad per tokį trumpą laiką galima paruošti išties puikų patiekalą.Išvirti šoninę,pasiruošti glazūrą,aptepti šoninę ir iškepti.Jeigu norite galite gamybos procesą paskirstyti per dvi dienas.Pirmą dieną išvirkite šoninę ir aptepę glazūra palikite iki rytojaus.O sekančią dieną jums beliks tik iškepti.Šoninė skani  ir šalta.



Gaminimui 1 val. 40 min.

Reikės :

1,5 kg šoninės ( galima ir su kauliuku )

Glazūrai :

pusės citrinos sulčių
1 a.š. rudojo cukraus
1 a.š paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
4 skiltelės česnako
druskos pagal poreikius
čili miltelių pagal poreikius
2 v.š. balzamiko acto ( recepte baltojo vyno actas )
3 v.š. aliejaus
3 v.š. medaus


Gaminimas :

1. Šoninę apverdame 30 min. ir paliekame atvėsti.Aš išnešiau į šaltą patalpą.
2.Kol virs šoninė pasigaminkite glazūrą : Visus išvardintus glazūros ingredientus dedame į trintuvą ir sutrinam iki vientisos masės.
3.Masę pilame į puodelį,statome ant viryklės ir kaitiname kol sutirštės.Ragaukite ir pagal savo skonį pridėkite trūkstamų ingredientų.Gal trūksta druskos ar čilių,o gal rūgšties.
4.Glazūra tepkite silikoniniu teptuku ant visiškai atvėsusios mėsos.
5.Paruoštą mėsa dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 190 * C  įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.Karts nuo karto  vis apipilkite šoninę nutekėjusia glazūra.Jeigu po valandos mėsa jums atrodo nepakankamai apskrudus ,kepkite dar apie 10 min.Galite pridengti suglamžytu ir sudrėkintu kepimo popieriumi,kad nedegtų.
6.Galima tiekti su apkeptomis bulvėmis , duona ,ryžiais ,daržovėmis.Visaip skanu.Tobulai skanu.

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!





už receptą dėkoju  Inai

2017 m. sausio 1 d., sekmadienis

Šokoladinis karamelinis Maskarponės sūrio tortas su kava

Su Naujais metais !!! Nuoširdžiai linkiu kiekvienam būti sąžiningiems patiems prieš save ,tegul ateinantys metai atneša dar daugiau idėjų ir tampa jūsų kuriamų stebuklų metais !!! Tegul jie būna Jums ir man sėkmingi,dosnūs,taikūs,sveiki ir laimingi !!!

O čia mano naujametinis gardumėlis.Subtilaus ir išskirtinio skonio tortas .Šokoladiniai   lakštai su medumi  pertepti Maskarponės ir Rududu  kremu su kava.Rimtas tortas.


Nurodytas produktų  kiekis 24 cm torto formai.
 (Mano darytas tortas iš pusės normos produktų.Iš pusės normos išėjo 9 lakštai. Tortukas darytas 20 cm tortinėje.)

Lakštams :

2,5 stiklinės miltų
3 v.š. šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. sodos
1a.š.kepimo miltelių
50 g cukraus ( pagal poreikius )
6 v.š. pieno
2 pilni v.š. medaus
1 kiaušinis
50 g sviesto

Kremui :

500 g Maskarponės
1 indelis Rududu
2 v.š. stiprios ištirpintos kavos
2 v.š. romo arba konjako




Lakštų gaminimas :

1.Miltus sumaišyti su kakava  ir kepimo milteliais.
2.Į dubenį pilame pieną,cukrų ir medų.Statome ant  garų vonelės taip ,kad puodo kraštai užsidengtų o dubenėlis nesiliestų su vandeniu.Maišome iki cukrus ištirps.
3.Dedame sviestą ir maišome iki išsilydys.
4.Dedame  sodą ir dar pakaitiname.
5.Nuimame nuo kaitros ir atvėsiname.
6.Masei atvėsus įmušame kiaušinį ir gerai išsukame.
7.Dedame miltų , kakavos ir kepimo miltelių mišinį ir išminkome tešlą.
8.Tešlą padalinkite į 10 dalių.Kočiokite 24 cm skersmens lakštus tarp kepimo popieriaus lakštų.Lakštus iškočiokite kuo ploniau.
9.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.Dėkite po vieną lakštą ir kepkite po 5 min.Nelygius lakštus apipjaukite pagal kepimo formos dydį dar karštus.


Kremas :

1.Pasidarykite stiprios tirpios kavos ir atvėsinkite.
2.Kambario temperatūros Rududu ir Mascarponę išsukite iki neliks gumuliukų.
3.Po truputį pilkite atvėsintą kavą ir plakite mikseriu.Kremas turi gautis lygus ir glotnus.
4.Pilkite alkoholį ir plakite toliau.Ragaukite.
5.Dėkite kremą į šaldytuvą kelioms valandoms.Kremas turi būti purus ir lengvai tepamas .Turi jaustis kavos skonis ir  alkoholis.
Torto surinkimas :

1.Kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam torto sluoksniui ir viršui.
2.Dėkite po vieną lakštą ir pakaitomis pertepkite visus sluoksnius.
3.Viršus turi būti kremo.
4.Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą parai ar net dviems.Kuo ilgiau tortas bręs ,tuo skanesnis bus.
5.Puoškite pagal savo fantaziją.Mano tortukas puoštas šokolado tvorele,viršus apibarstytas šokoladinės kakavos milteliais ir imbieriniais dekoruotais sausainiais.

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!