receptas čia
2017 m. sausio 23 d., pirmadienis
2017 m. sausio 16 d., pirmadienis
Maskarponės sūrio tortas su mandarinais
Gaivus ir paprastas tortas.Pagaminamas greitai ir labai lengvai.
21 cm torto forma
Biskvitui :
2 dideli kiaušiniai
40 g cukraus
apie 50 g miltų ( žiūrėti pagal tirštumą)
1 a.š. vanilinio cukraus
druskos
Maskarponės kremui :
250 g Maskarponės
420 g grietinėlės
pusė indelio saldinto kondensuoto pieno
2,5 v.š. želatinos
Viršutinis sluoksnis :
1 pak. citrinų skonio želė
2 maži indeliai konservuotų mandarinų skiltelių
Biskvito sulaistymui :
sirupas nuo mandarinų
Gaminimas :
1.Biskvitui : Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi ir vanile.Plakite iki masė padidės 3 kartus ir cukrus ištirps.
2.Iki standžių putų suplakite baltymus.Prieš plakant įberkite žiupsnelį druskos.
3.Į trynių masę sijokite miltus ,maišykite ir po šaukštą dėkite baltymus.Mikseriu neplakite.Tešla turi gautis lengvai maišoma.Nepadauginkite miltų.Miltų kiekis priklauso kokio dydžio naudosite kiaušinius.
4.Kepimo formą išklokite popieriumi,pilkite tešlą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20 min.Kepimo metu durelių nevarstykite.Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
5.Kremui : Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.3 kartus daugiau vandens nei naudosite želatinos.
6.Pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės pagaminkite citrinų želė.Vandens pilkite 400 ml.Pastatykite atvėsti ,bet nesustingti.
6.Maskarponės sūrį išmaišykite su kondensuotu pienu.Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
7.Ant garų vonelės ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
8.Plakite grietinėlę ir silpna srovele pilkite želatiną.
9.Abi mases sujunkite.
10.Mandarinų skilteles nuvarvinkite,sirupą pasilikite.
11.Torto surinkimas : Į torto formą dėkite atvėsintą biskvitą,sulaistykite sirupu,tepkite Maskarponės kremą , ant viršaus išdėliokite mandarinų skilteles ir šaukštu pilkite pusę želės.Dėkite į šaldytuvą.Apstingus želei supilkite kitą dalį želės.Dėkite į šaldytuvą 1-2 val.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
21 cm torto forma
Biskvitui :
2 dideli kiaušiniai
40 g cukraus
apie 50 g miltų ( žiūrėti pagal tirštumą)
1 a.š. vanilinio cukraus
druskos
Maskarponės kremui :
250 g Maskarponės
420 g grietinėlės
pusė indelio saldinto kondensuoto pieno
2,5 v.š. želatinos
Viršutinis sluoksnis :
1 pak. citrinų skonio želė
2 maži indeliai konservuotų mandarinų skiltelių
Biskvito sulaistymui :
sirupas nuo mandarinų
Gaminimas :
1.Biskvitui : Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi ir vanile.Plakite iki masė padidės 3 kartus ir cukrus ištirps.
2.Iki standžių putų suplakite baltymus.Prieš plakant įberkite žiupsnelį druskos.
3.Į trynių masę sijokite miltus ,maišykite ir po šaukštą dėkite baltymus.Mikseriu neplakite.Tešla turi gautis lengvai maišoma.Nepadauginkite miltų.Miltų kiekis priklauso kokio dydžio naudosite kiaušinius.
4.Kepimo formą išklokite popieriumi,pilkite tešlą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20 min.Kepimo metu durelių nevarstykite.Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
5.Kremui : Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.3 kartus daugiau vandens nei naudosite želatinos.
6.Pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės pagaminkite citrinų želė.Vandens pilkite 400 ml.Pastatykite atvėsti ,bet nesustingti.
6.Maskarponės sūrį išmaišykite su kondensuotu pienu.Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
7.Ant garų vonelės ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
8.Plakite grietinėlę ir silpna srovele pilkite želatiną.
9.Abi mases sujunkite.
10.Mandarinų skilteles nuvarvinkite,sirupą pasilikite.
11.Torto surinkimas : Į torto formą dėkite atvėsintą biskvitą,sulaistykite sirupu,tepkite Maskarponės kremą , ant viršaus išdėliokite mandarinų skilteles ir šaukštu pilkite pusę želės.Dėkite į šaldytuvą.Apstingus želei supilkite kitą dalį želės.Dėkite į šaldytuvą 1-2 val.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
Raugintais kopūstais kimšta žąsis
Man teko atsakinga užduotis-skaniai iškepti žąsį.Patiekalas neeilinis,paukštis brangus ir tikrai nesinori jo sugadinti.Daugelį manančių ,kad tai riebus ir kaloringas paukštis skubu nuraminti,žąsiena savo sudėtimi ir naudingomis savybėmis lenkia net jautieną. Žąsiena labai naudinga organizmui .Kuo šie paukščiai riebesni ,tuo laikomi geresniais.Marinuodami žąsį nepersistenkite su prieskoniais , kad ''nenumuštumėte '' jos unikalaus skonio.
Gaminimui 300 min.+ marinavimas
6-8 porcijos
Reikės :
5 kg '' Lapino puotos '' šviežios žąsies
česnakų
kmynų
lauro lapų
juodųjų pipirų
druska
rudojo cukrus
aliejaus
Įdarui :
600 g raugintų kopūstų
150 g rūkyto kumpio ( tinka lašinukai,šoninė)
1 a.š. rudojo cukraus
Garnyrui :
rūgščių obuolių
keptų bulvių
Paruošimas ir gaminimas :
1.Išplaunam,nuvalom ir nusausiname žąsį.Vidaus organų maišelį pasilikite galėsite panaudoti vėliau.
2.Visus prieskonius sumaišome ,įpilame aliejaus ir ragaujame.Druskos naudokite pagal poreikius.
3.Įtriname žąsį marinatu ir laikome per naktį.
4.Kitą dieną pasiruošiame kopūstų įdarą : Kumpį supjaustome kubeliais ir kepiname.Baigus kepinti dedame kopūstus ir troškiname 20 minučių.
5.Gautu įdaru prikemšame žąsį taip,kad liktų šiek tiek vietos.
6.Angą perveriame ilgu bambukiniu iešmeliu.
7.Surišame žąsies kojas.
8.Dedame žąsį į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Į indą įpilkite vandens.Naudojau kepimo maišą ,nes taip žąsį kepti saugiau.Apskrudo labai gražiai.
9.Orkaitę įkaitiname iki 200 * C , dedame žąsį ir kepame 30 min. Po to kaitrą mažinam iki 160 * C Iš viso 5 kg žąsiai 1 valanda kepimo 1 kg.Bendrai turi kepti kepti apie 5 val.
10.Kepimo metu susidariusiu riebalus reikia nupilti. Elkitės atsargiai,nes riebalai labai karšti !!! Geriausiai tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės.Saugokitės ,kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų.Riebalus pasilikite ,juos galėsite sunaudoti vėliau.
11.Likus 30 min iki žąsies iškepimo dėkite per pusę perpjautus obuolius.
12. Iškepusią žąsį išimkite ir duokite ''pailsėti''.15 min. Tiekite su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis , keptais obuoliais. Neužgoškite žąsies skonio įvairiais padažais , jie čia tikrai nereikalingi.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
Gaminimui 300 min.+ marinavimas
6-8 porcijos
Reikės :
5 kg '' Lapino puotos '' šviežios žąsies
česnakų
kmynų
lauro lapų
juodųjų pipirų
druska
rudojo cukrus
aliejaus
Įdarui :
600 g raugintų kopūstų
150 g rūkyto kumpio ( tinka lašinukai,šoninė)
1 a.š. rudojo cukraus
Garnyrui :
rūgščių obuolių
keptų bulvių
Paruošimas ir gaminimas :
1.Išplaunam,nuvalom ir nusausiname žąsį.Vidaus organų maišelį pasilikite galėsite panaudoti vėliau.
2.Visus prieskonius sumaišome ,įpilame aliejaus ir ragaujame.Druskos naudokite pagal poreikius.
3.Įtriname žąsį marinatu ir laikome per naktį.
4.Kitą dieną pasiruošiame kopūstų įdarą : Kumpį supjaustome kubeliais ir kepiname.Baigus kepinti dedame kopūstus ir troškiname 20 minučių.
5.Gautu įdaru prikemšame žąsį taip,kad liktų šiek tiek vietos.
6.Angą perveriame ilgu bambukiniu iešmeliu.
7.Surišame žąsies kojas.
8.Dedame žąsį į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Į indą įpilkite vandens.Naudojau kepimo maišą ,nes taip žąsį kepti saugiau.Apskrudo labai gražiai.
9.Orkaitę įkaitiname iki 200 * C , dedame žąsį ir kepame 30 min. Po to kaitrą mažinam iki 160 * C Iš viso 5 kg žąsiai 1 valanda kepimo 1 kg.Bendrai turi kepti kepti apie 5 val.
10.Kepimo metu susidariusiu riebalus reikia nupilti. Elkitės atsargiai,nes riebalai labai karšti !!! Geriausiai tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės.Saugokitės ,kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų.Riebalus pasilikite ,juos galėsite sunaudoti vėliau.
11.Likus 30 min iki žąsies iškepimo dėkite per pusę perpjautus obuolius.
12. Iškepusią žąsį išimkite ir duokite ''pailsėti''.15 min. Tiekite su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis , keptais obuoliais. Neužgoškite žąsies skonio įvairiais padažais , jie čia tikrai nereikalingi.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
2017 m. sausio 7 d., šeštadienis
Glazūruota šoninė
Šis receptas nuostabus dėl dviejų priežasčių : tuo, kad nereikia vargti iš anksto ruošiant mėsą ir dar dėl to ,kad per tokį trumpą laiką galima paruošti išties puikų patiekalą.Išvirti šoninę,pasiruošti glazūrą,aptepti šoninę ir iškepti.Jeigu norite galite gamybos procesą paskirstyti per dvi dienas.Pirmą dieną išvirkite šoninę ir aptepę glazūra palikite iki rytojaus.O sekančią dieną jums beliks tik iškepti.Šoninė skani ir šalta.
Gaminimui 1 val. 40 min.
Reikės :
1,5 kg šoninės ( galima ir su kauliuku )
Glazūrai :
pusės citrinos sulčių
1 a.š. rudojo cukraus
1 a.š paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
4 skiltelės česnako
druskos pagal poreikius
čili miltelių pagal poreikius
2 v.š. balzamiko acto ( recepte baltojo vyno actas )
3 v.š. aliejaus
3 v.š. medaus
Gaminimas :
1. Šoninę apverdame 30 min. ir paliekame atvėsti.Aš išnešiau į šaltą patalpą.
2.Kol virs šoninė pasigaminkite glazūrą : Visus išvardintus glazūros ingredientus dedame į trintuvą ir sutrinam iki vientisos masės.
3.Masę pilame į puodelį,statome ant viryklės ir kaitiname kol sutirštės.Ragaukite ir pagal savo skonį pridėkite trūkstamų ingredientų.Gal trūksta druskos ar čilių,o gal rūgšties.
4.Glazūra tepkite silikoniniu teptuku ant visiškai atvėsusios mėsos.
5.Paruoštą mėsa dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 190 * C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.Karts nuo karto vis apipilkite šoninę nutekėjusia glazūra.Jeigu po valandos mėsa jums atrodo nepakankamai apskrudus ,kepkite dar apie 10 min.Galite pridengti suglamžytu ir sudrėkintu kepimo popieriumi,kad nedegtų.
6.Galima tiekti su apkeptomis bulvėmis , duona ,ryžiais ,daržovėmis.Visaip skanu.Tobulai skanu.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!
už receptą dėkoju Inai
2017 m. sausio 1 d., sekmadienis
Šokoladinis karamelinis Maskarponės sūrio tortas su kava
Su Naujais metais !!! Nuoširdžiai linkiu kiekvienam būti sąžiningiems patiems prieš save ,tegul ateinantys metai atneša dar daugiau idėjų ir tampa jūsų kuriamų stebuklų metais !!! Tegul jie būna Jums ir man sėkmingi,dosnūs,taikūs,sveiki ir laimingi !!!
O čia mano naujametinis gardumėlis.Subtilaus ir išskirtinio skonio tortas .Šokoladiniai lakštai su medumi pertepti Maskarponės ir Rududu kremu su kava.Rimtas tortas.
Nurodytas produktų kiekis 24 cm torto formai.
(Mano darytas tortas iš pusės normos produktų.Iš pusės normos išėjo 9 lakštai. Tortukas darytas 20 cm tortinėje.)
Lakštams :
2,5 stiklinės miltų
3 v.š. šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. sodos
1a.š.kepimo miltelių
50 g cukraus ( pagal poreikius )
6 v.š. pieno
2 pilni v.š. medaus
1 kiaušinis
50 g sviesto
Kremui :
500 g Maskarponės
1 indelis Rududu
2 v.š. stiprios ištirpintos kavos
2 v.š. romo arba konjako
Lakštų gaminimas :
1.Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais.
2.Į dubenį pilame pieną,cukrų ir medų.Statome ant garų vonelės taip ,kad puodo kraštai užsidengtų o dubenėlis nesiliestų su vandeniu.Maišome iki cukrus ištirps.
3.Dedame sviestą ir maišome iki išsilydys.
4.Dedame sodą ir dar pakaitiname.
5.Nuimame nuo kaitros ir atvėsiname.
6.Masei atvėsus įmušame kiaušinį ir gerai išsukame.
7.Dedame miltų , kakavos ir kepimo miltelių mišinį ir išminkome tešlą.
8.Tešlą padalinkite į 10 dalių.Kočiokite 24 cm skersmens lakštus tarp kepimo popieriaus lakštų.Lakštus iškočiokite kuo ploniau.
9.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.Dėkite po vieną lakštą ir kepkite po 5 min.Nelygius lakštus apipjaukite pagal kepimo formos dydį dar karštus.
Kremas :
1.Pasidarykite stiprios tirpios kavos ir atvėsinkite.
2.Kambario temperatūros Rududu ir Mascarponę išsukite iki neliks gumuliukų.
3.Po truputį pilkite atvėsintą kavą ir plakite mikseriu.Kremas turi gautis lygus ir glotnus.
4.Pilkite alkoholį ir plakite toliau.Ragaukite.
5.Dėkite kremą į šaldytuvą kelioms valandoms.Kremas turi būti purus ir lengvai tepamas .Turi jaustis kavos skonis ir alkoholis.
Torto surinkimas :
1.Kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam torto sluoksniui ir viršui.
2.Dėkite po vieną lakštą ir pakaitomis pertepkite visus sluoksnius.
3.Viršus turi būti kremo.
4.Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą parai ar net dviems.Kuo ilgiau tortas bręs ,tuo skanesnis bus.
5.Puoškite pagal savo fantaziją.Mano tortukas puoštas šokolado tvorele,viršus apibarstytas šokoladinės kakavos milteliais ir imbieriniais dekoruotais sausainiais.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!
O čia mano naujametinis gardumėlis.Subtilaus ir išskirtinio skonio tortas .Šokoladiniai lakštai su medumi pertepti Maskarponės ir Rududu kremu su kava.Rimtas tortas.
Nurodytas produktų kiekis 24 cm torto formai.
(Mano darytas tortas iš pusės normos produktų.Iš pusės normos išėjo 9 lakštai. Tortukas darytas 20 cm tortinėje.)
Lakštams :
2,5 stiklinės miltų
3 v.š. šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. sodos
1a.š.kepimo miltelių
50 g cukraus ( pagal poreikius )
6 v.š. pieno
2 pilni v.š. medaus
1 kiaušinis
50 g sviesto
Kremui :
500 g Maskarponės
1 indelis Rududu
2 v.š. stiprios ištirpintos kavos
2 v.š. romo arba konjako
Lakštų gaminimas :
1.Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais.
2.Į dubenį pilame pieną,cukrų ir medų.Statome ant garų vonelės taip ,kad puodo kraštai užsidengtų o dubenėlis nesiliestų su vandeniu.Maišome iki cukrus ištirps.
3.Dedame sviestą ir maišome iki išsilydys.
4.Dedame sodą ir dar pakaitiname.
5.Nuimame nuo kaitros ir atvėsiname.
6.Masei atvėsus įmušame kiaušinį ir gerai išsukame.
7.Dedame miltų , kakavos ir kepimo miltelių mišinį ir išminkome tešlą.
8.Tešlą padalinkite į 10 dalių.Kočiokite 24 cm skersmens lakštus tarp kepimo popieriaus lakštų.Lakštus iškočiokite kuo ploniau.
9.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.Dėkite po vieną lakštą ir kepkite po 5 min.Nelygius lakštus apipjaukite pagal kepimo formos dydį dar karštus.
Kremas :
1.Pasidarykite stiprios tirpios kavos ir atvėsinkite.
2.Kambario temperatūros Rududu ir Mascarponę išsukite iki neliks gumuliukų.
3.Po truputį pilkite atvėsintą kavą ir plakite mikseriu.Kremas turi gautis lygus ir glotnus.
4.Pilkite alkoholį ir plakite toliau.Ragaukite.
5.Dėkite kremą į šaldytuvą kelioms valandoms.Kremas turi būti purus ir lengvai tepamas .Turi jaustis kavos skonis ir alkoholis.
Torto surinkimas :
1.Kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam torto sluoksniui ir viršui.
2.Dėkite po vieną lakštą ir pakaitomis pertepkite visus sluoksnius.
3.Viršus turi būti kremo.
4.Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą parai ar net dviems.Kuo ilgiau tortas bręs ,tuo skanesnis bus.
5.Puoškite pagal savo fantaziją.Mano tortukas puoštas šokolado tvorele,viršus apibarstytas šokoladinės kakavos milteliais ir imbieriniais dekoruotais sausainiais.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!
2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis
Su namine dešra troškinti kopūstai
Nežinau kaip jums ,bet man po švenčių visada norisi paprastesnio maisto.Kopūstų troškinys-idealūs pietūs šiuo pošventiniu laikotarpiu.Jeigu turite nuo švenčių likusių mėsyčių ar bulvių su lupena ,tinka viskas.Aš mėsos neturėjau ,taigi pirkau naminę dešrą iš faršo.
Reikės :
Pusė kopūsto ( mano buvo didokas)
0,5 kg raugintų kopūstų
2 morkos
2 svogūnai
2-3 skiltelės česnako
2 v.š. pomidorų padažo
sauja džiovintų slyvų
3 rinkės naminės dešros
dėl skonio rūkytos mėsos gabalėlį ( kumpis,lašiniai,rūkyta dešra)
aliejaus
Gaminimas :
1.Keptuvėje ar puode pakepiname smulkintus svogūnus,česnaką,morkas, rūkytą mėsą. Patroškiname. Jeigu dėsite ne dešras, o mėsą ,tai ją irgi pakepinkite.
2.Daržoves perkelkite į gilesnį puodą ir dėkite raugintus kopūstus.Viską išmaišykite ir ant viršaus dėkite dešras.Kadangi naudoju žalias dešras įpilu puodelį vandens.
3.Supjaustome pusę kopūsto ir dedame į puodą.
4.Dedame pomidorų padažą ir išmaišome.Dešras turi uždengti kopūstai.Po kurio laiko patikrinkite ar liko vandens.Jeigu vandens neliko truputį įpilkite.Papildomai prieskonių nedėjau,nes pilnai pakako nuo pomidorų padažo ir dešrų.
5.Troškinkite iki kopūstai suminkštės ir dešros išvirs.
6.Prieš pat pabaigą dėkite smulkintas slyvas.Nepraleiskite šio momento,nes tikrai labai skanu.
7.Tiekiame su keptomis ar virtomis bulvėmis,bulvių koše.
Skanaus !!!
už receptą dėkoju A.Stančikienei
Reikės :
Pusė kopūsto ( mano buvo didokas)
0,5 kg raugintų kopūstų
2 morkos
2 svogūnai
2-3 skiltelės česnako
2 v.š. pomidorų padažo
sauja džiovintų slyvų
3 rinkės naminės dešros
dėl skonio rūkytos mėsos gabalėlį ( kumpis,lašiniai,rūkyta dešra)
aliejaus
Gaminimas :
1.Keptuvėje ar puode pakepiname smulkintus svogūnus,česnaką,morkas, rūkytą mėsą. Patroškiname. Jeigu dėsite ne dešras, o mėsą ,tai ją irgi pakepinkite.
2.Daržoves perkelkite į gilesnį puodą ir dėkite raugintus kopūstus.Viską išmaišykite ir ant viršaus dėkite dešras.Kadangi naudoju žalias dešras įpilu puodelį vandens.
3.Supjaustome pusę kopūsto ir dedame į puodą.
4.Dedame pomidorų padažą ir išmaišome.Dešras turi uždengti kopūstai.Po kurio laiko patikrinkite ar liko vandens.Jeigu vandens neliko truputį įpilkite.Papildomai prieskonių nedėjau,nes pilnai pakako nuo pomidorų padažo ir dešrų.
5.Troškinkite iki kopūstai suminkštės ir dešros išvirs.
6.Prieš pat pabaigą dėkite smulkintas slyvas.Nepraleiskite šio momento,nes tikrai labai skanu.
7.Tiekiame su keptomis ar virtomis bulvėmis,bulvių koše.
Skanaus !!!
už receptą dėkoju A.Stančikienei
2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis
Plonasluoksnis Svajonių Medutis ( kartojimas)
Noriu visus savo tinklaraščio skaitytojus pasveikinti su gražiausiomis metų šventėmis , tegul Šv.Kalėdų stebuklas aplanko kiekvieną iš Jūsų !!! Meilės,jaukumo ir ramybės Jūsų namams ir artimiesiems !!!
Kartojamas receptukas čia Tarp sluoksnių įmaišykite kelis šaukštus juodųjų serbentų uogienės arba trintų juodųjų serbentų su cukrumi.Tinka tobulai :)
Kartojamas receptukas čia Tarp sluoksnių įmaišykite kelis šaukštus juodųjų serbentų uogienės arba trintų juodųjų serbentų su cukrumi.Tinka tobulai :)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)