2016 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Triušienos kukuliai su spanguolių padažu

Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu.Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10.Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams.Labai skanu :)


4-6 porcijos
Gaminimui 60 min

Kukuliams:

500 g  ''Lapino puotos'' šviežios triušienos mėsos 2 x 250 g
150 g šviežių kiaulienos lašinių
1 kiaušinis
2 riekės batono
100-150 ml grietinėlės
svogūnas
2 skiltelės česnako
pipirų
druskos
lydyto sviesto kepimui
petražolių puošimui

Baltam padažui:

2 v.š. miltų
200 ml naminio sultinio
100 ml pieno
1 v.š sviesto
pipirų
druskos

Spanguolių padažui:

1 stiklinė šviežių spanguolių arba bruknių
cukraus pagal skonį

Bulvių košei :

bulvių pagal poreikį
grietinėlės
druskos

1.Triušieną ir lašinius sumalkite,dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną,kiaušinį,smulkintą svogūną,česnaką,pipirus ir druską.Masę gerai išminkykite ir išdaužykite .
2.Nusiskuskite bulves košei.
3.Pasiruoškite baltą padažą : 2 v.š. miltų pakepinkite iki rudumo ,po truputį pilkite sultinį ,pradėjus tirštėti pilkite pieną ir gardinkite druska,pipirais.Padažą palikite puode ,kuriame troškinsite kukulius.
4.Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir dėkite cukraus.Išmaišykite ir ragaukite.
5.Formuojame kukulius: rankas sušlapiname vandeniu ir formuojame nedidelius kukuliukus.
6.Į vandenį dėkite druskos ir kaiskite bulves.Kol bulvės išvirs  galime  kepti kukulius.Kepkite svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus.Kepimui naudokite lydytą sviestą.
7.Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.
8.Išvirus bulvėms ,nusunkite ,pilkite grietinėlę ,užvirinkite bulves gerai sutrinkite ir išsukite.Gausite labai purią bulvių košę.
9. Kukuliai paruošti,košė taip pat,belieka skanauti.Barstome smulkintų petražolių ir jokiu būdu  neatsisakykite spanguolių padažo ,tai yra labai labai skanu.Skanaus !!!






2016 m. lapkričio 22 d., antradienis

Agurkinė sriuba


6-7 porcijos
Gaminimui 60 min


Reikės :

1 pak. kaulų rinkinio sriubai su mėsa (galite naudoti vištienos ,antienos,jautienos rinkinius sriubai)
1 didelė morka
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
3 rauginti agurkai
4 bulvės
150 g virtų perlinių kruopų
druskos
pipirų
petražolių

1.Atskirai išverdame perlines kruopas.
2. Iš kaulų rinkinio išverdame sultinį.Vandens turėtų būti,tiek kad apsemtų kaulus.Pirmą kartą užvirus ,vandenį nupilame ,kaulus nuplauname ,pilame vandens,pasūdome ir statome virti.Virti kol mėsa nuo kaulų lengvai atšoks.
3.Morką sutarkuojame,svogūną ir česnaką supjaustome ir pakepiname.
4.Agurkus supjaustome kubeliais.
5.Bulves nuskutame ir susmulkiname.
6.Sultiniui išvirus kaulus ištraukiame ir susmulkinę mėsą,  grąžiname  atgal į puodą.
7. Į sultinį dedame bulves,perlines kruopas ,mėsą ir statome ant viryklės.
8.Bulvėms suminkštėjus dedame kepintas morkas ir agurkus.
9. Verdame apie 10 min.Ragaukite ir gardinkite pipirais ir druska pagal poreikį.Barstome kapotomis petražolėmis ir valgome su grietine.Man labai skanu raugintus agurkus įsidėti atskirai .Čia jau skonio reikalai .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita




2016 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Salotos draugėms su antiena

Šios salotos tikras atradimas mano virtuvėje.Labai vykęs skonių derinys.Salotos lengvos ,gaivios,salsvos. Moteriškas patiekalas :) Gaminkite jas rudenį ,kai yra sezonas vynuogių ir granatų.  Jūs ir jūsų draugės tikrai nesijausite persivalgę ir apsunkę.


4-5 porcijos
gaminimui 45 min.

Reikės :

200-300 g vyšninių pomidorų ( arba 2 dideli paprasti )
2-3 trumpavaisiai agurkai
1 didelė kriaušė
3 saliero lapkočiai
1 kekė žaliųjų vynuogių (geriau besėklių )
1 pak. 340 g ''Lapino puotos'' šviežios antienos kulšelių mėsos su oda
1 indelis apie 250 g marinuotų salierų ( nuostabiai skanūs )
1 prinokęs granatas
druskos
pipirų
raudonos saldžiosios paprikos miltelių
1 skiltelė česnako
neriebaus majonezo



Pasirinkite didelę lėkštę ar dubenį.Geriausiai būtų gilesnis.

Gaminimas :

1.Antienos kulšelių mėsą supjaustome gabaliukais.Dalį odos ir riebalų galite pašalinti.
2.Ant antienos gabaliukų beriame pipirų ,paprikos miltelius,kapoto česnako skiltelę ,druskos.Palaikome 10 min.
3.Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dedame antienos gabaliukus kepti.Kepame iki gražiai apskrus.
4.Nuplauname ir nusausiname daržoves ir vaisius.
5.Jeigu imami dideli pomidorai,juos reikia supjaustyti gabalėliais,jeigu vyšniniai-tiesiog perpjauti per pusę.Dedame į pasirinktą lėkštę.
6.Agurkus supjaustyti šiaudeliais ir dėti šalia pomidorų.
7.Nulupame ir supjaustome kriaušę.Dedame į lėkštę.
8.Saliero lapkočius supjaustykite griežinėliais ir dėkite šalia kitų daržovių.
9.Jeigu vynuogės didelės ,perpjauti kiekvieną per pusę.Kauliukus pašalinkite ir dėkite į lėkštę.
10.Nuo marinuotų salierų nupilkite skystį ,nuvarvinkite ir į lėkštę.
11.Ant viršaus dedame atvėsusius antienos gabaliukus ir beriame granato sėklas.
12.Įberkite druskos,pipirų pagal skonį.Maišome su majonezu.
Skanaus Jums ir Jūsų draugėms !!!






pagal Nomedos Marčėnaitės receptą

2016 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Šventinis ančių kepenėlių paštetas su konjaku

Aš Facebooke

Absoliučiai šventinis patiekalas.Ančių kepenėlių paštetas yra purus kaip putėsiai,tepamos konsistencijos,pikantiško skonio,jaučiasi konjakas.Specifinį ančių kepenėlių skonį nuslopina svogūnai ir konjakas.


6-8 porcijos
Gaminimui 70 min
Reikės :

500 g pakuotės ''Lapino puotos''Šviežių ančiukų kepenėlių
1 svogūno
200 g sviesto ( nepamažinkite , nes pašteto nesuraikysite,teks kabinti šaukštu)
50 g lydyto sviesto paštetui užpilti
200 ml riebios grietinėlės
druskos
juodų maltų pipirų
50 g konjako arba brendžio
 spanguolių puošimui.

Gaminimas:

1.Ančiukų kepenėlės ir smulkinti svogūnai  pakepinami svieste su trupučiu aliejaus.Kepiname kol truputį pasikeis spalva.Jokiu būdu neapskrudinkite.
2.Kepenėlės atvėsinamos ir sumalamos mėsmale 2 kartus.
3.Sumaltą kepenų masę dedame į smulkintuvą ,dedame minkštą sviestą,prieskonius,konjaką.Viską plakame iki vientisos purios masės.
4.Pilame šaltą grietinėlę ir dar plakame 1-2 min.
5.Paruoštą masę dedame į formą ir kepama 180 * C temperatūroje 10-15 min. vis pamaišant.Šios gaminimo dalies nepraleiskite,nes tik pakepus pajausite nuostabų šio pašteto skonį.
6.Atvėsiname.Paviršių išlyginame ir užpilame tirpintu sviestu.Galite pabarstyti žalumynais arba  spanguolėmis.Tinka čiobreliai.
7.Paštetui sustingus raikykite jį šiltu ir sausu peiliu.Tobulai tiks  su pracūzišku batonu ir saldžiarūgščiais marmeladais.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių  akimirkų Jūsų virtuvėje !!!






2016 m. lapkričio 15 d., antradienis

Česnakinės bulvės su parmezano plutele

Puikus garnyras prie mėsos patiekalų.Pagaminsite labai greitai,o rezultatas tikrai jus nustebins.


Reikės :
5 vidutinio dydžio bulvių
50 g minkšto sviesto
5 v.š. tarkuoto parmezano
1v.š. grietinės
1 skiltelė česnako arba česnakinių prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių
ciberžolės miltelių
pipirų
druskos

Gaminimas:
1.Bulves išverdame su lupena ir atvėsiname.Tik nepervirkite.
2.Atvėsusias bulves perpjauname išilgai pusiau.
2.Užtepui minkštą sviestą išmaišykite su parmezanu,dėkite grietinę,prieskonius.
3.Gauta mase aptepkite bulvių viršų.
4. Šaukite į 180 * C  įkaitintą orkaitę apie 15 min. iki gražiai apskrus.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!





2016 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Kepta anties filė su ananasų čatniu (chutney)

Gaminimui 60 min.
4-5 porcijos

Šis patiekalas yra nekasdieniškas ir labai tinkantis šventiniam stalui .Galima valgyti  šiltą arba patiekti kaip šaltą užkandį. Mėsa supakuota taip,kad galite kepti su visa pakuote.Skaniai pagardinta antienos filė kepa uždengta,sugeria visus prieskonius ir aromatą.Belieka pašauti kepti ir po valandėlės mėgautis minkšta ir sultinga antiena.


Pakuotė 600 g ''Kitchen me'' Antienos filė su prieskoniais (kepti orkaitėje)

Ananasų čatniui :

1  nedidelio gerai sunokusio ananaso
1,5 v.š. bekvapio aliejaus
žiupsnelis. malto kardamono
žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
galite įdėti truputį maltų gvazdikėlių
80 g rudojo cukraus
druskos

Čatnio gaminimas :

Nulupame ananaso žievę ir perpjauname jį išilgai į keturias dalis.Šerdį pašalinkite.Ananasą supjaustome nedideliais gabaliukais.Nedidelį storapadį puodelį statome ant viryklės,pilame aliejų,įkaitiname ir beriame kardamoną ,papriką,gvazdikėlius ir pakepiname .Dedame ananasą ir kepiname maišydami kol truputį suminkštės ir sultys nugaruos.Maišykite,kad neprisviltų ir dėkite cukrų,druską .Pavirkite apie 10 min.Išvirtą čatnį dėkite užsukamus indelius ir atvėsinkite.Tokiu būdu paruoštas čatnis yra greito vartojimo ,jeigu norėsite išlaikyti ilgiau pridėkite daugiau cukraus.Labai gerai jį turėti paruoštą iš anksto .

Anties filė iškepame pagal paruošimo būdą nurodytą ant pakuotės.
Atvėsusią antieną supjaustome ir išdėliojame į pasirinktą indą.Padažą patiekiame atskirame indelyje.
Skanių ir malonių akimirkų jūsų virtuvėje !!!





2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Keptos antienos blauzdelės su daržovėmis

Facebooke
Sutaupysite daug brangaus laiko ir per valandą paruošite labai skanius pietus.Naujas pakavimo būdas leidžia mėsą kepti su visa pakuote.Mėsa su prieskoniais paruošta kepimui ,kepa uždengta ,išlikdama sultinga ir aromatinga.


Gaminimui 60 min.
2-3 porcijos

Reikės :

Pakuotės 600 g ''Kitchen me'' Antienos blauzdelių ''Tulpių'' su prieskoniais
1 galvutė brokolių
druskos
sviesto

Bulvėms:
5 vidutinio dydžio bulvių
50 g minkšto sviesto
5 v.š. tarkuoto parmezano
1 v.š. grietinės
1 skiltelę česnako arba česnakinių prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių
ciberžolės miltelių
pipirų
druskos


1.Išverdame bulves su lupena.Tik neperverdame.
2.Pagal nurodymus ant pakuotės , dėkite antieną į orkaitę kepimui.
3.Kol mėsa kepa atvėsusias virtas bulves perpjaukite išilgai pusiau.
4.Pasiruoškite užtepą: minkštą sviestą išmaišykite su parmezanu,dėkite grietinę,prieskonius.Gauta mase aptepkite perpjautų bulvių viršų.
5.Iki mėsos kepimo pabaigos likus 15 min. dėkite bulves į orkaitę ir kepkite iki gražiai apskrus.
6.Tuo tarpu ruošiame brokolį: susipjaustome šakelėmis ir dedame į verdantį vandenį  lygiai 3 minutėms.Išgriebiame,nuvarviname ir apkepiname svieste.Beriame druskos.
Jeigu greitai apsisuksite viskas bus paruošta vienu metu.Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!