2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Crepes su triušiena

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke
Nerealieji blyneliai Crepes jau savaime yra didelis gėris,o jeigu dar įdaryti triušiena,tai valgysite ir norėsite dar ir dar...

6-8 porcijos
Gaminimui 50 min.



Crepes blyneliams :

4 v.š. tirpinto sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė arba puodelis pieno (250-300 ml)
1 stiklinė arba puodelis miltų
druskos

Triušienos įdarui :

500 g  ''Lapino puotos'' Šviežios smulkintos triušienos
1 svogūnas
1 morka
pipirų , jūsų mėgstamų prieskonių
druskos
200 ml grietinėlės

Baltajam padažui :

gabalėlis sviesto
2 a.š. miltų
druskos
pipirų
1 stiklinė pieno
2 v.š. grietinės
smulkintų krapų

Triušienos įdarui pakepiname smulkintą svogūną,tarkuotą morką iki daržovės suminkštės . Į kepintas daržoves dedame triušieną ir kepiname kol triušiena iškeps. Pilame grietinėlę ,dedame prieskonius ir patroškiname kol truputį sutirštės.

Crepes blyneliams ištirpiname sviestą,atvėsiname,toliau dedame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame.Pilame kambario temperatūros pieną ,druską ,po truputį sijojame miltus ir  plakame toliau iki neliks gumuliukų. Produktų temperatūra yra labai svarbu.Jeigu tirpintą sviestą supilsite į šaltus kiaušinius ir pieną , galite SUGADINTI tešlą.Toliau kepame kaip lietinius.Riebalų kepimui nereikia.

Padažui išlydykite gabalėlį sviesto,dėkite miltus ir pakepinkite.Po truputį maišydami pilkite pieną ir maišykite iki neliks gumuliukų. Dėkite grietinę,druską ,pipirus,krapus.Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.

Įdarytus crepus pakepiname ir tiekiame su baltuoju padažu.Skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!





2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Antienos kebabai

Patiekalas ypač tinkamas kepti ant žarijų ,bet gerai pavyks ir keptuvėje .Tikri kebabai nėra apvoliojami džiūvėsėliuose . Aš kepiau keptuvėje ,tai kad būtų tvirtesni apvoliojau džiūvėsėliuose. Šį patiekalą labai mėgsta vaikai.Be galo smagu valgyti mėsytę nuo medinio iešmelio.


3 porcijos
Gaminimui 40-60 min.

6 kebabams reikės:

500 g ''Lapino puota'' Šviežių ančiukų kulšelių
1 kiaušinis
3 v.š. grietinėlės 13 % riebumo
1 v.š.manų kruopų
1 skiltelė česnako
1 mažas svogūnas
 juodų maltų pipirų
 kumino
druskos
maltų džiūvėsėlių

Pamerkite medinius iešmelius į vandenį,kad kepant nesudegtų.Ančiukų kulšeles nukauliname,matomas sausgysles išimame ,stambesnius riebalus pašaliname ir mėsą sumalame.Dedame smulkintą česnaką,svogūną ir kitus nurodytus ingredientus.Faršą išminkome ir paliekame valandai.Mėsą padaliname į šešias lygias dalis.Faršo gabaliuką mauname ant iešmelio ir drėgnomis rankomis formuojame pailgą kebabą. Apvoliojame džiūvėsėliuose. Į keptuvę pilame aliejaus,įkaitiname ,atsargiai dedame kebabus ir kepame iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.Iškepę kebabai būna tvirti.Tinka valgyti su česnakiniu padažu. Garnyrui  šviežios daržovės ir pagal jūsų poreikius ryžiai arba lavašas. Skanių akimirkų !!!




2016 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Kinietiškas antienos troškinys saldžiarūgščiame padaže


                                                                                                                         Mano puslapis Facebooke

Tirštas,saldžiarūgštis antienos krūtinėlės troškinys su traškiomis daržovėmis.



Gaminimui 60 min. 4 porcijos

Reikės:
500 g  ''Lapino puota'' šviežios ančiukų file su oda
1 didelis svogūnas
2 morkos
po pusę skirtingų spalvų paprikų
2 švieži trumpi agurkai
1 kiaušinis
200 ml pomidorų padažo
100 ml sultinio
1 v.š. balzamiko acto arba citrinos sulčių
1,5 v.š. bulvių krakmolo
druskos pagal skonį
1-2  a.š. rudojo cukraus ( dėkite pagal skonį )
maltų juodų pipirų
aliejaus kepimui

Ančiukų file supjaustome pailgomis juostelėmis.Odą galite pašalinti,bet nebūtina.Smulkintą file pasūdome,pavoliojame krakmolo-kiaušinio plakinyje ( 1 kaušinis,1 v.š. krakmolo) ir gruzdinama karštame aliejuje 3-4 min.Iškepus,nusausinama ir atidedame karštai.Daržovės supjaustomos juostelėmis,svogūnas susmulkinamas ir viskas apkepinama karštame aliejuje 2-3 min.Daržovių NEPERKEPKITE,jos turi išlikti traškios.Gruzdinta ančiukų file ir daržovės dedama į troškinimo indą.Pilame pomidorų padažą,actą ir trumpai pakepiname.Sultinį sumaišome su likusiu puse šaukšto krakmolu ir pilame ant troškinio.Dedame pipirus,cukrų ir troškiname apie 3-5 min. Patiekti su ryžiais.Skanių ir malonių akimirkų jūsų virtuvėje !!!



2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Anties krūtinėlė ant griliaus

                                                                                                                        Mano puslapis Facebooke
Anties krūtinėlė-išskirtinio skonio paukštienos delikatesas.Yra tam tikros taisyklės ruošiant šį gardumyną.Mėsytė bus minkšta ir sultinga,jeigu jos neperkepsite.Kepti reikia kuo trumpiau. Noriu pasidalinti labai skaniu paukštienos marinavimo receptu,kurį dažnai naudoju prasidėjus grilio sezonui.Jis tikrai yra ypatingas .Mėsa būna labai sultinga ir aromatinga.Tam tikslui pasiekti reikės sudėti visus privalomus ingredientus.



Gaminimui 40-60 min. ( marinavimui 2 val. )
2 -3 porcijos

1 pakuotė 500 g ''Lapino puota'' Šviežios ančiukų file su oda

Marinatui :
200 ml  grietinėlės 35% riebumo
200 ml  apelsinų sulčių
1 apelsino žievelė
2 v.š. sojos padažo
2 v.š. saldaus aitriųjų paprikų padažo Chili sweet sauce
2 a.š. garstyčių
2 v.š. alyvų aliejaus
po šakelę šviežių prieskonių  čiobrelio ,baziliko, rozmarino
pipirų
druskos pagal skonį

Garnyrui tinka :
cukinijos
pomidorai
baklažanai
paprika
druska,pipirai,česnakas,alyvų aliejus

Marinavimas:
1.Visus marinatui išvardintus ingredientus sumaišome.
2.Anties krūtinėlės odelę švelniai įpjauname įstrižai 4-5 kartus.Tik nepjaukite per giliai.
3.Dedame krūtinėles į marinatą ,odelėmis į viršų ,uždengiame ir laikome bent 2 val.Geriausiai marinuoti per naktį.

Kepimas:
1.Pasiruošiame vidutinio kaitrumo grilių.
2.Dedame anties krūtinėles odele žemyn 2-3 min. kol odelė bus traški.
3.Apverčiame krūtinėles į kitą pusę ir kepame dar 5-6 min.
4. Nuėmus nuo grotelių uždengiame ir duodame mėsai 10 minučių ''pailsėti'' .
5.Daržoves supjaustome maždaug griežinėliais arba išilgai juostelėmis.Jeigu naudosite papriką pjaustykite dideliais trikampiais.Nurodytus prieskonius išmaišome ir gautu mišiniu ištepame daržoves.
6. Dedame daržoves ant grotelių ir trumpai kepame iš abiejų pusių .Ant grotelių pirmiausiai dedama pomidorai,paprika,o vėliau ,nes labai greitai apkepa,-baklažanų ir cukinijų griežinėliai.

Iškeptas anties krūtinėles patiekiame su  keptomis daržovėmis ir Chili sweet padažu.Skanių akimirkų ir nepamirškite pagrindinio ingrediento - žiupsnelio meilės :)






2016 m. gegužės 3 d., antradienis

Šokoladinis kefyro tortas

Kodėl kefyro tortas ? Todėl,kad į biskvito sudėtį įeina kefyras .Toks yra šio torto ir originalus pavadinimas.Tikra šokoladinė palaima...Šokolado gerbėjams bus kaip tik.Suvalgius paskutinį torto gabaliuką ,galiu prisėsti ir surašyti receptą ;)


Kefyro biskvito recepto nekartosiu,jį rasite paspaudę ant nuorodos žemiau :)
4 šokoladiniai biskvitai pagal šį  receptą  .
Torto forma 20 cm skersmens.

Šokoladinis kremas :
350 g grietinės 30 % riebumo
120 g gero juodo šokolado
2 v.š. cukraus pudros

Kremui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą ir pilame į kambario temperatūros grietinę.Tik nesupilkite į šaltą grietinę ,nes sušoks į gabaliukus.Persijojame cukraus pudrą ir gerai išmaišome.Plakti nereikia.Gaunasi tirštas kremas.Kremą padalinkite į lygias dalis ,kad užtektų visiems sluoksniams ir dar truputį liktų aptepti šonams.Torto formą išklojame maistine plėvele ,dedame biskvitą ,tepame kremo.Kartojame kol sutepsime visus biskvitus.Viršutinis sluoksnis kremo.Dedame nakčiai į šaldytuvą.Kitą dieną , kremo likučiu, aptepame torto šonus. Skanių akimirkų smaguriaujant !!!




Šokoladinis kefyro biskvitas keptuvėje


Noriu pasidalinti su jumis labai skanaus biskvito receptu. Biskvitas gaminamas iš mums įprastų produktų išskyrus kefyrą.Ko gero tai ir yra biskvito purumo paslaptis.Recepto šaltinyje  viskas kepama orkaitėje .Kai ką pakeičiau : į tešlą įdėjau sviesto sumažinau per pusę cukraus ir pakeičiau tešlos gaminimo eigą.Pabandžiau kepti keptuvėje.Pavyko puikiai !!! Žodžiu visiškai modifikuotas ,bet labai vykęs receptas :)


Biskvitui:                                 Primenu , kad stiklinė yra 250 ml

1/2 l  kefyro ( naudojau šaltibarsčių)
2 a.š. sodos  (kepimo milteliai netinka)
2 st. miltų
1 st. rudojo cukraus
2 kiaušiniai
2 v.š. tirpinto sviesto
8 v.š. tamsios kakavos

Eiga:

1.Kefyrą palaikome kambario temperatūroje ,kad gaminant nebūtų šaltas.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki cukrus ištirps.
3.2 a.š. sodos sumaišome su keliais šaukštais kefyro.Masė išputos ir soda bus ''nugesinta''.
4.Miltus sumaišome su kakavos milteliais.
5.Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį sijojame miltus su kakava, dalimis pilame kefyrą.
6.Dedame tirpintą ir atvėsintą sviestą ir gerai išmaišome.
7.Supilame kefyru ''nugesintą ''sodą.Ir dar kartą gerai išmaišome.

Kepiau 20 cm skersmens keptuvėje.Keptuvę vos pateptą aliejumi įkaitiname.Dedame 3 šaukštus tešlos ir tolygiai paskirstome.Keptuvę uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies kepame apie 5-6 min.Versti nereikia.Biskvitai neprikepa ir išversti juos bus labai paprasta.Iš šios normos gaunasi 10 biskvitų.Vieną  iškarto suvalgėm :) Nedideliam tortukui pakaks ir 5.Galite kepti ir didesnio skersmens keptuvėje ,tik tešlos dėkite daugiau .Pertepimas jūsų pasirinktu kremu ,pagal skonį. Skanių tortų !!!

2016 m. balandžio 30 d., šeštadienis

Salotos su traškiais antienos gabaliukais

Gurmaniškos salotos puikiai tiks svečiui ir kasdienai .

Gaminimas 30 min.
3-4 porcijos




Salotoms:
500 g   ''Lapino puota''antienos kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
pakuotė įvairių rūšių salotų
150 g įvairių rūšių pomidorų
raudonas svogūnas
1 pak  Santa Maria prieskonių  Crispy Chicken

Padažui:
3 v.š. alyvų aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. apelsinų sulčių
1,5 v.š. natūralaus medaus
1v.š. garstyčių
1 skiltelė smulkinto česnako
druskos
pipirų




1.Nuo antienos gabaliukų pašalinkite dalį riebalų.Stambesnius gabaliukus pasmulkinkite. Sudėkite į dubenį.Užpilkite šlakeliu aliejaus ir pabarstykite prieskonių mišiniu.Išmaišykite antieną ,kad visi gabaliukai būtų padengti prieskoniais.Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.Sudėkite antienos gabaliukus ir kepkite iki 225 * C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Antienos gabaliukai taps auksinės spalvos.
2.Kol antiena kepa pasiruoškite padažą.Visus nurodytus ingredientus maišome iki medus ištirps.Ragaujame .
3.Nuplauname ir nusausiname daržoves. Jeigu salotos stambios jas  paplėšykite.Pomidorus pjauname per pusę.Svogūną supjaustome žiedais.
4.Daržoves išdėliokite pasirinktame dubenyje. Jeigu darysite porcijomis,dėkite kiekvienam į atskirą dubenį.Padažą geriau patiekti atskirai .Iškepusią antieną dedame ant popierinio rankšluosčio,kad sugertume riebalų perteklių.Vėliau išdėliojame ant salotų.Antiena skani ir šilta ir atvėsusi.Štai ir viskas.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!