2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis
Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Nostalgiškas kepinys primenantis močiutės pyragus ,kurie buvo kepami pečiuje.Receptas iš senosios
knygos '' Šeimininkės vadovas'' ( 1957 m. ).Recepto teksto nekeičiau ,pateikiu taip kaip surašyta knygoje ,gal ir keistokai nuskambės kai kurie sakiniai ,bet tikrai mieliau skaityti originalą.
500 g miltų
250 g miltinio cukraus ( cukraus pudra )
3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus )
150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau )
7 g sodos ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių )
vanilinio cukraus arba citrinos žievelių
Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį,ir šaltame kambaryje užminkoma tešla.Pridengus skepetėle ,apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų.Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi ,ištepama sviestu ir išbarstoma miltais.Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant .Sutrupinus pusę tešlos ,uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių .Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį.Plokštainis kepa 30-40 minučių,paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.
Štai va toks receptas :) Krosnį šiais laikais mažai kas turi ,tai šaukite į 180 * C įkaitintą orkaitę .Tešlą ne trupinau ,o tarkavau burokine tarka.Vanilinio cukraus nedėjau ,nutarkavau citrinos žievelę.Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę.Kepimo forma 32x24 cm. Jeigu prie šilto pyrago atsirastų stiklinė pieno būtų TOBULA :) Skanaus !!!
2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis
Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą Kartojimas
2014 m. rugsėjo 15 d., pirmadienis
Medučio desertas
2014 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis
Įdarytos bulvės
Mano puslapis Facebooke: čia
Kaimiškas patiekalas ,paprastas ,greitas ir labai skanus.
Su lupena išverdame gerai nuplautas bulves ,atvėsiname .Pjauname išilgai pusiau ir išskobiame viduriuką.Pakepiname smulkintą svogūną su rūkyta šonine ,atvėsiname ,dedame varškę ,išskobtą bulvių masę ,smulkinto česnako skiltelę ,išmaišome ir kad masė nebūtų sausa įdedame kelis šaukštus majonezo arba grietinės.Pagal skonį dedame druskos ,pipirų ,smulkintų žalumynų.Paruošta mase įdarome bulves ir šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę 20 min. ,vėliau barstome tarkuotu Džiugu ir šauname kepti kol sūris išsilydys.Skanu su kefyru .Skanaus !!!
2014 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis
Močiutės tortas ( su Rafaelo kremu ir juodaisiais serbentais )
Purus kondensuoto pieno biskvitas ,pakaitomis perteptas Rafaelo kremu su trintais juodaisiais serbentais.Kepiau tortuką o mažoji vis klausinėjo : '' kam kepi ? močiutei ? '' Kadangi tortas jos močiutės gimtadienio proga ,tai pavadinimas kaip ir savaime susidėliojo 😊
Biskvitas :
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
200 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Rafaelo kremas :
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
180 g. sviesto
450 ml. grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
Juodųjų serbentų sluoksniui:
apie 250 ml. trintų juodų serbentų su cukrumi
Biskvitų sulaistymui:
200 g. virinto vandens
2 šaukštai cukraus
1 citrinos sultys
Kepimo forma 21 cm.
Kiaušinius išplakame su kondensuotu pienu , suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.Viską gerai išmaišome.Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ,pilame tešlą ir šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę
20-25 min. Viskas priklauso nuo jūsų orkaitės ,tikrinkite mediniu pagaliuku. Biskvitą atvėsinkite ir pjaukite į 3 dalis .
Pasiruoškite sirupą. Kremui kambario temperatūros kondensuotą pieną išsukame su sviestu.Su standikliu išplakame grietinėlę ir lengvai maišydami sujungiame abi mases.
Torto surinkimas :
Pirmą biskvitą sulaistome sirupu ,tepame serbentų masės ir šaukštu nebraukdami,kad nesusimaišytų sluoksniai dedame kremą .Tą patį padarome ir su antru sluoksniu.Likusį kremą panaudojame viršui .Dedame parai į šaldytuvą.Viršų galima aplieti šokolado glazūra.Viskas ,skanaus !!!
2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis
Troškinti kotletai su daržovėmis
Mano puslapis Facebooke čia
Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu ,česnaku ,dedame pipirų ,druskos ,mušame kiaušinį ,dedame šaukštą manų ,įtarkuojame morką ,gabalėlį cukinijos ,viską išmaišome.Nuskutame kelias bulves ,morką .Padarome kotletukus ir trumpai apkepiname iš abiejų pusių. Dedame į puodą sluosniais su bulvėmis ,vis pabarstydami tarkuotomis morkomis.Kotletus užpilame sūdytu vandeniu ,kad nepilnai apsemtų ir verdame kol bulvės išvirs.Grietinę sumaišome su miltais ,dedame druskos ir iš puodo pilame sultinio ,maišykite kol neliks gumulėlių.Pilame ant kotletų ir dar kartą užviriname ,padažas turi sutirštėti.Pabaigoje dedame žalumynus.Mano norma apie 800 g kiaulienos faršo , padažui 250 ml. grietinės ,2 šaukštai miltų puslitris sultinio . Dažniausiai viską dedu iš ''akies''. Viskas ,skanaus !!!
Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu ,česnaku ,dedame pipirų ,druskos ,mušame kiaušinį ,dedame šaukštą manų ,įtarkuojame morką ,gabalėlį cukinijos ,viską išmaišome.Nuskutame kelias bulves ,morką .Padarome kotletukus ir trumpai apkepiname iš abiejų pusių. Dedame į puodą sluosniais su bulvėmis ,vis pabarstydami tarkuotomis morkomis.Kotletus užpilame sūdytu vandeniu ,kad nepilnai apsemtų ir verdame kol bulvės išvirs.Grietinę sumaišome su miltais ,dedame druskos ir iš puodo pilame sultinio ,maišykite kol neliks gumulėlių.Pilame ant kotletų ir dar kartą užviriname ,padažas turi sutirštėti.Pabaigoje dedame žalumynus.Mano norma apie 800 g kiaulienos faršo , padažui 250 ml. grietinės ,2 šaukštai miltų puslitris sultinio . Dažniausiai viską dedu iš ''akies''. Viskas ,skanaus !!!
2014 m. birželio 25 d., trečiadienis
Tortas ''Snickers''
Pirma vieta mano tinklaraščio favoritų sąraše.Mano skoniui šis tortas yra tobulas . Vertas kartoti dar ir dar kartą. Receptas su kai kuriais mano patobulinimais .
Naudojau 21 cm kepimo formą
Biskvitams :
2 kiaušiniai
200 g cukraus ( mėgstantiems su mažiau cukraus 100 g)
200 g. ''Rududu''
200 g. grietinės ( naudojau 30% )
200-220 g. miltų (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio)
2 a.š. kepimo miltelių ( vietoje sodos )
Grietinėlės kremas :
450 g. grietinėlės ( 35 % riebumo)
2 v.š. cukraus
Karamelinis kremas:
100 g. sviesto
200 g. ''Rududu''
pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų ( naudojau sūdytus ,nes į Snickers šokoladą taip pat dedami sūrūs.Gavosi super !!! )
Šokolado pertepimui ir puošimui :
150 g juodojo kokybiško šokolado
150 ml pieno
Aš sunaudojau apie 200 g. juodojo šokolado ir 200 ml. pieno,nes naudojau ir pertepimams ir puošimui.
Sirupas :
Jį naudojame pagal poreikį. Jeigu matote ,kad šokoladinis pertepimas gavosi gana skystas ir puikiai sudrėkina biskvitą,jums tikrai nereikės papildomai laistyti sirupu.
Virinto vandens ,citrinos sulčių ir cukraus pagal skonį.
Biskvito paruošimas :
1.Išplakame kiaušinius su cukrumi.Cukrus turi ištirpti , o masė padidėti kelis kartus.
2.Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame ,kad neliktų gumuliukų.
3.Pilame grietinę ,maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Jeigu kiaušiniai dideli ,reikės daugiau miltų iki 220 g.
4.Tešlą padaliname į 2 dalis.Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir dedame į 180* C įkaitintą orkaitę .Kepame 15-20 min. . Man prireikė 20 min.
5.Iškepus biskvitui atvėsiname.Tą patį padarome ir su likusia dalimi tešlos.Atvėsusius biskvitus padaliname per pusę.Turėsite 4 biskvitus.
Kremai ir šokoladinis pertepimas :
1.Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą.Pilame pieną ir gerai išmaišome.
2.Grietinėlę išplakame su cukrumi.
3.Kambario temperatūros sviestą ir Rududu ištriname iki vientisos masės be gumuliukų .Dedame riešutus ir išmaišome.Tai geriausiai atliksite blenderio pagalba.Taip pat Rududu ir sviestą galima išplakti mikseriu. Bet tai bus jau visai kitos konsistencijos kremas.Man priimtinesnis pirmas variantas.
4. Pasiruošiame sirupą: į virintą atvėsintą vandenį pilame citrinos sultis,dedame cukrų.Išmaišome ir ragaujame.Sirupas turi būti saldžiarūgštis.
Sluoksniavimas:
1.Nuo biskvitų viršaus nupjaunu lipnų sluoksnį,padžiovinu ir sutrinu į trupinius.Bus puošimui.
2.Dedame pirmą biskvitą ,laistome sirupu ,pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo.
3.Dedame antrą biskvitą ant viršaus ,laistome sirupu ,pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais.
4.Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį ką ir su pirmu sluoksniu.
5.Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus .Aš buvau pasilikus kelis šaukštus grietinėlės kremo ,tai juo ir aptepiau.Tortą uždengiame ir dedame nakvoti į šaldytuvą.Šis tortas mėgsta pastovėti .Kuo ilgiau stovi,tuo skanesnis tampa.Ką tik pagaminto valgyti nederėtų.
6.Puošimui sunaudojau 3 Snickers šokoladukus , saują žemės riešutų ir trupinius likusius nuo biskvitų.Aplaisčiau šokoladiniu pertepimu.Puoškite kitą dieną tortui sutvirtėjus.
Rezultatas vertas visų jūsų pastangų . Skanių ir malonių akimirkų , gaminkite su meile ir gera nuotaika 😍
Jeigu kopijuojate receptą ,prašau dėti aktyvią nuorodą į mano tinklaraštį.Ačiū už supratingumą 😊
Rudeninis tortukas.
Iš tortui naudojamų ingredientų galite pasigaminti keksiukų . Iš vienos produktų normos iškepsite apie 18 keksiukų.
Recepto šaltinis SM
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)