2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Desertinis varškės sūris

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Mano puslapis Facebooke čia

Reikės:
3 pak. skirtingų spalvų želė
0,5 kg. varškės
stiklinės cukraus ( 200 g )
0,5 l. grietinėlės
20 g. želatinos ( dėkite labai pilnus ,su kaupu,4 a.šaukštelius )
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus


Varškę naudojau 9 % riebumo,grietinėlę 36 % riebumo ,cukraus kiekį galima mažinti pagal jūsų skonį.Pasiruošiame želė pagal instrukciją nurodytą ant pakelio.Vietoje 500 ml. vandens pilame 300 ml..Išpilstome į dubenėlius ir padedame sustingti.Sustingusią želė supjaustome kubeliais.Pamerkiame želatiną .Pilame tris kart daugiau vandens arba pieno  nei  želatinos.Varškę pertriname ,dedame cukrų ,vanilinį cukrų ,plaktą grietinėlę .Ant garų vonelės ištirpiname želatiną ir pravėsusią pilame į varškės masę .Išmaišome ir dedame želė kubelius.Pasirinktą indą išklojame maistine plėvele,pilame masę ,išlyginame paviršių ir uždengę maistine plėvele statome nakvoti į šaldytuvą.Iš šio produktų kiekio išeina nemažai deserto ,vienas didelis  tortas arba 2 maži .Mano pastebėjimai kitam kartui ,cukraus kiekį mažinsiu ,nes visuose receptuose pamažinu ,tiesiog mūsų šeimyna mėgsta ne taip saldžiai ,čia jau skonio reikalas ir želatinos dėsiu daugiau .Desertas sustingo ,viskas gerai ,bet norėčiau truputį tvirtesnio .Beje ,puikiai tiktų ir Velykų šventei ,spalvingas ,gražus ,skanus :) Tai tiek ,skanių akimirkų  !!!





šaltinis : čia  Ačiū Živilei :)

2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Kiaušinių lizdeliai

                                                                                                             
Šis patiekalas yra labai  populiarus .Turbūt jau esate išbandę kažką panašaus.Jeigu dar ne ,tai būtinai pabandykite.Tinka viskas ką tuo metu turime šaldytuve .Vienintelis privalomas ingredientas-kiaušiniai .Aš šaldytuve radau:

100 g. juostelėmis pjaustytos rūkytos šoninės
2 pomidorus
svogūnų laiškų
8 kiaušinius
dar truputis pipiriukų ir druskos

1.Į kepimo formą ,skirtą keksiukams kepti,dėjau šoninės .Susukau tokius lizdelius.Foto matyti kaip tai atrodo vizualiai.
2. Į kiekvieną lizdelį  įmušiau po kiaušinį ,užbėriau kubeliais pjaustytų pomidorų ,svogūno laiškų.
3. Dėjau kepiau į 180 *C įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 min. Jeigu mėgstate skystesnius kiaušinius kepkite trumpiau.Štai ir viskas. Skanaus !!!






2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Žemaičių blynai

10 vidutinio dydžio virtų bulvių
6 šaukštai miltų
1 šaukštas krakmolo
1 kiaušinis
pusė šaukštelio druskos
300 g. maltos kiaulienos arba kokios nors kitos apdorotos mėsos
1 didelė morka
1 vidutinio dydžio svogūnas
maltų pipirų
1 skiltelę česnako
druskos

Įdarui pasirinkau maltą kiaulieną ,nors tinka bet kokia mėsa .Į mėsą mėgstu dėti daržoves ,man jų niekada nebūna per daug ,dėl  to ir čia į mėsą įtarkavau  morką,įpjausčiau svogūną ,česnako ,dėjau pipiriukų ,druskos ir pakepinau kol daržovės suminkštėjo ir mėsa iškepė.Mėsos masę padedame atvėsti. Bulves išverdame su lupena ar be jos, jokio skirtumo ,nors yra nuomonių ,kad be lupenos virtos bulvės mažiau limpa prie rankų .Pravėsusias bulves nulupame ir sumalame arba sutriname trintuve.Dedame kiaušinį ,miltus ,krakmolą ,druską ir gerai išminkome. Pasiruošiame dubenėlį su vandeniu ,pabarstome miltais stalą ir drėgnomis rankomis formuojame bulvių masės paplotėlį, dedame šaukštą mėsos įdaro ir kraštus sujungiame.Formuojame pailgą blynelį ,voliojame miltuose ir dedame ant miltuoto paviršiaus.Ilgai nelaikykite ,kad tešla per daug nesuminkštėtų.Įkaitinkite aliejų ,dėkite blynus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.Aš prie šių blynų jokio padažo nedarau ,man jis visai nereikalingas ,tiesiog pilu grietinės ,galima papjaustyti svogūnų laiškų ir viskas.Labai skanūs blynai su daržovių įdaru ,be jokios mėsos .Iš šios normos išėjo 11 vidutinio dydžio blynų.
Skanių akimirkų jūsų virtuvėje :)




2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Varškės apkepas

600 g.varškės
4 kiaušiniai
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai cukraus
50 ml. pieno
apie 50 g. sviesto

Varškę ,kiaušinius,manus ,cukrų ,pieną ištriname blenderiu ir paliekame 30 min. pastovėti.Kepimo indo dugną išklojame sviesto riekelėmis ir pilame varškės masę.Šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę apie 40 min. Sekite ,gali iškepti ir greičiau .Geriausiai kepti stikliniame kepimo inde.Viskas ,skanaujame su grietine ir trintomis uogomis :)Skanių akimirkų !!!





2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Šokoladinis migdolų pyragas

Receptas  pagal Julia Child's                                                                                 

Julia Child's - amerikiečių virėja,rašytoja ,televizijos žvaigždė .Ji supažindino amerikiečius su prancūzų virtuvės gaminimo technika ,parašė daugybę gaminimo knygų ,sukūrė televizijos programų.Apie ją buvo sukurtas nuostabus filmas  ''Julie & Julia'' , kuriame Julia vaidino garsioji Meyl Streep. Taigi ,dėmesio vertas NUOSTABUS pyragas  kurį aš pagardinau graikiniais riešutais. Rojaus gabalėlis Jums !!!


Pyragui reikės:
100 g.juodojo šokolado ištirpinto su 1,5 šaukšto kavos arba romo  (1,5 šaukšto kavos +2 šaukštai karšto vandens)
125 g. sviesto
2/3 puodelio cukraus pudros   ( puodelis 250ml. )
3 tryniai
3 baltymai
žiupsnelis druskos
1 šaukštas cukraus pudros
2/3 puodelio migdolų miltų  (naudojau su visom luobelėm namie  susmulkintus migdolus)
1/4 šaukštelio  migdolų ekstrakto
1/2 puodelio miltų
aš papildomai pridėjau gerą saują kapotų graikinių riešutų

Glajui:
50 g. juodojo šokolado
2 šaukštai romo arba kavos
5-6 šaukštai sviesto
sauja kapotų migdolų ( galite naudoti ir kitokius riešutus ,aš naudojau graikiškus )

Įkaitinti orkaitę iki 175* C . Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.Ištirpinkite šokoladą su kava arba romu + 2 šaukštais karšto vandens.Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ,dėti trynius ir dar pasukti.Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus pudros.Sumaišyti šokoladą su sviesto ir cukraus mišiniu ,tada supilti migdolų miltus ir ekstraktą.Migdolų dėjau daugiau nei nurodyta recepte ,dar skaniau ,kad jau ne pakenkė tai jau tikrai ;) Įmaišyti ketvirtadalį kiaušinių baltymų ir švelniai pasukti.Po truputį dedame likusius baltymus ir dalimis pilame miltus.Sukame labai švelniai.Pilame tešlą į kepimo indą ir pašovę į orkaitę kepame apie 25 min.Pyragas turi iškilti ,elkitės atsargiai ,netrankykite ir nevarstykite orkaitės durelių . Leiskite atvėsti 1-2 val. ,tada gaminkite glajų.Glajui šokoladą ištirpinkite su romu arba kava ir sviestu.Truputį pravėsusį pilame ant pyrago.Barstome riešutais.







  Rėmiausi receptu iš  čia   

2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Orkaitėje užkepti lietiniai su vištiena

                                                                                                                               
 Lietinius kepame pagal savo mėgstamą receptą . Aš kepiau pagal šį  receptą.

Įdarui:

500 g maltos vištienos krūtinėlės arba kumpelių
kiaušinio
česnako
pipirų
druskos
morkų
svogūnų
grietinėlės
2 v.š. pomidorų pastos
krapų

Užpilui:
2 kiaušiniai
2 v.š. majonezo
100 g parmezano

1.Iškepame lietinius.
2.Įdarui sumalame krūtinėlę ,dedame kiaušinį ,druską ,pipirų ,česnakų .Paruoštą faršą dedame į keptuvę ir apkepiname .
3.Toliau dedame smulkiai tarkuotas morkas ,svogūną ,pomidorų pastą ir pilame apie 100 ml grietinėlės .Kepiname kol sutirštės.Gardiname šviežiais krapais.
4.Masę atvėsiname ir įdarome lietinius.Paruoštus lietinius dedame ratu į sviestu išteptą kepimo indą .
5.Kiaušinius išplakame su majonezu ir dedame parmezaną. Masę pilame ant lietinių ir kepame 180 * C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. kol apskrus.






2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Vištienos kepsnys su baravykais

                                                                                                                  Mano Facebook puslapis čia

Reikės:

Vištienos krūtinėlės
česnako
Provanso žolelių mišinio
kmynų
druskos
alyvuogių aliejaus

marinuotų baravykų
morką
svogūną
česnako
krapų
sūrio Džiugas

Krūtinėles perpjauname per pusę ,dedame maistinę plėvelę ir pamušame.Česnaką sutriname ir sumaišome su kitais prieskoniais.Vištieną ištriname paruoštu mišiniu ir paliekame pastovėti apie 2 val. Baravykus nuvarviname,pasmulkiname ,sutarkuojame morką ,supjaustome svogūną ,česnako skilteles ir pakepiname iki daržovės suminkštės.Pačioje pabaigoje pabarstome krapų.Vištieną apkepiname iš abiejų pusių ,dedame į kepimo skardą ant viršaus dedame grybus ir šauname į iki 200* C  įkaitintą orkaitę 15-20 min. ,pabaigoje barstome sūrį ir kepame kol sūris išsilydys.Tiekiame su ryžiais ir daržovėmis.Skanių akimirkų :)