2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Naminės dešrelės orkaitėje

                                                   
Greitai pagaminamas ir nereikalaujantis ypatingų pastangų patiekalas .Šis patiekalas puikiai tiks pietums ir vakarienei.

Reikės:

Naminių dešrelių (nevirtos )
bulvių
prieskonių bulvėms
alyvuogių aliejaus
šv. daržovių

1.Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais .Apverdame apie 5 min .
2.Pasidarome prieskonių mišinį iš alyvuogių aliejaus ,druskos,česnako ,žolelių mišinio ,kurkumos ir kmynų .Šiame mišinyje apvoliojame apvirtas bulves.
3.Dešras dedame į kepimo indą,subadome ir ant viršaus išdėliojame bulvių skilteles.Palaistome alyvų aliejumi ir dedame į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val..Kepimo metu  vis palaistome  susidariusiomis sultimis.Kepame kol gražiai apskrus.
4 .Salotos iš  pekino kopūsto,morkos, agurko,krapų .Galite daryti su aliejumi arba trupučiu majonezo .

Skanaus !!!



2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Labai šokoladinis tortas

                                                                                                                 
Labai šokoladinis,labai skanus ir tik labai dievinantiems  šokoladą 😊 Tikras gardumėlis visiems šokoladoholikams 😋 Labai skalsus užteks ir mažo gabalėlio .


Biskvito receptas čia

Į biskvitą papildomai įdėjau saują šokolado lašelių.


Kremas:

500 ml 30 % riebumo grietinės
300 g juodojo šokolado ( naudojau 62 % kakavos )
4 v.š.  cukraus pudros
apie 200 ml trintų aviečių su cukrumi

Naudojau 21 cm. skersmens torto formą.

Iškepiau 5 plonus biskvitus .Kepiau kiekvieną atskirai ,dėl to jie gavosi tobulai .Vienam biskvitui 2 v. šaukštai tešlos.Tešlą plonai paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos formos ir kepti apie 10 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.Atvėsintus biskvitus atskirkite kepimo popieriumi ,kad nesuliptų.
Kremui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą .Vos pašildome grietinę ir abi mases sujungiame.Nepilkite šokolado į šaltą grietinę ,nes sušoks į gabaliukus.Persijojame cukraus pudrą ir gerai išmaišome.Kremo plakti nereikia .Gaunasi tirštas ir smagiai besitepantis kremas.
Kremą padalinkite į lygias dalis ,kad užtektų visiems sluoksniams ir dar truputį liktų aptepti šonams.Torto formą išklojame maistine plėvele,dedame biskvitą ,tepame kremu ir ant kremo viršaus palaistome aviečių masės.Kartojame kol sutepsime visus biskvitus.Nebijokite jeigu aviečių masė ištekės į šonus ,per naktį susigers į biskvitus ir bus tvirtas ir standus tortas.Dėl to ir patariu tiesti maistinę plėvelę ,kad sultys nepratekėtų pro formos dugną.Viršutinį biskvitą aptepame kremu ir dedame nakvoti į šaldytuvą.Kitą dieną likusiu kremu aptepame torto šonus.Viršų galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų fantaziją.




2013 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Silkė su džiovintais obuoliukais

                                                                                                                    Mano puslapis Facebooke čia
Labai skani silkutė ,puikiai tiks Kūčių stalui .Produktų kiekius derinkite pagal turimą silkės kiekį.
Reikės:
Silkės file
džiovintų obuolių ( naminių ,rūgštesnių )
džiovintų pomidorų
1-2 morkas
1-2 svogūnus
skiltelę česnako
pomidorų padažo
cukraus
alyvuogių aliejaus

Morkas apverdame .Obuolius truputį pamirkiname.Smulkintus svogūnus pakepiname ,dedame pjaustytus pomidorus ,česnakus ,smulkintus obuolius,morkas ir truputį patroškiname .Daržovėms kepinti naudoju alyvuogių aliejų.Dedame kelis šaukštus pomidorų padažo ,įpilame nuo džiovintų pomidorų likusio aliejaus ,jame daug prieskonių ,puikiai tinka.Ragaukite.Daržoves atvėsiname ir sudedame pjaustytą silkę.Laikome šaldytuve per per naktį ,kad silkė prisigertų skonio .Viskas.Skanaus !!!


2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

Riešutinis- karamelinis pyragas Kalėdoms

                                                                           
Pyragas puikiai tinks Kalėdinėms dovanoms.Galite išsikepti iš anksto ,nes pyragas turi savybę ilgai galioti.Subrandinti pyragą yra būtina ,nes tik pastovėjęs ir subrendęs pyragas įgauna tikrąjį savo skonį.


Tešlai reikės:     (iš šios tešlos normos išėjo trys 21 cm. skersmens pyragai)

350 g. miltų
200 g. cukraus ( aš dėjau 100 g. )
250 g. sviesto arba margarino
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui :              (šio įdaro kiekio pakako trims 21 cm skersmens pyragams )

600 g. riešutų ( miksas  iš lazdyno,migdolų ir  graikiškų )
200 g. cukraus
500 ml. 35 % grietinėlės
100 g. sviesto
4 šaukštai medaus
1 pak. vanilinio cukraus ( dėjau 20 g.)

Gaminimas :

1.Miltus suberiame į didelį dubenį ir burokine tarka sutarkuojame šaltą sviestą.
2.Ant viršaus suberiame cukrų ,druską ir kiaušinį.Originale rašoma ,kad kapoti peiliu ,bet aš greitai suminkiau rankomis.Užtrukau 15  min. :)
3.Tešlą dedame į šaldytuvą valandai ,aš laikiau per naktį.
4.Tešlą padalinau į 3 dalis .Galite kepti ir vieną didelį pyragą 30x35 cm. skardai.Tai labai didelis pyragas ir jeigu norėsite dovanoti turėsite suraikyti,bus ne visai patogu ir gražu .Todėl aš kepiau tris mažus.Jeigu tilps galite kepti kelis iš karto.
5.Formą išklokite kepimo popieriumi.Orkaitę įkaitinkite iki 180* C.
6.Kiekvieną tešlos dalį ruoškite atskirai.Imame vieną dalį tešlos  ir  iškočiojame  3-4 mm storio apskritimą .Iškočiota tešla išklokite formos dugną palikdami  1 cm aukščio kraštelį.  Jeigu taip atsitiks,kad tešla nesikočios,išsklaidykite ją pirštais.Man ši tešla nesikočiojo ,lipo ,trupėjo ,dėl to formuoti pirštais buvo paprasčiau.
7.Gaminame įdarą : 
Ištirpinkite 100 g. sviesto ir suberkite 1 pak. vanilinio cukraus,200 g. cukraus ,sudėkite medų.Maišykite kol  ištirps ir masė pasidarys tąsi.
8.Tuomet supilkite grietinėlę ir maišykite,kol cukrus visai ištirps.Nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies iki  sutirštės ir truputį paruduos.
9.Suberkite riešutus ir nenukeldami nuo ugnies maišykite kol masė pasidarys vienalytė.Įdaras turi gautis labai tirštas. ATSARGIAI RAGAUDAMI ,KARAMELĖ LABAI KARŠTA !!! 
10.darą dalinkite į 3 dalis.Vieną dalį sukrėskite ant paruoštos tešlos , išlyginkite paviršių  ir dėkite į  įkaitintą orkaitę  apie 35-40 min..
11. Nesudeginkite !!! Stebėkite ,kad karamelė per daug neparuduotų.
12.Taip paruoštus iškepkite visus pyragus.Atvėsiname,suvyniojame į popierių,dedame į maišą ir laikome kelias dienas sausoje ir vėsioje patalpoje. Kilo klausimų koks tai turėtų būti maišas ? Popierinis,polietileninis-jokio skirtumo.Kantrybės laukiant,o tai yra labai sunku .Siūlau pyragą paslėpti kuo toliau .Gražaus ir malonaus Kalėdų šventės laukimo !!!







įdaro šaltinis : Konditerijos enciklopedija
tešlos šaltinis čia

2013 m. gruodžio 12 d., ketvirtadienis

Imbierinių sausainių papuošimai eglutei

                                                                                                                    Mano Facebook puslapis čia
Paprastas ir greitas paruošimas ,reikia turėti šaldytos imbierinės tešlos ( naudojau ''Lietuvos kepėjo'' ) ,sausainių formelių ir juostelę.Atšildytą tešlą iškočiojau ,išspaudžiau figūrėles,kiekvienoje figūrėlėje padariau po 2 skylutes griliandai ,eglutės žaisliukams po vieną  ir pašoviau į įkaitintą orkaitę .Kepa labai greitai apie 15 min.Iškepusius sausainiukus atvėsinti .Galima dekoruoti glajumi.Puošiame langus ,židinius ,eglutes ką tik norite.Tinka visur,atrodo ir kvepia  nuostabiai  :)






2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Keptas naminis sūris

                                       
Viskas labai paprastai - reikia  turėti naminį ,saldaus pieno sūrį ,pomidorų ir prieskonių.
Sūrį supjaustome riekelėmis ir padaliname pusiau. Riekeles apkepiname svieste iki gražios auksinės spalvos.Naudojau sveriamus prieskonius skirtus Mocarelai ir pomidorams.Sūrį ir pomidorus barstome  prieskoniais ir skanaujame .Skanus karštas ir šaltas .Skanių akimirkų  !!!






2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Žuvis traškioje plutelėje

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia
Reikės :
Žuvies file ( tinka bet kokia jūsų mėgstama žuvis)
druska
pipirai
česnakai
arba žuvies prieskonių mišinio
saulėgrąžų branduolių
maltų džiūvėsių
kiaušinio

Padažui:
majonezas
grietinė
krapai
petražolės
česnakas


Žuvies gabaliukus įtriname prieskoniais ir paliekame pastovėti.Saulėgrąžų branduolius susmulkiname ir sumaišome su džiūvėsiais.Išplakame kiaušinį ,merkiame po gabalėlį žuvį ir apvoliojame saulėgrąžų-džiūvėsių mišinyje.Gabaliukus dedame į įkaitintą aliejų ir kepame kol gražiai parus.Padažui imame lygiomis dalimis majonezą ir grietinę ,išspaudžiame skiltelę česnako ,dedame krapus,smulkintas petražoles ir išmaišome.Prie žuvies galite patiekti ir jūsų mėgstamų daržovių.Puikus užkandis arba pagrindinis patiekalas.Skanaus !!!