2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Įdaryti taleriai

                                                                                                   
Užkandis kuris nuo stalo ''dingsta'' pirmas. Skonis : 10/10 😋


Reikės :                                                                              
talerių (naudojau su pelėsiniu sūriu )
fermentinio sūrio
džiovintų  slyvų
kepintų  saulėgrąžų
česnako
majonezo

Gaminimas :

Sūrį sutarkuoti ,saulėgrąžas pakepinti ,česnaką ,slyvas susmulkinti , dėti majonezą ir išmaišyti.Talerius pertepti prieš tiekiant .Pastovėję kažkiek suminkštėja ,bet skoniui nekenkia 😋Puošti  žalumynais . Skanaus 😊





2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Vištienos kotletukų užkandis

Kotletukams:                                                                                          Mano puslapis Facebooke : čia
apie 500 g. maltos vištienos krūtinėlės
1 kiaušinis
100 ml. grietinėlės
keli saulėje džiovinti pomidorai
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
pipirų,druskos

Padažui:
majonezo
pom. padažo
česnako

juoda duona
agurkai
pomidorai
sumuštinių smeigtukai

Iškepame mini kotletukus ,duoną patepame padažu  ir sluoksniuojame ;) Skanaus !!!






2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

'' Tiramisu'' tortas

Purus vanilinis biskvitas ,sulaistytas kavos sirupu ir perteptas puriu Maskarponės ir grietinėlės kremu .   

Torto forma 24 cm

Biskvitui : (iš šios normos išeis 3 biskvitai )

5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui :

500 ml. Maskarponės
500  ml. grietinėlės 36 % riebumo
200 g  cukraus pudros ( pagal poreikius)
tarkuoto šokolado

Laistymui :

500 ml. saldintos Espresso kavos
galima įpilti kelis šaukštus kavos likerio


Gaminimas :

1.Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir patrigubės.
2.Pilame aliejų ir sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Pirmas 30 min. jokiu būdu nedarinėkite orkaitės durelių ,nes biskvitas sukris.
4.Atvėsintą biskvitą daliname į tris, o jeigu išeina ir į 4 dalis dalis.
5.Išverdame stiprią kavą ,dedame cukraus pagal skonį ir paliekame atvėsti.
6.Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir lengvai išmaišome su Maskarpone. Maskarponę palaikome kambario temperatūroje ,kad suminkštėtų ir lengviau išsimaišytų. Tik neplakite kremo mikseriu,nes gali suskystėti.
7.Tortui naudojau 24 cm. skersmens torto formą. Kremą taip padalinkite ,kad užtektų ir viršui ir šonams.
8. Į formą dedame biskvitą→sulaistome kava→tepame kremo→barstome šokolado.Toliau eiga tokia pati.Viršutinis sluoksnis kremo.Tortą dedame į šaldytuvą per naktį .Papuošiame tik kitą dieną.
Skanaus !!!






2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Ant žarijų kepti obuoliai ;)

Tiesiog  imate obuolius ,veriate ant iešmo ir kepate ant žarijų kol suminkštės ,tik nesudeginkite, tinka ir prie mėsos.Galima prieš pabaigą apibarstyti cukrumi ir pakepti kol karamelizuosis . Paprasta ir laabai skanu :)
skanaus !!!


Mano Facebook puslapis : čia

2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Šaldytos vynuogės , šokoladas ir konjakas

Jamie Oliver rašo : '' tai puikus dalykas keletą valandų po vakarienės ,vakarojant su draugais ,atšaldytas gėrimas,geras šokoladas ,skanios šaldytos vynuogės ,tik truputis darbo ir puikus rezultatas ''.Oliveris pateikė vynuogių degtinę  Grappa ,o aš siūlau taurelę gero konjako :) Puikus derinys ,nerealiai skanu ,o dar gera kompanija ,ko daugiau reikia ?
konjako arba Grappa vynuogių degtinės
kelios kekės šaldytų tamsių vynuogių
geros kokybės juodojo šokolado



Vynuoges ir konjaką dėkite į šaldiklį 2-3 val. ,ištraukite prieš vartojimą . Ant padėklo dėkite vynuoges , laužytą  šokoladą , stiprių gėrimų taureles , pilkite gėrimo ir viskas :) Atsisėskite ir žiūrėkite ,kaip vynuogės , šokoladas  ir konjakas išnyksta :)

Skanaus !!! smagaus vakarojimo :)




Mano Facebook puslapis :  čia

šaltinis : čia

2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Šokoladinis tortas su maskarpone ir avietėmis

Vieną dieną kilo noras išsikepti ką nors tamsaus ,šokoladinio, gal net kartoko. Nors neesu didelė šokoladinių tortų gerbėja ,bet namuose yra šio torto gerbėjų. Toks nuodėmingas ir viliojantis , kaip atsispirti ? Manau šis tortas ras nemažai gerbėjų . Kartokas ir drėgnas šokoladinis biskvitas perteptas puriu grietinėlės ir maskarponės kremu su avietėmis. Puikus derinys 😍


Biskvitui:

130 g sviesto
200 g gero juodojo šokolado
100 ml rudojo nerafinuoto cukraus
3 kiaušiniai
80 g miltų
1 a.š vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:

250 g Mascarponės
250 ml. riebios grietinėlės
2,5 v.š. cukraus pudros
aviečių

Viršui:

aviečių
mėtų lapelių
cukraus pudros
šokolado

Gaminimas:

1.Puode išlydome sviestą ir dedame gabaliukais laužytą šokoladą.Ištirpiname .
2.Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putotos masės.
3.Į pravėsusią šokolado masę po truputį pilame išplaktus kiaušinius. Išmaišome.
4.Miltus sumaišome su vanile ir kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Atsargiai išmaišome.
5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių .Tešlą pilame į 20 cm. skersmens  kepimo indą ir šauname į orkaitę . Kepame 25-30 min.
6. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti.Atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Biskvitas turi gautis purus ,nesukritęs, kartoko skonio ir nuostabiai kvepėti šokoladu 😋
7.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir atsargiai įmaišome Maskarponę .
8.Biskvitus prieš sluoksniuojant galite padrėkinti kava ar sirupu.Tortas yra atvirais šonais ,todėl torto forma kaip ir nereikalinga.
9.Imkite lėkštę ir dėkite  vieną biskvitą. Padrėkinkite ir tepkite kremą. Toliau  ant kremo dėliojame avietes ir dedame antrą biskvitą.Padrėkinkite ir aplaistykite tirpintu šokoladu. Dedame uogas ,barstome cukraus pudra ir puošiame pagal fantaziją .Tortą uždengiame ir dedame į šaldytuvą per naktį. Skanaus 😊






2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis

Netikras zuikis su ''Basilis'' sūriu ir džiovintais pomidorais

Reikės:
700 g. maltos vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio
1 šaukšto manų kruopų
100 ml.grietinėlės
180 g. varškės
100 g. puskiečio sūrio ''Basilis'' su baziliku ( Vilkyškių)
1 smulkiai tarkuotą morką
2 dideles skilteles česnako
7 saulėje džiovintų pomidorų puselės
prieskonių paukštienai
druskos
Į vištienos faršą įmušame kiaušinį ,dedame varškę , pilame grietinėlę ,dedame manus,kubeliais pjaustytą sūrį ,pjaustytus pomidorus,tarkuotą morką, smulkintą česnaką ,prieskonius , ant galo šaukštuko druskos.Viską išminkome ,ir dedame į riebalais pateptą indą ,viršų aptepame aliejumi nuo džiovintų pomidorų.Šauname į ikaitintą orkaitę ie kepame apie 40 min. Prieš pabaigą viršų aptepame padažu iš majonezo,pomidorų padažo ir česnako.Kepame kol truputį apskrus.Tiekiame su minėtu padažu ,daržovėmis ir bulvėmis. Būtų puikus užkandis ir šaltas .Skanaus !!!





Mano puslapis Facebooke : čia