2013 m. liepos 1 d., pirmadienis
2013 m. birželio 30 d., sekmadienis
Kiaulienos šašlykas
2 kg. kiaulienos mentės arba sprandinės
keli šaukštai garstyčių
keli šaukštai pomidorų padažo
5 dideli svogūnai
kelios skiltelės česnako
truputį druskos
baziliko
džiovintų salierų lapų
kalendros
juodų pipirų
raudonėlio
Paruošimas :
Mėsą supjaustome gabaliukais, dedame prieskonius , pusžiedžiais pjaustytus svogūnus,česnaką ,džiovintus prieskonius ,druską ,garstyčias,pomidorų padažą.Toliau linksmoji dalis : apie 15 min. mėsos ''masažo''. Laikome parą arba trumpiausiai 5-6 val. Tiekiame su ant grotelių keptomis bulvėmis ir daržovėmis.Bulvės prieš tai buvo išvirtos.Labai minkšti,sultingi ,tirpsta burnoje :) Skanaus !!!
keli šaukštai garstyčių
keli šaukštai pomidorų padažo
5 dideli svogūnai
kelios skiltelės česnako
truputį druskos
baziliko
džiovintų salierų lapų
kalendros
juodų pipirų
raudonėlio
Paruošimas :
Mėsą supjaustome gabaliukais, dedame prieskonius , pusžiedžiais pjaustytus svogūnus,česnaką ,džiovintus prieskonius ,druską ,garstyčias,pomidorų padažą.Toliau linksmoji dalis : apie 15 min. mėsos ''masažo''. Laikome parą arba trumpiausiai 5-6 val. Tiekiame su ant grotelių keptomis bulvėmis ir daržovėmis.Bulvės prieš tai buvo išvirtos.Labai minkšti,sultingi ,tirpsta burnoje :) Skanaus !!!
Kepta duona su padažu
Duonos ( naudojau baltą ''Palangos'')
aliejaus ( naudojau alyvuogių )
česnako
Padažas:
Majonezas
Mocarelos sūris arba bet koks gerai besilydantis fermentinis sūris (tarkuotas)
česnakas
vanduo
Iškepame duoną,dar karštą įtriname česnaku.Atvėsusią supjaustome išilgai juostelėmis.Padažui dedame majonezą ,sūrį ,tarkuotą česnaką ,proporcijos maždaug iš ''akies ''.Kad nebūtų labai tirštas pilame kelis šaukštus vandens.Viską išmaišome ir kaitiname ant garų arba ,kas naudojatės, mikrobangėje.Galima padažą daryti į atskirą indą ,o galima pilti tiesiai ant duonos ir šauti į orkaitę kol išsilydys sūris.Skanaus !!!
Aš Facebooke : čia
aliejaus ( naudojau alyvuogių )
česnako
Padažas:
Majonezas
Mocarelos sūris arba bet koks gerai besilydantis fermentinis sūris (tarkuotas)
česnakas
vanduo
Iškepame duoną,dar karštą įtriname česnaku.Atvėsusią supjaustome išilgai juostelėmis.Padažui dedame majonezą ,sūrį ,tarkuotą česnaką ,proporcijos maždaug iš ''akies ''.Kad nebūtų labai tirštas pilame kelis šaukštus vandens.Viską išmaišome ir kaitiname ant garų arba ,kas naudojatės, mikrobangėje.Galima padažą daryti į atskirą indą ,o galima pilti tiesiai ant duonos ir šauti į orkaitę kol išsilydys sūris.Skanaus !!!
Aš Facebooke : čia
2013 m. birželio 29 d., šeštadienis
Tortilijos ant grotelių
6 nedideles tortilijas ( naudojau ''Santa Maria'' )
raudoną svogūną
pusę nedidelio Pekino kopūsto
2 agurkus
2 pomidorus
kiaulienos šašlyko ( puikiai tinka vakarykštis )
Gėrimo receptas : čia
Padažui:
apie 3 šaukštus majonezo
2 šaukštų pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
mineralinio vandens arba kefyro,nat. jogurto
galite derinti proporcijas pagal savo skonį
Paruošiame padažą ,susmulkiname daržoves ,plonais griežinėliais supjaustome šašlyką ,žiedais supjaustome svogūną.Tortilijas patepame padažu ,dedame Pekino kopūstą ,šašlyką,svogūną ,pomidorus ,agurkus.Apačią užlenkiame ,kad neišbėgtų padažas tada lenkiame šonus ir sutvirtiname mediniu smeigtuku.Paruoštas tortilijos dedame ant grotelių ir kepame labai trumpai kol gražiai apskrus .Daržovių ir padažo kiekį derinkite pagal savo skonį. Labai greitas ir nerealiai skanus užkandis .Skanaus !!!
Dusios ežeras vienas didžiausių ir švariausių ežerų Lietuvoje , pavyko užfiksuoti nerealiai gražius saulėlydžius
Aš Facebooke : čia
raudoną svogūną
pusę nedidelio Pekino kopūsto
2 agurkus
2 pomidorus
kiaulienos šašlyko ( puikiai tinka vakarykštis )
Gėrimo receptas : čia
Padažui:
apie 3 šaukštus majonezo
2 šaukštų pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
mineralinio vandens arba kefyro,nat. jogurto
galite derinti proporcijas pagal savo skonį
Paruošiame padažą ,susmulkiname daržoves ,plonais griežinėliais supjaustome šašlyką ,žiedais supjaustome svogūną.Tortilijas patepame padažu ,dedame Pekino kopūstą ,šašlyką,svogūną ,pomidorus ,agurkus.Apačią užlenkiame ,kad neišbėgtų padažas tada lenkiame šonus ir sutvirtiname mediniu smeigtuku.Paruoštas tortilijos dedame ant grotelių ir kepame labai trumpai kol gražiai apskrus .Daržovių ir padažo kiekį derinkite pagal savo skonį. Labai greitas ir nerealiai skanus užkandis .Skanaus !!!
Dusios ežeras vienas didžiausių ir švariausių ežerų Lietuvoje , pavyko užfiksuoti nerealiai gražius saulėlydžius
Aš Facebooke : čia
Šakočio tinginys
500 g. šakočio
1,5 pak. Selgos šokoladinių sausainių
saujelė džiovintų vyšnių
saujelė lazdyno riešutų
180 g. sviesto
300 ml. kondensuoto pieno
Šakotį sulaužome gabaliukais ,sausainius susmulkiname į miltus , sviestą ištirpiname ir išmaišome su kondensuotu pienu .Dedame laužytą šakotį ,sausainių miltus,vyšnias,riešutus ir užpilame kondensuoto pieno ir sviesto mase.Viską gerai išmaišome ,jeigu trūksta drėgmės galima įdėti kelis šaukštus grietinės.Dedame į pasirinktą formą ir į šaldytuvą. Viskas ,greita ir labai skanu ,kuo ilgiau stovi tuo skanesnis.Skanaus :)
Aš Facebooke : čia
1,5 pak. Selgos šokoladinių sausainių
saujelė džiovintų vyšnių
saujelė lazdyno riešutų
180 g. sviesto
300 ml. kondensuoto pieno
Šakotį sulaužome gabaliukais ,sausainius susmulkiname į miltus , sviestą ištirpiname ir išmaišome su kondensuotu pienu .Dedame laužytą šakotį ,sausainių miltus,vyšnias,riešutus ir užpilame kondensuoto pieno ir sviesto mase.Viską gerai išmaišome ,jeigu trūksta drėgmės galima įdėti kelis šaukštus grietinės.Dedame į pasirinktą formą ir į šaldytuvą. Viskas ,greita ir labai skanu ,kuo ilgiau stovi tuo skanesnis.Skanaus :)
Aš Facebooke : čia
2013 m. birželio 18 d., antradienis
Naminiai mėsos konservai ( liaudiškai ''tušonkė'' )
Nepamainomas dalykas poilsiaujant ar kai gaminti nėra laiko.Nereikia stovėti prie puodų,nes viskas paruošta ,belieka tik išversti į keptuvę ar puodą ir gaminti. Galimas variantas ir katiliuke ant laužo.Išeina fantastiškas troškinukas. Tinka sriubai ,troškiniui ir viskam ką tik sugalvosite.Išbandžiau šį gėrį prieš metus ir labai patiko.Jeigu poilsiaujate su mažu vaiku ,tai be sriubytės niekaip. O čia mėsa paruošta , tik daržoves nulupti ir į puodą . Be to ,kad yra labai patogu ,tai yra ir labai skanu.Tikslių proporcijų nerašysiu ,nes pas mane jų nėra . Viską dėjau iš '' akies'' 😊
Buvo sunaudota : (iš šio mėsos kiekio išėjo 5 puslitriniai ir 2 po 650 ml. talpos stiklainiukai)
3,5 kg . mėsingų kiaulienos šonkauliukų
1 kg. jautienos sprandinės
1 kiaulės koja
5 skiltelės česnako
6 lauro lapai
kvepiančių pipirų
druskos ( reikia ragauti ,nes druska turi gerai jaustis)
1.Mėsą nuplauname ir susmulkiname.
2. Dedame į puodą pilame vandenį ir nuverdame.
3.Nuvirusią mėsą perplauname ,išplauname puodą ir sudedame atgal .Vandens turi būti tiek ,kad nepilnai apsemtų.Užkaičiame ir verdame apie valandą.
4.Toliau dedame prieskonius,druską ir ragaujame.Verdame dar apie valandą ar trumpiau, kol mėsytė nersis nuo kaulo ir jautiena taps minkšta.Idealus variantas - greitpuodis.Užtektų ir 1 valandos virimo.
5.Pasiruošiame stiklainius : iššveičiame su soda ir pakaitiname ant garų arba orkaitėje.Dangtelius taip pat reikia išplauti ir išvalyti spiritu.
6.Išvirusią mėsą nuneriame nuo kaulų ,susmulkiname ,išmaišome ir dar kartą užviriname.
7.Mėsą dedame į stiklainius kartu su sultiniu ir iš karto užsukame dangtelius.
Laukiame kol pilnai atvės tada laikome šaldytuve.Mėsa nėra skirta labai ilgam laikymui.Reikėtų suvartoti per 2 savaites,nors ko gero stovėtų ir gerokai ilgiau. Pas mus neišstovi ,nes yra labai skanu ir patogu.
1 kg. jautienos sprandinės
1 kiaulės koja
5 skiltelės česnako
6 lauro lapai
kvepiančių pipirų
druskos ( reikia ragauti ,nes druska turi gerai jaustis)
1.Mėsą nuplauname ir susmulkiname.
2. Dedame į puodą pilame vandenį ir nuverdame.
3.Nuvirusią mėsą perplauname ,išplauname puodą ir sudedame atgal .Vandens turi būti tiek ,kad nepilnai apsemtų.Užkaičiame ir verdame apie valandą.
4.Toliau dedame prieskonius,druską ir ragaujame.Verdame dar apie valandą ar trumpiau, kol mėsytė nersis nuo kaulo ir jautiena taps minkšta.Idealus variantas - greitpuodis.Užtektų ir 1 valandos virimo.
5.Pasiruošiame stiklainius : iššveičiame su soda ir pakaitiname ant garų arba orkaitėje.Dangtelius taip pat reikia išplauti ir išvalyti spiritu.
6.Išvirusią mėsą nuneriame nuo kaulų ,susmulkiname ,išmaišome ir dar kartą užviriname.
7.Mėsą dedame į stiklainius kartu su sultiniu ir iš karto užsukame dangtelius.
Laukiame kol pilnai atvės tada laikome šaldytuve.Mėsa nėra skirta labai ilgam laikymui.Reikėtų suvartoti per 2 savaites,nors ko gero stovėtų ir gerokai ilgiau. Pas mus neišstovi ,nes yra labai skanu ir patogu.
2013 m. birželio 16 d., sekmadienis
Braškinis Mascarponės tortas su jogurtu
Pagrindui:
200 g. Selgos sausainių
100 g. sviesto
3 šaukštai kondensuoto pieno
Braškių sluoksniui :
250 ml. trintų braškių su cukrumi
250 ml. braškinių pasukų jogurto
2 šaukštai kondensuoto pieno
1 šaukštas citrinos sulčių
2,5 šaukšto birios želatinos
Mascarponės sluoksniui :
250 g. Mascarponės
250 ml. 18 % riebumo grietinėlės
vanilės
kondensuoto pieno pagal skonį
2,5 šaukšto želatinos
Pamerkiame želatiną ,pilame tris kart daugiau vandens ,nei naudojate želatinos.Sausainius susmulkiname,sviestą ištirpiname ir pilame ant sausainių masės ,dedame kondensuotą pieną ir išmaišome. Į tortinę dedame sausainių masę ir spausdami išlyginame.Naudojau 24 cm. tortinę. Dedame į šaldytuvą sustingti.Braškių masę išmaišome su jogurtu ,dedame kondensuotą pieną ,citrinos sultis ir silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną.Paruoštą masę pilame ant sustingusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą .Laukiame kol braškių sluoksnis sustings ir ruošiame Mascarponės sluoksnį. Mascarponę ištriname ,pilame grietinėlę ,dedame vanilę ir kondensuoto pieno pagal skonį.Silpna srovele ,maišydami pilame ištirpintą želatiną .Paruoštą Mascarponės ,grietinėlės sluoksnį pilame ant sustingusio braškių kremo. Dedame į šaldytuvą ,geriausiai per naktį.Viršų puošiame braškėmis.Skanaus !!!
Aš Facebooke : čia
200 g. Selgos sausainių
100 g. sviesto
3 šaukštai kondensuoto pieno
Braškių sluoksniui :
250 ml. trintų braškių su cukrumi
250 ml. braškinių pasukų jogurto
2 šaukštai kondensuoto pieno
1 šaukštas citrinos sulčių
2,5 šaukšto birios želatinos
Mascarponės sluoksniui :
250 g. Mascarponės
250 ml. 18 % riebumo grietinėlės
vanilės
kondensuoto pieno pagal skonį
2,5 šaukšto želatinos
Pamerkiame želatiną ,pilame tris kart daugiau vandens ,nei naudojate želatinos.Sausainius susmulkiname,sviestą ištirpiname ir pilame ant sausainių masės ,dedame kondensuotą pieną ir išmaišome. Į tortinę dedame sausainių masę ir spausdami išlyginame.Naudojau 24 cm. tortinę. Dedame į šaldytuvą sustingti.Braškių masę išmaišome su jogurtu ,dedame kondensuotą pieną ,citrinos sultis ir silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną.Paruoštą masę pilame ant sustingusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą .Laukiame kol braškių sluoksnis sustings ir ruošiame Mascarponės sluoksnį. Mascarponę ištriname ,pilame grietinėlę ,dedame vanilę ir kondensuoto pieno pagal skonį.Silpna srovele ,maišydami pilame ištirpintą želatiną .Paruoštą Mascarponės ,grietinėlės sluoksnį pilame ant sustingusio braškių kremo. Dedame į šaldytuvą ,geriausiai per naktį.Viršų puošiame braškėmis.Skanaus !!!
Aš Facebooke : čia
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)