2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Virtiniai su varške ir braškėmis

Labai skanūs.Plonos ir  minkštos tešlos,tiesiog tirpsta burnoje.Saldus varškės įdaras su braškės gabalėliu - puikus derinys.Moteriškas patiekalas 😍



Tešlai:

1,5 stiklinės miltų
1,5 v.š. aliejaus
0,5 stiklinės karšto sūdyto vandens


Įdarui:

200 g. varškės
2 šaukštai cukraus
vanilės
braškių ( tinka ir šaldytos)

1.Miltus berkite į didelį dubenį,pilkite aliejų ir karštą pasūdytą vandenį.
2.Šaukštu gerai išmaišome ir jeigu masė pravėso ,toliau darbuojamės rankomis.
3.Tešlą gerai išminkykite ,tik nedėkite daugiau miltų.Tešla elastinga,nelimpanti.Kočiojimui miltų neprireiks.
4.Įdarui varškę ištriname su cukrumi, trupučiu vanilės .
5.Braškes supjaustome gabaliukais.
6.Tešlą dedame ant stalo ir plonai iškočiojame blyną .Stiklinės ar taurės pagalba išspaudžiame apskritimus.Į vidurį dedame braškės gabaliuką ir šaukštelį varškės.Kraštus paspaudžiame ir užtvirtiname šakute arba užlankstome.
7.Pagamintus virtinius  dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame 4-5 min. Valgome su grietine arba jogurtu .Labai skanu grietinės ar jogurto ir trintų žalių braškių su cukrumi padažas .
Skanaus !!!






2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

Kopūstienė su šašlykais

Skanumėlis :) Jeigu turite vakarykščių šašlykų ,tai vienas iš būdų kaip juos panaudoti , išvirti skanią su šašlyko dūmo skoniu kopūstienę.
Reikės:
šviežio kopūsto
šviežių bulvių
2 morkas
svogūną
lapkotinio saliero stiebą
saulėje džiovintų pomidorų
svogūnų laiškų
krapų
druskos

Proporcijų kaip ir nėra ,viską dedate pagal skonį ,mėgstate tirštą sriubą ar skystesnę.Daržoves nuvalome ,tarkuotas morkas ,susmulkintą svogūną ,pomidorus ,pjaustytą salierą pakepiname su šlakeliu alyvų aliejaus.Pilame į puodą vandens ,užverdame ,dedame susmulkintas bulves ,druskos ,truputį pavirus dedame supjaustytus kopūstus ,kepintas daržoves , gabaliukais susmulkintus šašlykus.Verdame kol bulvės taps minkštos ir kopūstai suminkštės.Pačioje virimo pabaigoje dedame susmulkintus svogūno laiškus ir krapus ,galite įdėti petražolių.Valgome su grietine :) Skanaus !!!







Aš Facebooke : https://www.facebook.com/pages/Skanugra%C5%BEu-ir-su-meile/515000631893853?ref=hl

2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Jogurtinis braškiukas

Braškės ,braškytės ...kokios jos gražios ir skanios ,sunku susilaikyti jų nevalgius ,o juo labiau susilaikyti nepagaminus iš jų ko nors skanaus ,gaivaus :) Birželis atėjo ,braškės prasidėjo ,raitojam rankoves ir kimbam ,su gera nuotaika į malonų darbą ...
Pagrindui:
200 g. sausainių ''Belvita'' ( naudojau su riešutais ir medumi )
mažiau nei pusės pakelio sviesto
2 šaukštai kondensuoto pieno



Braškių ,jogurto sluoksniui:
500 ml. trintų braškių su cukrumi ( naudojau labai saldžias ,cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį )
500 ml. 2 % riebumo jogurto
1,5 šaukšto citrinos sulčių
4 šaukštai kondensuoto pieno
3,5 šaukšto birios želatinos




Grietinėlės sluoksniui:
250 ml. 30 % riebumo grietinėlės
2,5 šaukštelio  birios želatinos
4 šaukštai kondensuoto pieno ( dėkit pagal savo skonį )
1 šaukštelis citrinos sulčių

Grietinėlės sluoksniui pamerkiame želatiną ,pilame tris kart daugiau vandens ,nei naudojate želatinos.Pagrindui sausainius susmulkiname ,ant garų vonelės ištirpiname sviestą ir pilame ant sausainių .Dedame kondensuotą pieną ir gerai išmaišome.Tortinės dugną išklojame maistine plėvele ir dedame sausainių masę.Išlyginame ,suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą stingti.
Grietinėlę maišome su kondensuotu pienu ,dedame citrinos sultis ir maišydami pilame ant garų vonelės ištirpintą,pravėsusią  želatiną.Grietinėlės plakti nereikia. Masę supilame ant sustingusio pagrindo.Toliau braškių masę maišome su jogurtu ,dedame kondensuotą pieną ,pilame citrinos sultis ir ištirpintą želatiną ,gerai išplakame ir pilame ant sustingusios grietinėlės masės.Šaldome geriausiai per naktį.Viskas ,beliko tik skanauti ,skanaus !!!


Aš Facebooke : čia



2013 m. birželio 8 d., šeštadienis

Salotos su vištiena

Reikės:
Marinuotos, keptos vištienos krūtinėlės
Skrudinto batono kubelių
Virtų kiaušinių
Iceberg salotų
Rucola salotų
Cherry pomidorų
Kumato pomidorų
Agurkų
Parmezano arba Džiugo traškučių



Padažui:
Alyvų aliejaus
Citrinos sulčių
Medaus
Garstyčių
Druskos
Pipirų
Česnako

Proporcijų kaip ir nėra ,dedame pagal savo skonį ,ar daugiau mėsos ,ar daržovių ,kaip mėgstate.Išsiverdame kiaušinius.Marinuotą vištieną iškepame keptuvėje.Tarkuotą Parmezaną barstome ant kepimo popieriaus ir paskrudiname orkaitėje.Batoną supjaustome kubeliais ir dedame į orkaitę apskrusti.Į lėkštes dedame Icebergą , Rucolą ,pjaustytus pomidorus ,agurkus ,pjaustytus kiaušinius,vištieną ,barstome batono kubelius ,dedame sūrio traškučius.Padažui viską dedu iš akies ,didesnė dalis sudaryta iš alyvų aliejaus,garstyčių ,jeigu aštrios dėkite atsargiai apie pusę šaukštuko ,vėliau jeigu trūks pridėsite ,šaukštuką medaus ,česnako skilteles ,citrinų sultis dedame į smulkintuvą ir suplakame.Ragaujame ,dedame pipirų , druskos . Mėgstantiems ar aštriau,ar saldžiau ,ar rūgščiau dedame pagal skonį , kam ko trūksta.Skanaus :)




Aš Facebooke : čia

2013 m. birželio 7 d., penktadienis

Mano '' daržas''

Aišku,aš galėčiau apsieiti ir be gėlių ,bet jos padeda man  išsaugoti pagarbą pačiam sau , nes įrodo ,kad mano rankos ir kojos nesukaustytos kasdieninių rūpesčių .Jos - mano laisvės įrodymas ... { R.Tagorė }


Rodžersija ir Bijūnas




Mano gelda :D


Garbanotas lazdynas '' Contorta''


Arunkas


Šilingė






2013 m. birželio 6 d., ketvirtadienis

Lazanijos sriuba

Sriuba ir antras patiekalas viename. Arba lazanija truputį tingintiems  ;)

Reikės:
600 g. kiaulienos ,jautienos faršo mišinio
3 morkos
2 svogūnai
pusė paprikos ( bet kokios spalvos)
2 lapkotinio saliero stiebai
3 skiltelės česnako
800 ml. trintų pomidorų
500 ml. vandens
3-4  Lazanijos lakštai
raudonėlio
pipirų
druskos
krapų
svogūnų laiškų
čili dribsnių
tarkuoto parmezano arba Džiugo
prancūziško batono


Daržoves susmulkiname, dedame raudonėlį ir pakepiname karštame aliejuje apie 10 min.,dedame faršą ir sumaišę su daržovėm dar truputį kepiname.Masę dedame į puodą ,pilame pomidorus ,vandenį ,dedame druskos ,pipirus,čili jeigu mėgstate aštriau .Verdame apie valandą ,kol truputis skysčio nugaruos ir sriuba sutirštės.Sulaužome lazanijos lakštus ir dedame į puodą su sriuba. Verdame kol suminkštės ,tada barstome krapais ,svogūnų laiškais.Prie šios sriubos labai tinka prancūziškas batonas užkeptas orkaitėje su parmezanu ,krapais ir čili .Sriubos viršų barstome tarkuotu parmezanu.Tinka ir truputis grietinės.Skanaus :)





Aš Facebooke : čia

2013 m. birželio 5 d., trečiadienis

Crepes su varške,Maskarpone ir juodųjų serbentų užpilu

Crepes blynelių receptas  čia  . Į tešlą įdėkite 2 v.š. cukraus.

Įdaras:

300 g varškės
180 g Maskarponės sūrio
cukraus pagal skonį

Užpilui :

trinti juodieji serbentai su cukrumi

Gaminimas :

1.Pagal nurodytą  receptą į tešlą įdėkite 2 v.š. cukraus. ir vanilės .Iškepame blynelius .
2.Varškę ištriname su cukrumi ,dedame Maskarponės sūrį ir išmaišome.
3.Galima blynelius ištepti įdaru ir susukti ,o galite  tiesiog sulankstyti trikampėliais .Blynelius galima apkepinti. Tinka valgyti su plakta grietinėle arba grietine.
Labai skanu :)