2014 m. birželio 25 d., trečiadienis

Tortas ''Snickers''

                                                                                                                             
                                                                                                           

Pirma vieta mano tinklaraščio favoritų sąraše.Mano skoniui šis tortas yra tobulas  . Vertas kartoti dar ir dar kartą. Receptas su kai kuriais mano patobulinimais .


Naudojau 21 cm kepimo formą

Biskvitams :
2 kiaušiniai
200 g cukraus ( mėgstantiems su mažiau cukraus 100 g)
200 g. ''Rududu''
200 g. grietinės ( naudojau 30% )
200-220 g. miltų  (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio)
2 a.š. kepimo miltelių ( vietoje sodos )

Grietinėlės kremas :
450 g. grietinėlės ( 35 % riebumo)
2 v.š. cukraus

Karamelinis kremas:
100 g. sviesto
200 g. ''Rududu''
pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų ( naudojau sūdytus ,nes į Snickers šokoladą taip pat dedami sūrūs.Gavosi super !!! )

Šokolado pertepimui ir puošimui :

150 g juodojo kokybiško šokolado
150 ml pieno
Aš sunaudojau apie 200 g. juodojo šokolado ir 200 ml. pieno,nes naudojau ir pertepimams ir puošimui.

Sirupas :

 Jį naudojame pagal poreikį. Jeigu matote ,kad šokoladinis pertepimas gavosi gana skystas ir puikiai sudrėkina biskvitą,jums tikrai nereikės papildomai laistyti sirupu.

Virinto vandens ,citrinos sulčių ir cukraus pagal skonį.

Biskvito paruošimas :

1.Išplakame kiaušinius su cukrumi.Cukrus turi ištirpti , o masė padidėti kelis kartus.
2.Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame ,kad neliktų gumuliukų.
3.Pilame grietinę ,maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Jeigu kiaušiniai dideli ,reikės daugiau miltų iki 220 g.
4.Tešlą padaliname į 2 dalis.Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir dedame į 180* C įkaitintą orkaitę .Kepame 15-20 min. . Man prireikė 20 min.
5.Iškepus  biskvitui atvėsiname.Tą patį padarome ir su likusia dalimi tešlos.Atvėsusius biskvitus padaliname per pusę.Turėsite 4 biskvitus.

Kremai ir šokoladinis pertepimas :

1.Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą.Pilame pieną ir gerai išmaišome.

2.Grietinėlę išplakame su cukrumi.

3.Kambario temperatūros sviestą ir Rududu ištriname iki vientisos masės be gumuliukų .Dedame riešutus ir išmaišome.Tai geriausiai atliksite blenderio pagalba.Taip pat Rududu ir sviestą galima išplakti mikseriu. Bet tai bus jau visai kitos konsistencijos kremas.Man priimtinesnis pirmas variantas.

4. Pasiruošiame sirupą: į virintą atvėsintą vandenį pilame citrinos sultis,dedame cukrų.Išmaišome ir ragaujame.Sirupas turi būti saldžiarūgštis.

Sluoksniavimas:

1.Nuo biskvitų viršaus nupjaunu lipnų sluoksnį,padžiovinu ir sutrinu į trupinius.Bus puošimui.
2.Dedame pirmą biskvitą ,laistome sirupu ,pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo.
3.Dedame antrą biskvitą ant viršaus ,laistome sirupu ,pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais.
4.Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį ką ir su pirmu sluoksniu.
5.Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus .Aš buvau pasilikus kelis šaukštus grietinėlės kremo ,tai juo ir aptepiau.Tortą uždengiame ir dedame nakvoti į šaldytuvą.Šis tortas mėgsta pastovėti .Kuo ilgiau stovi,tuo skanesnis tampa.Ką tik pagaminto valgyti nederėtų.
6.Puošimui sunaudojau 3 Snickers šokoladukus , saują žemės riešutų ir trupinius likusius nuo biskvitų.Aplaisčiau šokoladiniu pertepimu.Puoškite kitą dieną tortui sutvirtėjus.

Rezultatas vertas visų jūsų pastangų . Skanių ir malonių akimirkų , gaminkite su meile ir gera nuotaika 😍
Jeigu kopijuojate receptą ,prašau dėti aktyvią nuorodą į mano tinklaraštį.Ačiū už supratingumą 😊






Rudeninis tortukas.



Iš tortui naudojamų ingredientų galite pasigaminti keksiukų . Iš vienos produktų normos iškepsite apie 18 keksiukų.



Recepto šaltinis  SM

2014 m. birželio 16 d., pirmadienis

Braškinis- jogurtinis kokteilis

                                                                                                             
Myliu vasarą... už gėles ,saulę ir žinoma braškytes ;) Nuostabiai gaivus ir kvapnus kokteilis,o pagaminimas užtruks tik kelias minutes :)

Reikės:

Braškių
Bananų
Jogurto ( naudojau braškinį 3,5 % riebumo)

Produktus imame lygiomis dalimis ,viską į plaktuvą minutėlė ir mėgaujamės nuostabiu gėrimu .Galite įpilti klevų sirupo.Skanaus !!!






2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Lietiniai su varške ir braškėmis

                                                                                                             
Lietinius kepiau pagal savo mėgstamiausią  Crepes receptą .Įdarui sutryniau varškę su cukrumi ,dėjau vanilinio cukraus ir pripjausčiau braškių. Į varškės masę  įdėjau kelis šaukštus grietinės .Viskas pagal skonį. Jeigu braškės rūgščios, cukraus dėkite daugiau.Lietinius pertepame varškės/braškių  mase ir truputį apkepiname svieste.
Blynelius tinka valgyti su grietinėle,grietine ,galima užpilti trintų braškių . Skanaus !!!




2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Tortas ''Senelio sapnas'' - kartojimas

                                                                                                                    Mano Facebook puslapis : čia

Receptukas  čia





2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Tortas ''Senelio sapnas''

                                                   
...Iš kur šis pavadinimas ? Kalbu tiesiog šiaip ,juokaudama.Tačiau juokelių priežastis - torto biskvitas : kad būtų skalsesnis ir gardesnis ,jis laistomas sirupu ,kurio sudedamosios dalys yra kondensuotas pienas ir degtinė...Tai argi senelis ,tokio torto prisivalgęs,nesusapnuos kokio malonaus sapno ?Taigi ,matote,tortas tikrai ne vaikams ,bet jiems pritaikyti nėra sudėtinga,tereikia alkoholį pakeisti vandeniu.


Biskvitui:
5 kiaušinių
250 g. cukraus
100 ml.plakamosios grietinėlės
40 g. aguonų (3-4 šaukštų)
160 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 ml. plakamosios grietinėlės (35 %)
500 ml. natūralaus jogurto
0,5 indelio ( apie 200 g) kondensuoto pieno ,saldinto
3 šaukštų želatinos ( apie 30-35 g )
Sirupui :
100 ml. degtinės
0,5 indelio kondensuoto pieno,saldinto

Įjunkite orkaitę - temperatūra 190 * C. Kepimo formą ištieskite sviestiniu popieriumi.Naudojau 21 cm. skersmens tortinę.Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir pradėkite darbuotis elektriniu plakikliu. Plakite ,kol masės tūris keletą kartų padidės ir pabals.Tada pamažu pilkite grietinėlę ir toliau plakite ,kol grietinėlė gražiai susijungs su kiaušinių ir cukraus mase.Miltus sumaišykite su aguonomis ir kepimo milteliais.Mišinį suberkite į kiaušinių ir grietinėlės masę,pamažu išmaišykite.Tešlą pilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitint orkaitę.Kepkite apie 30-40 minučių.Kai biskvitas paruduos ir iškeps,ištraukite iš orkaitės ir tegul atvėsta.
Paruoškite kremą.Pirmiausia į 100 ml.vandens suberkite želatiną.Tegul vanduo pastovi,o želatina išbrinksta.Grietinėlę lengvai išplakite,kad šiek tiek pastandėtų.Tada supilkite kondensuotą pieną,išmaišykite.Įmaišykite jogurtą.Bus gana skysta masė.Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ant garų.Tada pravėsusią supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite.Dubenį pastatykite į šaldytuvą.
Biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę.Turėsite du biskvito lakštus.
Dabar pasiruoškite sirupą: kondensuotą pieną sumaišykite su degtine.Vieną biskvito dalį dėkite į apačia ir gerai palaistykite sirupu.Tada ant biskvito supilkite pusę kremo ir dėkite kitą biskvitą .Laistome sirupu ir pilame likusį kremą.Viršų išlyginame ir statome į šaldytuvą sustingti.Tortas skaniausias pabuvęs kambario temperatūroje 1-2 val. Viršų puošiame pagal jūsų fantaziją.
Mano pastebėjimai : torto biskvitas saldus ,puikiai dera prie gaivaus ,puraus kremo.Iš biskvitui sunaudotų produktų lengvai išeitų 3 biskvito lakštai.Tortą pritaikiau vaikams ,dėl to nedariau sirupo su degtine ,bet labai norėčiau išbandyti.Ar kepčiau dar kartą ? Taip būtinai ,tik darysiu 3 sluoksnius biskvito.Skanaus !!!





šaltinis :  Kepinių knyga B.Nicholson

2014 m. balandžio 20 d., sekmadienis

Gražių Jums švenčių !!!


                                                                                                 



2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Velykų kiškučiai

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia
Mieli ,gražūs ,skanūs tikras džiaugsmas mažyliams ir mums :) Iš šio tešlos kiekio iškepiau 15 kiškučių 14 cm. aukščio.

Reikės:
90 g. kambario temperatūros sviesto
180-200 g. miltų
60 g. cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelį vanilinio cukraus


Sviestą išsukame su cukrumi,įmušame kiaušinį ,įmaišome miltus ir suminkome tešlą.Tešlą dedame 30 min., ar ilgiau , į šaldytuvą.Iškočiojame kuo plonesnį  tešlos lakštą ir formele išspaudžiame kiškučius.Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į 200 * C  įkaitintą orkaitę apie 10 min.Atvėsintus kiškučius dekoruojame pagal kiekvieno fantaziją.Man labai patiko idėja iš čia .Jeigu bandysite šį  variantą  jums tereikės suformavus kiškį  įdėti riešutą ar saldainiuką ir užlenkti kiškio letenėles .Mano kiškio letenėlės buvo trumpesnės ,dėl to kepant kai kurių jos išsitiesino :) Bandžiau įdėti saldainį ,kurio viduje riešutukas ir šokoladas ,tai saldainiukai truputį įtrūko ,bet nesutirpo ,labai sutirpusius pakeičiau kitais ,kol sausainiai buvo šilti jie puikiai prilipo :)  Na ką gi visai mieli kiškučiai :) Gražaus švenčių laukimo ir skanaus !!!



2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Kiaušinių marginimas šilku

                                                                                                                    Mano puslapis Facebooke čia
Velykoms kiaušinius marginame įvairiais būdais .Jeigu turime fantazijos ir reikalingų priemonių galima sukurti nepakartojamo grožio margučius.Praeitais metais išbandytas ,šiuo metu vis populiarėjantis  marginimas šilku nenuvylė ,tikrai gražūs ,originalūs kiaušiniai.Vienintelė sąlyga audinys turi būti 100 % šilkinis.Jeigu namuose neturite šilkinių atraižų ,pabandykite paieškoti šilkinių ,nenešiojamų kaklaraiščių.
Reikės:
šilko atraižų
balto audinio atraižų
siūlų
kambario temperatūros kiaušinių
1 l šilto vandens
2 šaukštų acto
pusė šaukšto druskos
4 kiaušiniai ( 1 l tirpalo )


Šilkinį audinį sukarpykite tokio dydžio atraižomis ,kad į jas galima būtų susukti kiaušinį.Kiaušinį apsuktą šilku apvyniokite į balto audinio atraižą ir tvirtai apvyniokite siūlu.Šilkines atraižas reikia dėti ryškia puse į kiaušinį.  Svarbu ,kad šilkinis audinys kuo tvirčiau priglustų prie kiaušinio.Iš vandens ,druskos ir acto pasiruošiame tirpalą. Atminkite vanduo turi būti šiltas ,o kiaušiniai kambario temperatūros !!! Dedame kiaušinius ,uždengiame dangtį ir verdame 25-30 min. Išvirusius kiaušinius paliekame puode su tirpalu atvėsti. Atvėsusius išvyniojame.Štai ir viskas :) Ar gi negražu ? Gražios Jums Velykų šventės ir nuostabių margučių !!!










2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Desertinis varškės sūris

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Mano puslapis Facebooke čia

Reikės:
3 pak. skirtingų spalvų želė
0,5 kg. varškės
stiklinės cukraus ( 200 g )
0,5 l. grietinėlės
20 g. želatinos ( dėkite labai pilnus ,su kaupu,4 a.šaukštelius )
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus


Varškę naudojau 9 % riebumo,grietinėlę 36 % riebumo ,cukraus kiekį galima mažinti pagal jūsų skonį.Pasiruošiame želė pagal instrukciją nurodytą ant pakelio.Vietoje 500 ml. vandens pilame 300 ml..Išpilstome į dubenėlius ir padedame sustingti.Sustingusią želė supjaustome kubeliais.Pamerkiame želatiną .Pilame tris kart daugiau vandens arba pieno  nei  želatinos.Varškę pertriname ,dedame cukrų ,vanilinį cukrų ,plaktą grietinėlę .Ant garų vonelės ištirpiname želatiną ir pravėsusią pilame į varškės masę .Išmaišome ir dedame želė kubelius.Pasirinktą indą išklojame maistine plėvele,pilame masę ,išlyginame paviršių ir uždengę maistine plėvele statome nakvoti į šaldytuvą.Iš šio produktų kiekio išeina nemažai deserto ,vienas didelis  tortas arba 2 maži .Mano pastebėjimai kitam kartui ,cukraus kiekį mažinsiu ,nes visuose receptuose pamažinu ,tiesiog mūsų šeimyna mėgsta ne taip saldžiai ,čia jau skonio reikalas ir želatinos dėsiu daugiau .Desertas sustingo ,viskas gerai ,bet norėčiau truputį tvirtesnio .Beje ,puikiai tiktų ir Velykų šventei ,spalvingas ,gražus ,skanus :) Tai tiek ,skanių akimirkų  !!!





šaltinis : čia  Ačiū Živilei :)

2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Kiaušinių lizdeliai

                                                                                                             
Šis patiekalas yra labai  populiarus .Turbūt jau esate išbandę kažką panašaus.Jeigu dar ne ,tai būtinai pabandykite.Tinka viskas ką tuo metu turime šaldytuve .Vienintelis privalomas ingredientas-kiaušiniai .Aš šaldytuve radau:

100 g. juostelėmis pjaustytos rūkytos šoninės
2 pomidorus
svogūnų laiškų
8 kiaušinius
dar truputis pipiriukų ir druskos

1.Į kepimo formą ,skirtą keksiukams kepti,dėjau šoninės .Susukau tokius lizdelius.Foto matyti kaip tai atrodo vizualiai.
2. Į kiekvieną lizdelį  įmušiau po kiaušinį ,užbėriau kubeliais pjaustytų pomidorų ,svogūno laiškų.
3. Dėjau kepiau į 180 *C įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 min. Jeigu mėgstate skystesnius kiaušinius kepkite trumpiau.Štai ir viskas. Skanaus !!!






2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Žemaičių blynai

10 vidutinio dydžio virtų bulvių
6 šaukštai miltų
1 šaukštas krakmolo
1 kiaušinis
pusė šaukštelio druskos
300 g. maltos kiaulienos arba kokios nors kitos apdorotos mėsos
1 didelė morka
1 vidutinio dydžio svogūnas
maltų pipirų
1 skiltelę česnako
druskos

Įdarui pasirinkau maltą kiaulieną ,nors tinka bet kokia mėsa .Į mėsą mėgstu dėti daržoves ,man jų niekada nebūna per daug ,dėl  to ir čia į mėsą įtarkavau  morką,įpjausčiau svogūną ,česnako ,dėjau pipiriukų ,druskos ir pakepinau kol daržovės suminkštėjo ir mėsa iškepė.Mėsos masę padedame atvėsti. Bulves išverdame su lupena ar be jos, jokio skirtumo ,nors yra nuomonių ,kad be lupenos virtos bulvės mažiau limpa prie rankų .Pravėsusias bulves nulupame ir sumalame arba sutriname trintuve.Dedame kiaušinį ,miltus ,krakmolą ,druską ir gerai išminkome. Pasiruošiame dubenėlį su vandeniu ,pabarstome miltais stalą ir drėgnomis rankomis formuojame bulvių masės paplotėlį, dedame šaukštą mėsos įdaro ir kraštus sujungiame.Formuojame pailgą blynelį ,voliojame miltuose ir dedame ant miltuoto paviršiaus.Ilgai nelaikykite ,kad tešla per daug nesuminkštėtų.Įkaitinkite aliejų ,dėkite blynus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.Aš prie šių blynų jokio padažo nedarau ,man jis visai nereikalingas ,tiesiog pilu grietinės ,galima papjaustyti svogūnų laiškų ir viskas.Labai skanūs blynai su daržovių įdaru ,be jokios mėsos .Iš šios normos išėjo 11 vidutinio dydžio blynų.
Skanių akimirkų jūsų virtuvėje :)




2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Varškės apkepas

600 g.varškės
4 kiaušiniai
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai cukraus
50 ml. pieno
apie 50 g. sviesto

Varškę ,kiaušinius,manus ,cukrų ,pieną ištriname blenderiu ir paliekame 30 min. pastovėti.Kepimo indo dugną išklojame sviesto riekelėmis ir pilame varškės masę.Šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę apie 40 min. Sekite ,gali iškepti ir greičiau .Geriausiai kepti stikliniame kepimo inde.Viskas ,skanaujame su grietine ir trintomis uogomis :)Skanių akimirkų !!!