...Iš kur šis pavadinimas ? Kalbu tiesiog šiaip ,juokaudama.Tačiau juokelių priežastis - torto biskvitas : kad būtų skalsesnis ir gardesnis ,jis laistomas sirupu ,kurio sudedamosios dalys yra kondensuotas pienas ir degtinė...Tai argi senelis ,tokio torto prisivalgęs,nesusapnuos kokio malonaus sapno ?Taigi ,matote,tortas tikrai ne vaikams ,bet jiems pritaikyti nėra sudėtinga,tereikia alkoholį pakeisti vandeniu.
Biskvitui:
5 kiaušinių
250 g. cukraus
100 ml.plakamosios grietinėlės
40 g. aguonų (3-4 šaukštų)
160 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 ml. plakamosios grietinėlės (35 %)
500 ml. natūralaus jogurto
0,5 indelio ( apie 200 g) kondensuoto pieno ,saldinto
3 šaukštų želatinos ( apie 30-35 g )
Sirupui :
100 ml. degtinės
0,5 indelio kondensuoto pieno,saldinto
Įjunkite orkaitę - temperatūra 190 * C. Kepimo formą ištieskite sviestiniu popieriumi.Naudojau 21 cm. skersmens tortinę.Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir pradėkite darbuotis elektriniu plakikliu. Plakite ,kol masės tūris keletą kartų padidės ir pabals.Tada pamažu pilkite grietinėlę ir toliau plakite ,kol grietinėlė gražiai susijungs su kiaušinių ir cukraus mase.Miltus sumaišykite su aguonomis ir kepimo milteliais.Mišinį suberkite į kiaušinių ir grietinėlės masę,pamažu išmaišykite.Tešlą pilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitint orkaitę.Kepkite apie 30-40 minučių.Kai biskvitas paruduos ir iškeps,ištraukite iš orkaitės ir tegul atvėsta.
Paruoškite kremą.Pirmiausia į 100 ml.vandens suberkite želatiną.Tegul vanduo pastovi,o želatina išbrinksta.Grietinėlę lengvai išplakite,kad šiek tiek pastandėtų.Tada supilkite kondensuotą pieną,išmaišykite.Įmaišykite jogurtą.Bus gana skysta masė.Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ant garų.Tada pravėsusią supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite.Dubenį pastatykite į šaldytuvą.
Biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę.Turėsite du biskvito lakštus.
Dabar pasiruoškite sirupą: kondensuotą pieną sumaišykite su degtine.Vieną biskvito dalį dėkite į apačia ir gerai palaistykite sirupu.Tada ant biskvito supilkite pusę kremo ir dėkite kitą biskvitą .Laistome sirupu ir pilame likusį kremą.Viršų išlyginame ir statome į šaldytuvą sustingti.Tortas skaniausias pabuvęs kambario temperatūroje 1-2 val. Viršų puošiame pagal jūsų fantaziją.
Mano pastebėjimai : torto biskvitas saldus ,puikiai dera prie gaivaus ,puraus kremo.Iš biskvitui sunaudotų produktų lengvai išeitų 3 biskvito lakštai.Tortą pritaikiau vaikams ,dėl to nedariau sirupo su degtine ,bet labai norėčiau išbandyti.Ar kepčiau dar kartą ? Taip būtinai ,tik darysiu 3 sluoksnius biskvito.Skanaus !!!
šaltinis : Kepinių knyga B.Nicholson