2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Orkaitėje kepta menkė

Ai ką čia slėpti ,neesu aš žuvies gerbėja nors tu ką :D Dėl to mano bloge receptų su žuvimi nėra itin daug. Šita žuvytė man patiko ,tikrai skanus ir sveikas patiekalas ,o žuvies mėgėjams, tai ko gero ,būtų tikra puota :)


Reikės:
2 išvalytų menkių
1,5 citrinos
šviežių arba šaldytų petražolių
2 riekelių sviesto
alyvuogių aliejaus
druskos
maltų pipirų
česnakinio prieskonių mišinio '' Santa Maria''

Žuvį nuplauti ir nusausinti.Apibarstyti druska,pipirais ,prieskoniais ir išspausti  0,5 citrinos sulčių ,vidų gerai įtrinti ,pridėti petražolių ,sviesto ,citrinos griežinėlių.Viršų apšlakstyti aliejumi ir šauti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20-30 min..Kepimo laikas priklauso nuo menkės dydžio ,mano buvo apie 700-800 g. ,tai kepiau ilgiau. Galima kepti su daržovėmis ,aš dėjau plonai pjaustytas cukinijas ,ištrintas druska ir pipirais ir pievagrybius.Valgome su bulvėmis ar ryžiais ,pagal jūsų skonį. Skanaus !!!



šaltinis čia

2014 m. kovo 2 d., sekmadienis

Bulvių plokštainis su kalakutiena

                                                                                                                Mano Facebook puslapis    čia
Kiek kitoks plokštainis nei mums įprasta. Mažiau riebalų, nes naudojau kapotą kalakutieną vietoj kiaulienos ,padažas iš kalakutienos ir  daržovių .

Apytiksliai produktų kiekiai:
14 vidutinio dydžio bulvių
250 ml. pieno
druskos pagal skonį

Kalakutienos sluoksniui :
800 g. kapotos kalakutienos
1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
pipirų
1 svogūnas
druskos

Padažui:
200 g. kapotos kalakutienos su prieskoniais
1 didelė morka
2 nedideli svogūnai
krapai
grietinė

Pasiruošiame kalakutieną ir padažui atidedame apie 200 g. . Į nuskustas ir sutarkuotas bulves pilame verdantį pieną ,dedame druską.Į pasirinktą kepimo indą pilame sluoksnį bulvių  ant viršaus dedame kalakutieną ir vėl pilame bulvių masę.Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1,5 valandos.Kol plokštainis kepa pasiruošiame padažą .Nuluptus svogūnus susmulkiname ,morką sutarkuojame ir dedame į riebalais pateptą keptuvę .Ant viršaus dedame kalakutieną .Nuolat maišydami kepiname kol daržovės suminkštės ir mėsa iškeps.Kepimo pabaigoje beriame krapus.Galima iš kart supilti grietinę ir pakaitinti arba pirmiausiai dėtis padažo ,o ant viršaus piltis grietinės.Viskas ,malonaus valgymo ,skanaus !!!



2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė

                                                                                                                     Mano Facebook puslapis čia
Labai  sočios salotos ,puikiai tinka užkandžiui ir prie alaus. Avinžirniai- vieni iš naudingiausių ankštinių augalų, turi daug skaidulinių medžiagų,baltymų ,mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikia mirkyti nuo 8 iki 12 val.. Virimo pabaigoje dėti druskos ,prieskonių .Virimo laikas nurodytas ant pakuotės.Į šias  salotas dedami  avinžirniai turi būti nepervirti .Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį .

200 g. virtų arba konservuotų avinžirnių
200 g. vištienos kumpelio
200 g. kepintos duonos kubelių su česnaku
2-3 saulėje džiovinti pomidorai
poro,krapų ,pipirų
užpilui alyvų aliejus arba neriebus majonezas

Išmirkintus avinžirnius išverdame ,dedame druskos , gerai nuvarviname..Apkepiname duoną ,įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais .Kubelius padžioviname orkaitėje.Kubeliais supjaustome kumpelį ,susmulkiname gabalėlį poro ,krapus, džiovintus pomidorus.Visus produktus sumaišome ,dedame pipirų , ant viršaus  beriame duoną.Prieš vartojant išmaišome su aliejumi arba majonezu,geriausias variantas padažą patiekti atskirai ,nes priešingu atveju keptos duonos kubeliai prisigers padažo ir bus minkšti.Viskas , mėgaukitės  ,skanaus  !!!





2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

Sluoksniuotos salotos su vištiena ''Širdelė''

                                                                                                             
Širdelę radau  rusų tinklapyje.Vaizdas labai patiko,bet salotų sudėtį pakeičiau pagal savo skonį .Viskas pavyko puikiai.Mano ''Valentinas'' buvo sužavėtas ir buvo tikrai laabai skanu :)

Reikės:
apie 300 g. keptos vištienos krūtinėlės
4 nedidelės virtos morkos
4 kiaušiniai
pusės Pekino kopūsto
nedidelis poras
1 granatas
šv. krapų
pipirų
apie 300 ml. majonezo
petražolių


Širdelės formą išklojame maistine plėvele .Forma ,ties plačiausia vieta ,20 cm. pločio. Krūtinėlę supjaustome plonais griežinėliais.Morkas ,kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Vieno kiaušinio baltymą pasiliekame  širdelės viduriukui.Susmulkiname porą ,Pekiną ,krapus.Sluoksniuojame tokia tvarka :

Pekino kopūstas ,poras,krapai
majonezas
morkos,kiaušinis
majonezas
krūtinėlė
majonezas

Visą eigą kartojame iš pradžių tarpus vis pabarstydami pipirais pagal savo skonį.Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms ,galite laikyti ir per naktį.Susistovėjusią širdelę išverčiame į lėkštę ,viršuje išdėliojame granatų vaisių sėklas,viduryje ,iš smulkiai tarkuoto kiaušinio baltymo,suformuojame širdelę.Kraštus apibarstome petražolėmis.Viskas ,skanaus !!!

    Gaminkite ir dalinkitės savo patiekalų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke  . Labai lauksiu :)




2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Traški vištiena su riešutais


                                                                                                                 
Skanios, traškios vištienos juostelės tiks karštam patiekalui ,o atvėsintos bus puikus užkandis :)

Reikės:
Marinuotos vištienos krūtinėlės
Marinavimui : česnakas ,druska ,kmynai ,pipirai ,česnakinių žolelių mišinys ''Santa Maria''
Paniravimui :
Maltų džiūvėsėlių,smulkintų riešutų ,saulėgrąžų branduolių ,kiaušinių

Kelias valandas marinuotą vištieną supjaustome norimo dydžio juostelėmis.Susmulkiname riešutus ir saulėgrąžų branduolius,tam puikiai  tiks smulkintuvas ir sumaišome su džiūvėsėliais.Naudojau migdolus ir lazdyno riešutus.Išplakame kiaušinius ,merkiame vištieną po gabalėlį į kiaušinių plakinį ,vėliau apvoliojame riešutų masėje. Kiaušinių ir riešutų masės kiekis priklauso nuo jūsų turimo mėsos kiekio.Paruoštą vištieną kepame gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos. Jeigu valgysite kaip pagrindinį patiekalą ,garnyrui tiks ryžiai , daržovių salotos.Užkandžiui prie juostelių rinkausi Sweet Chili padažą.Skanaus !!!






2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Naminės dešrelės orkaitėje

                                                   
Greitai pagaminamas ir nereikalaujantis ypatingų pastangų patiekalas .Šis patiekalas puikiai tiks pietums ir vakarienei.

Reikės:

Naminių dešrelių (nevirtos )
bulvių
prieskonių bulvėms
alyvuogių aliejaus
šv. daržovių

1.Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais .Apverdame apie 5 min .
2.Pasidarome prieskonių mišinį iš alyvuogių aliejaus ,druskos,česnako ,žolelių mišinio ,kurkumos ir kmynų .Šiame mišinyje apvoliojame apvirtas bulves.
3.Dešras dedame į kepimo indą,subadome ir ant viršaus išdėliojame bulvių skilteles.Palaistome alyvų aliejumi ir dedame į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val..Kepimo metu  vis palaistome  susidariusiomis sultimis.Kepame kol gražiai apskrus.
4 .Salotos iš  pekino kopūsto,morkos, agurko,krapų .Galite daryti su aliejumi arba trupučiu majonezo .

Skanaus !!!



2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Labai šokoladinis tortas

                                                                                                                 
Labai šokoladinis,labai skanus ir tik labai dievinantiems  šokoladą 😊 Tikras gardumėlis visiems šokoladoholikams 😋 Labai skalsus užteks ir mažo gabalėlio .


Biskvito receptas čia

Į biskvitą papildomai įdėjau saują šokolado lašelių.


Kremas:

500 ml 30 % riebumo grietinės
300 g juodojo šokolado ( naudojau 62 % kakavos )
4 v.š.  cukraus pudros
apie 200 ml trintų aviečių su cukrumi

Naudojau 21 cm. skersmens torto formą.

Iškepiau 5 plonus biskvitus .Kepiau kiekvieną atskirai ,dėl to jie gavosi tobulai .Vienam biskvitui 2 v. šaukštai tešlos.Tešlą plonai paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos formos ir kepti apie 10 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.Atvėsintus biskvitus atskirkite kepimo popieriumi ,kad nesuliptų.
Kremui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą .Vos pašildome grietinę ir abi mases sujungiame.Nepilkite šokolado į šaltą grietinę ,nes sušoks į gabaliukus.Persijojame cukraus pudrą ir gerai išmaišome.Kremo plakti nereikia .Gaunasi tirštas ir smagiai besitepantis kremas.
Kremą padalinkite į lygias dalis ,kad užtektų visiems sluoksniams ir dar truputį liktų aptepti šonams.Torto formą išklojame maistine plėvele,dedame biskvitą ,tepame kremu ir ant kremo viršaus palaistome aviečių masės.Kartojame kol sutepsime visus biskvitus.Nebijokite jeigu aviečių masė ištekės į šonus ,per naktį susigers į biskvitus ir bus tvirtas ir standus tortas.Dėl to ir patariu tiesti maistinę plėvelę ,kad sultys nepratekėtų pro formos dugną.Viršutinį biskvitą aptepame kremu ir dedame nakvoti į šaldytuvą.Kitą dieną likusiu kremu aptepame torto šonus.Viršų galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų fantaziją.




2013 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Silkė su džiovintais obuoliukais

                                                                                                                    Mano puslapis Facebooke čia
Labai skani silkutė ,puikiai tiks Kūčių stalui .Produktų kiekius derinkite pagal turimą silkės kiekį.
Reikės:
Silkės file
džiovintų obuolių ( naminių ,rūgštesnių )
džiovintų pomidorų
1-2 morkas
1-2 svogūnus
skiltelę česnako
pomidorų padažo
cukraus
alyvuogių aliejaus

Morkas apverdame .Obuolius truputį pamirkiname.Smulkintus svogūnus pakepiname ,dedame pjaustytus pomidorus ,česnakus ,smulkintus obuolius,morkas ir truputį patroškiname .Daržovėms kepinti naudoju alyvuogių aliejų.Dedame kelis šaukštus pomidorų padažo ,įpilame nuo džiovintų pomidorų likusio aliejaus ,jame daug prieskonių ,puikiai tinka.Ragaukite.Daržoves atvėsiname ir sudedame pjaustytą silkę.Laikome šaldytuve per per naktį ,kad silkė prisigertų skonio .Viskas.Skanaus !!!


2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

Riešutinis- karamelinis pyragas Kalėdoms

                                                                           
Pyragas puikiai tinks Kalėdinėms dovanoms.Galite išsikepti iš anksto ,nes pyragas turi savybę ilgai galioti.Subrandinti pyragą yra būtina ,nes tik pastovėjęs ir subrendęs pyragas įgauna tikrąjį savo skonį.


Tešlai reikės:     (iš šios tešlos normos išėjo trys 21 cm. skersmens pyragai)

350 g. miltų
200 g. cukraus ( aš dėjau 100 g. )
250 g. sviesto arba margarino
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui :              (šio įdaro kiekio pakako trims 21 cm skersmens pyragams )

600 g. riešutų ( miksas  iš lazdyno,migdolų ir  graikiškų )
200 g. cukraus
500 ml. 35 % grietinėlės
100 g. sviesto
4 šaukštai medaus
1 pak. vanilinio cukraus ( dėjau 20 g.)

Gaminimas :

1.Miltus suberiame į didelį dubenį ir burokine tarka sutarkuojame šaltą sviestą.
2.Ant viršaus suberiame cukrų ,druską ir kiaušinį.Originale rašoma ,kad kapoti peiliu ,bet aš greitai suminkiau rankomis.Užtrukau 15  min. :)
3.Tešlą dedame į šaldytuvą valandai ,aš laikiau per naktį.
4.Tešlą padalinau į 3 dalis .Galite kepti ir vieną didelį pyragą 30x35 cm. skardai.Tai labai didelis pyragas ir jeigu norėsite dovanoti turėsite suraikyti,bus ne visai patogu ir gražu .Todėl aš kepiau tris mažus.Jeigu tilps galite kepti kelis iš karto.
5.Formą išklokite kepimo popieriumi.Orkaitę įkaitinkite iki 180* C.
6.Kiekvieną tešlos dalį ruoškite atskirai.Imame vieną dalį tešlos  ir  iškočiojame  3-4 mm storio apskritimą .Iškočiota tešla išklokite formos dugną palikdami  1 cm aukščio kraštelį.  Jeigu taip atsitiks,kad tešla nesikočios,išsklaidykite ją pirštais.Man ši tešla nesikočiojo ,lipo ,trupėjo ,dėl to formuoti pirštais buvo paprasčiau.
7.Gaminame įdarą : 
Ištirpinkite 100 g. sviesto ir suberkite 1 pak. vanilinio cukraus,200 g. cukraus ,sudėkite medų.Maišykite kol  ištirps ir masė pasidarys tąsi.
8.Tuomet supilkite grietinėlę ir maišykite,kol cukrus visai ištirps.Nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies iki  sutirštės ir truputį paruduos.
9.Suberkite riešutus ir nenukeldami nuo ugnies maišykite kol masė pasidarys vienalytė.Įdaras turi gautis labai tirštas. ATSARGIAI RAGAUDAMI ,KARAMELĖ LABAI KARŠTA !!! 
10.darą dalinkite į 3 dalis.Vieną dalį sukrėskite ant paruoštos tešlos , išlyginkite paviršių  ir dėkite į  įkaitintą orkaitę  apie 35-40 min..
11. Nesudeginkite !!! Stebėkite ,kad karamelė per daug neparuduotų.
12.Taip paruoštus iškepkite visus pyragus.Atvėsiname,suvyniojame į popierių,dedame į maišą ir laikome kelias dienas sausoje ir vėsioje patalpoje. Kilo klausimų koks tai turėtų būti maišas ? Popierinis,polietileninis-jokio skirtumo.Kantrybės laukiant,o tai yra labai sunku .Siūlau pyragą paslėpti kuo toliau .Gražaus ir malonaus Kalėdų šventės laukimo !!!







įdaro šaltinis : Konditerijos enciklopedija
tešlos šaltinis čia

2013 m. gruodžio 12 d., ketvirtadienis

Imbierinių sausainių papuošimai eglutei

                                                                                                                    Mano Facebook puslapis čia
Paprastas ir greitas paruošimas ,reikia turėti šaldytos imbierinės tešlos ( naudojau ''Lietuvos kepėjo'' ) ,sausainių formelių ir juostelę.Atšildytą tešlą iškočiojau ,išspaudžiau figūrėles,kiekvienoje figūrėlėje padariau po 2 skylutes griliandai ,eglutės žaisliukams po vieną  ir pašoviau į įkaitintą orkaitę .Kepa labai greitai apie 15 min.Iškepusius sausainiukus atvėsinti .Galima dekoruoti glajumi.Puošiame langus ,židinius ,eglutes ką tik norite.Tinka visur,atrodo ir kvepia  nuostabiai  :)






2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Keptas naminis sūris

                                       
Viskas labai paprastai - reikia  turėti naminį ,saldaus pieno sūrį ,pomidorų ir prieskonių.
Sūrį supjaustome riekelėmis ir padaliname pusiau. Riekeles apkepiname svieste iki gražios auksinės spalvos.Naudojau sveriamus prieskonius skirtus Mocarelai ir pomidorams.Sūrį ir pomidorus barstome  prieskoniais ir skanaujame .Skanus karštas ir šaltas .Skanių akimirkų  !!!






2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Žuvis traškioje plutelėje

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia
Reikės :
Žuvies file ( tinka bet kokia jūsų mėgstama žuvis)
druska
pipirai
česnakai
arba žuvies prieskonių mišinio
saulėgrąžų branduolių
maltų džiūvėsių
kiaušinio

Padažui:
majonezas
grietinė
krapai
petražolės
česnakas


Žuvies gabaliukus įtriname prieskoniais ir paliekame pastovėti.Saulėgrąžų branduolius susmulkiname ir sumaišome su džiūvėsiais.Išplakame kiaušinį ,merkiame po gabalėlį žuvį ir apvoliojame saulėgrąžų-džiūvėsių mišinyje.Gabaliukus dedame į įkaitintą aliejų ir kepame kol gražiai parus.Padažui imame lygiomis dalimis majonezą ir grietinę ,išspaudžiame skiltelę česnako ,dedame krapus,smulkintas petražoles ir išmaišome.Prie žuvies galite patiekti ir jūsų mėgstamų daržovių.Puikus užkandis arba pagrindinis patiekalas.Skanaus !!!


2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Blyneliai su silke Kūčioms ir kasdienai

                                                                    
Reikalingi produktai :
Miltai
vanduo
druska
kepinti svogūnai
silkių filė

1.Iš miltų ir vandens užmaišome grietinės tirštumo tešlą.
2.Dedame kepintus svogūnus ir gabaliukais pjaustytą silkę.
3.Kepame įkaitintuose riebaluose kol gražiai apskrus.
4.Valgome su kepintų svogūnų padažu.
Jeigu kepsite ne Kūčioms įmuškite vieną kiaušinį ,skonio nepagadins ir valgykite su grietinės ir kepintų svogūnų padažu .Skanaus !!!




Maisto ruošimo ,puošimo idėjos

Mano Facebook puslapyje yra daug maisto ruošimo ,patiekalų puošimo idėjų ,pasižvalgyti galite : čia


šaltinis : čia





2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Lazdelės su cinamonu ir šokoladu

                                                                                                                Mano puslapis Facebooke : čia
Labai greitas ir beprotiškai skanus gardumynas ;)

Reikės:
400 g .bemielės sluoksniuotos tešlos ( 4x100 g. )
kelis šaukštus  sviesto arba aliejaus
kelis šaukštus cukraus
cinamono
1 kiaušinis
100 g. juodojo šokolado
maltų riešutų dekoravimui

Tešlą atitirpiname ir kočiojame ant miltuoto paviršiaus.Vieną 100 g. lakštą  patepame sviestu ir pabarstome cukraus ,cinamono ir tarkuoto šokolado mišiniu.Kitą 100 g. lakštą patepame kiaušinio plakiniu ir verčiame kiaušinio puse žemyn ant cinamonu patepto paviršiaus.Lengvai pakočiojame .Supjaustome skersai arba išilgai į 1-2 cm. juostelėmis.Švelniai pasukite juosteles kelis kartus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.Viršų galite patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi.Tą patį reikės padaryti ir su likusia tešla.Šauname į 220 *C įkaitintą orkaitę ir kepame 10-12 min. kol išsipūs ir gražiai pagels.Atvėsusių lazdelių galus merkiame į tirpintą šokoladą ir barstome riešutais.Galimas variantas ir su aguonomis ,bandysiu Kalėdoms :) Skanaus !!!










2013 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Moliūgų-obuolių pyragas su aguonomis

                                                                                                                   
Drėgnesnių pyragų mėgėjams :) Pyragas  keptas pagal  šį  receptą.Dalį moliūgo keičiame obuoliais ,vietoj vyšnių dedame 2 šaukštus aguonų .Dar įdėjau saują saulėgrąžų branduolių.Iškeptas ir atvėsęs pyragas  užlietas glaistu .

Glaistui:

 50 g. šokolado
 20 g. sviesto
 2 šaukštų grietinės

Sviestą išlydyti ,dėti grietinę ir šokoladą .Truputį pakaitinti ir ištirpus šokoladui užpilti ant pyrago.Skanaus !!!