2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Keptas naminis sūris

                                       
Viskas labai paprastai - reikia  turėti naminį ,saldaus pieno sūrį ,pomidorų ir prieskonių.
Sūrį supjaustome riekelėmis ir padaliname pusiau. Riekeles apkepiname svieste iki gražios auksinės spalvos.Naudojau sveriamus prieskonius skirtus Mocarelai ir pomidorams.Sūrį ir pomidorus barstome  prieskoniais ir skanaujame .Skanus karštas ir šaltas .Skanių akimirkų  !!!






2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Žuvis traškioje plutelėje

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia
Reikės :
Žuvies file ( tinka bet kokia jūsų mėgstama žuvis)
druska
pipirai
česnakai
arba žuvies prieskonių mišinio
saulėgrąžų branduolių
maltų džiūvėsių
kiaušinio

Padažui:
majonezas
grietinė
krapai
petražolės
česnakas


Žuvies gabaliukus įtriname prieskoniais ir paliekame pastovėti.Saulėgrąžų branduolius susmulkiname ir sumaišome su džiūvėsiais.Išplakame kiaušinį ,merkiame po gabalėlį žuvį ir apvoliojame saulėgrąžų-džiūvėsių mišinyje.Gabaliukus dedame į įkaitintą aliejų ir kepame kol gražiai parus.Padažui imame lygiomis dalimis majonezą ir grietinę ,išspaudžiame skiltelę česnako ,dedame krapus,smulkintas petražoles ir išmaišome.Prie žuvies galite patiekti ir jūsų mėgstamų daržovių.Puikus užkandis arba pagrindinis patiekalas.Skanaus !!!


2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Blyneliai su silke Kūčioms ir kasdienai

                                                                    
Reikalingi produktai :
Miltai
vanduo
druska
kepinti svogūnai
silkių filė

1.Iš miltų ir vandens užmaišome grietinės tirštumo tešlą.
2.Dedame kepintus svogūnus ir gabaliukais pjaustytą silkę.
3.Kepame įkaitintuose riebaluose kol gražiai apskrus.
4.Valgome su kepintų svogūnų padažu.
Jeigu kepsite ne Kūčioms įmuškite vieną kiaušinį ,skonio nepagadins ir valgykite su grietinės ir kepintų svogūnų padažu .Skanaus !!!




Maisto ruošimo ,puošimo idėjos

Mano Facebook puslapyje yra daug maisto ruošimo ,patiekalų puošimo idėjų ,pasižvalgyti galite : čia


šaltinis : čia





2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Lazdelės su cinamonu ir šokoladu

                                                                                                                Mano puslapis Facebooke : čia
Labai greitas ir beprotiškai skanus gardumynas ;)

Reikės:
400 g .bemielės sluoksniuotos tešlos ( 4x100 g. )
kelis šaukštus  sviesto arba aliejaus
kelis šaukštus cukraus
cinamono
1 kiaušinis
100 g. juodojo šokolado
maltų riešutų dekoravimui

Tešlą atitirpiname ir kočiojame ant miltuoto paviršiaus.Vieną 100 g. lakštą  patepame sviestu ir pabarstome cukraus ,cinamono ir tarkuoto šokolado mišiniu.Kitą 100 g. lakštą patepame kiaušinio plakiniu ir verčiame kiaušinio puse žemyn ant cinamonu patepto paviršiaus.Lengvai pakočiojame .Supjaustome skersai arba išilgai į 1-2 cm. juostelėmis.Švelniai pasukite juosteles kelis kartus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.Viršų galite patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi.Tą patį reikės padaryti ir su likusia tešla.Šauname į 220 *C įkaitintą orkaitę ir kepame 10-12 min. kol išsipūs ir gražiai pagels.Atvėsusių lazdelių galus merkiame į tirpintą šokoladą ir barstome riešutais.Galimas variantas ir su aguonomis ,bandysiu Kalėdoms :) Skanaus !!!










2013 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Moliūgų-obuolių pyragas su aguonomis

                                                                                                                   
Drėgnesnių pyragų mėgėjams :) Pyragas  keptas pagal  šį  receptą.Dalį moliūgo keičiame obuoliais ,vietoj vyšnių dedame 2 šaukštus aguonų .Dar įdėjau saują saulėgrąžų branduolių.Iškeptas ir atvėsęs pyragas  užlietas glaistu .

Glaistui:

 50 g. šokolado
 20 g. sviesto
 2 šaukštų grietinės

Sviestą išlydyti ,dėti grietinę ir šokoladą .Truputį pakaitinti ir ištirpus šokoladui užpilti ant pyrago.Skanaus !!!



2013 m. lapkričio 25 d., pirmadienis

Varškėčiai su moliūgo tyre

Moliūgo tyrei : pjaustome moliūgą gabaliukais ,dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į orkaitę kol suminkštės.Suminkštėjusį moliūgą ištraukiame ir sutriname blenderiu.Darome varškėčius pagal  šį  receptą.Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį , dėkite 2 kiaušinius ,tešlai taip pat nereikia kepimo miltelių.Į varškės masę sudedame moliūgų tyrę,dedame daugiau miltų ,kad gautųsi minkoma tešla nelimpanti prie rankų.Mano moliūgas buvo sausokas ,tai tyrės dėjau nemažai ,o naudojant drėgnesnį dėkite mažiau ,kad tešla nepraskystų.Iškočiotą tešlą padaliname į lygias dalis ir iškočiojame pailgus volelius.Volelius padaliname gabaliukais ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį.Po užvirimo virti apie 3 minutes.Puodo nedenkite  .Valgome su grietine,sviestu arba jogurtu .
Skanaus !!!



Mano Facebook puslapis : čia

Senoviškas guliašas

                                                                                                         
Labai paprastas ,su daug tiršto padažo ,bulvių košė su keptų moliūgų tyre , rauginti agurkai .
Reikės:
1 kg. kiaulienos mentės
2 morkų
2 svogūnų
5 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai grietinės
2-3 šaukštai miltų
druskos,pipirų
krapų,petražolių
500 ml. sultinio arba vandens

Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama riebaluose.Pridedame pakepinto pomidorų padažo,užpilame sultiniu arba vandeniu ir troškiname apie 1 val. . Baigiant troškinti ,sudedame kepintas morkas su svogūnais ir česnakais ,krapus,pipirus ,jeigu trūksta beriame druskos.Iki rudumo pakepiname 2-3 šaukštus miltų ,atskiedžiame sultiniu iš troškinio ,ištriname per sietelį ,kad neliktų gumuliukų ir pilame į puodą.Troškiname 15 min..Toliau supilame grietinę ir užviriname.Jeigu norite troškinio su daugiau padažo pilkite 700 ml. sultinio ir apie 3 -4 šaukštus miltų.Valgome su bulvių koše ,raugintais agurkais arba jūsų mėgstamomis daržovėmis.
Aš gaminau bulvių košę su keptais moliūgais.Moliūgą supjaustome gabaliukais ,dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į orkaitę kol suminkštės.Iškepusius moliūgo gabaliukus sutriname blenderiu.Moliūgų tyrę įmaišome į tradiciniu būdu paruoštą bulvių košę.Viskas ,senovinis guliašas paruoštas ,skanaus !!!







mano patobulintas receptas , pagal 1957 m. ''Šeimininkės vadovas''

2013 m. lapkričio 24 d., sekmadienis

Kepta višta su prieskoniniu sviestuku

Jūsų kasdieniniam arba šventiniam stalui .Sultinga,aromatinga ,minkšta ,neriasi nuo kaulų ,gardžiai apskrudusi.


Prieskoniai vištai :
Daug česnako
kmynai
druska
cukrus
juodieji pipirai
kurkuma
šaldyti šaltmėtės lapai
Prieskoninis sviestukas:
100 g. sviesto
šviežių krapų
druskos
pipirų
kelios skiltelės česnako
patarkuotos apelsino žievelės sluoksnis be baltosios dalies ,maždaug  pusės apelsino

Taip pat prireiks 1 apelsino ,čiobrelio šakelės ir obuolių.

Prieskonių kiekis priklauso nuo vištos dydžio.Česnaką sutryniau ir sumaišiau su prieskoniais.Kurkumos dedam tik truputį dėl spalvos.Sviestą palaikome kambario temperatūroje ,krapus susmulkiname,česnaką sutriname ,dedame druskos ,pipirų ir išsukame su minkštu sviestuku.Vištą įtriname prieskoniais ir paliekame marinuotis .Prieš kepimą atkeliame vištos odelę ir pakišame sviestuką.Daugiausiai sviesto dėkite ties vištos krūtinėle,nes ten mėsa sausiausia.Iš viršaus su pirštais sviestą išsklaidome, kad išsilygintų ir tektų visoms dalims.Apelsiną pjauname per pusę ir kišame į vištos vidų.Jeigu mėgstate galite įdėti čiobrelio šakelę.Vištą guldome į stiklinį kepimo indą pateptą aliejumi ir šauname į apie 200 *C įkaitintą orkaitę 15 min. vėliau temperatūrą mažiname ~ 190 * C ir kepame kol iškeps ,karts nuo karto palaistydami susidariusiomis sultimis.Aš vištą pridengiu folija ir ją nuimu iki iškepimo likus apie 15 min. ,kad vištytė apskrustų .Jeigu dėsite obuolius tai dėkite juos vėliau ,nes jiems tikrai reikia mažiau laiko iškepti.
Kepančią vištą tikrinu šakute ,sultys turi būti skaidrios ir višta pakankamai minkšta.Apskrudintą ,iškepusią vištą palieku orkaitėje dar kartą aplaisčiusi sultimis.Skani ir karšta ir šalta.Man labiausiai patinka sultinga sviestuko prisigėrusi krūtinėlė ,nes sausa višta man visiškai be skonio.Kepimo metu po oda pakištas sviestas ištirpsta ir geriasi į mėsą .Valgome su jūsų mėgstamu garnyru . Mėgaukitės nuostabia kepta višta ,skanaus !!!



Mano puslapis Facebooke : čia

2013 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Varškėčiai

                                                                                                           Mano puslapis Facebooke čia
Mano varškėčiai yra minkšti ir purūs ,saldūs ,savo skoniu primenantys varškės spurgas.Nemėgstu kietos tešlos ,dėl to darau minkštą tešlą ir kepti į keptuvę dedu šaukštu arba tiesiog rankomis.
Reikės:
apie 500 g. varškės ( naudojau rupią kaimišką )
3 kiaušiniai (M dydžio )
2-3 šaukštai cukraus (pagal skonį )
žiupsnelis druskos
apie 100 g. miltų  ( jeigu naudosite pirktinę šlapią varškę gali prireikti ir daugiau )
1 a.š. kepimo miltelių

Į varškę mušame kiaušinius ,dedame cukrų,druską ir blenderio pagalba sutriname iki vientisos masės.Toliau dedame kepimo miltelius ir po truputį miltus.Tešla turi gautis sunkiai sukama šaukštu ir tįstanti.Jeigu bus kiaušiniai didesni ar jūsų pasirinkta varškė drėgnesnė miltų prireiks daugiau .Patarčiau naudoti rupią,sausesnę varškę.Visi produktai surašyti apytiksliai ,jeigu matote ,kad tešla per skysta pridėkite daugiau miltų.Gerai įkaitiname aliejų ir šaukštu arba tiesiog drėgnomis rankomis dedame maždaug pilną šaukštą tešlos vienam varškėčiui.Kepame iš abiejų pusių kol gražiai parus.Skanu su grietine ir trintomis uogomis ,tinka jogurtas .Mėgaukitės ;)




Jeigu į tešlą įdėsite daugiau miltų ir tik truputį cukraus gausite kočiojamą tešlą.Iš jos galite išsivirti paprastus ir labai skanius varškėtukus ;)


2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Obuolių-bananų pyragas su šokoladu

                                                                                                                 Mano Facebook puslapis čia
Pyragas keptas pagal receptą čia  dalį obuolių keičiame bananais ,gausiai tarkuojame juodojo šokolado ir viršų barstome saulėgrąžų branduoliais.Labai skanus karštas patiektas su vaniliniais ledais :) Skanaus !!!






2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis

''Raganų'' kepsnys

                                                                                                               
Mano patobulintas receptas iš močiutės užrašų .Pavadinimo nekeičiau , kodėl pavadinta Raganų kepsniu nežinau ,gal dėl įvairių sluoksnių ,priburta,pritarkuota...;)  Viskas labai paprasta ir skanu :)
Produktų kiekiai yra apytiksliai. Kepimo indas 27x22 cm. , 8cm aukščio .
apie 1 kg kiaulienos faršo
faršui prieskoniai : svogūnas,česnakas,pipirai,druska ,mirkytas batonas ,kiaušiniai
2 morkos
2 svogūnai
apie 250 g. cukinijos
7 vidutinio dydžio apvirtos bulvės
kelios šakelės krapų
druskos
pipirų
2 kiaušiniai
250 ml. grietinėlės
keli šaukštai majonezo , šaukštas pom. padažo
gabalėlis fermentinio sūrio
šaukštas Ekstra miltų
Bulves nuskutame ir apverdame pasūdytame vandenyje , atvėsiname.Pasiruošiame faršą.Morkas ir gabalėlį cukinijos sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus supjaustome pusžiedžiais,dedame druskos ,pipirų ir patroškiname kartu su morkomis ir cukinija .Kai daržovės suminkštės dedame apie šaukštą pomidorų padažo , smulkintų krapų ,išmaišome ir pastatome atvėsti. Bulves sutarkuojame burokine tarka. Į kepimo indą dedame sluoksnį faršo ,sluoksnį bulvių ,sluoksnį daržovių ,daržovių viršų palaistome grietinėle.Mano kepimo indas aukštas ,tai sluoksnius pakartojau .Viršų patepam majonezu ir šaunam į įkaitintą orkaitę.Pradėjus kepti karštį sumažiname.Kepimo laikas apie 1 val. Kepimo laikas priklauso ir nuo to kokį kepimo indą pasirinksite ,plonesnis sluoksnis keps trumpiau.Iki kepimo pabaigos likus 20 min. likusią grietinėlę sumaišome su šaukštu Ekstra miltų ,mušam kiaušinius ,išplakame . Į plakinį patarkuojame sūrio,įpjaustome krapų.Masę pilame ant kepsnio ir kepame toliau.Kepsnį galima valgyti ir su jūsų mėgstamu padažu.Skanaus !!!




2013 m. spalio 26 d., šeštadienis

Sūrio pyragas su aviečiu užpilu

                                                                                                          
Šokoladinių sausainių pagrindas,skanus ir sotus kreminės varškės sluoksnis ir visas šis skanumynas pagardinamas saldžiarūgščiu aviečių užpilu. Mmm...nuodėmė neparagauti  😋

Pagrindui:
180 g.šokoladinių sausainių 
100 g. minkšto sviesto

Įdarui:
1 kg. Philadelphia sūrio ( natūralaus skonio )
3 kiaušiniai
200 g. cukraus ( naudojau 180 g.)
2 pilni šaukštai miltų 
1 šaukštas pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. apelsinų žievelių cukatų ( nebūtinai)

Užpilui:
250 ml. šaldytų trintų aviečių su cukrumi


1.Sausainius susmulkiname virtuviniu kombainu.
2.Į sausainių masę dedame gabalėliais susmulkintą sviestą ir išsukame iki vientisos masės.
3.Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi .Sausainių ir sviesto masę vienodai paskirstome po formos dugną ir dedame 10 min. į 160 *C įkaitintą orkaitę.Iškepusį pagrindą atvėsiname.
4.Sūrį išplakame su cukrumi ir miltais ,dedame kiaušinius,pieną,vanilinį cukrų ,cukatus ir išsukame.
5.Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo ir šauname kepti į iki 190*C įkaitintą orkaitę 30 min.Po pusvalandžio temperatūrą sumažinam iki 150 *C ir kepam dar 30 min.
6.Pyragui iškepus praveriam orkaitės dureles ir paliekame vėsti pusvalandžiui.Pravėsusį pyragą dedame į šaldytuvą pilnam atvėsimui ir sutvirtėjimui.
7.Užpilą galite pasigaminti pagal savo skonį ir turimas uogas.Aš naudojau trintas šaldytas avietes su cukrumi . Užpilą patiekiau atskirai .
Skaniausi linkėjimai,
Rita






2013 m. spalio 22 d., antradienis

Moliūgų pyragas su vyšniomis

                                                                                                                     Mano Facebook puslapis  čia             
Tešlai:                                                            Glaistui:
2 kiaušiniai                                                      keli šaukštai cukraus pudros
100 g cukraus                                                 citrinos sulčių pagal skonį
100 ml. tirpinto sviesto arba aliejaus                 patarkuotos citrinos žievelės
200 g. miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
300 g. moliūgo
sauja džiovintų vyšnių (nebūtinai)

Įkaitinkite orkaitę iki 190 * C. Kiaušinius plakite su cukrumi iki putotos masės,tada supilkite tirpintą sviestą arba aliejų. Burokine tarka sutarkuokite moliūgą.Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę.Tešla bus tirštoka ,tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias ir pilkite į kepimo formą.
Kepkite apie 45 min. Kepiau vienkartinėje formelėje  22x12 . Ant iškepto pyrago pilame paruoštą glaistą.
Skanaus !!!





Ruduo mano namų sode labiau primena pavasarį ,raganė žiemoti net nesiruošia ,lipo į svečius pas vyšnią ,kuri jau seniai be lapų ..nuostabus vaizdas ...