2016 m. spalio 7 d., penktadienis

Virtiniai su bulvėmis ,varške ir antiena

Virtinius gaminu labai retai,bet kai jau gaminu tai darau  daug.Iš tešlai nurodytų produktų kiekio išeina apie 64 vnt. virtinių.Jeigu jums toks kiekis pasirodys per didelis,gaminkite iš pusės normos.
Plikyta tešla yra minkšta,elastinga,nelimpanti prie rankų ir labai skani.Šią tešlą jau esu aprašiusi kai gaminau  virtinius su varške ir braškėmis  .Virtinių įdaras taip pat nėra  tradicinis.Nuo vaikystės labai mėgstamą bulvių ir varškės įdarą pagardinau nuostabaus skonio minkšta,aromatinga ''Kitchen me'' Karštai rūkyta antienos filė su oda.Darbo tikrai  daug , bet rezultatas vertas jūsų pastangų.


6-8 porcijos
Gaminimui 120 min.

Tešlai :

250 ml vandens
2 v.š. tirpinto sviesto arba aliejaus
1 kiaušinis
80 g miltų plikymui
apie 350-480 g miltų tešlai ( gaminimo eigoje matysite kaip minkysis tešla)
druskos

Įdarui:

4 vidutinio dydžio bulvės
200 g varškės
100 g  ''Kitchen me'' Karštai rūkyta antienos filė su oda
1 svogūnas
druskos
pipirų


Padažui:

1 svogūnas
100 g ''Kitchen me'' Karštai rūkyta antienos filė su oda
grietinės
druskos

Tešlos gaminimas:

1.Pasirenkame puodą.Užvirinam vandenį su aliejumi ,druska ir beriame 80 g miltų.Maišome kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir taps vientisa.
2.Į atvėsusią tešlą mušama kiaušinį ir išsukame.
3.Miltais pabarstome stalą,dedame tešlą ir po truputį minkant beriame miltus.Tešlos gaminimo eigoje matysite ar miltų trūksta ar jau užtenka.Tešla turi būti minkšta,elastinga,nelimpanti prie rankų.Tai ženklas ,kad miltų jau užtenka.Nepridėkite miltų per daug , nes tešla bus per kieta ir sunkiai kočiosis.
4.Paruoštą tešlą susukame į plėvelę ir dedame 20 min. į šaldytuvą.

Įdaro gaminimas :

1.Išverdame ir sutriname bulves.
2.Nulupame ir susmulkiname svogūnus. Vienas svogūnas bus įdarui ,kitas padažui.
3.Susmulkiname beveik visą pakuotę 220 g antienos krūtinėlės. Pusė kiekio taip pat bus padažui.
4.Smulkintus svogūnus pakepiname ir dedame antieną.Visą masę dar šiek tiek pakepiname.Kvepia nuostabiai :)
5.Pertrintą varškę  sumaišome su bulvėmis , dedame pusę svogūnų ir antienos.Gardiname druska ir pipirais.


Virtinių gaminimas:

1.Atvėsintą tešlą daliname į tris dalis.
2.Vieną tešlos dalį dedame ant miltais pabarstyto stalo ir plonai iškočiojame blyną.Kitas tešlos dalis laikykite uždegtas,kad nedžiūtų.
3.Stiklinės ar taurės pagalba išspaudžiame apskritimus.
4.Į apskritimo vidurį dedame po 1 a.š. įdaro.Apskritimą perlenkiame,kraštus užspaudžiame ir užtvirtiname šakute.
5.Pagamintus virtinius uždenkite,kad nedžiūtų ir toliau galite gaminti kitus.
6. Į pasūdytą verdantį vandenį dedame paruoštus virtinius  ir jiems iškilus į paviršių verdame apie 5 minutes.
7. Valgome su grietine ir kepintų svogūnų ir antienos padažu.Skanūs ir šalti.Bet skaniausi kitą dieną pakepinti su sviestu keptuvėje.




Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje :)


4 komentarai: