2017 m. gegužės 27 d., šeštadienis

Varškės tortas su braškėmis

Žadėjau sau,kad nepirksiu braškių  ir lauksiu savų.Bet ištverk tu nepirkus,kai pamatai jas tokias šviežutėles ir kvepiančias 😊 Ir kvepėjo jos  tikromis braškėmis 😋 Sunku laukti savo derliaus ,kai braškyčių norisi čia ir dabar. Tortukas gavosi nuostabiai skanus .Pagaminamas labai greitai ir lengvai.


24 cm torto forma

Pagrindui :

200 g Gaidelio tipo sausainių
100 g sviesto

Kremo sluoksniui :

500 g trintos varškės be cukraus ( naudojau President)
200 g riebios grietinės
1 indelis Tiramisu skonio saldinto sutirštinto pieno ( teisybę pasakius iš šios naujienos tikėjausi intensyvesnio skonio...yra tik toks švelnus kavos prieskonis)


3 v.š. želatinos
9 v.š. grietinėlės,pieno  arba vandens brinkinimui

500 g braškių


Gaminimas :

1. Sausainius sutriname iki trupinių ir išmaišome su tirpintu sviestu.
2.Sausainių mase išklojame tortinės dugną ir tvirtai suspaudžiame.Prieš dedant sausainių masę į tortinę  galite įdėti torto padėkliuką.Tortą bus lengviau išimti.Taip pat siūlau tortinės kraštus apjuosti acetato juosta.
3.Želatiną išbrinkiname piene.3 v.š. želatinos užpilti 9 v.š. pieno.
4.Varškę sumaišome su grietine ir kondensuotu pienu.
5.Želatiną ištirpiname garų vonelėje,atvėsiname ir pilame į varškės masę.
6.Kelias braškes nuplauname ,nusausiname ir perpjauname pusiau.Braškių puseles sustatykite aplink tortinės sienelę kaip parodyta foto.


7.Pilkite kremą ir dėkite į šaldytuvą sustingti.Puoškite braškėmis.
Skanaus !!!





2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Purus varškės apkepas

Skanus,purus ir lengvas kaip debesėlis.Pagaminamas labai greitai.


Kepimo forma 21 cm

Reikės :

500 g trintos varškės be cukraus ( naudojau 'President'' be cukraus)
4 kiaušiniai
7 v.š. cukraus
2 v.š. grietinės
2 v.š. su kaupu krakmolo
vanilinio cukraus

Gaminimas :

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
3.Į varškę dėkite trynius,cukrų,vanilinį cukrų,grietinę ir išmaišykite.
4.Į gautą masę berkite krakmolą ir išmaišykite.
5.Išplakite baltymus.Prieš plakant įberkite truputį druskos.Gerai išplakti baltymai, apvertus plakimo indą turi neiškristi.
6.Išplaktus baltymus lėtai įmaišykite į varškės masę.
7.Sviestu ištepkite kepimo indo dugną ir šonus ir pilkite varškės masę.
8.Dėkite kepti apie 40 min.Tikrinkite mediniu iešmeliu.Viduriukas neturi būti skystas.
9.Iškepusį apkepą išėmiau iš orkaitės ,peiliu apipjoviau aplink kepimo formą ir iš kart raikiau.Valgėme karštą su braškių padažu.Iškilo labai gražiai iki pat viršaus .
Skonis 10/10 . Skonis kažkas tarp sūrio pyrago ir purios kiaušinienės 😋
Skanaus !!!


Už receptą dėkoju Loretai Grigalevičienei  😊

2017 m. gegužės 14 d., sekmadienis

''Oreo'' tortas su varške

Skanūs ir patrauklūs savo išvaizda ''Oreo'' sausainiai yra labai populiarūs.Sausainius galima panaudoti dekoruojant įvairius desertus.Šis tortas yra labai lengvai ir greitai pagaminamas, reikia tik susipirkti visus reikalingus produktus.


Torto forma 21 cm

Torto pagrindui :

24 vnt ''Oreo'' sausainių
90 g sviesto

Kremui :

500 g trintos varškės ( naudojau ''President '' varškę )
400 ml 35 % grietinėlės
7 v.š. cukraus pudros
2 v.š . želatinos ( 6 v.š. vandens brinkinimui)
vanilinio cukraus



1. Sausainius su  pertepimu susmulkinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
2.Sausainių mase išklokite tortinės dugną.Masę suspauskite.
3.Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.Išbrinkusią ištirpinkite ant garų vonelės.
4.Kol želatina pravės išplakite grietinėlę.
5.Varškę sumaišykite su cukraus pudra, vanile ir supilkite želatiną.
6.Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
7. Varškės ir grietinėlės masę pilkite į tortinę .Torto kraštai bus lygūs ir gražūs jeigu naudosite acetatinę juostą . Galite įsmeigti kelis ''Oreo'' sausainius.Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį.
Puošti galite uogomis,gėlėmis pagal fantaziją.
Skanių akimirkų !!!





2017 m. gegužės 11 d., ketvirtadienis

Čili sriuba

Populiarioji čili sriuba yra tokia tiršta kaip troškinys. Į šią sriubą galima dėti pačius įvairiausius ingredientus. Sriubą galima pritaikyti pagal kiekvieno skonį.Sriubos tirštumą galima reguliuoti.Jeigu gaminsite mažiesiems valgytojams ,čili galima nedėti.


Reikės :

500 g maltos jautienos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
1 lapkotinis saliero stiebas
1 raudonoji paprika
500 g trintų pomidorų piure
1 skardinė raudonų konservuotų pupelių
1 l  sultinio
1 raudonas čili pipiras
prieskonių mišinio iš kalendros,kumino,raudonėlio,paprikos miltelių
pipirų, druskos
lydyto sviesto kepinimui
parmezano sūrio (nebūtinai)
česnakinės duonelės


Gaminimas :

1.Gerai įkaitinkite keptuvę .Jautienos mėsą susmulkinkite ir pakepinkite iki apskrudimo .Atidėkite į dubenį.
2.Susmulkinkite svogūnus ir saliero stiebą.Pakepinkite iki suminkštės.
3.Dėkite smulkintą čili pipirą.Jeigu dėsite kartu su sėklomis bus aštriau.Aš sėklas pašalinu.Kepinkite čili kartu su svogūnais ir salieru , dėkite išspaustą česnaką.
4.Daržovėms apkepus į keptuvę dėkite mėsą ir barstykite prieskoniais.Pasklidus prieskonių aromatui nustokite kaitinti.
5.Pakepintą mėsos ir daržovių masę perkelkite į puodą.Dėkite smulkintą raudoną papriką,pomidorų piure ir pilkite sultinį.Virkite ant nedidelės kaitros apie 40 min.
6.Sriubai beveik išvirus dėkite pupeles,pipirus,druską.
Sriubą galite tiekite su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir česnakine duonele.
Skanių akimirkų !!!

2017 m. gegužės 9 d., antradienis

Mamos diena ir braškinis tortas

Namai yra ten,kur laukia Mama...Su praėjusia švente, mielos Mamytės 😍

Tik dabar turėjau laiko prisėsti ir surašyti torto mamos dienai receptą .Tortukas mamai buvo paprastas,gaivus ir nuostabiai kvepiantis braškėmis.Vaniliniai  biskvitais pertepti puriu grietinėlės kremu ir sluoksniu šviežių braškių pertepimo.Kadangi dar nepersirgau  žaliojo špinatų biskvito manija , tai sunaudojau atlikusį špinatų biskvitą ir žaliuosius trupinukus. Špinatų biskvitas yra labai dekoratyvus ,natūralus ir be jokių dažų.Ir dar labai skanus 😋 Jis puikiai tinka dekoruoti keksiukus,pyragaičius,tortus. Šiaip tai pilnai užtektų 3 paprastų vanilinių biskvitų.Jeigu norėsite žaliojo biskvito receptas čia prie samanotų keksiukų receptuko.


Torto forma 21 cm

Vanilinis biskvitas :    (3 storesni biskvitai arba 4 plonesni)

5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Grietinėlės kremas :

750 ml riebios  ir kokybiškos grietinėlės
6-7 v.š. cukraus ( ragaukite)
pusės citrinos sultys ( gali prireikti ir daugiau ,žiūrėkite pagal poreikius)
2 pak grietinėlės standiklio (jeigu nesusiplaktų grietinėlė)

Braškių pertepimui :

250 g šviežių braškių
2 v.š. citrinos sulčių
5 v.š. cukraus
1,5 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens


Braškių pertepimo gaminimas :

1.Nuo braškių pašaliname kotukus,nuplauname ir supjaustome gabaliukais.
2.Braškes dedame į puodelį , pilame cukrų ir citrinos sultis.Išmaišome,kad cukrus ištirptų.
3.Sumaišome vandenį su krakmolu ir pilame į puodelį su braškėmis.
4.Kaitiname ant silpnos ugnies iki masė sutirštės.Labai trumpai ,kad braškės nesuminkštėtų ir neprarastų spalvos.Tik pradeda tirštėti iš kart nukeliame nuo kaitros .
5.Atvėsiname.

Vanilinio biskvito gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės trigubai.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais .
4.Plakdami į kiaušinių masę pilame aliejų .
5. Į gautą masę sijojame miltus ir atsargiai išmaišome iki vientisumo.Neplakite.
6.Tešlą pilame į kepimo formą.Ties viduriu ,kad nesusiformuotų kauburys, tešlą pamaišykite. Dedame kepti apie 45 min. Pusvalandį nevarstykite orkaitės , duokite biskvitui iškilti.Vėliau biskvitą tikrinkite mediniu iešmeliu.
7.Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į 3 arba 4 dalis.Trijų biskvitų pilnai pakanka.Vieną galite pasilikti trupiniams.

Grietinėlės kremas :

Plakite šaltą grietinėlę po truputį pildami cukrų ir citrinos sultis.Ragaukite.Jeigu grietinėlė nesusiplaka naudokite standiklį. Kremas turi būti labai standus ,nekristi nuo šaukšto.Jeigu blogai suplaksite grietinėlę , įdėjus braškių sluoksnį ,tortas gali ''pasileisti''.


Torto surinkimas :

Grietinėlės kremą padalinkite lygiai abiems sluoksniams ir viršui .Pasilikite šiek tiek kremo torto šonams.Dedame pirmą biskvitą į tortinę.Biskvitus galite  palaistyti citrinos ir cukraus sirupu, bet tai nėra būtina.Mes mėgstame šlapesnius biskvitus,aš drėkinau sirupu ,bet to galima buvo ir nedaryti.Ant biskvito plonai tepame grietinėlės , dedame braškių masės ir ant viršaus storai dedame grietinėlės kremo.Pasistenkite braškių masę ne tepti , o tik dėti šaukštu nebraukiant,kad nesusimaišytų su grietinėle.Viršutinį sluoksnį grietinėlės ant braškių taip pat dėkite ir per daug nebraukykite,kad sluoksniai nepersimaišytų.Tą patį pakartokite ir su antru sluoksniu.Viršutinis sluoksnis grietinėlės.Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną tortą puošiame.Labai gražu tortą papuošti šviežiomis braškėmis.Jeigu išsikepsite žaliąjį biskvitą ,galite apibarstyti jo trupinukais.

Skanių ir malonių akimirkų ir niekuomet nepamirškite savo Mamyčių 😍

2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

Atvelykis ir ''Gabrielės'' tortas

Atvelykio šventė kartais vadinama vaikų Velykomis arba Velykėlėmis. Šią dieną daugiausiai dėmesio skiriama vaikams.Ir kiaušinius per Atvelykį daužo tik vaikai.
Dabar apie tortą : tortas skanus,paprastas ir mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų.Jokių sudėtingų ingredientų,visi produktai paprasti ir visiems žinomi.Kadangi mano mažoji princesė dievina kakavinius biskvitus ,tai ir torto pavadinimas atiteko Jai ❤ Vaikučių Velykėlės buvo atžymėtos saldžiai ir skaniai 😋


21 cm torto forma

Kakaviniam biskvitui :

100 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
1 ,5 a.š. kepimo miltelių
7 v.š. miltų
1-2 v.š. kakavos miltelių

Grietinėlės kremui :

500 grietinėlės
3 v.š. cukraus pudros
pusės citrinos sultys

Viršutiniam kakaviniam kremui :

200 g grietinės
2 v.š cukraus
2 v.š. kakavos
3 v.š. citrinos sulčių



Biskvito gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 *C temperatūros.
2.Plakame kiaušinius ir po truputį pilame kondensuotą pieną ir atvėsusį tirpintą sviestą.
3.Sumaišome ir persijojame miltus,kepimo miltelius ir kakavos miltelius.
4.Po truputį beriame į tešlą ir gerai išmaišome.
5.Į kepimo formą galite įkloti ir prispausti kepimo popieriaus.Šonus patepkite sviestu.
6.Pilkite tešlą į formą ir dėkite kepti.Durelių nevarstykite 30 min.Kepimui nuo 30 min. iki 50 min. Priklauso nuo orkaitės.Po pusvalandžio praverkite ir tikrinkite mediniu iešmeliu. Jeigu iešmelis apsivėlęs tešla,kepkite toliau.
7.Atvėsintą biskvitą padalinkite į 3 dalis.Biskvitas labai purus, pjaustykite atsargiai.

Grietinėlės kremas :

Šaltą grietinėlę plakite po truputį berdami cukraus pudrą ir citrinos sultis.Susiplaka labai greitai ir kremas turi būti standus.

Kakavinis kremas :

1.Šaltą grietinę sumaišome su kakavos ir cukraus pudros milteliais ,pilame citrinos sulčių.Ragaujame ir deriname pagal savo poreikius.
2.Išmaišytą`masę plakame mikseriu iki standumo.




Torto gaminimas :

1.Grietinėlės kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam sluoksniui.
2.Galite biskvitus padrėkinti vandens,cukraus ir citrinos sulčių sirupu.Aš drėkinau.
2. Pakaitomis pertepkite visus biskvitus.Viršus grietinėlės.
3.Dedame į šaldytuvą nakčiai.
4.Kitą dieną išimkite tortą,viršų aptepkite kakaviniu kremu ir puoškite pagal savo norus ir fantaziją.
Tortas po 2 parų dar skanesnis 😋
Skanių ir malonių akimirkų !!!

2017 m. balandžio 20 d., ketvirtadienis

Įdaryti kiaušiniai

Kokios šventės be įdarytų kiaušinių ? Be šio nuostabaus užkandžio yra neįsivaizduojamas mūsų šventinis Velykų stalas ar kokia kita šventė.Patys skaniausi įdaryti kiaušiniai yra su rūkytu kumpiu arba file.Įdarymui naudojami  kiaušiniai turėtų būti ne visai švieži , o kokios savaitės ar senesni.Švieži virti kiaušiniai sunkiai lupsis ir mūsų patiekalas neturės vaizdo.Turbūt žinote tą jausmą kai kiaušinis nesilupa , o jeigu jų reikia nulupti 10 ..😏


Reikės :

200 g rūkytos file   (antiena ,vištiena ,kalakutiena)
10 kiaušinių
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
šviežių krapų
maltų baltų pipirų
majonezo
druskos tik pagal poreikius ,aš nenaudojau


Gaminimas :

1.Kiaušinius verdame 8-10 min. Atvėsiname užpylę šaltu vandeniu.
2.Atvėsusius kiaušinius nulupame ir perpjauname išilgai pusiau.
3. Trynius atskiriame nuo baltymų ir dedame atskirai į dubenėlį.Trynius sutriname šakute.
4.Į trynių masę dedame smulkintą svogūną,krapus,išspaustą česnako skiltelę ,pipirų ,smulkintą file.
5.Dedame majonezo tiek , kad masė nebūtų sausa.Išmaišome ir masę išdaliname į kiaušinių baltymų puseles.
6. Įdarytų kiaušinių viršų galite papuošti žalumynais ir pabarstyti mėgstamais universaliais prieskoniais .

Skanių ir malonių akimirkų !!!