2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

Atvelykis ir ''Gabrielės'' tortas

Atvelykio šventė kartais vadinama vaikų Velykomis arba Velykėlėmis. Šią dieną daugiausiai dėmesio skiriama vaikams.Ir kiaušinius per Atvelykį daužo tik vaikai.
Dabar apie tortą : tortas skanus,paprastas ir mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų.Jokių sudėtingų ingredientų,visi produktai paprasti ir visiems žinomi.Kadangi mano mažoji princesė dievina kakavinius biskvitus ,tai ir torto pavadinimas atiteko Jai ❤ Vaikučių Velykėlės buvo atžymėtos saldžiai ir skaniai 😋


21 cm torto forma

Kakaviniam biskvitui :

100 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
1 ,5 a.š. kepimo miltelių
7 v.š. miltų
1-2 v.š. kakavos miltelių

Grietinėlės kremui :

500 grietinėlės
3 v.š. cukraus pudros
pusės citrinos sultys

Viršutiniam kakaviniam kremui :

200 g grietinės
2 v.š cukraus
2 v.š. kakavos
3 v.š. citrinos sulčių



Biskvito gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 *C temperatūros.
2.Plakame kiaušinius ir po truputį pilame kondensuotą pieną ir atvėsusį tirpintą sviestą.
3.Sumaišome ir persijojame miltus,kepimo miltelius ir kakavos miltelius.
4.Po truputį beriame į tešlą ir gerai išmaišome.
5.Į kepimo formą galite įkloti ir prispausti kepimo popieriaus.Šonus patepkite sviestu.
6.Pilkite tešlą į formą ir dėkite kepti.Durelių nevarstykite 30 min.Kepimui nuo 30 min. iki 50 min. Priklauso nuo orkaitės.Po pusvalandžio praverkite ir tikrinkite mediniu iešmeliu. Jeigu iešmelis apsivėlęs tešla,kepkite toliau.
7.Atvėsintą biskvitą padalinkite į 3 dalis.Biskvitas labai purus, pjaustykite atsargiai.

Grietinėlės kremas :

Šaltą grietinėlę plakite po truputį berdami cukraus pudrą ir citrinos sultis.Susiplaka labai greitai ir kremas turi būti standus.

Kakavinis kremas :

1.Šaltą grietinę sumaišome su kakavos ir cukraus pudros milteliais ,pilame citrinos sulčių.Ragaujame ir deriname pagal savo poreikius.
2.Išmaišytą`masę plakame mikseriu iki standumo.




Torto gaminimas :

1.Grietinėlės kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam sluoksniui.
2.Galite biskvitus padrėkinti vandens,cukraus ir citrinos sulčių sirupu.Aš drėkinau.
2. Pakaitomis pertepkite visus biskvitus.Viršus grietinėlės.
3.Dedame į šaldytuvą nakčiai.
4.Kitą dieną išimkite tortą,viršų aptepkite kakaviniu kremu ir puoškite pagal savo norus ir fantaziją.
Tortas po 2 parų dar skanesnis 😋
Skanių ir malonių akimirkų !!!

2017 m. balandžio 20 d., ketvirtadienis

Įdaryti kiaušiniai

Kokios šventės be įdarytų kiaušinių ? Be šio nuostabaus užkandžio yra neįsivaizduojamas mūsų šventinis Velykų stalas ar kokia kita šventė.Patys skaniausi įdaryti kiaušiniai yra su rūkytu kumpiu arba file.Įdarymui naudojami  kiaušiniai turėtų būti ne visai švieži , o kokios savaitės ar senesni.Švieži virti kiaušiniai sunkiai lupsis ir mūsų patiekalas neturės vaizdo.Turbūt žinote tą jausmą kai kiaušinis nesilupa , o jeigu jų reikia nulupti 10 ..😏


Reikės :

200 g rūkytos file   (antiena ,vištiena ,kalakutiena)
10 kiaušinių
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
šviežių krapų
maltų baltų pipirų
majonezo
druskos tik pagal poreikius ,aš nenaudojau


Gaminimas :

1.Kiaušinius verdame 8-10 min. Atvėsiname užpylę šaltu vandeniu.
2.Atvėsusius kiaušinius nulupame ir perpjauname išilgai pusiau.
3. Trynius atskiriame nuo baltymų ir dedame atskirai į dubenėlį.Trynius sutriname šakute.
4.Į trynių masę dedame smulkintą svogūną,krapus,išspaustą česnako skiltelę ,pipirų ,smulkintą file.
5.Dedame majonezo tiek , kad masė nebūtų sausa.Išmaišome ir masę išdaliname į kiaušinių baltymų puseles.
6. Įdarytų kiaušinių viršų galite papuošti žalumynais ir pabarstyti mėgstamais universaliais prieskoniais .

Skanių ir malonių akimirkų !!!




2017 m. balandžio 18 d., antradienis

Keksiukai su plombyriniu kremu ir mango įdaru

Dar vieni keksiukai iš Velykinio saldumynų stalo repertuaro 😋.Keksiukų tešlos ir žaliųjų trupinių recepto nekartosiu jis čia . Plombyrinis kremas yra tikrai nuostabaus skonio.Mango įdaras,kaip ir tikėjausi,čia tiko tobulai 😋


Plombyriniam  kremui :

150 g sviesto
100 g cukraus ( mažinau)
pakelio vanilinio cukraus
240 ml pieno
3 v.š. miltų

Citrusiniam mango įdarui :            ( viso nesunaudosite ,bet jis labai skanus ilgai neužsilaikys )

1 sunokęs mangas
1 apelsino sultys
2 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 -2 a.š. krakmolo
1  v.š  apelsinų ir citrinų masės su žievelėmis ( naudojau naminę savo gamybos ,jeigu nieko panašaus neturite naudokite smulkintus cukatus )


Kremo gaminimas :

1.Sviestas turi būti kambario temperatūros.
2.Šaltą pieną sumaišome su cukrumi ir vanile.Cukrus turi ištirpti.Tada dedame miltus ir išmaišome ,kad neliktų gumuliukų.
3.Dedame ant silpnos ugnies ir kaitinam iki masė gerai sutirštės .Atvėsiname iki kambario temperatūros.
4.Sviestą plakame iki pabals ir taps purus.Apie 10 min .
5.Į sviesto masę dedame atvėsusį kremą ir toliau plakame iki baltos purios masės.
Kremo receptuką radau čia , labai dėkoju 😊 Eigą rekomenduoju keisti , nes svieste cukrus visai netirpo ir mano plakiklis perkaito.Daug paprastesnis variantas cukrų ištirpinti piene .Cukraus kiekį sumažinau,nes labai saldu.Taip Jums ir surašiau.Kremą vertinčiau 9 balais iš 10 .Keksiukai vien su šiuo kremu būtų per riebu ir per saldu. Saldžiarūštis mango įdaras viską sustatė į savo vietas ir keksiukai tikrai buvo nuostabaus skonio.

Mango įdaro gaminimas :

1.Nulupkite ir supjaustykite mangą.
2.Išspauskite apelsino sultis.
3.Dėkite į puodelį smulkintą mangą,cukrų ir citrinos sultis.
4.Sumaišykite apelsinų sultis su krakmolu ir supilkite į puodą.
5.Kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišant iki masė sutirštės.
6.Įdėkite apelsinų ir citrinų masės , išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.Atvėsinkite.


Keksiukų gaminimas :

1.Išpjaukite ir išimkite keksiuko viduriuką.
2.Į duobutę su kaupu dėkite mango įdaro.Kuo daugiau ,tuo skaniau.
3.Viršų gausiai aptepkite plombyriniu kremu.
4.Viršūnėles apibarstykite trupiniais ir puoškite vaisias.
5.Laikykite šaldytuve.Prieš patiekiant palaikykite kambario temperatūroje 30 min.

Skanių ir malonių akimirkų !!!



Labai šokoladiniai keksiukai

Mielieji mano tinklaraščio skaitytojai,
Sveikinu Jus su praėjusia gražiausia atgimimo švente - Velykomis ❤
Palinkėsiu kuo skaistesnių spalvų Jūsų gyvenime.
Vidinės darnos,gerumo ir MEILĖS !!!
Tegul Jūsų namus ir šeimas apgaubia ramybė ir nauja viltis .
Su gražiausia pavasario švente  ❤

O čia mano Velykų saldumynų stalo atgarsiai.Šiais metais torto nekepiau,dėl to keksiukų atsivalgėm sočiai 😋 .Šie šokoladiniai keksiukai buvo skirti mano mažajai smaližiai,kuriai  desertas turi būti juodai šokoladinis 😍


 Keksiukams :                   12 vnt

2 kiaušiniai
80 ml aliejaus
100 ml kefyro
120 g cukraus
160 g miltų
20 g šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. kepimo miltelių
truputį druskos

Kremas :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo  ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )

Įdarui :
50 g Riešutinio nugos kremo ''Schneekoppe''   ( galite naudoti bet kokį mėgstamą riešutinį kremą )


Tešlos gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Įdėkite į keksiukų formą popierinius sijonėlius.
3.Į dubenį įmuškite kiaušinius,dėkite cukrų,įpilkite kefyrą ir aliejų.Paplakite iki vientisumo.
4.Sumaišykite miltus.kepimo miltelius, kakavą ir druską.
5.Sausų produktų mišinį sijokite į kiaušinių masę,pamaišykite iki vientisumo.
6.Išdalinkite tešlą po lygiai visiems 12 vnt. keksiukų.
7.Dėkite kepti 25 min.Ar iškepę tikrinkite mediniu iešmeliu. Iškeptus keksiukus atvėsinkite.

Kremo gaminimas :

1.Sumaišykite Maskarponę su nugos kremu iki vientisos masės.Mikseriu neplakite.


Keksiukų gaminimas :

1. Išpjaukite keksiuko viduriukus ir juos išimkite.Viduriukus atiduokite laukiantiems smaližiams.
2.Į keksiuko duobutę dėkite šaukštelį riešutinio nugos kremo ir iki viršaus aptepkite Maskarponės kremu.
3.Viršų galite apibarstyti žaliaisiais trupiniais ir visais turimais ir mėgstamais saldumynais ar vaisiais.
4.Keksiukus laikykite šaldytuve ir prieš patiekiant palaikykite 30 min kambario temperatūroje.


Skanių akimirkų !!!


2017 m. balandžio 13 d., ketvirtadienis

Samanoti keksiukai su Maskarponės ir riešutų nugos kremu


Žali ir gražūs samanoti keksiukai pagyvins jūsų šventinį stalą. Keksiukai ne tik gražūs ir skanūs ,bet ir  natūralūs be  dažiklių .Dėl to mamos, kurioms nėra tas pats ką valgo jų vaikučiai ,drąsiai gali pradžiuginti savo mažuosius smaližius.Mano puslapyje tikrai nerasite desertų su dažikliais ir cukrine mase apkrautų tortų.Aš už natūralumą,kiek tai yra įmanoma.Dėl tos pačios priežasties ir riešutinį kremą rinkau kuo sveikesnį , su mažesniu kiekiu cukraus ir be hidrintų riebalų.





12 keksiukų

Keksiukams :

200 g miltų
100 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
3 v.š. tirpinto sviesto
140 ml kefyro arba pasukų

Samanų biskvitui :  ( trupinių liks kitam kartui )

90 g šviežių špinatų
120 g cukraus
1 didelis kiaušinis
3 v.š. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
160 g miltų
1,5  a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos

Kremui :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )



Keksiukų gaminimas :

1.Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
2.Persijokite.
3.Cukrų,vanilinį cukrų paplakite su kiaušiniais.
4.Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ,tirpintą sviestą .
5.Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir išmaišykite.Tešla bus skystoka.
6.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C .
7.Tešlą tolygiai paskirstykite 12 vnt keksiukų ir dėkite kepti 25-30 min. Keksiukai pakils ir taps tvirti.Neperkepkite.

Samanų biskvito gaminimas :

1.Sutrinkite špinatus į košelę. Naudokitės trintuvu.
2.Kiaušinius plakite su cukrumi iki putotos masės.
3.Į kiaušinius dėkite špinatus,tirpintą sviestą arba kokosų aliejų ir citrinos sultis.
4.Į gautą masę sijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 170 * C tešlą pilkite į kepimo indą ir kepkite apie 40-50 min.
6.Ar iškepęs tikrinkite mediniu iešmeliu.
7. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir sumalkite į trupinius.Šios normos pakaks keliems kartams.Nesunaudotus trupinius dėkite į sandarų šaldymui skirtą maišelį ir laikykite šaldiklyje.

Kremo gaminimas :

Kambario temperatūros Maskarponę šaukštu sumaišykite su keliais šaukštais riešutinio kremo.Kremo neplakite mikseriu.Ragaukite ir kremą gaminkite pagal savo skonį.Likusį riešutinį kremą sunaudosite įdarui.


Keksiukai :

1. Išpjaukite kvadratuką keksiuko viduryje .Viduriuką išimkite.
2.Dėkite po šaukštelį riešutinio nugos kremo ir pripildykite iki viršaus Maskarponės  kremo.Viršų taip pat aptepkite Maskarponės ir riešutų kremu.
3.Keksiukus apibarstykite žaliais trupiniais ir puoškite pagal savo fantaziją.

Skanių ir malonių akimirkų !!!

2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Salotos a la Cezaris su antienos file didkepsniu


Yra įvairių improvizacijų ir šių salotų padažo gudrybių.Viena iš šių salotų atsiradimo versijų ,kad Italų kilmės amerikiečių virėjas,Amerikos nepriklausomybės dieną ,sukūrė šias salotas kai virtuvėje beveik neliko produktų.Žmonės reikalavo maisto,todėl salotos buvo sukurtos vos iš kelių ingredientų. Kuklios savo sudėtimi Cezario salotos yra labai mėgstamas patiekalas, o mėgstantiems pavalgyti sočiau  dažnai papildomos kaloringesniais produktais tokiais kaip virti kiaušiniai,kepta mėsa.Recepto''vinis'' yra padažas.Tikras Cezario salotų padažas yra daromas panašiai kaip majonezas.Šis padažas suteikia nepaprastą ir įsimenantį skonį .


2 porcijos
Gaminimui 30 min

Reikės :

350 g ''Kitchen me'' Antienos filė ''Žolelių'' didkepsnio
2 gūžių Romaine salotų
saujos baltos duonos skrebučių
Parmezano sūrio
6 virti putpelių kiaušiniai

Padažui :

1 šviežio kiaušinio trynys
1 v.š. Vorčesterio padažo
5 v.š alyvuogių aliejus
1 skiltelės  česnako
2 ančiuvių aliejuje ( nebūtinai)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. garstyčių
šviežiai tarkuoto Parmezano
pipirų
žiupsnelį rudojo cukraus


Gaminimas :

1.Įkaitinkite storapadę griliaus keptuvę.Galite įpilti truputį  aliejaus.Dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite po 5 min kiekvieną pusę.Sudėkite kepsnius į dubenį ,uždenkite ir palaikykite apie 10 min. Palikite atvėsti.
2.Gaminame padažą : kiaušinis palaikomas 1 min verdančiame vandenyje.Atskirtą kiaušinio trynį ,trintą česnaką ir visus kitus išvardintus ingredientus ,be aliejaus, dėkite į  plakimo indą .Pradėkite plakti ir po truputį pilkite alyvuogių aliejų.Gausite tirštoką padažą.Dėkite tarkuotą Parmezaną. Būtinai ragaukite ir skaninkite druska,pipirais.Nuostabus padažas.Jeigu nemėgstate ančiuvių ,vietoje jų įdėkite druskos.
3.Į lėkštes dėliokite salotas, per pusę pjautus putpelių kiaušinius,skrebučius,Parmezano drožles.Per vidurį sudėkite supjaustytą antieną.Padažą galite patiekti atskirai arba užpiltą ant salotų.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!



2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Žemoje temperatūroje kepta anties krūtinėlė

Dar vienas labai skanus ir paprastas anties krūtinėlės receptas.Pasak Odetos  , tai nerealios struktūros mėsytė,nuostabios spalvos,sultinga,aromatas fantastiškas.Ačiū , tikrai nuostabaus skonio :)



2 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

 500 g  ''Lapino puotos'' Šviežios antienos file su oda
prieskoninių žolelių  mišinio ( petražolės,rozmarinas,raudonėlis,šalavijas,mairūnas,čiobrelis)
druskos
garnyrui mėgstamų salotų

1.Įpjauname anties krūtinėlės odelę.
2.Barstome prieskoniais ir druska.
3.Gerai įkaitiname keptuvę ir kepame  2,5 minutės ant odelės , apverčiame ir kepame 2,5 minutės ant kitos pusės.Riebalų nereikia .


4.Orkaitę ir kepimo indą įkaitinkite iki 80 * C temperatūros .
5.Apkeptas krūtinėles dėkite į įkaitintą indą ir palikite ''prakaituoti'' orkaitėje 50 minučių.
6.Iškeptas krūtinėles valgykite su jūsų mėgstamomis salotomis.Mano salotos su rucola,kepintom sėklom,morkom,agurkais ir užpilas iš česnako,aliejaus,medaus,citrinios sulčių,pipirų,druskos.
Skanių ir malonių akimirkų !!!