2017 m. balandžio 18 d., antradienis

Keksiukai su plombyriniu kremu ir mango įdaru

Dar vieni keksiukai iš Velykinio saldumynų stalo repertuaro 😋.Keksiukų tešlos ir žaliųjų trupinių recepto nekartosiu jis čia . Plombyrinis kremas yra tikrai nuostabaus skonio.Mango įdaras,kaip ir tikėjausi,čia tiko tobulai 😋


Plombyriniam  kremui :

150 g sviesto
100 g cukraus ( mažinau)
pakelio vanilinio cukraus
240 ml pieno
3 v.š. miltų

Citrusiniam mango įdarui :            ( viso nesunaudosite ,bet jis labai skanus ilgai neužsilaikys )

1 sunokęs mangas
1 apelsino sultys
2 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 -2 a.š. krakmolo
1  v.š  apelsinų ir citrinų masės su žievelėmis ( naudojau naminę savo gamybos ,jeigu nieko panašaus neturite naudokite smulkintus cukatus )


Kremo gaminimas :

1.Sviestas turi būti kambario temperatūros.
2.Šaltą pieną sumaišome su cukrumi ir vanile.Cukrus turi ištirpti.Tada dedame miltus ir išmaišome ,kad neliktų gumuliukų.
3.Dedame ant silpnos ugnies ir kaitinam iki masė gerai sutirštės .Atvėsiname iki kambario temperatūros.
4.Sviestą plakame iki pabals ir taps purus.Apie 10 min .
5.Į sviesto masę dedame atvėsusį kremą ir toliau plakame iki baltos purios masės.
Kremo receptuką radau čia , labai dėkoju 😊 Eigą rekomenduoju keisti , nes svieste cukrus visai netirpo ir mano plakiklis perkaito.Daug paprastesnis variantas cukrų ištirpinti piene .Cukraus kiekį sumažinau,nes labai saldu.Taip Jums ir surašiau.Kremą vertinčiau 9 balais iš 10 .Keksiukai vien su šiuo kremu būtų per riebu ir per saldu. Saldžiarūštis mango įdaras viską sustatė į savo vietas ir keksiukai tikrai buvo nuostabaus skonio.

Mango įdaro gaminimas :

1.Nulupkite ir supjaustykite mangą.
2.Išspauskite apelsino sultis.
3.Dėkite į puodelį smulkintą mangą,cukrų ir citrinos sultis.
4.Sumaišykite apelsinų sultis su krakmolu ir supilkite į puodą.
5.Kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišant iki masė sutirštės.
6.Įdėkite apelsinų ir citrinų masės , išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.Atvėsinkite.


Keksiukų gaminimas :

1.Išpjaukite ir išimkite keksiuko viduriuką.
2.Į duobutę su kaupu dėkite mango įdaro.Kuo daugiau ,tuo skaniau.
3.Viršų gausiai aptepkite plombyriniu kremu.
4.Viršūnėles apibarstykite trupiniais ir puoškite vaisias.
5.Laikykite šaldytuve.Prieš patiekiant palaikykite kambario temperatūroje 30 min.

Skanių ir malonių akimirkų !!!



Labai šokoladiniai keksiukai

Mielieji mano tinklaraščio skaitytojai,
Sveikinu Jus su praėjusia gražiausia atgimimo švente - Velykomis ❤
Palinkėsiu kuo skaistesnių spalvų Jūsų gyvenime.
Vidinės darnos,gerumo ir MEILĖS !!!
Tegul Jūsų namus ir šeimas apgaubia ramybė ir nauja viltis .
Su gražiausia pavasario švente  ❤

O čia mano Velykų saldumynų stalo atgarsiai.Šiais metais torto nekepiau,dėl to keksiukų atsivalgėm sočiai 😋 .Šie šokoladiniai keksiukai buvo skirti mano mažajai smaližiai,kuriai  desertas turi būti juodai šokoladinis 😍


 Keksiukams :                   12 vnt

2 kiaušiniai
80 ml aliejaus
100 ml kefyro
120 g cukraus
160 g miltų
20 g šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. kepimo miltelių
truputį druskos

Kremas :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo  ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )

Įdarui :
50 g Riešutinio nugos kremo ''Schneekoppe''   ( galite naudoti bet kokį mėgstamą riešutinį kremą )


Tešlos gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Įdėkite į keksiukų formą popierinius sijonėlius.
3.Į dubenį įmuškite kiaušinius,dėkite cukrų,įpilkite kefyrą ir aliejų.Paplakite iki vientisumo.
4.Sumaišykite miltus.kepimo miltelius, kakavą ir druską.
5.Sausų produktų mišinį sijokite į kiaušinių masę,pamaišykite iki vientisumo.
6.Išdalinkite tešlą po lygiai visiems 12 vnt. keksiukų.
7.Dėkite kepti 25 min.Ar iškepę tikrinkite mediniu iešmeliu. Iškeptus keksiukus atvėsinkite.

Kremo gaminimas :

1.Sumaišykite Maskarponę su nugos kremu iki vientisos masės.Mikseriu neplakite.


Keksiukų gaminimas :

1. Išpjaukite keksiuko viduriukus ir juos išimkite.Viduriukus atiduokite laukiantiems smaližiams.
2.Į keksiuko duobutę dėkite šaukštelį riešutinio nugos kremo ir iki viršaus aptepkite Maskarponės kremu.
3.Viršų galite apibarstyti žaliaisiais trupiniais ir visais turimais ir mėgstamais saldumynais ar vaisiais.
4.Keksiukus laikykite šaldytuve ir prieš patiekiant palaikykite 30 min kambario temperatūroje.


Skanių akimirkų !!!


2017 m. balandžio 13 d., ketvirtadienis

Samanoti keksiukai su Maskarponės ir riešutų nugos kremu


Žali ir gražūs samanoti keksiukai pagyvins jūsų šventinį stalą. Keksiukai ne tik gražūs ir skanūs ,bet ir  natūralūs be  dažiklių .Dėl to mamos, kurioms nėra tas pats ką valgo jų vaikučiai ,drąsiai gali pradžiuginti savo mažuosius smaližius.Mano puslapyje tikrai nerasite desertų su dažikliais ir cukrine mase apkrautų tortų.Aš už natūralumą,kiek tai yra įmanoma.Dėl tos pačios priežasties ir riešutinį kremą rinkau kuo sveikesnį , su mažesniu kiekiu cukraus ir be hidrintų riebalų.





12 keksiukų

Keksiukams :

200 g miltų
100 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
3 v.š. tirpinto sviesto
140 ml kefyro arba pasukų

Samanų biskvitui :  ( trupinių liks kitam kartui )

90 g šviežių špinatų
120 g cukraus
1 didelis kiaušinis
3 v.š. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
160 g miltų
1,5  a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos

Kremui :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )



Keksiukų gaminimas :

1.Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
2.Persijokite.
3.Cukrų,vanilinį cukrų paplakite su kiaušiniais.
4.Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ,tirpintą sviestą .
5.Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir išmaišykite.Tešla bus skystoka.
6.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C .
7.Tešlą tolygiai paskirstykite 12 vnt keksiukų ir dėkite kepti 25-30 min. Keksiukai pakils ir taps tvirti.Neperkepkite.

Samanų biskvito gaminimas :

1.Sutrinkite špinatus į košelę. Naudokitės trintuvu.
2.Kiaušinius plakite su cukrumi iki putotos masės.
3.Į kiaušinius dėkite špinatus,tirpintą sviestą arba kokosų aliejų ir citrinos sultis.
4.Į gautą masę sijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 170 * C tešlą pilkite į kepimo indą ir kepkite apie 40-50 min.
6.Ar iškepęs tikrinkite mediniu iešmeliu.
7. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir sumalkite į trupinius.Šios normos pakaks keliems kartams.Nesunaudotus trupinius dėkite į sandarų šaldymui skirtą maišelį ir laikykite šaldiklyje.

Kremo gaminimas :

Kambario temperatūros Maskarponę šaukštu sumaišykite su keliais šaukštais riešutinio kremo.Kremo neplakite mikseriu.Ragaukite ir kremą gaminkite pagal savo skonį.Likusį riešutinį kremą sunaudosite įdarui.


Keksiukai :

1. Išpjaukite kvadratuką keksiuko viduryje .Viduriuką išimkite.
2.Dėkite po šaukštelį riešutinio nugos kremo ir pripildykite iki viršaus Maskarponės  kremo.Viršų taip pat aptepkite Maskarponės ir riešutų kremu.
3.Keksiukus apibarstykite žaliais trupiniais ir puoškite pagal savo fantaziją.

Skanių ir malonių akimirkų !!!

2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Salotos a la Cezaris su antienos file didkepsniu


Yra įvairių improvizacijų ir šių salotų padažo gudrybių.Viena iš šių salotų atsiradimo versijų ,kad Italų kilmės amerikiečių virėjas,Amerikos nepriklausomybės dieną ,sukūrė šias salotas kai virtuvėje beveik neliko produktų.Žmonės reikalavo maisto,todėl salotos buvo sukurtos vos iš kelių ingredientų. Kuklios savo sudėtimi Cezario salotos yra labai mėgstamas patiekalas, o mėgstantiems pavalgyti sočiau  dažnai papildomos kaloringesniais produktais tokiais kaip virti kiaušiniai,kepta mėsa.Recepto''vinis'' yra padažas.Tikras Cezario salotų padažas yra daromas panašiai kaip majonezas.Šis padažas suteikia nepaprastą ir įsimenantį skonį .


2 porcijos
Gaminimui 30 min

Reikės :

350 g ''Kitchen me'' Antienos filė ''Žolelių'' didkepsnio
2 gūžių Romaine salotų
saujos baltos duonos skrebučių
Parmezano sūrio
6 virti putpelių kiaušiniai

Padažui :

1 šviežio kiaušinio trynys
1 v.š. Vorčesterio padažo
5 v.š alyvuogių aliejus
1 skiltelės  česnako
2 ančiuvių aliejuje ( nebūtinai)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. garstyčių
šviežiai tarkuoto Parmezano
pipirų
žiupsnelį rudojo cukraus


Gaminimas :

1.Įkaitinkite storapadę griliaus keptuvę.Galite įpilti truputį  aliejaus.Dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite po 5 min kiekvieną pusę.Sudėkite kepsnius į dubenį ,uždenkite ir palaikykite apie 10 min. Palikite atvėsti.
2.Gaminame padažą : kiaušinis palaikomas 1 min verdančiame vandenyje.Atskirtą kiaušinio trynį ,trintą česnaką ir visus kitus išvardintus ingredientus ,be aliejaus, dėkite į  plakimo indą .Pradėkite plakti ir po truputį pilkite alyvuogių aliejų.Gausite tirštoką padažą.Dėkite tarkuotą Parmezaną. Būtinai ragaukite ir skaninkite druska,pipirais.Nuostabus padažas.Jeigu nemėgstate ančiuvių ,vietoje jų įdėkite druskos.
3.Į lėkštes dėliokite salotas, per pusę pjautus putpelių kiaušinius,skrebučius,Parmezano drožles.Per vidurį sudėkite supjaustytą antieną.Padažą galite patiekti atskirai arba užpiltą ant salotų.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!



2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Žemoje temperatūroje kepta anties krūtinėlė

Dar vienas labai skanus ir paprastas anties krūtinėlės receptas.Pasak Odetos  , tai nerealios struktūros mėsytė,nuostabios spalvos,sultinga,aromatas fantastiškas.Ačiū , tikrai nuostabaus skonio :)



2 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

 500 g  ''Lapino puotos'' Šviežios antienos file su oda
prieskoninių žolelių  mišinio ( petražolės,rozmarinas,raudonėlis,šalavijas,mairūnas,čiobrelis)
druskos
garnyrui mėgstamų salotų

1.Įpjauname anties krūtinėlės odelę.
2.Barstome prieskoniais ir druska.
3.Gerai įkaitiname keptuvę ir kepame  2,5 minutės ant odelės , apverčiame ir kepame 2,5 minutės ant kitos pusės.Riebalų nereikia .


4.Orkaitę ir kepimo indą įkaitinkite iki 80 * C temperatūros .
5.Apkeptas krūtinėles dėkite į įkaitintą indą ir palikite ''prakaituoti'' orkaitėje 50 minučių.
6.Iškeptas krūtinėles valgykite su jūsų mėgstamomis salotomis.Mano salotos su rucola,kepintom sėklom,morkom,agurkais ir užpilas iš česnako,aliejaus,medaus,citrinios sulčių,pipirų,druskos.
Skanių ir malonių akimirkų !!!




Šventinis sūrio pyragas-tortas su vyšnių ir romo užpilu ( Cheesecake)

Šis sūrio pyragas-tikrai nusipelno būti vadinamas tortu.Nuostabiai skanus,švelnus ,purus ,tiesiog tirpstantis burnoje.Tortui gaminti rekomenduoju naudoti tik nurodytą varškės kremą.Su šiuo kremu pagamintas tortas gaunasi pats skaniausias.Esu išbandžiusi ir su  kitokios rūšies sūriais ,bet nepatiko.Dėl to mano recepte tik šis sūris ir jokio kito nenaudosiu.


Produktų kiekiai nurodyti 21 cm skersmens torto formai.Tortas yra aukštas ,dėl to turite tiksliai laikytis nurodytos temperatūros ir svarbiausiai kepimo laiko.Nenaudokite jokių vėjelių,nereikia.

Pagrindui :

180 g paprastų klasikinių Gaidelio tipo sausainių
80 g sviesto
50 g cukraus

Sūrio masei :

800 g tepamojo varškės kremo ''Creme Bonjour'' ( be priedų)
4 kiaušiniai
100 g miltų
90 g cukraus

Padažui :

250 g šaldytų vyšnių
4 v.š. cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens
šlakelis romo


Gaminimas :

1.Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi.
2.Masę tolygiai paskleisti 21 cm torto formoje.
3.Sūrio masei atskirai sumaišyti varškės kremą,kiaušinių trynius ir miltus.
4.Baltymus išplakti su cukrumi ir palengva įmaišyti į sūrio masę.
5.Sausainių pagrindą pakepiname 15 min. 160 * C temperatūroje.Atvėsiname.
6.Toliau varškės kremo masę pilame ant pagrindo ir kepame 1 valandą ar daugiau 170 * C įkaitintoje orkaitėje.Priklauso nuo orkaitės.
7.Iškepusio pyrago kraštai turi būti tvirti , o viduriukas šiek tiek  judėti.
8.Praveriame orkaitę ir vėsiname 15-20 min. Vėliau pilnai atvėsiname ir laikome šaldytuve.

Ruošiame padažą :

1.Vyšnias suberiame į puodą su cukrumi ir citrinos sultimis.
2. Sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į puodą.
3.Kaitiname ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė sutirštės ir uogos suminkštės.
4.Įpilame romo.
5.Atvėsiname.

Pyragą tiekiame su vyšnių padažu ir mėgaujamės :) Skanaus !!!




Iš šių produktų galite paruošti ir sūrio pyragaičius 😍


Pyragaičiams naudokite visą normą pagrindo produktų ir pusę normos sūrio masės.Iškepsite apie 24 vnt. Kepame keksiukų formoje ,popieriniuose sijonėliuose.Pagrindą kepiname 10 min. o užpylus sūrio masę 15-20 min. KEPIMO TEMPERATŪRA TA PATI KAIP IR PYRAGUI.Ant viršaus galite dėti uogas,kremus.Jeigu dėsite uogas ant atvėsusių pyragaičių užpilkite kelis šaukštukus žele ,padėliokite uogas ir dėkite į šaldytuvą su visa forma.


Už receptą dėkoju A.Jablonskui 

2017 m. kovo 25 d., šeštadienis

Obuolių sultyse keptos ančiukų kulšelės

...Ech , tie lietuviški orai..nieko nesuplanuosi.Šis patiekalas turėjo būti  ant griliaus ,bet oras pasitaikė visai nepalankus ir teko visus darbus perkelti į virtuvę.Bent jau tokia paguoda,kad savaitgalio pietūs gavosi nuostabiai skanūs.Darbelio ne per daugiausiai, o rezultatas išties vertas dėmesio.Sugadinti beveik neįmanoma.


Gaminimui 180 min. + marinavimui 120 min.

Reikės:

''Lapino puotos'' šviežių ančiukų kulšelių  ( aš kepiau 8 vnt )
 prieskoninių žolelių mišinio
7-8 skiltelės česnako
pipirų
druskos
cukraus
aliejaus
0,5 l naminių obuolių sulčių
bulvių
rūgščių obuolių


Gaminimas :

1.Nuvalome česnaką ir sutarkuojame arba išspaudžiame,kad gautųsi košelė.
2.Į česnakus dedame žolelių mišinį,pilame aliejaus,dedame druskos ,truputį cukraus.Viską gerai išmaišome.Mišinio turi gautis tiek,kad užtektų ir bulvėms ištrinti.
3.Nuvalome ir supjaustome skiltelėmis bulves.
4.Antieną ir bulves gerai ištriname prieskoniais ir dedame į kepimo maišą.Iš karto dedame į kepimo indą ir paliekame 2 valandom pastovėti.
5.Į kepimo maišą ant antienos ir bulvių pilame obuolių sultis , užtvirtiname galą ir dedame kepti į 200 *C  įkaitintą orkaitę.Po pusvalandžio kaitrą mažiname iki 180* C ir kepame 1,5 val.
6.Iki kepimo pabaigos likus pusvalandžiui išimkite kepimo indą iš orkaitės,maišą apkirpkite  iki kraštų  ir nusemkite susidariusius riebalus.Apačioje liks tik sultys.Šiuo padažu gausiai sulaistome mėsą ir bulves.
7.Šonuose išdėliokite obuolius ir dėkite toliau kepti.Kepame kol obuoliai iškeps , o kulšelės apskrus.

Tiekite su kartu iškepusiomis bulvėmis ir obuoliais.Padažo atskirai ruošti nereikia ,nes jūsų kepimo inde susidarė pats nuostabiausias padažas iš obuolių sulčių.Skanaus !!!