Ir svečiui ir kasdienai.Greitas paruošimas ir visada puikus rezultatas :) Gaivios ir skanios salotos.
Reikės:
4 pomidorų
smulkintų šviežių krapų
1 nedidelio raudono svogūno
svogūnų laiškų
2-3 puselių silkių filė aliejuje ( naudojau silpnai sūdytą)
3 šaukštų majonezo
3 šaukštų grietinės
maltų juodų pipirų
Į stiklinį indą dedame skiltelėmis pjaustytus pomidorus ,barstome smulkintus krapus,ant viršaus klojame supjaustytą silkių file ,barstome pipirais , pilame majonezo ir grietinės mišinį ir barstome smulkintus svogūnus ir laiškus.Viskas ,valgome su duona arba karštomis bulvėmis.Skanaus !!!
2014 m. kovo 7 d., penktadienis
2014 m. kovo 6 d., ketvirtadienis
Naminiai vafliai
2014 m. kovo 5 d., trečiadienis
Orkaitėje kepta menkė
Ai ką čia slėpti ,neesu aš žuvies gerbėja nors tu ką :D Dėl to mano bloge receptų su žuvimi nėra itin daug. Šita žuvytė man patiko ,tikrai skanus ir sveikas patiekalas ,o žuvies mėgėjams, tai ko gero ,būtų tikra puota :)
Reikės:
2 išvalytų menkių
1,5 citrinos
šviežių arba šaldytų petražolių
2 riekelių sviesto
alyvuogių aliejaus
druskos
maltų pipirų
česnakinio prieskonių mišinio '' Santa Maria''
Žuvį nuplauti ir nusausinti.Apibarstyti druska,pipirais ,prieskoniais ir išspausti 0,5 citrinos sulčių ,vidų gerai įtrinti ,pridėti petražolių ,sviesto ,citrinos griežinėlių.Viršų apšlakstyti aliejumi ir šauti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20-30 min..Kepimo laikas priklauso nuo menkės dydžio ,mano buvo apie 700-800 g. ,tai kepiau ilgiau. Galima kepti su daržovėmis ,aš dėjau plonai pjaustytas cukinijas ,ištrintas druska ir pipirais ir pievagrybius.Valgome su bulvėmis ar ryžiais ,pagal jūsų skonį. Skanaus !!!
šaltinis čia
2014 m. kovo 2 d., sekmadienis
Bulvių plokštainis su kalakutiena
Mano Facebook puslapis čia
Kiek kitoks plokštainis nei mums įprasta. Mažiau riebalų, nes naudojau kapotą kalakutieną vietoj kiaulienos ,padažas iš kalakutienos ir daržovių .
Apytiksliai produktų kiekiai:
14 vidutinio dydžio bulvių
250 ml. pieno
druskos pagal skonį
Kalakutienos sluoksniui :
800 g. kapotos kalakutienos
1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
pipirų
1 svogūnas
druskos
Padažui:
200 g. kapotos kalakutienos su prieskoniais
1 didelė morka
2 nedideli svogūnai
krapai
grietinė
Pasiruošiame kalakutieną ir padažui atidedame apie 200 g. . Į nuskustas ir sutarkuotas bulves pilame verdantį pieną ,dedame druską.Į pasirinktą kepimo indą pilame sluoksnį bulvių ant viršaus dedame kalakutieną ir vėl pilame bulvių masę.Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1,5 valandos.Kol plokštainis kepa pasiruošiame padažą .Nuluptus svogūnus susmulkiname ,morką sutarkuojame ir dedame į riebalais pateptą keptuvę .Ant viršaus dedame kalakutieną .Nuolat maišydami kepiname kol daržovės suminkštės ir mėsa iškeps.Kepimo pabaigoje beriame krapus.Galima iš kart supilti grietinę ir pakaitinti arba pirmiausiai dėtis padažo ,o ant viršaus piltis grietinės.Viskas ,malonaus valgymo ,skanaus !!!
Kiek kitoks plokštainis nei mums įprasta. Mažiau riebalų, nes naudojau kapotą kalakutieną vietoj kiaulienos ,padažas iš kalakutienos ir daržovių .
Apytiksliai produktų kiekiai:
14 vidutinio dydžio bulvių
250 ml. pieno
druskos pagal skonį
Kalakutienos sluoksniui :
800 g. kapotos kalakutienos
1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
pipirų
1 svogūnas
druskos
Padažui:
200 g. kapotos kalakutienos su prieskoniais
1 didelė morka
2 nedideli svogūnai
krapai
grietinė
Pasiruošiame kalakutieną ir padažui atidedame apie 200 g. . Į nuskustas ir sutarkuotas bulves pilame verdantį pieną ,dedame druską.Į pasirinktą kepimo indą pilame sluoksnį bulvių ant viršaus dedame kalakutieną ir vėl pilame bulvių masę.Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1,5 valandos.Kol plokštainis kepa pasiruošiame padažą .Nuluptus svogūnus susmulkiname ,morką sutarkuojame ir dedame į riebalais pateptą keptuvę .Ant viršaus dedame kalakutieną .Nuolat maišydami kepiname kol daržovės suminkštės ir mėsa iškeps.Kepimo pabaigoje beriame krapus.Galima iš kart supilti grietinę ir pakaitinti arba pirmiausiai dėtis padažo ,o ant viršaus piltis grietinės.Viskas ,malonaus valgymo ,skanaus !!!
2014 m. vasario 23 d., sekmadienis
Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė
Mano Facebook puslapis čia
Labai sočios salotos ,puikiai tinka užkandžiui ir prie alaus. Avinžirniai- vieni iš naudingiausių ankštinių augalų, turi daug skaidulinių medžiagų,baltymų ,mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikia mirkyti nuo 8 iki 12 val.. Virimo pabaigoje dėti druskos ,prieskonių .Virimo laikas nurodytas ant pakuotės.Į šias salotas dedami avinžirniai turi būti nepervirti .Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį .
200 g. virtų arba konservuotų avinžirnių
200 g. vištienos kumpelio
200 g. kepintos duonos kubelių su česnaku
2-3 saulėje džiovinti pomidorai
poro,krapų ,pipirų
užpilui alyvų aliejus arba neriebus majonezas
Išmirkintus avinžirnius išverdame ,dedame druskos , gerai nuvarviname..Apkepiname duoną ,įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais .Kubelius padžioviname orkaitėje.Kubeliais supjaustome kumpelį ,susmulkiname gabalėlį poro ,krapus, džiovintus pomidorus.Visus produktus sumaišome ,dedame pipirų , ant viršaus beriame duoną.Prieš vartojant išmaišome su aliejumi arba majonezu,geriausias variantas padažą patiekti atskirai ,nes priešingu atveju keptos duonos kubeliai prisigers padažo ir bus minkšti.Viskas , mėgaukitės ,skanaus !!!
Labai sočios salotos ,puikiai tinka užkandžiui ir prie alaus. Avinžirniai- vieni iš naudingiausių ankštinių augalų, turi daug skaidulinių medžiagų,baltymų ,mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikia mirkyti nuo 8 iki 12 val.. Virimo pabaigoje dėti druskos ,prieskonių .Virimo laikas nurodytas ant pakuotės.Į šias salotas dedami avinžirniai turi būti nepervirti .Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį .
200 g. virtų arba konservuotų avinžirnių
200 g. vištienos kumpelio
200 g. kepintos duonos kubelių su česnaku
2-3 saulėje džiovinti pomidorai
poro,krapų ,pipirų
užpilui alyvų aliejus arba neriebus majonezas
Išmirkintus avinžirnius išverdame ,dedame druskos , gerai nuvarviname..Apkepiname duoną ,įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais .Kubelius padžioviname orkaitėje.Kubeliais supjaustome kumpelį ,susmulkiname gabalėlį poro ,krapus, džiovintus pomidorus.Visus produktus sumaišome ,dedame pipirų , ant viršaus beriame duoną.Prieš vartojant išmaišome su aliejumi arba majonezu,geriausias variantas padažą patiekti atskirai ,nes priešingu atveju keptos duonos kubeliai prisigers padažo ir bus minkšti.Viskas , mėgaukitės ,skanaus !!!
2014 m. vasario 16 d., sekmadienis
Sluoksniuotos salotos su vištiena ''Širdelė''
Širdelę radau rusų tinklapyje.Vaizdas labai patiko,bet salotų sudėtį pakeičiau pagal savo skonį .Viskas pavyko puikiai.Mano ''Valentinas'' buvo sužavėtas ir buvo tikrai laabai skanu :)
Reikės:
apie 300 g. keptos vištienos krūtinėlės
4 nedidelės virtos morkos
4 kiaušiniai
pusės Pekino kopūsto
nedidelis poras
1 granatas
šv. krapų
pipirų
apie 300 ml. majonezo
petražolių
Širdelės formą išklojame maistine plėvele .Forma ,ties plačiausia vieta ,20 cm. pločio. Krūtinėlę supjaustome plonais griežinėliais.Morkas ,kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Vieno kiaušinio baltymą pasiliekame širdelės viduriukui.Susmulkiname porą ,Pekiną ,krapus.Sluoksniuojame tokia tvarka :
Pekino kopūstas ,poras,krapai
majonezas
morkos,kiaušinis
majonezas
krūtinėlė
majonezas
Visą eigą kartojame iš pradžių tarpus vis pabarstydami pipirais pagal savo skonį.Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms ,galite laikyti ir per naktį.Susistovėjusią širdelę išverčiame į lėkštę ,viršuje išdėliojame granatų vaisių sėklas,viduryje ,iš smulkiai tarkuoto kiaušinio baltymo,suformuojame širdelę.Kraštus apibarstome petražolėmis.Viskas ,skanaus !!!
Gaminkite ir dalinkitės savo patiekalų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke . Labai lauksiu :)
2014 m. vasario 2 d., sekmadienis
Traški vištiena su riešutais
Skanios, traškios vištienos juostelės tiks karštam patiekalui ,o atvėsintos bus puikus užkandis :)
Reikės:
Marinuotos vištienos krūtinėlės
Marinavimui : česnakas ,druska ,kmynai ,pipirai ,česnakinių žolelių mišinys ''Santa Maria''
Paniravimui :
Maltų džiūvėsėlių,smulkintų riešutų ,saulėgrąžų branduolių ,kiaušinių
Kelias valandas marinuotą vištieną supjaustome norimo dydžio juostelėmis.Susmulkiname riešutus ir saulėgrąžų branduolius,tam puikiai tiks smulkintuvas ir sumaišome su džiūvėsėliais.Naudojau migdolus ir lazdyno riešutus.Išplakame kiaušinius ,merkiame vištieną po gabalėlį į kiaušinių plakinį ,vėliau apvoliojame riešutų masėje. Kiaušinių ir riešutų masės kiekis priklauso nuo jūsų turimo mėsos kiekio.Paruoštą vištieną kepame gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos. Jeigu valgysite kaip pagrindinį patiekalą ,garnyrui tiks ryžiai , daržovių salotos.Užkandžiui prie juostelių rinkausi Sweet Chili padažą.Skanaus !!!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)