Gaivus ,mažai kaloringas ,vasariškas tortukas. Kadangi turėjau anksčiau iškeptą biskvitą ,tai gamyba užtruko apie 20 min.
24 cm. skersmens torto formai reikės :
1 biskvitą mano pagal šį receptą ,galima naudoti ir pirktinį
0,9 l persikų skonio jogurtinių pasukų arba jogurto
250 ml. riebios grietinėlės
1 didelė skardinė konservuotų persikų
cukraus pagal skonį
5,5 šaukštai birios želatinos
13 šaukštų nuo persikų likusio sirupo ,želatinai užpilti
Konservuotus persikus sutriname,sirupą pasiliekame.Persikų masę sumaišome su jogurtu.Ragaujame ir pagal skonį dedame cukraus.Pamerkiame 5,5 šaukšto želatinos su 13 šaukštų likusio sirupo. Sirupo neišpilkite ,bus biskvito drėkinimui.Grietinėlę išplakame su cukrumi ,cukraus dėkite pagal skonį ,aš dėjau 1,5 šaukšto.Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje ir plakdami silpna srovele pilame į jogurto ir persikų masę.Po truputį įmaišome grietinėlę ,žiūrėkite ,kad neliktų gumuliukų. Torto formą išklojame maistine plėvele ,o šonams iškerpame ir dedame kepimo popieriaus juostą,kad torto kraštai būtų lygūs.Dedame biskvitą ,sulaistome nuo persikų likusiu sirupu , ant viršaus pilame kremą ir dedame į šaldytuvą per naktį.Viršų puošiame vaisiais pagal jūsų fantaziją ir skonį.Aš puošiau žaliais abrikosais ,mėtų lapeliais ir avietėmis.
Skanaus !!!
Mano Facebook puslapis : čia
Mano gražuolis Gencijonas
Rudbekija
Nakviša
2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis
2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis
Kijevo kotletai kitaip
Reikės:
600 g. maltos vištienos krūtinėlės
200 g. varškės
1 kiaušinis
100 ml. grietinėlės
jūsų mėgiami prieskoniai
100 g. sviesto sumaišyto su žalumynais ir prieskoniais
kiaušinių ir džiūvėsėlių apvoliojimui
Mėsą išminkome su varške ,kiaušiniu ir prieskoniais.Aš receptuką truputį pakoregavau ir įpyliau grietinėlės. Formuojame pailgus kotletukus ,į vidų dedame gabaliuką sviesto.Kotletus apvoliojame išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.Padariau 10 nedidelių kotletų. Kepame karštuose riebaluose.Valgome su jūsų pamėgtu garnyru . Skanaus ! Ačiū Jolantai :)
Mano Facebook puslapis : čia
Recepto šaltinis : čia
600 g. maltos vištienos krūtinėlės
200 g. varškės
1 kiaušinis
100 ml. grietinėlės
jūsų mėgiami prieskoniai
100 g. sviesto sumaišyto su žalumynais ir prieskoniais
kiaušinių ir džiūvėsėlių apvoliojimui
Mėsą išminkome su varške ,kiaušiniu ir prieskoniais.Aš receptuką truputį pakoregavau ir įpyliau grietinėlės. Formuojame pailgus kotletukus ,į vidų dedame gabaliuką sviesto.Kotletus apvoliojame išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.Padariau 10 nedidelių kotletų. Kepame karštuose riebaluose.Valgome su jūsų pamėgtu garnyru . Skanaus ! Ačiū Jolantai :)
Recepto šaltinis : čia
2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis
Tortas su juodais serbentais
Biskvitui : eiga : čia
Biskvitus kepu atskirai po vieną , taip paprasčiau ir patogiau ,nes nereikia pjaustyti .
12 trynių ( naudojau M dydžio kiaušinius )
9 baltymai
150 g. cukraus
180 g. Ekstra miltų
Vanilinio cukraus
Trims storesniems biskvitams arba 4 plonesniems 24 cm. torto formai .Tortą sudaro 2 dvigubi kremo sluoksniai.
Juodųjų serbentų kremui 2 sluoksniams :
400 ml. žalių trintų serbentų su cukrumi ( cukrus pagal skonį )
300 ml. riebios grietinėlės plakimui
kondensuoto pieno į grietinėlę , pagal skonį
4 šaukštai birios želatinos
Grietinėlės kremui 2 sluoksniams :
700 ml. riebios grietinėlės plakimui
kondensuoto pieno pagal skonį
2,5 šaukštai birios želatinos
Drėkinimui:
sirupas iš vandens ,cukraus ,citrinos sulčių arba mano naudotas vandens ir kondensuoto pieno sirupas
Puošimas šonams ir viršui :
200 ml. riebios plaktos grietinėlės su cukrumi ( cukrus pagal skonį )
vaisiai (naudojau abrikosus ir šilauogių uogas )
juodojo, nuo 60-70 % kakavos ,šokolado
šokolado tvorelė ir drugeliai gamybos procesas : čia
Dabar pažaiskime ,šis tortas reikalauja truputį kantrybės ;) Pirmas sluoksnis serbentų , serbentų kremui skirtus produktus daliname per pusę .Pamerkiame 2 šaukštus želatinos ,tris kart daugiau vandens nei želatinos ,reikalui esant galima pilti dar truputį.Išplakame 150 ml. grietinėlės ,pilame kondensuotą pieną ,ragaujame.Brinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje ir pravėsusią ,plakdami pilame į serbentų masę.Atsargiai ,po truputį įmaišome grietinėlę.Turi gauti purus ,spalvingas,saldžia rūgštis kremas.Į torto formą ,aš naudoju 24 cm. klojame kietą paduką , į šonus statome bortelį iš kepimo popieriaus juostos ,aukštesnės juostos, nei formos kraštai ,nes tortas iš šios normos išeina gan aukštas :) Po to dedame pirmą biskvitą ,sudrėkiname sirupu ir pilame serbentų kremą.Statome į šaldytuvą stingti.Toliau pamerkiame 1 šaukštą su trupučiu želatinos .Išplakame 350 ml. grietinėlės su kondensuotu pienu,ragaujame.Ištirpiname išbrinkusią želatiną ir pravėsusią ,silpna srovele ,plakdami įmaišome į grietinėlę.Ant sustingusio serbentų kremo sluoksnio pilame paruoštą grietinėlės kremą.Statome į šaldytuvą.Sustingus klojame antrą biskvitą ,drėkiname ir vėl viską kartojame iš pradžių : pasiruošiame iš tokių pačių proporcijų serbentų kremą ,toliau grietinėlės sluoksnis ir sustingus klojame 3 biskvitą ,sudrėkiname sirupu ,uždengiame folija ir statome nakčiai į šaldytuvą.Kitą dieną ,malonioji dalis ,bent jau man - puošimas :) Išimame tortą iš formos ,labai atsargiai ,kad nesusigadintų kraštai ,nulupame kepimo popieriaus juostą.Šonus ir viršų aptepame plakta grietinėle ir jeigu puošite šokoladine tvorele,gaminkite tvorelę ,o jeigu dėsite drugelius tai juos gaminkite dieną prieš.Viskas :) Beliko skanauti ,skanaus ir labai tikuosi ,kad patiks :)
Aš Facebooke : čia
Biskvitus kepu atskirai po vieną , taip paprasčiau ir patogiau ,nes nereikia pjaustyti .
12 trynių ( naudojau M dydžio kiaušinius )
9 baltymai
150 g. cukraus
180 g. Ekstra miltų
Vanilinio cukraus
Trims storesniems biskvitams arba 4 plonesniems 24 cm. torto formai .Tortą sudaro 2 dvigubi kremo sluoksniai.
Juodųjų serbentų kremui 2 sluoksniams :
400 ml. žalių trintų serbentų su cukrumi ( cukrus pagal skonį )
300 ml. riebios grietinėlės plakimui
kondensuoto pieno į grietinėlę , pagal skonį
4 šaukštai birios želatinos
Grietinėlės kremui 2 sluoksniams :
700 ml. riebios grietinėlės plakimui
kondensuoto pieno pagal skonį
2,5 šaukštai birios želatinos
Drėkinimui:
sirupas iš vandens ,cukraus ,citrinos sulčių arba mano naudotas vandens ir kondensuoto pieno sirupas
Puošimas šonams ir viršui :
200 ml. riebios plaktos grietinėlės su cukrumi ( cukrus pagal skonį )
vaisiai (naudojau abrikosus ir šilauogių uogas )
juodojo, nuo 60-70 % kakavos ,šokolado
šokolado tvorelė ir drugeliai gamybos procesas : čia
Dabar pažaiskime ,šis tortas reikalauja truputį kantrybės ;) Pirmas sluoksnis serbentų , serbentų kremui skirtus produktus daliname per pusę .Pamerkiame 2 šaukštus želatinos ,tris kart daugiau vandens nei želatinos ,reikalui esant galima pilti dar truputį.Išplakame 150 ml. grietinėlės ,pilame kondensuotą pieną ,ragaujame.Brinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje ir pravėsusią ,plakdami pilame į serbentų masę.Atsargiai ,po truputį įmaišome grietinėlę.Turi gauti purus ,spalvingas,saldžia rūgštis kremas.Į torto formą ,aš naudoju 24 cm. klojame kietą paduką , į šonus statome bortelį iš kepimo popieriaus juostos ,aukštesnės juostos, nei formos kraštai ,nes tortas iš šios normos išeina gan aukštas :) Po to dedame pirmą biskvitą ,sudrėkiname sirupu ir pilame serbentų kremą.Statome į šaldytuvą stingti.Toliau pamerkiame 1 šaukštą su trupučiu želatinos .Išplakame 350 ml. grietinėlės su kondensuotu pienu,ragaujame.Ištirpiname išbrinkusią želatiną ir pravėsusią ,silpna srovele ,plakdami įmaišome į grietinėlę.Ant sustingusio serbentų kremo sluoksnio pilame paruoštą grietinėlės kremą.Statome į šaldytuvą.Sustingus klojame antrą biskvitą ,drėkiname ir vėl viską kartojame iš pradžių : pasiruošiame iš tokių pačių proporcijų serbentų kremą ,toliau grietinėlės sluoksnis ir sustingus klojame 3 biskvitą ,sudrėkiname sirupu ,uždengiame folija ir statome nakčiai į šaldytuvą.Kitą dieną ,malonioji dalis ,bent jau man - puošimas :) Išimame tortą iš formos ,labai atsargiai ,kad nesusigadintų kraštai ,nulupame kepimo popieriaus juostą.Šonus ir viršų aptepame plakta grietinėle ir jeigu puošite šokoladine tvorele,gaminkite tvorelę ,o jeigu dėsite drugelius tai juos gaminkite dieną prieš.Viskas :) Beliko skanauti ,skanaus ir labai tikuosi ,kad patiks :)
Aš Facebooke : čia
2013 m. liepos 28 d., sekmadienis
Gaivus gėrimas su Mojito Mint sirupu
Reikės :
''Monin'' Mojito Mint sirupo
žaliosios citrinos
mėtos lapelių
agurko
ledukų
vandens
Kad paskleistų savo aromatą, grūstuvėje patrinkite mėtą ir kelis griežinėlius citrinos.Dėkite į ąsotį. Supjaustykite agurką ,citriną ir dėkite ant mėtų.Toliau dėkite ledo ,pilkite pagal skonį sirupo ir dar kelis mėtos lapelius .Viską užpilame vandeniu.Vandenį naudokite virintą arba pirktinį.Viskas 👌Puikus ,gaivinantis vasaros gėrimas paruoštas .) Tik nepadauginkite mėtų ,nes jos laaabai raminančiai veikia 😊 Skanaus !!!
Tortilijų receptukas : čia
''Monin'' Mojito Mint sirupo
žaliosios citrinos
mėtos lapelių
agurko
ledukų
vandens
Kad paskleistų savo aromatą, grūstuvėje patrinkite mėtą ir kelis griežinėlius citrinos.Dėkite į ąsotį. Supjaustykite agurką ,citriną ir dėkite ant mėtų.Toliau dėkite ledo ,pilkite pagal skonį sirupo ir dar kelis mėtos lapelius .Viską užpilame vandeniu.Vandenį naudokite virintą arba pirktinį.Viskas 👌Puikus ,gaivinantis vasaros gėrimas paruoštas .) Tik nepadauginkite mėtų ,nes jos laaabai raminančiai veikia 😊 Skanaus !!!
Tortilijų receptukas : čia
2013 m. liepos 22 d., pirmadienis
Cannelloni su Ricotta sūriu ir špinatais
12 Cannelloni makaronų :
Įdarui:
250 g. šaldytų špinatų
250 ml. Ricotta sūrio
sauja tarkuoto Parmezano ( tinka Džiugas)
pipirų ,druskos ,česnakų ,raudonėlio,muskato riešuto
Pomidorų padažui:
1 maža skardinė konservuotų pomidorų ( 400 ml.)
česnako ,baziliko ,druskos (jeigu pomidorai nesūdyti ,žiūrėkite sudėtį )
Grietinėlės padažui :
250 ml. riebios grietinėlės
sauja tarkuoto Parmezano
100 g. Mocarelos sūrio
1 didelio pomidoro
Kelias skilteles česnako susmulkiname ir apkepiname kartu su raudonėliu ir truputį patarkuoto muskato riešuto.Atitirpintus špinatus sumaišome su Ricotta ,dedame Parmezaną , kepintus prieskonius ,pipirus ,druską ir viską išmaišome.Pomidorams kepiname kelias skilteles česnako , pridedame baziliko,jeigu reikia druskos ir pakepinę išmaišome su pomidorų mase.Išplakame grietinėlę ,dedame sūrį ir išmaišome.Špinatų ir Ricottos mase įdarome makaronus.Į pasirinktą karščiui atsparų indą pilame pomidorų masę ,ant viršaus rikiuojame makaronus , pilame grietinėlę ir apdėliojame Mocarela sūriu ir pomidorų puselėmis. Kepame 180 % orkaitėje 30-35 min. Tik iškepus nepjaustykite ,truputį pakentėkite, turi susistovėti ,išimkite iš orkaitės ir palaukite 20 min. :) Aš dariau du sluoksnius iš 24 Cannelloni ,tai produktus reikia daugint iš 2 ,bet patarimas būtų kepti atskiruose induose ,vienu sluoksniu ,gaunasi skaniau ;) Skanaus !!!
Mano Facebook puslapis : čia
šaltinis knyga ''Gaminame su Oliveriu ''
2013 m. liepos 20 d., šeštadienis
Tiramisu - neįmanoma atsispirti...
Mano Facebook puslapis : čia
Tiramisu...Tirpstantis burnoje ir svaiginantis ..Tradicinis Tiramisu - tai Mascarponės sūris ,kiaušiniai,cukrus,alkoholinis gėrimas,kava,kakavos milteliai ,biskvitiniai piršteliai.Labai lengvai pagaminamas ir be galo skanus,beveik neįmanoma ,kad nepavyktų :) Šio deserto žinovai teigia ,kad kiaušinių pakeisti niekuo negalima ,nes tai bus jau ne Tiramisu. Aš vis tik dar pridėsiu grietinėlės.Atminkite ,kad tikras Tiramisu yra desertas kabinamas šaukštu , suraikyti jį kaip tortą ne visada pavyksta ,o ir nereikia :) 2 litrų talpos indui sunaudojau:
380 ml.Mascarponės
250 ml. 36 % grietinėlės ( jeigu norite laikytis originalaus recepto ,jos nenaudokite ,dėkite išplaktus baltymus)
300 ml. stiprios espresso kavos
keli šaukštai kavos likerio arba itališko spirituoto vyno Marsala
4-5 šaukštai cukraus pudros ( geriausiai ragauti ir dėti pagal skonį )
3 kiaušinių tryniai
250 g. ''damų pirštelių'' Savoiardi
kakavos miltelių
Užplikome kavą ir 10 min. paverdame ant viryklės , paliekame atvėsti.Į atvėsusią kavą supilame kavos likerį.Su cukrumi išplaktą grietinėlę sumaišome su Mascarpone. Kiaušinius gerai nuplauname ir atskiriame trynius nuo baltymų.Trynius paplakame ir statome ant puodo su garais ir plakame.Masė neturėtų užkaisti daugiau nei 70 laipsnių.Paplakus apie 6 min. nukeliame ir toliau plakame iki kremo konsistencijos.Ši procedūra reikalinga dėl mūsų pačių saugumo ,nes neapdorotus kiaušinius vartoti yra pavojinga .Trynių masę atsargiai įmaišome į Mascarponės kremą.Į jūsų pasirinktą indą dedame tokia tvarka : į dugną truputį kremo ,kakava ,kavoje mirkinti biskvitai ,tik nemirkinkite per daug nes jie išsileis ir bus košė, paskutinis sluoksnis kremo ir viršus kakavos milteliai.Taip kartojame procedūrą kol neliks kremo ir biskvitų.Viršų barstome kakava ir puošiame uogomis. Laikome šaldytuve, geriausiai per naktį.Beliko skanauti :) Skanaus !!!
Noriu Jums pasiūlyti vieną iš Tiramisu variacijų su vyšniomis ,be galo gardu ,nors tai nėra klasikinis Tiramisu ,bet išbandyti būtina ,nesigailėsite :) receptukas : čia
Tiramisu...Tirpstantis burnoje ir svaiginantis ..Tradicinis Tiramisu - tai Mascarponės sūris ,kiaušiniai,cukrus,alkoholinis gėrimas,kava,kakavos milteliai ,biskvitiniai piršteliai.Labai lengvai pagaminamas ir be galo skanus,beveik neįmanoma ,kad nepavyktų :) Šio deserto žinovai teigia ,kad kiaušinių pakeisti niekuo negalima ,nes tai bus jau ne Tiramisu. Aš vis tik dar pridėsiu grietinėlės.Atminkite ,kad tikras Tiramisu yra desertas kabinamas šaukštu , suraikyti jį kaip tortą ne visada pavyksta ,o ir nereikia :) 2 litrų talpos indui sunaudojau:
380 ml.Mascarponės
250 ml. 36 % grietinėlės ( jeigu norite laikytis originalaus recepto ,jos nenaudokite ,dėkite išplaktus baltymus)
300 ml. stiprios espresso kavos
keli šaukštai kavos likerio arba itališko spirituoto vyno Marsala
4-5 šaukštai cukraus pudros ( geriausiai ragauti ir dėti pagal skonį )
3 kiaušinių tryniai
250 g. ''damų pirštelių'' Savoiardi
kakavos miltelių
Užplikome kavą ir 10 min. paverdame ant viryklės , paliekame atvėsti.Į atvėsusią kavą supilame kavos likerį.Su cukrumi išplaktą grietinėlę sumaišome su Mascarpone. Kiaušinius gerai nuplauname ir atskiriame trynius nuo baltymų.Trynius paplakame ir statome ant puodo su garais ir plakame.Masė neturėtų užkaisti daugiau nei 70 laipsnių.Paplakus apie 6 min. nukeliame ir toliau plakame iki kremo konsistencijos.Ši procedūra reikalinga dėl mūsų pačių saugumo ,nes neapdorotus kiaušinius vartoti yra pavojinga .Trynių masę atsargiai įmaišome į Mascarponės kremą.Į jūsų pasirinktą indą dedame tokia tvarka : į dugną truputį kremo ,kakava ,kavoje mirkinti biskvitai ,tik nemirkinkite per daug nes jie išsileis ir bus košė, paskutinis sluoksnis kremo ir viršus kakavos milteliai.Taip kartojame procedūrą kol neliks kremo ir biskvitų.Viršų barstome kakava ir puošiame uogomis. Laikome šaldytuve, geriausiai per naktį.Beliko skanauti :) Skanaus !!!
Noriu Jums pasiūlyti vieną iš Tiramisu variacijų su vyšniomis ,be galo gardu ,nors tai nėra klasikinis Tiramisu ,bet išbandyti būtina ,nesigailėsite :) receptukas : čia
2013 m. liepos 17 d., trečiadienis
Greito raugimo agurkėliai
1 kg. agurkų druskos pagal skonį
3 skiltelės česnako
Šviežių krapų
1.Agurkus supjaustome išilgai į keturias dalis.
3 skiltelės česnako
Šviežių krapų
1.Agurkus supjaustome išilgai į keturias dalis.
2.Dedame druską,trintą česnaką ,smulkintus krapus.
3.Agurkus dedame į maišelį arba indelį su dangčiu ir kratome kol susimaišys su druska ir krapais.Tik per ilgai nekratykite,kad per daug nesuminkštėtų.
4.Agurkus laikome 20-30 min.
Viskas labai paprasta ir greita .
Skaniausi linkėjimai ,
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)