2013 m. liepos 16 d., antradienis

Vištienos kumpelių troškinys su aguročiais

                                                                                                        Mano Facebook puslapis : čia                           
Apie 6 vištienos kumpelius (be odos ir kaulų)
5 bulves
2 morkas
nedidelį agurotį
svogūną
2 skilteles česnako
krapų
pipirų
druskos
1 šaukštą miltų
grietinės
sviesto


Kumpelius pasmulkinam, supjaustome morkas ir dedam į  puodą su trupučiu vandens.Verdame apie 20 min. ,tada dedame smulkintas bulves ,svogūną ,česnaką ,gabaliukais pjaustytą agurotį ,druską ,pipirus,krapus ir troškiname kol bulvės suminkštės.Keptuvėje pakepiname šaukštą miltų ,dedame šaukštą sviesto , truputį grietinės,viską ištriname ir užpilame virimo metu susidariusiu sultiniu ,išmaišome ,kad neliktų gumuliukų ir pakaitinam kol pradės tirštėti. Ragaujame ar netrūksta druskos. Padažą užpilame ant troškinio.Viskas ,labai greitai ,skaniai ir sveikai :) Skanaus !!!





2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Crepes su varške ir persikais

Tešlos receptukas  čia  Į  tešlą dedame šaukštą cukraus.

Įdaras:

2 pak. x 180 g varškės
2 v.š. grietinės
1,5 v.š. cukraus
vanilės
3 puselės konservuotų persikų

Gaminimas :

Viskas paprastai .,Pasidarome tešlą ,iškepame Crepus, Kepame be riebalų.Vvarškę ištriname su cukrumi,vanile ,grietine ir dedame smulkintus persikus.Suvyniojame blynelius. Įdarytus  apkepiname svieste.Valgome su jogurtu ar grietine.Skanaus !!!






2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Pusryčių armonika

Jeigu jums pabodo tradiciniai kepti sumuštiniai , galite juos pateikti kiek kitaip ir įdomiau . Labai gražu,patogu ,greita ir nekasdieniška.Puikiai tinka pusryčiams ar tiesiog užkandžiui .


Reikės :

1 nepjaustytas batonas   (nedarykite iš labai ilgo batono ir pirkite tikrą kuris nėra ''išpūstas'' dirbtiniais purikliais)
graikiškas jogurtas arba majonezas pagal poreikius
pomidorų padažas
česnakas
2 virti ir sutarkuoti kiaušiniai
tarkuotas sūris ( tiks visoks gerai besilydantis  )
Brie sūrio
juodos marinuotos alyvuogės
pomidorai

Jogurtą arba majonezą sumaišome su keliais šaukštais pomidorų padažo ,dedame spaustą česnaką ir išmaišome.Batoną pjaustome riekelėmis ,bet neįpjaunam iki galo.Padažu tepame visas vienos pusės riekeles .Padažo reikėtų minimaliai ,nes kitaip batonas labai suminkštės.Barstome sūrio ir kiaušinių  masę, dedame smulkintas alyvuoges , riekelėmis pjaustytą Brie sūrį, pomidorus. Dedame į 200 * C  orkaitę 10-15 min.
Skanaus !!!





2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Vištienos kepsnys su ananasais


Tobulas kepsnys visais gyvenimo atvejais .



Reikės :  ( produktų kiekis pagal jūsų poreikius )
vištienos krūtinėlės pjausnių
raudoną svogūną
pomidorų
miltų
majonezo
mėgstamų paukštienos prieskonių 

Padažui :
tarkuoto sūrio mišinio 
majonezo
kelis šaukštus vandens arba sultinio
krapų

1.Vištieną lengvai išmušame ir ištriname prieskoniais.Atidedame kuriam laikui .
2.Pastovėjusią paukštieną apvoliojame miltuose ir trumpai  apkepiname .
3.Apkepintą  vištieną dedame į kepimo skardą .Ant viršaus dedame plonai  pjaustytus  svogūnus, gabaliukais susmulkintus pomidorus ,smulkintus ananasus .
4.Ant viršaus plonai tepame majonezą. Dedame į įkaitintą  orkaitę 20 min.
5.Sumaišome padažui skirtus produktus . Po 20 min. ant viršaus pilame  padažą  ir kepame kol sūris išsilydys.
Tiekiame su ryžiais ir daržovėmis.

Skanių akimirkų !!






Vištienos suktinukai su grybais

Suktinukams:
vištienos krūtinėlės pjausnių
česnako
juodų maltų pipirų
Provanso žolelių prieskonių mišinio
druskos
majonezo


Grybų įdarui:
Grybų ( tinka pievagrybiai ,sūdyti ar marinuoti miško grybai )
svogūną
pipirų
druskos
krapų

Traiškytoms bulvytėms:
nedidelių bulvyčių
sviestuko su prieskoninėmis žolelėmis
česnako
druskos

Padažui:  (viskas iš '' akies'' )
majonezo
tarkuoto sūrio ( naudojau Mocarelą )
česnako
pipirų
krapų
sultinio


Vištienos krūtinėlės pjausnius truputį pamušame ,kad nesuirtų mušant ant viršaus uždedame maistinę plėvelę.Česnaką nulupame ir sutriname ,dedame prieskonius ,druską ir truputį majonezo.Mėsą įtriname ir paliekame marinuoti dvi valandas ar ilgiau.Įdarui susmulkiname svogūną ,grybus,dedame pipirus  ir viską pakepiname kol svogūnas suminkštės,tada beriame druskos,smulkintus krapus. Bulvytes nuplauname ,pilam į puodą vandens ,dedam druskos ir verdame nuo užvirimo apie 15 min. . Atvėsusias naudodami bulvių trintuvę patraiškome.Pasiruošiame sviestuką .Pjaustome krapus ,dedame mėgstamų žolelių ,druskos,trintą česnaką ir sumaišome su truputį kambario temperatūroje pastovėjusiu sviestu.Dedame į šaldytuvą.Į pasimarinavusios vištienos pjausnius dedame grybų masės ir susukame suktinuką ,užtvirtiname mediniais smeigtukais. Paruoštus suktinukus apkepiname keptuvėje ir dedame į karščiui atsparų indą.Šauname į orkaitę  20-30 min.Ant bulvyčių dedame po gabalėlį sviesto ir šauname į orkaitę kartu su mėsa.
Pasiruošiame padažą : imame majonezą, tarkuotą sūrį ,skiltelę trinto česnako ,smulkintų krapų ,šaukštelį pomidorų padažo ,pora šaukštų vandens arba kepimo metu susidariusio sultinio,pipirų.Baigiant kepti ištraukiame smeigtukus ir pilame padažą , kepame kol išsilydys sūris.Tiekiame su bulvytėmis ir daržovių salotomis.
Skanaus !!!





Aš Facebooke :  ČIA

2013 m. liepos 6 d., šeštadienis

Svajonių Medutis


Kiekvienas receptas turi savo paslapčių.Ne išimtis - jau klasika tapęs Medutis. Mano Medutis - iš kelių receptų.Po kelių bandymų pavyko susikurti savo skonio tortą.Drėgnas, minkštas,purus, su apelsinų skonio natele, toks mmmm...   Man patinka ,kad tešlos nereikia kočioti ar pjaustyti biskvito. Lakštai iškepa labai greitai ir yra gražūs ir lygūs. Iškeptus lakštus galima laikyti ilgai , tik reikia  atskirti  popieriumi ,kad nesuliptų ir uždengus laikyti sausai.



Lakštams :   ( iš šios normos išėjo 7  lakštai)
100 g cukraus
200 g natūralaus medaus
3 šaukštai 30 % grietinės ( ši grietinė skirta tešlai )
200 g sviesto
3 kiaušiniai
2,5 a.š. nugesintos sodos (  acto arba rūgščios grietinės )
miltų tiek kad , būtų panašiai  grietinės tirštumo

Kremui :
500 ml. 30 % grietinės
500 ml. 40 % grietinės
 cukraus pagal skonį ,biskvitai saldūs tai cukraus daug nereikia
1 citrinos sultys
1 apelsino nutarkuota žievelė ( be baltos dalies )
apie 30 g. želatinos ( maždaug 3 šaukštai )
apelsinų sulčių  želatinos brinkinimui

Šonams ir viršui :
2 biskvitų trupiniai
200 g. 40 % grietinės
cukraus pagal skonį
keli šaukštai citrinos sulčių


1.Skirtingai nei kituose medaus torto receptuose ,šiame kaitiname tik medų .Dedame medų į puodelį ir kaitiname kol pradės kunkuliuoti .Po 5-7 min. medus patamsės.
2.Dedame sviestą .Ištirpusį sviestą ir medų išmaišome ir dedame į šoną atvėsti.
3.Kiaušinius ir cukrų išplakame iki putų .
4.Toliau į išplaktą kiaušinių masę po truputį plakdami pilame medaus ir sviesto masę, dedame grietinę ir  nugesintą sodą.Sodą geriausiai gesinti actu.
5. Po truputį sijodami pilame miltus ir maišome .Turi gautis maždaug grietinės  tirštumo tešla. Jeigu padauginote miltų įdėkite dar kelis šaukštus grietinės.
6.Uždenkite tešlą plėvele ir dėkite brandinti į šaldytuvą iki 12 val.
7. Išėmus tešlą iš šaldytuvo palaikome kambario temperatūroje kol sušils. Jeigu jums sunku tiek išlaukti kepkite iš nebrandintos tešlos.
8.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
9.Imkite 24 cm. skersmens torto formą ,atsegame šonus ir ant pado tiesiame kepimo popieriaus lakštą.Užspaudžiame tortinės šonus.Popierius nejuda ir yra patogu tepti tešlą.Dedame apie 2 v.š  tešlos ir plonai tepame silikoniniu teptuku arba šaukštu. Kuo ploniau tepsite ,tuo bus skanesni lakštai  :) Su silikoniniu teptuku patogiau ,nes galima  tešlą ištepti labai plonai.
10.Dedame į orkaitę ir kepame apie 7-10 min. iki auksinės rudos spalvos.Žiūrėkite ,kad nesudegtų . Kuo plonesni lakštai ,tuo greičiau iškeps.Gerai jeigu turite 2 formas ,tuomet vienu metu iškeptumėte iš kart 2 lakštus.
11. Iškepusį lakštą išimkite ir klokite kitą popieriaus lapą. Galite naudoti tuos pačius lapus. Pravėsusį lakštą nuimame. Jeigu kartais sugadinote popierių ar per daug prikepė keiskite švariu.Tokiu būdu iškepame visus lakštus kiek išeis.Man išėjo 7 lakštai.
12.Kremui išbrinkiname želatiną. Imame tris kart daugiau vandens arba apelsinų sulčių nei želatinos.
13.Kambario temperatūros grietinę truputį paplakame ,bet visai  neišplakame ,pilame cukrų ,citrinos sultis , nutarkuotą  apelsino žievelę.Ragaujame ir jeigu trūksta saldumo ar rūgšties pridedame.
14.Plakdami pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną .Išplakę kremą statome  į šaldytuvą ,kad truputį apstingtų . Tokiu būdu bus neišbėgę sluoksniai.
15.Jeigu tortą puošite trupiniais ,tai atidėkite  2 lakštus ir padžiovinkite.Padžiovintus dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki trupinių.
16.Lakštus pertepkite  kremu .Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.Kremą prieš sluoksniavimą padalinkite   lygiomis dalimis.Aš sunaudojau 5 lakštus.Galite pridėti žele gabaliukų arba vaisių.Tortą reikia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje, tik po to dėti į šaldytuvą .Kad atskleistų savo skonį Medutis turi subręsti.Šviežiai pagaminto valgyti nereikėtų. Vieną dieną kepame lakštus , kitą  pertepame,o trečią puošiame ir valgome.
17.Šonams ir viršui išplakame grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Aptepame torto šonus , viršų ir apibarstome trupiniais. Puoškite pagal savo fantaziją ir skonį . Skanaus !!!





2013 m. liepos 3 d., trečiadienis

Karbonadas ant grotelių

Viskas labai paprasta ir skanu :)
Karbonadinės kiaulienos
česnako
pipirų
druskos
majonezo
mėgstamų prieskoninių žolelių
Garnyrui:
šampinjonų
mėgstamų daržovių
bulvių ar ryžių


Kiaulienos karbonadus supjaustome apie 1,5 cm. storio kepsniais .Aš naudojau kiaulieną su riebaliuku ,labai skanu ,apskrudęs lašinukas tikras skanumėlis. Mėsytę išmušame ,pabarstome pipirais ,druska ,spaustu česnaku ir užberiame mėgstamų prieskoninių žolelių ,aš naudojau raudonėlį ir kalendrą .Gerai įtriname ir plonai patepame majonezu.Paliekam marinuotis ,geriausiai per naktį.Marinuotą mėsą dedame ant grotelių ,šalia dedame druska įtrintus šampinjonus ir kepame . Grybukai gauna mėsos sulčių ir būna labai gardūs.Tiekiame su bulvėmis arba ryžiais ,daržovėmis .Skanaus :)





Aš Facebooke : čia

Dusios ežero gyventojai



 Saulei nusileidus ,vaizdas nerealus ...