2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Tortas su juodais serbentais

Biskvitui :                                eiga :  čia
Biskvitus kepu atskirai po vieną , taip paprasčiau ir patogiau ,nes nereikia pjaustyti .
12  trynių  ( naudojau M dydžio kiaušinius )
9 baltymai
150 g. cukraus
180 g. Ekstra miltų
Vanilinio cukraus
 Trims storesniems biskvitams arba 4 plonesniems 24 cm. torto formai .Tortą sudaro 2 dvigubi kremo sluoksniai.


Juodųjų serbentų kremui 2 sluoksniams :
400 ml. žalių trintų serbentų su cukrumi ( cukrus pagal skonį )
300 ml. riebios grietinėlės plakimui
kondensuoto pieno į grietinėlę , pagal skonį
4 šaukštai birios želatinos

Grietinėlės kremui 2 sluoksniams :
700 ml. riebios grietinėlės plakimui
kondensuoto pieno pagal skonį
2,5 šaukštai birios želatinos

Drėkinimui:
sirupas iš vandens ,cukraus ,citrinos sulčių arba mano naudotas vandens ir kondensuoto pieno sirupas

Puošimas šonams ir viršui :
200 ml. riebios plaktos grietinėlės su cukrumi ( cukrus pagal skonį )
vaisiai (naudojau abrikosus ir šilauogių uogas )
juodojo, nuo 60-70 % kakavos ,šokolado
šokolado tvorelė ir drugeliai gamybos procesas : čia


Dabar pažaiskime ,šis tortas reikalauja truputį kantrybės ;) Pirmas sluoksnis serbentų , serbentų kremui skirtus produktus daliname per pusę .Pamerkiame 2 šaukštus želatinos ,tris kart daugiau vandens nei želatinos ,reikalui esant galima pilti dar truputį.Išplakame 150 ml. grietinėlės ,pilame kondensuotą pieną ,ragaujame.Brinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje ir pravėsusią ,plakdami pilame į serbentų masę.Atsargiai ,po truputį įmaišome grietinėlę.Turi gauti purus ,spalvingas,saldžia rūgštis kremas.Į torto formą ,aš naudoju 24 cm. klojame kietą paduką , į šonus statome bortelį  iš kepimo popieriaus juostos ,aukštesnės juostos, nei formos kraštai ,nes tortas iš šios normos išeina gan aukštas :) Po to dedame pirmą biskvitą ,sudrėkiname sirupu ir pilame serbentų kremą.Statome į šaldytuvą stingti.Toliau pamerkiame 1 šaukštą su trupučiu želatinos .Išplakame 350 ml. grietinėlės su kondensuotu pienu,ragaujame.Ištirpiname išbrinkusią želatiną ir pravėsusią ,silpna srovele ,plakdami įmaišome į grietinėlę.Ant sustingusio serbentų kremo sluoksnio pilame paruoštą grietinėlės kremą.Statome į šaldytuvą.Sustingus klojame antrą biskvitą ,drėkiname ir vėl viską kartojame iš pradžių : pasiruošiame iš tokių pačių proporcijų serbentų kremą ,toliau grietinėlės sluoksnis ir sustingus klojame 3 biskvitą ,sudrėkiname sirupu ,uždengiame folija ir statome nakčiai į šaldytuvą.Kitą dieną ,malonioji dalis ,bent jau man - puošimas :) Išimame tortą iš formos ,labai atsargiai ,kad nesusigadintų kraštai ,nulupame kepimo popieriaus juostą.Šonus ir viršų aptepame  plakta grietinėle ir jeigu puošite šokoladine tvorele,gaminkite tvorelę ,o jeigu dėsite drugelius tai juos gaminkite dieną prieš.Viskas :) Beliko skanauti ,skanaus ir labai tikuosi ,kad patiks :)





Aš Facebooke : čia

2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Gaivus gėrimas su Mojito Mint sirupu

Reikės :

''Monin'' Mojito Mint sirupo
žaliosios citrinos
mėtos lapelių
agurko
ledukų
vandens

Kad paskleistų savo aromatą, grūstuvėje patrinkite mėtą ir kelis griežinėlius citrinos.Dėkite į ąsotį. Supjaustykite agurką ,citriną  ir dėkite ant mėtų.Toliau  dėkite ledo ,pilkite pagal skonį sirupo ir dar kelis mėtos lapelius .Viską užpilame vandeniu.Vandenį naudokite virintą arba pirktinį.Viskas 👌Puikus ,gaivinantis vasaros gėrimas paruoštas .) Tik nepadauginkite mėtų ,nes jos laaabai raminančiai veikia 😊 Skanaus !!!





Tortilijų receptukas :  čia



2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Cannelloni su Ricotta sūriu ir špinatais


12   Cannelloni makaronų :

Įdarui:
250 g. šaldytų špinatų 
250 ml. Ricotta sūrio
sauja tarkuoto Parmezano ( tinka Džiugas)
pipirų ,druskos ,česnakų ,raudonėlio,muskato riešuto

Pomidorų padažui:
1 maža skardinė konservuotų pomidorų ( 400 ml.)
česnako ,baziliko ,druskos (jeigu pomidorai nesūdyti ,žiūrėkite sudėtį )

Grietinėlės padažui :
250 ml. riebios grietinėlės
sauja tarkuoto Parmezano 
100 g. Mocarelos sūrio
1 didelio pomidoro


Kelias skilteles česnako susmulkiname ir apkepiname kartu su raudonėliu ir truputį patarkuoto muskato riešuto.Atitirpintus špinatus sumaišome su Ricotta ,dedame Parmezaną , kepintus prieskonius ,pipirus ,druską ir viską išmaišome.Pomidorams kepiname kelias skilteles česnako , pridedame baziliko,jeigu reikia druskos ir pakepinę išmaišome su pomidorų mase.Išplakame grietinėlę ,dedame sūrį ir išmaišome.Špinatų ir Ricottos mase įdarome makaronus.Į pasirinktą karščiui atsparų indą pilame pomidorų masę ,ant viršaus rikiuojame makaronus , pilame grietinėlę ir apdėliojame Mocarela sūriu ir pomidorų puselėmis. Kepame 180 % orkaitėje 30-35 min. Tik iškepus nepjaustykite ,truputį pakentėkite, turi susistovėti ,išimkite iš orkaitės ir palaukite 20 min. :) Aš dariau du sluoksnius iš 24 Cannelloni ,tai produktus reikia daugint iš 2 ,bet patarimas būtų kepti atskiruose induose ,vienu sluoksniu ,gaunasi skaniau ;) Skanaus !!!





Mano Facebook puslapis : čia

šaltinis knyga   ''Gaminame su Oliveriu ''

2013 m. liepos 20 d., šeštadienis

Tiramisu - neįmanoma atsispirti...

                                                                                                           Mano Facebook puslapis : čia

Tiramisu...Tirpstantis burnoje ir svaiginantis ..Tradicinis Tiramisu - tai Mascarponės sūris ,kiaušiniai,cukrus,alkoholinis gėrimas,kava,kakavos milteliai ,biskvitiniai piršteliai.Labai lengvai pagaminamas ir be galo skanus,beveik neįmanoma ,kad nepavyktų :) Šio deserto žinovai teigia ,kad kiaušinių pakeisti  niekuo negalima ,nes tai bus jau ne Tiramisu. Aš vis tik dar pridėsiu grietinėlės.Atminkite ,kad tikras Tiramisu yra desertas kabinamas šaukštu , suraikyti jį kaip tortą ne visada pavyksta ,o ir nereikia :)  2 litrų talpos indui sunaudojau:
380 ml.Mascarponės
250 ml. 36 % grietinėlės ( jeigu norite laikytis originalaus recepto ,jos nenaudokite ,dėkite išplaktus baltymus)
300 ml. stiprios espresso kavos
keli šaukštai kavos likerio arba itališko spirituoto vyno Marsala
4-5  šaukštai cukraus pudros ( geriausiai ragauti ir dėti pagal skonį )
3 kiaušinių tryniai
250 g. ''damų pirštelių'' Savoiardi
kakavos miltelių


Užplikome kavą ir 10 min. paverdame ant viryklės , paliekame atvėsti.Į atvėsusią kavą supilame kavos likerį.Su cukrumi išplaktą grietinėlę sumaišome su Mascarpone. Kiaušinius gerai nuplauname ir atskiriame trynius nuo baltymų.Trynius paplakame ir statome ant puodo su garais ir plakame.Masė neturėtų užkaisti daugiau nei 70 laipsnių.Paplakus apie 6 min. nukeliame ir toliau plakame iki kremo konsistencijos.Ši procedūra reikalinga dėl mūsų pačių saugumo ,nes neapdorotus kiaušinius vartoti yra pavojinga .Trynių masę atsargiai įmaišome į Mascarponės kremą.Į jūsų pasirinktą indą dedame tokia tvarka : į dugną truputį  kremo ,kakava ,kavoje mirkinti biskvitai ,tik nemirkinkite  per daug nes jie išsileis ir bus košė, paskutinis sluoksnis kremo ir viršus kakavos milteliai.Taip kartojame procedūrą kol neliks kremo ir biskvitų.Viršų barstome kakava ir puošiame uogomis. Laikome šaldytuve, geriausiai per naktį.Beliko skanauti :) Skanaus !!!









Noriu Jums pasiūlyti vieną iš Tiramisu variacijų su vyšniomis ,be galo gardu ,nors tai nėra klasikinis Tiramisu ,bet išbandyti būtina ,nesigailėsite :) receptukas : čia


2013 m. liepos 17 d., trečiadienis

Greito raugimo agurkėliai

1 kg. agurkų                                                 druskos pagal skonį 
3 skiltelės  česnako
Šviežių krapų 

1.Agurkus supjaustome išilgai į keturias dalis.
2.Dedame druską,trintą česnaką ,smulkintus krapus.
3.Agurkus dedame į maišelį arba indelį su dangčiu  ir kratome kol susimaišys su druska ir krapais.Tik per ilgai nekratykite,kad per daug nesuminkštėtų.
4.Agurkus laikome 20-30 min. 
Viskas labai paprasta ir greita .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita

2013 m. liepos 16 d., antradienis

Vištienos kumpelių troškinys su aguročiais

                                                                                                        Mano Facebook puslapis : čia                           
Apie 6 vištienos kumpelius (be odos ir kaulų)
5 bulves
2 morkas
nedidelį agurotį
svogūną
2 skilteles česnako
krapų
pipirų
druskos
1 šaukštą miltų
grietinės
sviesto


Kumpelius pasmulkinam, supjaustome morkas ir dedam į  puodą su trupučiu vandens.Verdame apie 20 min. ,tada dedame smulkintas bulves ,svogūną ,česnaką ,gabaliukais pjaustytą agurotį ,druską ,pipirus,krapus ir troškiname kol bulvės suminkštės.Keptuvėje pakepiname šaukštą miltų ,dedame šaukštą sviesto , truputį grietinės,viską ištriname ir užpilame virimo metu susidariusiu sultiniu ,išmaišome ,kad neliktų gumuliukų ir pakaitinam kol pradės tirštėti. Ragaujame ar netrūksta druskos. Padažą užpilame ant troškinio.Viskas ,labai greitai ,skaniai ir sveikai :) Skanaus !!!





2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Crepes su varške ir persikais

Tešlos receptukas  čia  Į  tešlą dedame šaukštą cukraus.

Įdaras:

2 pak. x 180 g varškės
2 v.š. grietinės
1,5 v.š. cukraus
vanilės
3 puselės konservuotų persikų

Gaminimas :

Viskas paprastai .,Pasidarome tešlą ,iškepame Crepus, Kepame be riebalų.Vvarškę ištriname su cukrumi,vanile ,grietine ir dedame smulkintus persikus.Suvyniojame blynelius. Įdarytus  apkepiname svieste.Valgome su jogurtu ar grietine.Skanaus !!!






2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Pusryčių armonika

Jeigu jums pabodo tradiciniai kepti sumuštiniai , galite juos pateikti kiek kitaip ir įdomiau . Labai gražu,patogu ,greita ir nekasdieniška.Puikiai tinka pusryčiams ar tiesiog užkandžiui .


Reikės :

1 nepjaustytas batonas   (nedarykite iš labai ilgo batono ir pirkite tikrą kuris nėra ''išpūstas'' dirbtiniais purikliais)
graikiškas jogurtas arba majonezas pagal poreikius
pomidorų padažas
česnakas
2 virti ir sutarkuoti kiaušiniai
tarkuotas sūris ( tiks visoks gerai besilydantis  )
Brie sūrio
juodos marinuotos alyvuogės
pomidorai

Jogurtą arba majonezą sumaišome su keliais šaukštais pomidorų padažo ,dedame spaustą česnaką ir išmaišome.Batoną pjaustome riekelėmis ,bet neįpjaunam iki galo.Padažu tepame visas vienos pusės riekeles .Padažo reikėtų minimaliai ,nes kitaip batonas labai suminkštės.Barstome sūrio ir kiaušinių  masę, dedame smulkintas alyvuoges , riekelėmis pjaustytą Brie sūrį, pomidorus. Dedame į 200 * C  orkaitę 10-15 min.
Skanaus !!!





2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Vištienos kepsnys su ananasais


Tobulas kepsnys visais gyvenimo atvejais .



Reikės :  ( produktų kiekis pagal jūsų poreikius )
vištienos krūtinėlės pjausnių
raudoną svogūną
pomidorų
miltų
majonezo
mėgstamų paukštienos prieskonių 

Padažui :
tarkuoto sūrio mišinio 
majonezo
kelis šaukštus vandens arba sultinio
krapų

1.Vištieną lengvai išmušame ir ištriname prieskoniais.Atidedame kuriam laikui .
2.Pastovėjusią paukštieną apvoliojame miltuose ir trumpai  apkepiname .
3.Apkepintą  vištieną dedame į kepimo skardą .Ant viršaus dedame plonai  pjaustytus  svogūnus, gabaliukais susmulkintus pomidorus ,smulkintus ananasus .
4.Ant viršaus plonai tepame majonezą. Dedame į įkaitintą  orkaitę 20 min.
5.Sumaišome padažui skirtus produktus . Po 20 min. ant viršaus pilame  padažą  ir kepame kol sūris išsilydys.
Tiekiame su ryžiais ir daržovėmis.

Skanių akimirkų !!






Vištienos suktinukai su grybais

Suktinukams:
vištienos krūtinėlės pjausnių
česnako
juodų maltų pipirų
Provanso žolelių prieskonių mišinio
druskos
majonezo


Grybų įdarui:
Grybų ( tinka pievagrybiai ,sūdyti ar marinuoti miško grybai )
svogūną
pipirų
druskos
krapų

Traiškytoms bulvytėms:
nedidelių bulvyčių
sviestuko su prieskoninėmis žolelėmis
česnako
druskos

Padažui:  (viskas iš '' akies'' )
majonezo
tarkuoto sūrio ( naudojau Mocarelą )
česnako
pipirų
krapų
sultinio


Vištienos krūtinėlės pjausnius truputį pamušame ,kad nesuirtų mušant ant viršaus uždedame maistinę plėvelę.Česnaką nulupame ir sutriname ,dedame prieskonius ,druską ir truputį majonezo.Mėsą įtriname ir paliekame marinuoti dvi valandas ar ilgiau.Įdarui susmulkiname svogūną ,grybus,dedame pipirus  ir viską pakepiname kol svogūnas suminkštės,tada beriame druskos,smulkintus krapus. Bulvytes nuplauname ,pilam į puodą vandens ,dedam druskos ir verdame nuo užvirimo apie 15 min. . Atvėsusias naudodami bulvių trintuvę patraiškome.Pasiruošiame sviestuką .Pjaustome krapus ,dedame mėgstamų žolelių ,druskos,trintą česnaką ir sumaišome su truputį kambario temperatūroje pastovėjusiu sviestu.Dedame į šaldytuvą.Į pasimarinavusios vištienos pjausnius dedame grybų masės ir susukame suktinuką ,užtvirtiname mediniais smeigtukais. Paruoštus suktinukus apkepiname keptuvėje ir dedame į karščiui atsparų indą.Šauname į orkaitę  20-30 min.Ant bulvyčių dedame po gabalėlį sviesto ir šauname į orkaitę kartu su mėsa.
Pasiruošiame padažą : imame majonezą, tarkuotą sūrį ,skiltelę trinto česnako ,smulkintų krapų ,šaukštelį pomidorų padažo ,pora šaukštų vandens arba kepimo metu susidariusio sultinio,pipirų.Baigiant kepti ištraukiame smeigtukus ir pilame padažą , kepame kol išsilydys sūris.Tiekiame su bulvytėmis ir daržovių salotomis.
Skanaus !!!





Aš Facebooke :  ČIA

2013 m. liepos 6 d., šeštadienis

Svajonių Medutis


Kiekvienas receptas turi savo paslapčių.Ne išimtis - jau klasika tapęs Medutis. Mano Medutis - iš kelių receptų.Po kelių bandymų pavyko susikurti savo skonio tortą.Drėgnas, minkštas,purus, su apelsinų skonio natele, toks mmmm...   Man patinka ,kad tešlos nereikia kočioti ar pjaustyti biskvito. Lakštai iškepa labai greitai ir yra gražūs ir lygūs. Iškeptus lakštus galima laikyti ilgai , tik reikia  atskirti  popieriumi ,kad nesuliptų ir uždengus laikyti sausai.



Lakštams :   ( iš šios normos išėjo 7  lakštai)
100 g cukraus
200 g natūralaus medaus
3 šaukštai 30 % grietinės ( ši grietinė skirta tešlai )
200 g sviesto
3 kiaušiniai
2,5 a.š. nugesintos sodos (  acto arba rūgščios grietinės )
miltų tiek kad , būtų panašiai  grietinės tirštumo

Kremui :
500 ml. 30 % grietinės
500 ml. 40 % grietinės
 cukraus pagal skonį ,biskvitai saldūs tai cukraus daug nereikia
1 citrinos sultys
1 apelsino nutarkuota žievelė ( be baltos dalies )
apie 30 g. želatinos ( maždaug 3 šaukštai )
apelsinų sulčių  želatinos brinkinimui

Šonams ir viršui :
2 biskvitų trupiniai
200 g. 40 % grietinės
cukraus pagal skonį
keli šaukštai citrinos sulčių


1.Skirtingai nei kituose medaus torto receptuose ,šiame kaitiname tik medų .Dedame medų į puodelį ir kaitiname kol pradės kunkuliuoti .Po 5-7 min. medus patamsės.
2.Dedame sviestą .Ištirpusį sviestą ir medų išmaišome ir dedame į šoną atvėsti.
3.Kiaušinius ir cukrų išplakame iki putų .
4.Toliau į išplaktą kiaušinių masę po truputį plakdami pilame medaus ir sviesto masę, dedame grietinę ir  nugesintą sodą.Sodą geriausiai gesinti actu.
5. Po truputį sijodami pilame miltus ir maišome .Turi gautis maždaug grietinės  tirštumo tešla. Jeigu padauginote miltų įdėkite dar kelis šaukštus grietinės.
6.Uždenkite tešlą plėvele ir dėkite brandinti į šaldytuvą iki 12 val.
7. Išėmus tešlą iš šaldytuvo palaikome kambario temperatūroje kol sušils. Jeigu jums sunku tiek išlaukti kepkite iš nebrandintos tešlos.
8.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
9.Imkite 24 cm. skersmens torto formą ,atsegame šonus ir ant pado tiesiame kepimo popieriaus lakštą.Užspaudžiame tortinės šonus.Popierius nejuda ir yra patogu tepti tešlą.Dedame apie 2 v.š  tešlos ir plonai tepame silikoniniu teptuku arba šaukštu. Kuo ploniau tepsite ,tuo bus skanesni lakštai  :) Su silikoniniu teptuku patogiau ,nes galima  tešlą ištepti labai plonai.
10.Dedame į orkaitę ir kepame apie 7-10 min. iki auksinės rudos spalvos.Žiūrėkite ,kad nesudegtų . Kuo plonesni lakštai ,tuo greičiau iškeps.Gerai jeigu turite 2 formas ,tuomet vienu metu iškeptumėte iš kart 2 lakštus.
11. Iškepusį lakštą išimkite ir klokite kitą popieriaus lapą. Galite naudoti tuos pačius lapus. Pravėsusį lakštą nuimame. Jeigu kartais sugadinote popierių ar per daug prikepė keiskite švariu.Tokiu būdu iškepame visus lakštus kiek išeis.Man išėjo 7 lakštai.
12.Kremui išbrinkiname želatiną. Imame tris kart daugiau vandens arba apelsinų sulčių nei želatinos.
13.Kambario temperatūros grietinę truputį paplakame ,bet visai  neišplakame ,pilame cukrų ,citrinos sultis , nutarkuotą  apelsino žievelę.Ragaujame ir jeigu trūksta saldumo ar rūgšties pridedame.
14.Plakdami pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną .Išplakę kremą statome  į šaldytuvą ,kad truputį apstingtų . Tokiu būdu bus neišbėgę sluoksniai.
15.Jeigu tortą puošite trupiniais ,tai atidėkite  2 lakštus ir padžiovinkite.Padžiovintus dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki trupinių.
16.Lakštus pertepkite  kremu .Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.Kremą prieš sluoksniavimą padalinkite   lygiomis dalimis.Aš sunaudojau 5 lakštus.Galite pridėti žele gabaliukų arba vaisių.Tortą reikia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje, tik po to dėti į šaldytuvą .Kad atskleistų savo skonį Medutis turi subręsti.Šviežiai pagaminto valgyti nereikėtų. Vieną dieną kepame lakštus , kitą  pertepame,o trečią puošiame ir valgome.
17.Šonams ir viršui išplakame grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Aptepame torto šonus , viršų ir apibarstome trupiniais. Puoškite pagal savo fantaziją ir skonį . Skanaus !!!