2020 m. birželio 10 d., trečiadienis

Galetė su trešnėmis,rabarbarais ir rikota ( galette )

Tobula vasariška galetė ,kuriai tiks bet kokios uogos ar vaisiai.Naudokite tai ką turite ,tikrai nesugadinsite.Paruošimas labai greitas ,ingredientai paprasti.



Tešlai :

130 g miltų
120 g sviesto
2 v.š. ledinio vandens
druskos

Įdaras :

3  rabarbarų  stiebai
1 sauja trešnių
rudojo cukraus pagal skonį
1 v.š. krakmolo
2 v.š. citrinos sulčių

Rikotos įdaras :

250 g rikotos sūrio
2 v.š. cukraus pudros
1 a.š. krakmolo

1 kiaušinis tešlos aptepimui
žiupsnelis rudojo cukraus
cukraus pudra

Gaminimas :

1.Miltus sumaišome su  druska,įtarkuojame šaltą sviestą ir išmaišome.Sviestas turi apsivelti miltais.Greitai permaišome ,kad susijungtų į vientisą masę.Esant poreikiui pilkite vandens.Dedame į šaldytuvą 20 minučių.
2.Rabarbarus supjaustykite ir užpilkite cukrumi.Atsiradus sirupui ,dalį sirupo nupilkite ,o rabarbarus užkaiskite ant silpnos kaitros.
3.Į atidėtą sirupą  dėkite šaukštą krakmolo išmaišykite ir pilkite ant rabarbarų.Kaitinkite kol sutirštės.Labai trumpai ,nes rabarbarai neturi išsileisti. Atvėsinkite .
4.Trešnes pjaukite pusiau ir  pašalinkite kauliukus ir kotukus.
5.Iš tešlos iškočiokite skritulį ,perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
6.Į vidurį dėkite rikotos masę ,ant viršaus rabarbarus ir padėliokite trešnių puseles.Kraštus užlankstykite taip,kad apgaubtumėte dalį įdaro.Patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstylite ruduoju cukrumi.
7.Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 45 -60 min. Reikia žiūrėti kaip atrodo,nesudeginkite.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Iškeptą galetę gerai atvėsinkite arba tiekite karštą su ledais.Prieš pjaustant apibarstykite cukraus pudra.

Skaniausi linkėjimai,
Rita




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą