2016 m. gegužės 3 d., antradienis

Šokoladinis kefyro biskvitas keptuvėje


Noriu pasidalinti su jumis labai skanaus biskvito receptu. Biskvitas gaminamas iš mums įprastų produktų išskyrus kefyrą.Ko gero tai ir yra biskvito purumo paslaptis.Recepto šaltinyje  viskas kepama orkaitėje .Kai ką pakeičiau : į tešlą įdėjau sviesto sumažinau per pusę cukraus ir pakeičiau tešlos gaminimo eigą.Pabandžiau kepti keptuvėje.Pavyko puikiai !!! Žodžiu visiškai modifikuotas ,bet labai vykęs receptas :)


Biskvitui:                                 Primenu , kad stiklinė yra 250 ml

1/2 l  kefyro ( naudojau šaltibarsčių)
2 a.š. sodos  (kepimo milteliai netinka)
2 st. miltų
1 st. rudojo cukraus
2 kiaušiniai
2 v.š. tirpinto sviesto
8 v.š. tamsios kakavos

Eiga:

1.Kefyrą palaikome kambario temperatūroje ,kad gaminant nebūtų šaltas.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki cukrus ištirps.
3.2 a.š. sodos sumaišome su keliais šaukštais kefyro.Masė išputos ir soda bus ''nugesinta''.
4.Miltus sumaišome su kakavos milteliais.
5.Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį sijojame miltus su kakava, dalimis pilame kefyrą.
6.Dedame tirpintą ir atvėsintą sviestą ir gerai išmaišome.
7.Supilame kefyru ''nugesintą ''sodą.Ir dar kartą gerai išmaišome.

Kepiau 20 cm skersmens keptuvėje.Keptuvę vos pateptą aliejumi įkaitiname.Dedame 3 šaukštus tešlos ir tolygiai paskirstome.Keptuvę uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies kepame apie 5-6 min.Versti nereikia.Biskvitai neprikepa ir išversti juos bus labai paprasta.Iš šios normos gaunasi 10 biskvitų.Vieną  iškarto suvalgėm :) Nedideliam tortukui pakaks ir 5.Galite kepti ir didesnio skersmens keptuvėje ,tik tešlos dėkite daugiau .Pertepimas jūsų pasirinktu kremu ,pagal skonį. Skanių tortų !!!

2016 m. balandžio 30 d., šeštadienis

Salotos su traškiais antienos gabaliukais

Gurmaniškos salotos puikiai tiks svečiui ir kasdienai .

Gaminimas 30 min.
3-4 porcijos




Salotoms:
500 g   ''Lapino puota''antienos kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
pakuotė įvairių rūšių salotų
150 g įvairių rūšių pomidorų
raudonas svogūnas
1 pak  Santa Maria prieskonių  Crispy Chicken

Padažui:
3 v.š. alyvų aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. apelsinų sulčių
1,5 v.š. natūralaus medaus
1v.š. garstyčių
1 skiltelė smulkinto česnako
druskos
pipirų




1.Nuo antienos gabaliukų pašalinkite dalį riebalų.Stambesnius gabaliukus pasmulkinkite. Sudėkite į dubenį.Užpilkite šlakeliu aliejaus ir pabarstykite prieskonių mišiniu.Išmaišykite antieną ,kad visi gabaliukai būtų padengti prieskoniais.Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.Sudėkite antienos gabaliukus ir kepkite iki 225 * C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Antienos gabaliukai taps auksinės spalvos.
2.Kol antiena kepa pasiruoškite padažą.Visus nurodytus ingredientus maišome iki medus ištirps.Ragaujame .
3.Nuplauname ir nusausiname daržoves. Jeigu salotos stambios jas  paplėšykite.Pomidorus pjauname per pusę.Svogūną supjaustome žiedais.
4.Daržoves išdėliokite pasirinktame dubenyje. Jeigu darysite porcijomis,dėkite kiekvienam į atskirą dubenį.Padažą geriau patiekti atskirai .Iškepusią antieną dedame ant popierinio rankšluosčio,kad sugertume riebalų perteklių.Vėliau išdėliojame ant salotų.Antiena skani ir šilta ir atvėsusi.Štai ir viskas.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!






Gaivios silkės salotos

                                                                                                                 
Greitai pagaminamos , gaivios ir skanios salotos silkės mėgėjams.
Gražiai pateiktos salotos puoš stalą ir bus puikus užkandis.Kasdienai labai skanu valgyti su virtomis ar keptomis bulvėmis.


Gaminimui 20 min.
4 porcijos

Produktai :

4 puselės silkių file ( naudojau silpnai sūdytą aliejuje )
2 maži  agurki
2 pomidorai
1 raudonas svogūnas
pundelis svogūnų laiškų
šv.krapų
4 virti kiaušiniai

Padažui :

200 ml  12 % riebumo grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. laimo sulčių
maltų juodų pipirų


1.Į pasirinktą indą dedame skiltelėmis pjaustytus pomidorus,griežinėliais smulkintus agurkus .
2.Silkės filė  išdėliokite ant popierinio rankšluosčio ,kad sugertų riebalų perteklių. Silkę supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite inde.
3.Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis arba sutarkuokite.Išdėliokite tarp agurkų ir pomidorų.
4.Susmulkiname svogūnų laiškus,krapus.Žiedais supjaustykite raudoną svogūną.Dalį žalumynų pabarstykite ant silkės.
5.Padažui grietinę sumaišykite su majonezu.Galite naudoti natūralų jogurtą.Gardiname citrinos sultimis ir pipirais.Padažą užpilame ant silkės ir barstome likusiais žalumynais. Maišyti nereikia.Tinka valgyti su virtomis bulvėmis arba juoda duona.
Skaniausi linkėjimai,
Rita



2016 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Lietiniai su rikota ir špinatais

                                                                                                               
Iš paprasčiausių  lietinių galima sukurti visai neprastą patiekalą.Šiuo patiekalu  maloniai nustebinsite savo namiškius ar  svečius.Iš miltų ,pieno ,kiaušinio ,kelių šaukštų aliejaus ir druskos  užmaišome paprastą lietinių tešlą .Tešla turi būti skysta.Iš tirštos tešlos iškepti lietiniai bus kieti , tad nepagailėkite pieno ir nepamirškite aliejaus.Lietinius kepame keptuvėje be riebalų.



Rikotos ir špinatų įdaras :      (apie 10 nedidelių lietinių )

250 g rikotos
50 g žalių špinatų lapelių
4 v.š. tarkuoto parmezano
pipirų
žiupsnelis malto muskato
druskos

Iškeptus lietinius atvėsiname.Špinatų lapelius susmulkiname,dedame rikotą ,pipirus ,druską,muskatą  ir sūrį. Masę išmaišome ir ja pertepame lietinius.Po šaukštą masės ant kiekvieno lietinio. Prieš valgant apkepiname svieste.Man padažo nereikėjo. Norintiems valgyti su  padažu pasiūlyčiau rausvąjį  padažą.

Padažui  :

1 šaukštas lydyto sviesto
1 st. pieno
1 v.š. miltų
50 g tarkuoto parmezano
pipirų
druskos pagal skonį
1 pilnas šaukštas pomidorų padažo


Padažo gaminimas :

Išlydykite sviestą ,dėkite miltus ir nuolat maišant kepinkite iki gražiai parus.Supilkite pieną ir maišydami kaitinkite apie 5 min.Viską darykite ant silpnos kaitros.Suberkite sūrį ,pomidorų padažą ,pipirus ,druską ir išmaišykite.Padažą pilkite ant apkepintų lietinių.
Skanaus !!!

2016 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Rūkytos žuvies salotos

Reikės :

1 rūkyta žuvis (  naudojau ešerį 350 g )
2 kietai virti kiaušiniai
1 ilgas agurkas
sauja krapų ir svogūno laiškų
mažas indelis konservuotų žirnelių
juodų pipirų
truputį gero majonezo



Nuo žuvies nulupame odą ir labai kruopščiai išrenkame kaulus.Susmulkiname.Supjaustome krapus ,svogūno laiškus , kiaušinius ir agurką.Viską išmaišome ,dedame truputį majonezo ,pipirų.Išmaišome ir patiekiame.Pagamintas salotas patartina suvartoti iškarto ,nes ilgiau palaikius agurkas paleidžia sultis ir salotos atrodo nepatraukliai. Skanių akimirkų !!!

Varškės ir sausainių tortas

Senas,geras gal kiek pamirštas receptas.Mamų , močiučių laiko išbandytas skanumynas .Šiuo tortuku tikrai nieko nenustebinsi ,bet tikrai jaukiai priminsi vaikystę :) Pagaminamas labai lengvai ir greitai. Šio tortuko vinis - nuostabusis glajus ,kuris yra daug skanesnis nei paprastai išlydytas ir užpiltas šokoladas.Nepatingėkite jo pasiruošti.


2-3 pak. paprastų Gaidelio tipo  sausainių
3 pak.  x 180 g riebesnės varškės
200 g sviesto
200 g cukraus
nutarkuota citrinos žievelė be baltosios dalies
pusės citrinos sultys
galite įdėti razinų

Glajui :
1,5 šaukšto sviesto
2,5 šaukšto cukraus pudros
1,5 šaukšto kakavos miltelių
2 šaukštai riebios grietinės

Sviestą su cukrumi sutriname iki vientisos masės.Geriausiai tai padaryti trintuvo pagalba. Į gautą masę sudedame varškę ir dar kartą viską gerai pertriname.Nutarkuojame ctrinos žievelę ir įspaudžiame sultis.Jeigu dėsite razinas prieš tai pamirkykite.
Pasirinkite formą.Galite rinktis pailgą,apvalią - nėra skirtumo.Jeigu tortuko norite iš daugiau sluoksnių, tai darykite iš 3 pakelių sausainių .Nemėgstu sausų tortų ,dėl to dariau storesnį sluoksnį varškės.
Pasirinktoje formoje išdėliokite sausainius,dėkite sluoksnį varškės kremo ,išlyginkite ir uždenkite kita eile sausainių .Antrą kartą atlikite tą patį.Viršutinis sluoksnis sausainių .Tortuką uždengiame ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną gaminame glajų :
Svietą ištirpiname ,dedame cukraus  pudrą ,kakavą ir grietinę.Masę maišome iki neliks gumuliukų.
Paruoštu glajumi aptepame torto viršų ir šonus .Toliau jūsų fantazija :) Skanaus !!!




2016 m. kovo 27 d., sekmadienis

Su Šv. Velykom !!!



                  Tegul į Jūsų namus ateina švelnus saulės spindulys,
                  Pirmųjų pavasarinių gėlių kvapas , 
                  O kartu su margučiais stiprybė , meilė ir džiaugsmas.
                  Gražios Šv. Velykų šventės !!!